Malzemeler
? 1 adet hahana ? 1 adet havuç ? 1 adet dereotu ? 1 adet soğan ? 2 su bardağı pirinç ? Yarım su bardağı zeytinyağ ? 1 tatlı kaşığı şeker ? Dolmalık fıstık,? Kuş üzümü,? Tarçın, ? Yenibahar, ? Karabiber, ? Tuz,
HAZIRLANIŞILahanaları haşlayıp ince ince kıyın. Pirinçleri ıslatın. Bir tencerede yağla birlikte soğanı kavurduktan sonra fıstığı, ıslatılmış pirinçleri ve baharatları karıştırın. Üzerine sıcak suyu ve kıyılmış dereotunu koyup pişirin, piştikten sonra demlenmesini bekleyip servis yapın.Afiyet olsun...
? 1 adet hahana ? 1 adet havuç ? 1 adet dereotu ? 1 adet soğan ? 2 su bardağı pirinç ? Yarım su bardağı zeytinyağ ? 1 tatlı kaşığı şeker ? Dolmalık fıstık,? Kuş üzümü,? Tarçın, ? Yenibahar, ? Karabiber, ? Tuz,
HAZIRLANIŞILahanaları haşlayıp ince ince kıyın. Pirinçleri ıslatın. Bir tencerede yağla birlikte soğanı kavurduktan sonra fıstığı, ıslatılmış pirinçleri ve baharatları karıştırın. Üzerine sıcak suyu ve kıyılmış dereotunu koyup pişirin, piştikten sonra demlenmesini bekleyip servis yapın.Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.