logo
14 MART 2026


Delgado: 'Hakem beni anlamadı'

22.12.2008 00:00:00
Derbide kırmızı kart gören Beşiktaş'lı Matias Delgado, "Hakemden kart istemedim, 'bana neden verdin' diye sordum" şeklinde konuşarak, haksız yere atıldığını savundu.

 

Galatasaray'a 4-2 yenildikleri derbi maçın ikinci yarısında, ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kalan Beşiktaş'ın kaptanı Delgado, ikinci sarı kartını gördüğü pozisyonda hakemle girdiği diyaloğa açıklık getirdi.

Beşiktaşlı futbolcu maçtan sonra yaptığı açıklamada, kırmızı kartı hak etmediğini savunarak, ''Hakeme sadece daha önce bana gösterilen kartın haksız olduğunu anlatıyordum ve ikinci kartı gördüm. Ben, orada Baros için kart istemedim. Kart istememin bana, ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı getireceğini biliyordum. Kuralları biliyorum. Maçta tek faul yaptım onda da bana sarı kart gösterdi. Sadece bunun nedenini soruyordum'' diye konuştu.

Delgado, hakemlerle ilgili olarak, ''Hakemlerin Beşiktaş'a karşı olan tutumu saha içinde belli'' dedi.

Arjantinli futbolcu yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda da, ''Kırmızı kart pozisyonundan önce 10 saniye içinde üst üste iki tane faule maruz kaldım. Bana yapılan faullerden sonra hakeme 'Rakibe neden kart vermiyorsun?' demedim. 'Bana neden sarı kart gösterdin?' sorusunu sordum'' şeklinde konuştu.

Hakeme hangi dilde konuştuğu sorusuna da Delgado, ''Bunu İngilizce söyledim. Gördüğüm kadarıyla anlasaydı ikinci sarı kartı göstermezdi'' yanıtını verdi.

Gaziantep FK deplasmanda Antalyaspor'u 4-1 yendi

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda Hesap.com Antalyaspor'u 4-1 yendi

13.03.2026 23:26:00
AA
Gaziantep FK deplasmanda Antalyaspor'u 4-1 yendi
Gaziantep FK deplasmanda Antalyaspor'u 4-1 yendi
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda Hesap.com Antalyaspor'u 4-1 yendi.

10. dakikada Maxim'in attığı gol, hakem Gürcan Hasova'nın VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

38. dakikada Perez'in ceza sahası sağ çaprazdan şutunda kaleci Julian, ayağıyla topu kurtardı. Pozisyonun devamında meşin yuvarlağı sol çaprazda önünde bulan Lungoyi'nin şutunda kaleci Julian, aynı kurtarışla bir kez daha gole engel oldu.

45+1. dakikada Bayo'nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunda kaleci Julian gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı



59. dakikada konuk ekip öne geçti. Sağdan korneri kullanan Maxim'in ortasında ceza sahasında topla buluşan Kozlowski'nin şutunda top direkten döndü. Meşin yuvarlağı önünde bulan Bayo'nun şutunda top ağlara gitti: 0-1.

65. dakikada Gaziantep FK farkı 2'ye çıkardı. Maxim'in sol kanattan kullandığı kornerde Antalya savunması topu uzaklaştırdı. Ogün Özçiçek, ceza sahası dışından havalandırdığı meşin yuvarlağı, Abena kafayla indirdi. Arka direk önündeki Kozlowski'nin şutunda top filelerle buluştu: 0-2.

76. dakikada konuk ekip farkı 3'e yükseltti. Kaleci Burak Bozan'ın kullandığı serbest vuruşta Hüseyin Türkmen'in karşılayamadığı topu takip eden Bayo, ceza sahasına girip kaleci Julian'ı çalımlayıp meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.

82. dakikada Gaziantep FK farkı 4'e çıkardı. Bayo'nun ceza alanı sol çaprazdan pasında Camara, kaleci Julian'ın solundan topu filelere yolladı: 0-4.

90+3. dakikada Antalyaspor farkı 3'e indirdi. Van de Streek'in pasında Ramzi Safuri'nin ceza yayı üzerinden şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-4.

