logo
16 AĞUSTOS 2026

Daum sadece Fener'de

09.09.2005 00:00:00
 
Nihat Özdemir, Daum ile 2 yıllık sözleşmeleri bulunduğunu belirterek, "Daum'un sözleşmesinde başka bir takımı çalıştırmasıyla ilgili bir madde yoktur. Bunun Daum'da bilmektedir." dedi. Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, Teknik Direktör Christoph Daum ile 2 yıllık sözleşmeleri bulunduğunu belirterek, "Daum'un sözleşmesinde başka bir takımı çalıştırmasıyla ilgili bir madde yoktur. Bunun mümkün olmayacağını kendisi de bilmektedir." dedi.

Zorlu haftaya girdik

Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe'de gündemi koruyan konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gelecek hafta Fenerbahçe'yi birbirinden zorlu 3 maçın beklediğini söyleyen Özdemir, "Önümüzdeki hafta 3 önemli maç oynayacağız. Hedefimiz, Ankaraspor ve Beşiktaş'ı yenmek, Milan maçından ise puan alabilmek. Lig maçlarında galibiyeti hedefliyoruz, ama İtalya'daki önceliğimiz puan" dedi. Şampiyonlar Ligi'nde çok zorlu maçlar oynayacaklarını belirten Özdemir, "Şampiyonlar Ligi'ndeki en zorlu gruplardan birine düştük. Gruptaki her takım bir üst tura çıkmak istiyor. Büyük bir mücadele verecekler, ama Fenerbahçe de güçlü bir takım. Eğer biz, yöneticiler buna inanıyorsak ki inanıyoruz, teknik heyet de futbolcular da buna inanacak ve çalışacaklar. Bu gruptan çıkabilecek güçteyiz" ifadelerini kullandı.

Fas'a gideceğini söyledi

Basında yer alan Teknik Direktör Christoph Daum'un Fas tatili ile ilgili olarak ise Özdemir, şunları söyledi: "Takımın 2 günlük arası vardı. Daum da yönetime bilgi vererek 3 günlük bir Fas seyahati yapmak istediğini söyledi. Yönetimimiz de bunu uygun gördü. Daum ile ilgili herhangi bir problem yoktur. Daum, Fenerbahçe teknik direktörüdür ve başka bir takımı da çalıştırması söz konusu değildir" dedi. Anelka'nın AB statüsünde oynaması için yapılan başvuru ile igili olarak da Özdemir, "Avrupa'daki takımlarda 6 oyuncu şartı yok. Onlar yabancı oyuncuları AB statüsünde oynatıyorlar. Biz Futbol Federasyonu'na başvurduk. TFF de konuyu Tahkim Kurulu'na götürdü. Fakat Tahkimin karar vermesi o kadar gecikti ki transfer dönemi bitti. Dolayısıyla çıkacak kararın bu sezon bir faydası olmayacak." diye konuştu.

Seyircisiz tadı olmuyor

Futbol maçlarının seyircisiz oynanmasına karşı olduklarını da belirten Özdemir, "Futbol maçları seyirci ile oynanırsa zevkli olur. Bizim oynadığımız Diyarbakırspor maçında da seyirci yoktu ve karşılaşmanın zevki de yoktu. TFF'nin bize verdiği ceza ortada. TFF'nin, Beşiktaş'a vereceği cezayı da merakla bekliyoruz. Sadece beklemekteyiz. Kararın ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz" şeklinde konuştu.

Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, pozisyonlara girdiklerini ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

16.08.2026 00:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'
Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, pozisyonlara girdiklerini ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, sezona puan kaybıyla başladıkları için üzgün olduklarını söyledi. Önlerindeki maçların daha zor geçeceğini vurgulayan Tekke, "Önümüzdeki hemen hemen dört maç bundan çok daha zor olacak. Eksiklerimiz, yakalandığımız durumlar zaten maç öncesindeki durumumuzu belli ediyor. İlk yarıda maçı bitirmemiz gerekiyordu. İkinci yarıda yaptığımız büyük bir hata sonucunda rakip beraberliği yakaladı. Maçı bitirecek pozisyonlar yakaladık ama bugün nasip olmadı. Geleceğimize dair, özellikle bu beş maç çok önemli. Bugün iyi başlamadık ama oyun olarak ilk yarıda planladıklarımızın üstündeydik" ifadelerini kullandı.

