logo
13 HAZİRAN 2025

Çözümün adresi Baş'tan belliydi

Bağımsız Türkiye Partisi Rize İl Kongresi'nde konuşan BTP MYK üyesi Nihat Hekimoğlu, "Ne zaman Prof. Dr. Haydar Baş Bey'i dikkate alırız o zaman bizim işlerimiz düzelir" dedi

25.03.2016 00:00:00
YENİ MESAJ / RİZE
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Rize İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi, Rize Green Otel konferans salonunda düzenlendi. Kongreye BTP MYK Üyeleri Turhan Demir, Ömer Turan ve Nihat Hekimoğlu katıldı. Kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Kongrenin açılışında konuşan BTP Rize İl Başkanı Hasan Peçe "Ülkemiz bölünmeye ve parçalanmaya adım adım gitmektedir, bizi bu noktaya getiren güçlerin sahnedeki ve sahne arkasındaki aktörleri bilmek ve buna göre strateji belirlememiz gerekiyor. Bizim ülkemizin de tek çözüm yolu Milli Ekonomi Modeli'ni uygulamamızdır" diye konuştu.

'Suriyeli, bombalar yağınca anladı'

BTP MYK üyesi Turhan Demir ise Suriye'deki iç savaştan bahsettiği konuşmasında "14 yıldan beri Türkiye öyle bir noktaya getirildi ki, bazılarınız bu konuyu hafife alabilir ama Suriyeli vatandaş da 'biz evimizin başına bombalar düştüğü güne kadar savaşın çıktığından haberimiz yoktu' diyor. Türkiye'de yaşanılan hadise de buna benziyor. Bizler, Sayın Genel Başkanımızın feraseti ile anbean yaşıyoruz, duyuyoruz, biliyoruz ama milletimiz bunun farkında hiç değil" dedi.

'Terör olaylarının sebebi oylarımızdır'

MYK üyesi Ömer Turan da terör olaylarını analiz ettikten sonra "Seçtiğimiz siyasi irade çözüm ortaya koymak zorundadır. Emeklinin halini düzeltmek, tarımın halini düzeltmek, sanayinin halini düzeltmek, esnafın halini düzeltmek, piyasaları harekete geçirmek ve toplumda huzuru sağlamak, 'aman ne zaman bomba patlayacak, bu haftaki maç oynanacak mı, oynanmayacak mı?' bu huzursuzluğu çözecek olan ülkeyi yönetenlerdir. AKP, bizim vatandaşımızın oylarıyla iktidarda bulunuyor. Attığı oy ile beraber bugünkü çözümsüzlüğün müsebbibi milletimizdir, halkımızdır. Bugün terör olaylarıyla ülkemiz bölünme noktasına geldi ve belki ismi konmamış bölünme yaşıyorsa emin olun ki bunun sebebi bizim oylarımızla iktidara getirdiğimiz insanların bu ülkeyi çözümsüz bir şekilde bırakmasıdır. Çözümleri olmadığı için bugün ülkemiz bu hale gelmiştir" diye konuştu.

'Balkan Savaşı gibi yalan rüzgârı esiyor'

Kongrenin kapanış konuşmasını BTP MYK üyesi Nihat Hekimoğlu yaptı. Hekimoğlu, "Türkiye'nin batısında yer alan insanlar evlerinden çıkamıyorlar, doğu ve güneydoğu insanımız da evine gidemiyor, evine giremiyor" sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Bak biz evimizden çıkamıyoruz onlar evlerine giremiyorlar. Bakın bugün Türkiye tablosu Suriye tablosunu neredeyse aratacak noktaya geliyor. Bu gidişatın sonu iç savaştır. Bugün medyaya baksanız, televizyonlara baksanız Türkiye, bildiğin Avrupa; bir de sokağa çıksanız dersiniz ki burası Suriye. Bu nasıl garabet? Aynı, Balkan Savaşı dönemindeki tabloyu yaşıyoruz. Balkan Savaşları sırasında İstanbul'da o zamanın gazeteleri, 'ordumuz muzaffer savaşı kazandı' başlıkları atarken elin Bulgar'ı Çatalca'ya kadar İstanbul'un neredeyse içine kadar girmiş vaziyetteydi. Osmanlı, Avrupa'daki topraklarının tamamını kaybetmişti. Değerli kardeşlerim bu iş böyle çözülmez, ülkeyi yönetenler olarak ve biz dün olduğu gibi bugün de Prof. Dr. Haydar Baş Bey'in ikazlarını dinlemiyoruz ve bunun bedelini ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz. Ne zaman aklımız başımıza gelir, bu hadiseleri 30 yıl öncesinden gören Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Bey'i dikkate alırız, o zaman bizim işlerimiz düzelir." 
Konuşmaların ardından oylamaya geçilmesi üzerine Bağımsız Türkiye Partisi Rize İl Başkanlığı'na Sayın Hasan Peçe, ekibiyle birlikte tekrar seçildi. 
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
Yardım etmek istediği kişi öldürdü
Konya'da öğretmen katliamı
Sinan Ateş davasında yeni gelişme
İstinaf cezaları uygun buldu
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ
'Kene artışı biyolojik savaş olabilir'
Vahşet
52 şehit daha
İçinde 244 kişi vardı
Hindistan'da yolcu uçağı düştü
Bin 30 çalışan işten çıkartılıyor
Grev sonrası neşter
ABD medyası iddia etti
İsrail, İran'a saldırmayı planlıyor
Trump malumu bir daha ilan etti
'Orta Doğu, tehlikeli bir yer haline gelebilir'
Ulusal muhafızlar Los Angeles'ta sivilleri gözaltına aldı
Gerilimin tırmanması bekleniyor
İsrail Gazze'de 80 kişiyi daha öldürdü
Yardım dağıtımı ölüm tuzağı!
Marmara'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Büyükçekmece açıklarında oldu
Trump'tan yeni 'tarife' açıklaması
Ülkelere mektuplar gönderilecek
5 yıldızlı otelde yangın paniği
622 turist tahliye edildi
Amasya'da asker eğlencesi kabusa dönüştü
39 kişi gıdadan zehirlendi
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
Yardım etmek istediği kişi öldürdü
Konya'da öğretmen katliamı
Sinan Ateş davasında yeni gelişme
İstinaf cezaları uygun buldu
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ
'Kene artışı biyolojik savaş olabilir'
Vahşet
52 şehit daha
İçinde 244 kişi vardı
Hindistan'da yolcu uçağı düştü
Bin 30 çalışan işten çıkartılıyor
Grev sonrası neşter
ABD medyası iddia etti
İsrail, İran'a saldırmayı planlıyor
Trump malumu bir daha ilan etti
'Orta Doğu, tehlikeli bir yer haline gelebilir'
Ulusal muhafızlar Los Angeles'ta sivilleri gözaltına aldı
Gerilimin tırmanması bekleniyor
İsrail Gazze'de 80 kişiyi daha öldürdü
Yardım dağıtımı ölüm tuzağı!
Marmara'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Büyükçekmece açıklarında oldu
Trump'tan yeni 'tarife' açıklaması
Ülkelere mektuplar gönderilecek
5 yıldızlı otelde yangın paniği
622 turist tahliye edildi
Amasya'da asker eğlencesi kabusa dönüştü
39 kişi gıdadan zehirlendi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.