Müsabakayı, Gaziantep temsilcisi 4-1 kazandı.

Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile sahasında karşılaşacak.

13.03.2026 11:04:00
AA
Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek
Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile sahasında karşılaşacak.

Papara Park'ta oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Çağdaş Altay yönetecek.

Ligde 54 puanla 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Çaykur Rizespor karşısında kazanarak zirve yarışında yara almak istemiyor.

Ligin son 3 haftasında deplasmanda Gaziantep FK'yi 2-1, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ve dış sahada da Zecorner Kayserispor'u 3-1'lik sonuçlarla mağlup eden bordo-mavililer, art arda 4. karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Arseniy Batagov, Benjamin Bouchouari ve Edin Visca, yarınki mücadelede görev alamayacak.

İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'

İran Milli Futbol Takımı, kimsenin kendilerini Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağını vurgulayarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

13.03.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'
İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'
İran Milli Futbol Takımı, kimsenin kendilerini Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağını vurgulayarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

İran Milli Futbol Takımı, ABD Başkanı Donald Trump'ın takımın bu yılki Dünya Kupası'na katılmasının güvenlikleri açısından uygunsuz olacağı yönündeki yorumlarına sert tepki gösterdi. İran Milli Futbol Takımı'ndan yapılan açıklamada, Dünya Kupası'nın tarihi ve uluslararası bir organizasyon olduğu vurgulanarak, "Organizasyonun yönetim organı herhangi bir ülke değil, FIFA'dır. İran Milli Takımı, İran'ın cesur evlatlarının elde ettiği bir dizi belirleyici zaferle ve gücüyle, bu büyük turnuvaya katılmaya hak kazanan ilk takımlar arasındaydı" ifadelerine yer verildi.

İran Milli Futbol Takımı'ndan ABD'ye imalı yanıt

Kimsenin İran Milli Takımı'nı Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağı hatırlatılarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

Trump: "En güvenli spor etkinliği olacak"

ABD Başkanı Donald Trump ise, Truth sosyal medya platformundan konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Trump, etkinliğin herkes için güvenli geçeceğini belirterek, "ABD, FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmayı büyük bir heyecanla bekliyor. Bilet satışları tavan yapmış durumda. Bu, Amerikan tarihinin en büyük ve en güvenli spor etkinliği olacak. Tüm oyuncular, yetkililer ve taraftarlar, hak ettikleri şekilde, yıldızlar gibi muamele görecekler" ifadelerini kullandı.

Trump, güvenlik uyarısı yapmıştı

Trump, Truth sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İran Milli Futbol Takımı'nın ABD, Meksika ve Kanada'nın birlikte düzenleyeceği 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmasının kendileri açısından güvenli olmayacağını belirterek, "İran Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'nda memnuniyetle karşılanacaktır, ancak kendi hayatları ve güvenlikleri açısından orada bulunmalarının uygun olduğunu düşünmüyorum" demişti.

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink umutlu

3-1 yenildikleri Rayo Vallecano maçının ardından bir maç daha oynayacaklarını ve futbolda her şeyin mümkün olduğunu söyledi

13.03.2026 10:10:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink umutlu
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink umutlu
3-1 yenildikleri Rayo Vallecano maçının ardından bir maç daha oynayacaklarını ve futbolda her şeyin mümkün olduğunu söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda sahasında İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink mücadeleyi değerlendirdi.

Yenildikleri için üzgün olduklarını dile getiren Fink, "Zor bir maç oldu ve kaybettik. Hatalarımızı beklediler, hatalar yaptık ve kaybettik. Rakip çok olgun bir takım. Topa daha çok sahip olan taraf bizdik. Gol beklentisi de benzerdi. İstatistiklere baktığımızda biz daha iyiydik.

Onlar ise daha iyi takımdı, ezber oyun becerisi bizden daha iyiydi. İkinci maç var. Futbolda her şey mümkün. Eğer erken gol bulabilirsek, onlara zarar verebiliriz. Çok eksik ve sakat oyuncumuz var. Önümüzdeki haftalar için onların geri dönmesi önemli. Kanatta bugün Carlo Holse ile oynamak zorunda kaldık. Normalde merkez oyuncusu. Diğer kanat oyuncuları ise sakatlıklarından dolayı sonradan oyuna girmek zorunda kaldı" dedi.