"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor"

Kasımpaşa'nın kazandığı penaltı pozisyonuna değinen deneyimli çalıştırıcı, yapılan hatanın kabul edilebilir olmadığını belirterek, "Yapmamamız gerekiyor. Sadece bir oyuncuya yıkmak mümkün değil ama top en son bizdeyken, taca doğru giderken bu durum aşırı istekten, bir an önce top kazanma arzusundan kaynaklanıyor. Zamanlama ve müdahale şekli dolayısıyla cezalandırılıyorsunuz. Bireysel olarak oyuncunun da dikkat etmesi lazım. Çünkü tekrar gol bulup oyuna girmek kolay olmuyor. Bugün pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor. Bu konuda dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor bu tip maçlardan puan kaybetmemeli"

Yeni transferlerden Ruslan Malinovskyi'nin 6 numara pozisyonunda görev yapmasıyla ilgili gelen soruya yanıt veren Tekke, "Ruslan öncelikle 6 numarada düşündüğümüz bir oyuncu değildi. Alternatif olarak kullanabileceğimiz bir isimdi ancak Tim'in sakatlık ve ameliyatlı bir süreç geçirmesi sonucunda hafta boyunca 6 numarada Ruslan ile çalıştık. Dolayısıyla bugün de onunla başladık. Beş maçın çoğunda belki böyle başlayacağız. Oulai'nin yokluğunu değil, mevcut kadromuzun neler yapabileceğini düşünmemiz lazım. Bugün aslında top bizdeyken, özellikle ilk yarıda istediğimiz hemen hemen her şey oldu. Trabzonspor takımı 1-0 öne geçtikten sonra, öncesinde ve sonrasında oyun kontrolünü eline alıp bunu skora yansıtmalı. Bu arada basit hatalar yapılmamalı. Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

"2 santrfor beklentimiz var"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Fatih Tekke, "Kullanabileceğimiz kontenjandan dolayı 2 santrfor isteğimiz ve beklentimiz var. Ayrıca top rakipteyken iyi oynayabilecek, sert durabilecek ve top kazanabilecek bir 6 numara takviyesi de olabilir" açıklamasını yaptı.

"Avrupa'da oyunun iki yönünü de oynamak zorundasınız"

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda perşembe günü oynayacakları Ferencvaros mücadelesine de değinen Tekke, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Avrupa maçları asla ligdeki gibi olmayacak. Rakibimizin maçlarını izleme fırsatım oldu. Orta sahadaki üç oyuncusu, kenar oyuncuları ve stoperleriyle kaliteli, uzun süredir birlikte oynayan bir takım görüntüsündeler. Orada hata yaparsanız cezalandırılırsınız. Avrupa maçlarındaki en temel şey; sadece oyunun tek tarafını iyi oynayarak tur atlayamazsınız. Savunmayı çok iyi, sert ve agresif yapmalısınız. Top sizdeyken de çok doğru oynamak zorundasınız. Buna hazırlanacağız ancak eksiklerimiz var. Oynayacağımız her Avrupa maçında oyunun iki yönünü sonuna kadar iyi oynamak zorundayız, aksi takdirde cezalandırılırsınız."

Emre Belözoğlu: 'Türk futboluna yeni oyuncular kazandıracağız'

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, genç futbolcuların gelişimini sabırla destekleyeceklerini belirterek, "Kulübümüzün vizyonuyla Türk futboluna yeni oyuncular kazandıracağız" dedi.

16.08.2026 00:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Emre Belözoğlu: 'Türk futboluna yeni oyuncular kazandıracağız'
Emre Belözoğlu: 'Türk futboluna yeni oyuncular kazandıracağız'
Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, genç futbolcuların gelişimini sabırla destekleyeceklerini belirterek, "Kulübümüzün vizyonuyla Türk futboluna yeni oyuncular kazandıracağız" dedi.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa, sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "Sezon başı kampı itibarıyla iyi çalıştık. Bu oyunu sahaya yansıtırken oyuncularımız çok acı çekti, 40-45 gün çok yoğun bir tempoda çalıştık.

Bugün bu çalışmaların karşılığını aldığımız anlar oldu. Bütün oyuncu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu seviyede ilk defa oynayan oyuncularımız var ancak ne olursa olsun rakiplerine büyük saygı gösterdiler ve yüksek seviyede motive oldular. Oyunun genel anlamında çok memnun olduğum yönleri var. Huzurunuzda hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Gelişeceğiz. Kulübümüzün vizyonuyla Türk futboluna yeni oyuncular kazandıracağız. Bu genç oyuncuların gelişimini sabırla destekleyeceğiz. İnşallah Kasımpaşa, sonunda skorların da geldiği süreçleri hep beraber yaşar. Oyuna giren, çıkan, kulübede olan tüm oyuncularımın emeğine sağlık. Trabzonspor'a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Hajradinovic bizim için çok önemli"

Sakatlıktan dönen Haris Hajradinovic ve kadroda yer almayan Kerem Demirbay'ın durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belözoğlu, "Savunma arkasına koşu planlarımız olduğu için maça Diabate ile başladık. Bu tamamen taktiksel bir tercihti. Haris uzun süre, yaklaşık 8-9 ay sahalardan uzak kaldı. Takım ve bu camia için çok değerli bir isim. Bizim için de öyle. Takımımızın kaptanı bugün oyuna girdi ve ben de soyunma odasında kendisine teşekkür ettim. Bu genç takıma sahip çıkacak, liderlik yapacak oyunculara ihtiyacımız var. Haris'in varlığı ve sergilediği performansın ötesinde karakteri bizim için çok önemli. Takım, onun liderliğinde ikinci yarıda önemli bir karakter ortaya koydu. Kerem'in ise ne yazık ki üç gün öncesinden ayağında bir ağrı oluştu. Tolere edemedik ve risk almak istemedik. O da bizim için çok değerli ve önemli bir oyuncu" cümlelerine yer verdi.

