Malzemeler
? 1-2 adet hazır pide ? 1 kg koyun kıyması? 1 yemek kaşığı zeytinyağı? 1 büyük domates ? 1 büyük soğan ? 2 çay kaşığı tuz? ½ çay kaşığı karabiber? ½ çay kaşığı kırmızıbiber? 1 demet maydanoz? 1 bardak et suyu HAZIRLANIŞI İki kere çekilmiş koyun kıymasına, kabuğu ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarısını katın. 30-40 dakika iyice yoğurun. Parmak uzunluğunda yapacağınız köfteleri şişlere geçirin. Kuvvetli fakat alevsiz kömür ateşi üzerinde çevirerek pişirin. Fırından çıkan pideleri irice parçalar halinde doğrayın. Tabaklara dağıtın. Üzerlerine sıcak et suyu gezdirin. Kızaran köfteleri şişlerden çıkarıp pidelerin kenarlarına yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.
? 1-2 adet hazır pide ? 1 kg koyun kıyması? 1 yemek kaşığı zeytinyağı? 1 büyük domates ? 1 büyük soğan ? 2 çay kaşığı tuz? ½ çay kaşığı karabiber? ½ çay kaşığı kırmızıbiber? 1 demet maydanoz? 1 bardak et suyu HAZIRLANIŞI İki kere çekilmiş koyun kıymasına, kabuğu ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarısını katın. 30-40 dakika iyice yoğurun. Parmak uzunluğunda yapacağınız köfteleri şişlere geçirin. Kuvvetli fakat alevsiz kömür ateşi üzerinde çevirerek pişirin. Fırından çıkan pideleri irice parçalar halinde doğrayın. Tabaklara dağıtın. Üzerlerine sıcak et suyu gezdirin. Kızaran köfteleri şişlerden çıkarıp pidelerin kenarlarına yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.