logo
16 MAYIS 2025

Çözümün adresi belli

27.08.2004 00:00:00
Ekonomik sıkıntı içinde kıvranan vatandaşların bu sıkıntılarını mevcut uygulamalarla gidermenin mümkün olmadığını söyleyen BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, çözümün Milli Ekonomi Modelini hayata geçirecek sosyal devlet projesinde olduğunu belirtti

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "cebimde param yok, geçinemiyorum, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum" diyen vatandaşın cebine mutlaka para konulması gerektiğini, bunun da ancak Milli Ekonomi Modelini hayata geçirecek sosyal devlet projesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

Patenti kendilerine ait sosyal devlet projesinde devletin, belli bir miktarın altındaki gelirden bir tek kuruş vergi almaması kriterinin yer aldığını, böylece vatandaşı vergi yükünden kurtararak da desteklemiş olacağını söyleyen Baş, "Biz, devletimize de bunu tavsiye ediyoruz. Muhalefete de bunu tavsiye ediyoruz. Halkımızın tamamına da bunu tavsiye ediyoruz" dedi.

İktidara da, muhalefete de, vatandaşa da Milli Ekonomi Modelini hayata geçirmeyi tavsiye eden BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, başka çıkar yol olmadığını tekrar etti.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "cebimde param yok, geçinemiyorum, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum" diyen vatandaşın cebine mutlaka para konulması gerektiğini, bunun da ancak Milli Ekonomik Modeli hayata geçirecek sosyal devlet projesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

Çözüm sosyal devlet projesinde Kapitalist ekonomilerde zengin bireyi daha nasıl zengin etme, komünist ve sosyalist sistemde ise her şeyi bir zümrenin tekeline verme işinin gerçekleştirildiğini, kapitalist dünyada bireyler işi götürürken komünist, sosyalist dünyada götürenlerin çok daha güçlü bir sosyal sınıf olarak ortaya çıktığını, adaletli bir dağıtımın yine olmadığını, bundan dolayı da dünya ekonomisinin durağan bir döneme girdiğini, söyleyen BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, yapılması gerekenin sosyal devleti hayata geçirmek olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sosyal devlet, devletin insan için var olması demektir. Kapitalizmde devlet birey, sosyalizmde bir sınıf içindir. Oysa devlet toplumun tamamı için olmalıdır. Devlet halkına hizmet götüren iradedir. Ona hizmet eden, önüne imkan koyan, rahatını temin eden kurumdur, kuruluştur. İşte böyle olursa işçi, memur hak ettiği maaşı alır. Ev hanımları, çocuklar hak ettiklerini alır. Orman köylüsü, tarım kesimi hak ettiğini alır. Sosyal devlet, insanını hiç bir şeye muhtaç etmeden hayatını, geçimini garanti altına almaktır. Türkiye'de bunlar var mı? Yok. İşçi hayatından memnun değil. Çalışıyor ama emeğinin mukabili olan üretimi geçimini temin etmiyor. Memur, esnaf, tarım kesimi, ev hanımları böyle. Sosyal devlet ise hem ona üretim imkanını, hem emek verme imkanını tanıyacak, buna mukabil de parayı onun cebine koyacak. Sosyal devletin mantığında ev hanımları, çocuklar, yaşlılar, sakatlar maaşa bağlanmıştır. Bu kadın pazara gittiği zaman sıkıntı çekmez. Kocasından gelecek olan maaşa bakmaz. Devlet zaten budur. Aksi takdirde benim sırtımdan geçinen devletin adı devlet değil sülüktür." Üretim de tüketim de artacak Patenti kendilerine ait sosyal devlet projesinde devletin, belli bir miktarın altındaki gelirden bir tek kuruş vergi almaması kriterinin yer aldığını, böylece vatandaşı vergi yükünden kurtararak da desteklemiş olacağını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle devam etti: "Peki devlet ne ile geçinecek? Ben dün pazara gittiğimde bir alırken bu anlattıklarımız devreye girdiği zaman on alacağım. Benim tüketimim bire on artacak. Artınca bana mal satan bire on nispette üretimi arttıracak. Dün bir tane mamulün vergisini veren üretici de bugün on tanenin vergisini verecek. Bugünkü şartlarda biz 'yıl sonunda 100 katrilyona yakın vergi toplayacağız' diyoruz. O günkü şartlarda devlet bir katrilyon vergi alacak. Üreten vergisini rahat verecek, çünkü kazanıyor. Devlet rahat geçinecek, çünkü vergisini alıyor. İşçi, köylü, sen, ben tüketeceğiz, çünkü cebimizde paramız var. Sosyal devlet bu denklemi kurmanın adıdır. Bu olmadıktan sonra hangi sistemi getirirseniz getirin hiç bir işe yaramaz. Bu, Milli Ekonomik Modelle hayata geçecek olan bir sistemdir. Biz, devletimize de bunu tavsiye ediyoruz. Muhalefete de bunu tavsiye ediyoruz. Halkımızın tamamına da bunu tavsiye ediyoruz."