"İki oyuncu daha transfer etmek istiyoruz"

Transfer sürecine ve kadro yapılanmasına dair açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kulübümüz belki de ligin en düşük bütçeli takımlarından biri olacak ancak en iddialı genç oyuncuları tercih etmek ve onlara süre vermek adına bir vizyon ortaya koyduk. Bu konuda kararlı duracağız ve sabırlı olacağız. Onların gelişimini bekleyerek Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. İki oyuncu daha almak istiyoruz; yine genç ve dinamik isimler olacak. Stoper bölgesine alacağımız oyuncunun ise biraz daha tecrübeli olmasını istiyoruz. Bu transferlerden birini hafta içinde bitireceğiz gibi görünüyor."

Gaziantep evinde Alanyaspor ile berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı

16.08.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Gaziantep evinde Alanyaspor ile berabere kaldı
Gaziantep evinde Alanyaspor ile berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

3. dakikada Gaziantep FK'nın sağ kanattan gelişen atağında topla buluşan Sorescu'nun ceza sahası içerisine ortasına iyi yükselen Stewart'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

13. dakikada orta sahada topla buluşan Sorescu'nun pasında ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Camara'nın rakibini geçip sert vuruşunda top kaleci Victor'da kaldı.

19. dakikada Gaziantep FK'de serbest vuruşu kullanan Maxim'in ceza sahası içerisine ortasına yükselen Kozlowski'nin aşırttığı topa arka direkte bulunan Bacuna'nın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

20. dakikada Corendon Alanyaspor 1-0 öne geçti. Ceza yayı üzerinde topla buluşan İbrahim Kaya'nın rakibini geçtikten sonra vuruşunda top kaleci Tobiasz'dan döndü. Pozisyonun devamında Ruan'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğe de çarparak ağlarla buluştu.



47. dakikada Corendon Alanyaspor'da ceza sahası dışında topla buluşan Makouta'nın sert vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

48. dakikada sağ kanattan gelişen Gaziantep FK'nin atağında topla buluşan Sorescu'nun ceza alanına gönderdiği pasta Kozlowski'nin gelişine yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

61. dakikada Gaziantep FK, beraberliği yakaladı. Orta alanın solundan topu kapan Sorescu'nun seri çalımlarla ceza yayı üzerinden sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

66. dakikada Maxim'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Kozlowski'nin rakibini çalımladıktan sonra şutunda kaleci Victor gole izin vermedi.

82. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Camara'nın sert vuruşunda top kaleci Victor'da kaldı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Bursaspor 2'de 2 yaptı

Trendyol 1. Lig’in ikinci haftasında Bursaspor, evinde ağırladığı Alagöz Holding Iğdır FK’yı Kelechi Iheanacho’nun golüyle 1-0 mağlup ederek sezona 2'de 2 ile başladı

16.08.2026 00:09:00
Haber Merkezi
 
Bursaspor 2'de 2 yaptı
Bursaspor 2'de 2 yaptı
Trendyol 1. Lig'in ikinci haftasında Bursaspor, evinde ağırladığı Alagöz Holding Iğdır FK'yı Kelechi Iheanacho'nun golüyle 1-0 mağlup ederek sezona 2'de 2 ile başladı.

40 bini aşkın yeşil-beyazlı taraftarın önünde oynanan bu kritik karşılaşmada hata yapmayan Timsah, puanını 6'ya yükseltti.

İlk hafta deplasmanda Bodrum FK'yı 2-0 yenerek sezona fırtına gibi giren Bursaspor, taraftarıyla buluştuğu ilk resmi iç saha maçında da hata yapmadı. Yaklaşık 4 ay sonra taraftarının önüne çıkan yeşil-beyazlılar, ligin güçlü ve iddialı ekiplerinden Alagöz Holding Iğdır FK'yı tek golle geçerek şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajı daha kayıpsız döndü.

Iheanacho Sahnede, Timsah Önde



Karşılaşmaya tribünlerin muhteşem koreografi şovları ve yoğun desteğiyle baskılı başlayan Bursaspor, aradığı golü erken buldu.

16. dakikada gelişen hızlı atakta, orta sahanın dinamik ismi Rahmetullah Berişbek'in şık pasıyla ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Kelechi Iheanacho, düzgün ve sert bir vuruşla kaleci Jakub Szumski'yi mağlup ederek skoru 1-0'a getirdi. Nijeryalı yıldız, Bodrum deplasmanının ardından iç sahada da fileleri havalandırarak kalitesini bir kez daha kanıtladı.