Rakibin gol yollarını iyi kapattığını dile getiren Fink, ayrıca şunları söyledi:

"İyi bir takıma karşı oynadık. Çok fazla şans yakalayamadık. Gol beklentisi 0,55 oranında tutuk ancak ona rağmen çok güçlü bir rakibe karşı oynadık. Boşlukları çok iyi kapattılar. Belki Konferans Ligi'nin bile kazanabilirler. Bu tip güçlü ekiplere karşı bu sonuçlar normal."

Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi

12.03.2026 23:24:00
AA
Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi
Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi
Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi.

9. dakikada Celil Yüksel'in kullandığı serbest atışında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Mouandilmadji'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Batalla kale çizgisi üzerinde kontrol etti.

15. dakikada Rayo Vallecano öne geçti. Palazon'un ceza sahası içine pasında topla buluşan Alemao'nun yerden vuruşunda kaleci Okan Kocuk'un ayaklarına çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.



21. dakikada Samsunspor eşitliği sağladı. Makoumbou'nun ceza sahasına ortasında defanstan seken top Mouandilmadji'nin önünde kaldı. Bu futbolcu sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1.

40. dakikada misafir takım 2-1 üstünlüğü yakaladı. Palazon'un defansın arkasına pasında sol çaprazdan ceza sahası içine giren Garcia, sert vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Rayo Vallecano'nun 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı



62. dakikada Tomasson'un ortasında ceza sahasında Holse'nin kafa vuruşunda kaleci Batalla'dan dönen top Makoumbou'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden sert vuruşunda kaleci Batalla meşin yuvarlağı yatarak bloke etti.

72. dakikada Lopez'in ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda kaleci Okan Kocuk'a çarpan top oyun alanına geri döndü.

78. dakikada Rayo Vallecano farkı 2'ye çıkardı. Alemao, iki defans oyuncusundan sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

Karşılaşmayı Rayo Vallecano 3-1 kazandı.

Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan daha silme cezası verdi

11.03.2026 12:38:00
Haber Merkezi
Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası
Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan daha silme cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada Adana Demirspor'a 1 dosyadan 6 puan tenzili cezası uygulandığı belirtildi.

Adana temsilcisi, ligde -51 puanla 20. ve son sırada yer alıyor. 

Kulübün, FIFA nezdindeki sonuçlanmış bir davasına ilişkin yükümlülüklerini (eski futbolcu veya teknik ekip alacakları) yerine getirmemesi nedeniyle bu yaptırım uygulandı. 

Kulübün diğer cezaları

Adana Demirspor, son dönemde benzer mali ve disiplin sorunları nedeniyle ciddi puan kayıpları yaşadı.

12 Şubat 2026'da iki ayrı dosyadan 12 puan ve geçmiş dönemlerdeki diğer mali kriter/disiplin ihlalleriyle birlikte kulübün silinen toplam puanı devasa boyutlara ulaştı.

Bu son 6 puanlık ceza ile birlikte Adana temsilcisi, Trendyol 1. Lig'de -51 puanla son sırada yer almaya devam ediyor.

Kulüp aynı zamanda ödenmeyen borçlar nedeniyle FIFA'dan daha önce iki dönem transfer yasağı da almıştı.

Süper Lig yayın gelirlerindeki ‘Şampiyonlar Payı’ kaldırıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig yayın gelirinin paylaşımında revizyona gidiyor.

11.03.2026 11:57:00
AA
Süper Lig yayın gelirlerindeki ‘Şampiyonlar Payı’ kaldırıldı
Süper Lig yayın gelirlerindeki ‘Şampiyonlar Payı’ kaldırıldı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig yayın gelirinin paylaşımında revizyona gidiyor.

TFF Yönetim Kurulunun aldığı karara göre yayın geliri dağıtımındaki kıstaslardan biri olan ve geçmişte şampiyonluk yaşayan 6 takım arasında şampiyonluk sayılarına göre dağıtılan "Şampiyonlar Payı" bu sezon son kez yürürlükte olacak.

