Malzemeler
? 2 Adet kabak? 2 Çorba kaşığı zeytin yağı? 2 dilim bayat ekmek? 250gr Süzme Yoğurt? 4-5 Diş sarımsakÜstünü süslemek için:? 2 Çorba Kaşığı zeytin yağı? 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber HAZIRLANIŞIKabakları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını kesip kalın dilimler şeklinde doğrayın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar üzerine tuz serpip sote ederk pişirin. Ardından kabakları derince bir kaba alın. Blender ile doğrayıcı kabında ufalayın. Sarımsakları soyup havanda ezin ve süzme yoğurdu ekleyin. Blender in çırpıcı atacmanı ile yoğurdu iyice çırpın. Ufalanmış ekmek içlerini ve sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın. Küçük bir tavada zeytin yağını toz kırmızı biberle kızdırın. Salatayı tabağa alıp biberli yağı üzerinde gezdirin ve servis yapın.
? 2 Adet kabak? 2 Çorba kaşığı zeytin yağı? 2 dilim bayat ekmek? 250gr Süzme Yoğurt? 4-5 Diş sarımsakÜstünü süslemek için:? 2 Çorba Kaşığı zeytin yağı? 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber HAZIRLANIŞIKabakları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını kesip kalın dilimler şeklinde doğrayın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar üzerine tuz serpip sote ederk pişirin. Ardından kabakları derince bir kaba alın. Blender ile doğrayıcı kabında ufalayın. Sarımsakları soyup havanda ezin ve süzme yoğurdu ekleyin. Blender in çırpıcı atacmanı ile yoğurdu iyice çırpın. Ufalanmış ekmek içlerini ve sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın. Küçük bir tavada zeytin yağını toz kırmızı biberle kızdırın. Salatayı tabağa alıp biberli yağı üzerinde gezdirin ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.