İlk yarının kalan dakikalarında Lincoln Henrique ve Amine Boutrah ile net fırsatlar yakalayan Bursaspor, farkı açamadı ve soyunma odasına tek gollü üstünlükle girdi.

Iğdır FK 10 Kişi Kaldı

İkinci yarıda konuk ekip Iğdır FK, beraberlik golü için ön alanda daha fazla risk almaya başladı. Douglas Tanque transferiyle hücum hattını güçlendiren Doğu Anadolu temsilcisi, Bursaspor savunmasında Ertuğrul Ersoy ve Alperen Babacan ikilisini geçmekte zorlandı.

Mücadelenin kırılma anı ise 73. dakikada yaşandı. Bursaspor'un hızlı atağını sert bir müdahaleyle kesen Iğdır FK savunma oyuncusu Alperen Selvi, VAR incelemesinin ardından doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

10 kişi kalan rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan yeşil-beyazlılar, kalan dakikalarda tempoyu düşürerek skoru korumayı bildi ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Leao, Süper Lig ekibi için riske atılmayacak!


 
Milan 15 Ağustos'ta hazırlık maçında Manchester United'la karşılaşacak. Rafael Leao'nun ise kas problemi sebebiyle bu mücadelede forma giymeyeceği öğrenildi. Ancak bu sakatlığın aslında transferle ilgili olduğunu söyleyenler de var!
 

15.08.2026 13:38:00
Haber Merkezi
 
 Leao, Süper Lig ekibi için riske atılmayacak!
 Leao, Süper Lig ekibi için riske atılmayacak!

Antonio Vitiello'nun haberine göre; Rafael Leao, yaşadığı kas problemi nedeniyle Manchester United maçında forma giyemeyecek. Bu hazırlık mücadelesi 15 Ağustos'ta oynanacak (TSİ 17.45). Ortada sakatlık haberi dolaşsa da aslında yaşananların tamamen oyuncunun Galatasaray'a transferiyle ilgili olduğunu söyleyenler de bulunuyor.

50-60 milyon Euro'yu riske etmeyecekler

İddiaya göre; Leao'nun Sarı-Kırmızılı takıma transferi büyük ölçüde tamamlandı. Bu sebeple de Portekizli yıldız hazırlık karşılaşmasında riske edilmeyecek. Ortalığın daha fazla karışmaması için de oyuncuyla ilgili sakatlık kozu oynandı. Bilindiği üzere Milan'ın 50-60 milyon Euro civarında bir bonservis beklentisi bulunuyor.

Buruk istiyor

Galatasaray, Rafael Leao transferine büyük önem veriyor. Çünkü 27 yaşındaki yıldız hücumda tam bir joker... 1.88 boyundaki futbolcunun asıl yeri sol kanat... Ancak forvet arkası ve santrfor bölgelerinde de görev yapabiliyor. Teknik Direktör Okan Buruk, genellikle bu tarzdaki oyunculara daha sıcak bakıyor. Milan-Manchester United maçının ardından transferle ilgili ilginç açıklamalar gelebilir.

Uğur Uçar: 'Galatasaray'ın altyapısından yetişip Florya'nın suyunu içtik'

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldıkları maçta galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu düşündüğünü söyledi

15.08.2026 09:43:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uğur Uçar: 'Galatasaray'ın altyapısından yetişip Florya'nın suyunu içtik'
Uğur Uçar: 'Galatasaray'ın altyapısından yetişip Florya'nın suyunu içtik'
Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldıkları maçta galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu düşündüğünü söyledi.

Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonunun ilk haftasında ligin yeni ekibi Çorum FK, deplasmanda karşılaştığı son şampiyon Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Bütün takımlar için kazasız belasız bir sezon dileğinde bulunarak sözlerine başlayan Uçar, "Maça da gelirsek; Galatasaray'ın artılarını ve eksilerini iyi çalıştık. Her seferinde kenar ortalarında etkili olduklarını, duran topta etkili olduklarını biliyorduk. Buna özel önlemler aldık. Merkezi daha çok oynamamaya çalıştık. Kenarlardan atakları sonuçlandırmak istedik. Bugün de bunu iyi yaptığımızı düşünüyorum. Geriye düştük, geri dönmek önemliydi. 2-1'i yakaladık. 10 kişi kaldık tabii. Ama 10 kişi kaldıktan sonra da iyi mücadele ettik. Bugün buradan 1 puanla ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın altyapısından yetişip Florya'nın suyunu içtik"