Bu çerçevede yayın gelirinin yüzde 11'ine tekabül eden bu pay, gelecek sezondan itibaren ligdeki tüm takımlar arasında eşit şekilde dağıtılacak.

Kulüplere eşit dağıtılacak pay yüzde 48'e çıkıyor

Süper Lig'de yayın gelirleri uzun yıllardır şu şekilde pay ediliyordu:

Toplam gelirden TFF ve alt lig payları çıktıktan sonra kalan gelirin;

1- Yüzde 37'si ligdeki tüm takımlara katılım hakkı (ayak bastı) olarak eşit dağıtılır.

2- Yüzde 46'sı maçlardaki performansa göre (galibiyet, beraberlik) pay edilir.

3- Yüzde 11'i geçmiş sezonlarda şampiyonluk yaşayan takımlar arasında şampiyonluk sayılarına göre bölüştürülür.

4- Yüzde 6'sı ligi ilk 6 sırada bitiren takımlar arasında derecelerine göre paylaştırılır.

Yeni sezonla birlikte yüzde 11'lik "Şampiyonlar Payı" tıpkı katılım hakkındaki gibi tüm kulüplere eşit pay edilecek ve yayın gelirinin yüzde 48'i tüm takımlara eşit şekilde dağıtılmış olacak.

Bu sezon son kez dağıtılacak "Şampiyonlar Payı" 718 milyon lira

Süper Lig yayın bedeli 2024 yılında yarısı sabit kur diğer yarısı dolar üzerinden olmak kaydıyla 180 milyon dolar karşılığında 3 sezonluğuna ihale edildi.

Buna göre bu sezon mart ayı itibarıyla "Şampiyonlar Payı" yaklaşık 718 milyon lira (14 milyon avro). Bu meblağ, geride kalan 69 sezonun şampiyonları arasında pay edilecek ve takımlar her şampiyonluk için 10,4 milyon lira kazanacak.

Buna göre bu sezon son kez dağıtılacak "Şampiyonlar Payı"nda takımların kazancı ve bunun güncel döviz kuruyla karşılığı şöyle:

Galatasaray - 260 milyon lira (5,1 milyon avro)

Fenerbahçe - 197,6 milyon lira (3,8 milyon avro)

Beşiktaş - 166,4 milyon lira (3,2 milyon avro)

Trabzonspor - 72,8 milyon lira (1,4 milyon avro)

Bursaspor - 10,4 milyon lira (202 bin avro)

Başakşehir - 10,4 milyon lira (202 bin avro)

Anadolu kulüpleri en az 40'ar milyon lira daha kazanacak

Süper Lig yayın bedeli, 2024'teki ihale uyarınca gelecek sezonda da 180 milyon dolar olacak. Buna mukabil Türk lirası olarak ödenen bedel, enflasyon değerlemesiyle artacak. Ayrıca döviz kurundaki muhtemel hareketlilik de bu bedele pozitif yansıyacak.

Böylece bu sezon ödenen/ödenecek 718 milyon liralık şampiyonlar payı biraz daha yükselecek ve bu pay, yeni sezonda 18 takım arasında bölüştürülecek.

Bu durumda her takım minimum 40'ar milyon lira kazanacak ve Anadolu kulüpleri ekstra bir gelir elde edecek.

Trabzonspor kafayı iyi kullanıyor... Gollerin üçte biri kafa ile

Trendyol Süper Lig'de attığı 51 golün 16'sını kafa vuruşlarıyla kaydeden Trabzonspor, hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çekti

11.03.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor kafayı iyi kullanıyor... Gollerin üçte biri kafa ile
Trabzonspor kafayı iyi kullanıyor... Gollerin üçte biri kafa ile
Trendyol Süper Lig'de attığı 51 golün 16'sını kafa vuruşlarıyla kaydeden Trabzonspor, hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çekti.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, söz konusu karşılaşmada da kafa golü buldu. Bordo-mavililerin galibiyet golü Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun kafa vuruşuyla geldi. Ligde oynadığı 25 maçta 16 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Karadeniz ekibi, 54 puanla zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Sezonun geride kalan bölümünde 51 gol atıp kalesinde 29 gol gören bordo-mavililer, hücumdaki üretkenliğini savunma direnciyle dengeledi. Trabzonspor'un attığı 16 kafa golü ise takımın hava toplarındaki etkinliğini ortaya koydu.