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Vatan müdafaası
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Rusya'ya zehir zemberek sözler
Zelenskiy Ankara'da konuştu
Antalya'da Suriye zirvesi
Görüşmenin gündeminde ne vardı?
Pezeşkiyan'dan Trump'a sert tepki!
'Trump ancak rüyasında görür'
MİT takip edecek
Fesih ve silah bırakma açıklaması
Deprem Ankara'dan da hissedildi
Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Dışişleri'nden Rusya-Ukrayna görüşmesi ile ilgili açıklama
"Bir erteleme söz konusu değil"
MSB'den ilk değerlendirme
PKK'nın fesih açıklamasına ne dendi?
Bakan Fidan'dan ilginç teklif!
'Teksas'tan Ankara'ya bir ağ kuralım'
'ABD ile nükleer anlaşmaya hazırız'
İran'dan ABD Başkanı Trump'a cevap
885 milyar 531 milyon lira
İşte bütçenin 4 aylık açığı
'Cuma günü İstanbul'a gidebilirim'
Trump'tan Ukrayna zirvesi mesajı
'Öcalan'a 'özgürlük' diyenler Hüseyin Baş'a 'hapis' diyor!'
'İktidarın şirazesi kaymış, ölçüsü şaşmıştır'
Ticaret iyimserliği ve fed beklentileri etkili oluyor
Altın fiyatlarında sert düşüş sürüyor
Londra'da para arayışı
Şimşek görüşmelerine devam ediyor
Vatan müdafaası
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Rusya'ya zehir zemberek sözler
Zelenskiy Ankara'da konuştu
Antalya'da Suriye zirvesi
Görüşmenin gündeminde ne vardı?
Pezeşkiyan'dan Trump'a sert tepki!
'Trump ancak rüyasında görür'
MİT takip edecek
Fesih ve silah bırakma açıklaması
Deprem Ankara'dan da hissedildi
Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Dışişleri'nden Rusya-Ukrayna görüşmesi ile ilgili açıklama
"Bir erteleme söz konusu değil"
MSB'den ilk değerlendirme
PKK'nın fesih açıklamasına ne dendi?
Bakan Fidan'dan ilginç teklif!
'Teksas'tan Ankara'ya bir ağ kuralım'
'ABD ile nükleer anlaşmaya hazırız'
İran'dan ABD Başkanı Trump'a cevap
885 milyar 531 milyon lira
İşte bütçenin 4 aylık açığı
'Cuma günü İstanbul'a gidebilirim'
Trump'tan Ukrayna zirvesi mesajı
'Öcalan'a 'özgürlük' diyenler Hüseyin Baş'a 'hapis' diyor!'
'İktidarın şirazesi kaymış, ölçüsü şaşmıştır'
Ticaret iyimserliği ve fed beklentileri etkili oluyor
Altın fiyatlarında sert düşüş sürüyor
Londra'da para arayışı
Şimşek görüşmelerine devam ediyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.