Kendisi için Galatasaray'ın yerinin ayrı olduğunu belirten Uğur Uçar, "Savaş Başkanımıza özel bir parantez açmak istiyorum. Bize çok iyi bir takım verdi gerçekten. Yaklaşık 2 aydır 2000 taneye yakın futbolcu izlemişizdir. Bazı getirmek istediğimiz, gelmeyen ama çok özel oyunculara gittik gerçekten. Tabii Galatasaray'ın altyapısından yetişip Florya'nın suyunu içtik. Burada A takımda forma giydik, şampiyonluklar yaşadık. Okan Hoca ile hem takım arkadaşlığı yaptım hem teknik direktörlüğümü yaptı. Galatasaray'ın tabii bizde her zaman yeri ayrı. Her zaman öyle kalacak. Bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

"Galibiyeti kaçıran taraf olduğumuzu düşünüyorum"

Galatasaray karşısında iyi bir oyun sergilediklerini aktaran Uğur Uçar, "4 yıldır şampiyon olan bir takım, aynı oyuncular oynuyor. Ama bugün ben özellikle şunu söylemek istiyorum; oyuncularımın, benim emeğine saygı duyulması gerekiyor. Çünkü gerçekten çok iyi mücadele ettik ve ne istiyorsak, antrenmanda ne çalıştıysak bugün sahada yansıttılar. Ondan dolayı buradan 1 puanla ayrılıyoruz. Galibiyeti de kaçıran taraf olduğumuzu düşünüyorum bugün" açıklamasını yaptı.

"Her maça aynı konsantreyle hazırlanacağız"



Lig için hedef belirlemediklerinin altını çizen Uçar, "Maç maç gideceğiz. Her maça aynı konsantreyle hazırlanacağız. Yani tabii oyun çok önemli benim için. Oyuna çok kafa yoruyoruz ekibimle öyle. Yenilikleri takip ediyoruz, hep üstüne koymaya çalışıyoruz. Galatasaray tabii bir 45 dakika... Eğer ilk 20 dakika gol yemezsek Galatasaray'ın daha açık oynayacağını ve biz de kulübemizdeki hamlelerle galip gelebileceğimizi düşünüyorduk. Soyunma odasında da söyledim: 'Bir 15-20 dakika daha herkes her şeyini versin, biz hamlelerimizi yapacağız. Buradan galibiyetle veya puan alarak ayrılacağız' diye konuştuk. Günün sonunda da öyle oldu" şeklinde konuştu.

Çorum şehrinin futbolla yatıp futbolla kalktığını söyleyen Uğur Uçar, "Çünkü bizim geldikten sonraki yükselen bir Çorum FK grafiği var. Başkanımız alabileceğimiz, istediğimiz bütün oyuncuları bize almaya çalışıyor ve çok memnunum teknik direktör olarak. Ona tekrar buradan teşekkür ediyorum" dedi.

"Hedefim bende kalsın"

Bireysel hedefleri ile ilgili soruya cevap veren Uçar, "İlk hedefim teknik direktörlüğe başlamaktı. Ondan sonra bir alt ligde hocalık yapmaktı. Şimdi Süper Lig'deyim. Basamakları ufak ufak, çalışa çalışa, gecemizi gündüzümüze katarak, sağlam adımlarla çıkmak hedefim. Hedefim bende kalsın. İnşallah ilerleyen yıllarda hep beraber görürüz" diye konuştu.
Son olarak fikstürün kendilerini çok etkilemediğini dile getiren Uğur Uçar, "Fikstür çok baktığım bir şey değil. Her rakiple oynayacağız; 1. hafta veya 10. hafta. Biz her maça en iyi şekilde hazırlanıp çıkacağız" şeklinde sözlerini noktaladı.

Okan Buruk transfer bekliyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Çorum FK ile 2-2 berabere kaldıkları müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir akşam olduğunu söyledi. Buruk ayrıca, bu hafta transfer yapmalarının da önemli olacağını dile getirdi

15.08.2026 09:41:00
İhlas Haber Ajansı
 
Okan Buruk transfer bekliyor
Okan Buruk transfer bekliyor
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Çorum FK ile 2-2 berabere kaldıkları müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir akşam olduğunu söyledi. Buruk ayrıca, bu hafta transfer yapmalarının da önemli olacağını dile getirdi.

Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonunun ilk haftasında son şampiyon Galatasaray, konuk ettiği ligin yeni ekibi Çorum FK ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, karşılaşma öncesinde amaçlarının oluşan negatif havayı değiştirmek olduğunu belirterek, "Öncelikle tabii ki bu akşam içinde bulunduğumuz havayı tersine çevirmek için kazanmamız gereken bir akşamdı. Bu maç öncesi hazırlanma ve oyuncularla konuşmalarımızın hepsi kendi aramızdaki şeylerdi ve özellikle şunun üzerindeydi: Lig başlıyor; kazanıp, tabii ki şu anda bir karamsarlık var...

Hazırlık maçlarına baktığınızda kadroyla ilgili yapılan eleştiriler, beklentiler hepsi bir arada. Galatasaray'ın en önemli gücü bundan önceki senelerde de hep şu oldu: Birlikte olduğumuzda daha başarılı olduk, o pozitif havada hep başarılı olduk. Bu sefer maalesef negatif bir hava oluştu. Bu negatif havayı değiştirmek için de bugünkü maç çok önemliydi. Başlangıcımız, golü bulana kadarki kısımdan da çok iyi oynadık, çok rakip yarı alanda oynadık, çok fazla pozisyon ürettik, golü bulduk. Arkasından tabii ki çok muhteşem bir gol attı rakibimiz. Ama onu da durdurmamız gereken bir pozisyondu. Geriye kaçmasak, iki adım öne atsak orada... Tamam rakibimiz 30 metreden çok güzel gol attı ama iki adım öne atsak bu golü engelleyecektik. Arkasından bireysel bir hata...

2 dakika içerisinde gerçekten her şeyin çok güzel gittiği bir maçta, iyi oynadığımız bir maçta 2 dakikada maç tam tersine döndü. Stattaki atmosfer değişti. Burada tabii ki benim için en önemli şey, saha kenarında da onu sağlamaya çalıştım; hem tribünlerimizi tekrar harekete geçirmek hem oyuncularımızı tekrar harekete geçirmek, sakin kalmak... Bu maçı kazanabilmek için çok fazla vaktimiz vardı çünkü. Pozisyona da çok fazla girdiğimiz maçtı.

Maçın sonuna kadar pozisyonlara girerek bitirdik. 2-2'yi yakaladık, 3-2'yi yakalayamadık. Kazanmamız gereken bir akşamdı. Ama ligin başı... Bu tür kayıplar olmasaydı bu atmosferde bizim için çok daha güzel olabilirdi ama bunun da üstesinden geleceğiz. Ligin başında böyle bir puan kaybı yaşadık. Bu hafta bizim için önemli. Daha çok çalışacağız, daha çok hazırlanacağız. Biliyorsunuz milli takımdan gelen çok fazla oyuncumuz var. O yüzden her hafta onların performanslarının artması bizim için önemli bir fırsat. Bu performansları daha yukarıya çıkartacağız" diye konuştu.

"Ligin başındayız ve bu ligi yine tekrar kazanabilecek güçteyiz"

Galatasaray'da transfer beklentisinin yüksek olduğunu vurgulayan Buruk, "Tabii ki beklenti çok fazla. Özellikle transfer beklentisi çok var. Bu da oluştuktan sonra bence takımımıza özellikle daha pozitif bir hava gelecek. Ben de oyuncularımla birlikte maksimum şekilde hem çalışarak hem içerideki ortamı değiştirerek bir sonraki maça hazırlanacağım. Hata yapabiliriz, yanlış yapabiliriz, puan kaybedebiliriz ama hiçbir zaman umudumuzu, enerjimizi kaybetmeyiz. Başımız dik olacak. Ligin başındayız ve bu ligi yine tekrar kazanabilecek güçteyiz. Bunun en büyük adayı da biziz. Yapılacak takviyelerle de kadro genişliğiyle de bunu daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Çok iyi bir 11'le çıktık aslına baktığımızda. Buraya eklenecek, kulübeden gelecek ve oyunu değiştirebilecek, rekabeti artırabilecek oyuncular tabii ki performansımızı daha yukarıya çekecek" dedi.

"Bu hafta transfer getirmemiz önemli olacak"

Transfer çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Buruk, "Bu hafta önemli bir hafta. Bu hafta transfer getirmemiz önemli olacak. Hem kadro genişliği için hem içerideki rekabet için... Kulübeden gelebilecek oyuncu bizim için, özellikle hücum hattında eksikliklerimiz çok fazla. Oradan direkt olarak oyuna sokacak oyuncumuz olmadı. Bu anlamda zorlandık ama yapılacak transferler özellikle hücum hattında... Hem forvet arkası pozisyonu hem kanat pozisyonu hem santrfor; 3 tane hücum oyuncusu ihtiyacımız var. Bunları aldığımızda da hem içerisi hem dışarısı bütün hava değişecek ve Galatasaray tabii ki fabrika ayarlarına geri dönecek. Bundan hiçbir şüphem yok. Bunu en hızlı şekilde yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Buruk, maç içerisinde yaptığı değişikliklerle ilgili ise "Nhaga ile ilgili tabii ki düşündüm oyun içerisinde ama özellikle biraz da Yunus'un ve Gabriel Sara'nın orada daha şutör, daha son pas özelliklerini kullanıp oyuna devam etmesini düşündüm. Devamında Lucas'ın yerine İlkay'ı aldım. İlkay'ın da orada sakin kalıp o pas trafiğini kullanmasını istedim. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra Eren'i biraz daha üçlü gibi savunmanın kenarından çıkarttım ve Barış'ı biraz daha içeri sokarak iki forvet gibi oynamaya çalıştık. Gabriel Sara ile Yunus da biraz daha merkezde üçlü orta saha gibi oldular Torreira ile birlikte. Orada oyuncuların biraz da şutuna güvendiğim için bir değişiklik yapmadım" ifadelerini kullandı.

"Hiçbirimiz şu andaki bulunduğumuz ortamdan zevk almıyoruz"

Takımdaki mevcut atmosferden memnun olmadıklarını söyleyen Okan Buruk, "Hiçbirimiz şu andaki bulunduğumuz ortamdan zevk almıyoruz. Ne ben alıyorum, ne başkanımız, ne yönetim kurulumuz, ne sizler, ne taraftarımız... Hiçbir şekilde bundan mutlu değiliz ve daha çok mutlu olmak istiyoruz. Burada yapılacak takviyeler herkesi sevindirecek bir kere. Bu çok açık. Bilerek yaptığımız bir şey değil ama birçok oyuncuyla görüşüyoruz, birçok oyuncu üzerinde çalışıyoruz, birçok oyuncuya teklif yaptık. Burada tabii ki kolay bir şey değil. Galatasaray kadrosuna oyuncu almak çok kolay bir şey değil. Hep en iyisini almaya çalışıyoruz. Özellikle 3 tane ön taraftaki oyuncu... Belki bir tanesi, iki tanesi çok kritik. Burada Galatasaray seviyesini çok yukarıya çekebilecek oyuncular üzerinde çalışıyoruz. Bunlarla ilgili şu ana kadar tabii ki biten bir şey olmadı ama görüşmeler sürüyor. En kısa zamanda bitmesini hepimiz istiyoruz. Bittiğinde de bence kadromuz daha geniş olacak. Hep söylüyorum, elimizde iki tane kadro olması gerekiyor. İki tane 11'imiz olması gerekiyor. Belki başka mevkilere de Şampiyonlar Ligi listesi açıklanana kadar transferimiz olacağını düşündüğümüz şeyler olacak. Burada süreç devam ediyor ama önceliğim özellikle hücum hattındaki o hem başlayacak 11 hem de devam edecek oyuncuların sayısını artırmak" diye konuştu.

"Eren'in hücum gücünü kullanmak istedik"

Oyuncu değişikliklerinin nedenlerini de anlatan Buruk, "Tabii bir kere Jakobs belli bir şeyden sonra yoruldu. Eren'in hücum gücünü kullanmak istedik. Ceza sahasına etkili gelişleri olan bir oyuncu Eren. Çok da girdi yani oyuna girdikten sonra orada çok fazla pozisyonda ceza sahası içerisinde topla buluştu. Devamında tabii ki rakipte bir kişi eksilince orada Lemina'yı hem oyun kurması için bir orta saha oyuncusu ama Davinson'un yerine aldık. Çünkü Davinson'un da maç eksiği... 60'larda özellikle 60-65'ler... Buraları oynadıktan sonra maç öncesi de zaten onunla konuşmamda özellikle bunu belirtmiştim. Orada Lemina hamlesini yaptık. Devamında Kazım'ı da bir kişi daha ekstradan hücuma götürebilmek için Kazım - Abdülkerim hamlesini yaptık. Çünkü rakip 10 kişiydi. Daha çok kişiyle sol kanattan gitmek... Kazım'a da birkaç orta geldi, birkaç şut fırsatı geldi. Savunma hattında yaptığım değişikliklerin nedeni buydu. Transferle ilgili en hızlı şekilde bekliyoruz tabii ki. Bu hafta en azından hızlıca bir oyuncu geldiğinde bence dediğim gibi hepimiz için bu pozitif anlamda hepimizin psikolojisini artıracak, düzeltecek. Galatasaray taraftarı bunu bekliyor, biz bunu bekliyoruz. Yönetim de üzerindeki baskıyı... Bilerek yapmaz zaten. Bundan hiçbirimiz zevk almayız, demin de söyledim. İnşallah bu hafta en az bir transfer yapıp bir sonraki maça hazırlanmak isteriz" ifadelerini kullandı.

"Ön taraftaki oyuncular aciliyet taşıyor"

Transferde önceliğin hücum hattı olduğunu yineleyen Buruk, "Burada hücum hattındaki eksikleri tamamladıktan sonra başka mevkiye takviye yapabiliriz, yapmayı düşünebiliriz. Ama acil olanı hep söylüyorum; ön taraftaki oyuncular. Diğer mevkiler için de düşüncemiz olursa, bizim için istediğimiz veya bu anlamda bir oyuncu önümüze çıkarsa da bunu düşünebiliriz. Diğer mevkilerle ilgili, transferle ilgili karar verebiliriz. Şampiyonlar Ligi listesi verilene kadar bir sürecimiz olacak" dedi.

Salih Uçan, Gençlerbirliği'nde

Gençlerbirliği, 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan'ı transfer ettiğini açıkladı.

14.08.2026 12:52:00
İhlas Haber Ajansı
 
Salih Uçan, Gençlerbirliği'nde
Salih Uçan, Gençlerbirliği'nde
Gençlerbirliği, 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan'ı transfer ettiğini açıkladı.

Başkent temsilcisi, son olarak Beşiktaş forması giyen 32 yaşındaki orta saha Salih Uçan'ı 2 yıllığına renklerine bağladı.



Daha önce Bucaspor, Fenerbahçe, Roma, Sion, Empoli, Başakşehir Alanyaspor ve Beşiktaş formaları giyen tecrübeli oyuncu, kariyerinde çıktığı 359 maçta 23 gol atmasının yanı sıra 47 de asist yaptı.

Dursun Özbek’ten transfer eleştirilerine sert tepki

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde transfer süreçleri ve kulüp etrafında oluşturulmaya çalışılan olumsuz havaya ilişkin son derece sert ve kararlı açıklamalarda bulundu

12.08.2026 22:50:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek’ten transfer eleştirilerine sert tepki
Dursun Özbek’ten transfer eleştirilerine sert tepki
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde transfer süreçleri ve kulüp etrafında oluşturulmaya çalışılan olumsuz havaya ilişkin son derece sert ve kararlı açıklamalarda bulundu.

Eleştirilere ve iddialara doğrudan yanıt veren Özbek, hem mali disiplinden taviz vermeyeceklerini vurguladı hem de camiaya üst üste 5. şampiyonluk sözü verdi.

"Algı çalışması yapıyorlar, en iyi transferleri yapacağız"



Transfer döneminde sarı-kırmızılı yönetimin üzerinde bir algı operasyonu yürütüldüğünü savunan Dursun Özbek, sürecin panikle değil, kulübün menfaatleri doğrultusunda titizlikle yürütüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Transferler üzerinden açık bir algı çalışması yapıyorlar. En iyi transferleri yapacağız, herkes bunu bilsin. Ancak sırf iki alkış alayım diye Galatasaray'ın geleceğini tehlikeye atmayacağım. Tüm bu emeği ve başarılı gidişatı çöpe atıp sadece bugünü kurtaran kararlar vermemi isteyenler varsa bunu yapmayacağım."

"Galatasaray'ın şerefli geçmişine iftira atıyorlar"

Şampiyonluk yarışı ve kulüp üzerindeki spekülasyonlara tepki gösteren Özbek, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışını kaybettiğini iddia eden çevreleri sert bir dille eleştirdi. Bu tür söylemlerin kulübün şerefli geçmişine iftira atmak olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılı başkan, camiayı kenetlenmeye davet etti.

"En büyük mirasım 5. şampiyonluk olacak"

Cuma günü başlayacak yeni sezon öncesinde kararlı ve iddialı mesajlar veren 76 yaşındaki Dursun Özbek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizi karıştırmak isteyenlere söylüyorum: Yine şampiyon olacağız, yine şampiyon olacağız, yine şampiyon olacağız! 27. şampiyonluğu benden fazla isteyen kimse olamaz. Ben 76 yaşındayım; çocuklarıma ve torunlarıma bırakacağım en büyük miras, üst üste 5. şampiyonluktur."

İki dünya yıldızı aynı anda İstanbul yolunda!

Süper Lig'de transfer döneminin en hareketli günlerinden biri yaşanıyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe, dünya futbolunun iki önemli golcüsünü kadrolarına katarak büyük bir transfer rekabetine girdi

12.08.2026 20:17:00
Haber Merkezi
 
İki dünya yıldızı aynı anda İstanbul yolunda!
İki dünya yıldızı aynı anda İstanbul yolunda!
Süper Lig'de transfer döneminin en hareketli günlerinden biri yaşanıyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe, dünya futbolunun iki önemli golcüsünü kadrolarına katarak büyük bir transfer rekabetine girdi.

Beşiktaş, İtalyan kulübü Juventus ile yollarını ayıran 26 yaşındaki Sırp santrfor Dušan Vlahović ile transfer görüşmelerine başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Siyah-beyazlıların, bonservisi elinde olan yıldız oyuncuyla 3 yıllık bir anlaşma sağladığı belirtiliyor. Vlahović'in bu akşam saat 19:00 sularında İstanbul'a gelmesi ve cuma günü Tüpraş Stadyumu'nda taraftara açık bir imza törenine katılması planlanıyor.

Eş zamanlı olarak Fenerbahçe de Napoli'nin 33 yaşındaki Belçikalı golcüsü Romelu Lukaku transferini resmen açıkladı.



Sarı-lacivertlilerin bu transfer için Napoli'ye 6 milyon Euro sabit ücret ve performansa bağlı bonuslar ödeyeceği, oyuncuyla ise 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Lukaku'nun Brüksel'den kalkan özel uçakla bu gece geç saatlerde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.