Onuachu etkisi



Karadeniz temsilcisinin hava toplarındaki üstünlüğünde en önemli pay sahiplerinden biri Nijeryalı golcü Paul Onuachu oldu. 2.01 metrelik boyuyla dikkat çeken forvet oyuncusu, ligde attığı 20 golle krallık yarışında zirvede yer alırken, bu gollerin 8'ini kafayla kaydetti.

Onuachu'nun ardından takımda kafa gollerinde Augusto öne çıktı. Brezilyalı oyuncu 4 kafa golüyle skor katkısı sağlarken, savunmadan hücuma destek veren Nwaiwu 2, Stefan Savic 1 gol kaydetti. Sezon içerisinde takımdan ayrılan Sikan da bordo-mavili formayla 1 kez kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Uzun boylu ve fiziksel gücü yüksek oyuncularını etkili kullanan Trabzonspor, özellikle duran toplar ve kenar ortalarında rakip savunmalara zor anlar yaşattı. Bordo-mavililer, birçok karşılaşmada kilidi açan ya da sonucu belirleyen golleri kafa vuruşlarıyla bulurken, attığı gollerin üçte birini hava toplarından kaydetti.

Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool gibi büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmenin çok gurur verici olduğunu belirterek, ilk maçtaki galibiyetin de şans olmadığını gösterdiklerini vurguladı

11.03.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi
Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool gibi büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmenin çok gurur verici olduğunu belirterek, ilk maçtaki galibiyetin de şans olmadığını gösterdiklerini vurguladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray evinde karşılaştığı İngiliz ekibi Liverpool'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Buruk sözlerine vefat eden Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı.

Önemli bir geceyi geride bıraktıklarını söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Rakibimiz Avrupa'nın önemli takımlarından biri. Şampiyonlar Ligi'nde rakibimize karşı daha önce 1 maç kazanmıştık ama bu maçın daha farklı hikayesi vardı.

Son 16'dayız. Burada rakibimizin nasıl maça başlaması ve devam edeceği çok önemliydi. Çok iyi başlamasak da attığımız gol pozitif anlamda bize çevirdi. Güzel maç oldu. Çok pozisyon oldu. İlk 15 dakika rakibi karşılaşmakta sıkıntı yaşadık. Türk futbolu için önemli ve değerli. Ülke futbolu için değerli. Bu kadar büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmek bizim için çok gurur verici. Oyuncularıma teşekkür ederim. Bugün inanılmaz atmosferi oluşturan taraftarımıza da teşekkür ederim. Keşke deplasmanda da yanımızda olabilselerdi. Biz onlar için orada en iyisini yapmaya çalışacağız, hiç merak etmesinler" diye konuştu.

"İlk galibiyetin şans olmadığını gösterdik"



Galatasaray'ın ön alan baskıları iyi yapan bir takım olduğunu belirten 52 yaşındaki teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Sara ve Osimhen'den başlayan ön alandaki kapatmalar, kaleciye ve stoperlere baskıya gitmeleri önemliydi. Oyunun başında rakibimiz daha çok kaleciyle uzun top oynadı, onu da Jakobs ile kapatmaya çalıştık. Genel olarak İyi savunma yaptık. Top bizdeyken de iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Girdiğimiz gol pozisyonlarında bence ikinci golü bulabilirdik. Erken golü bulduktan sonra maçın sonuna kadar eşit bir oyun ortaya koyduğumuzu olduğu düşünüyorum. İlk galibiyetin de şans olmadığını gösterdik. Anfield'da çok önemli bir atmosfer. Rakibimizin iç sahadaki performansları değişse de bu maça özellikle hazırlanacaklardır. Bir avantajımız; biz 3 gün önce 10 kişi Beşiktaş derbisini oynadık. Hafif üzerimizde yorgunluğu vardı. Şimdi rakibimiz bizim maçtan 3 gün önce Tottenham ile oynayacak. Bu anlamda bir avantajımız olabilir."

"Her takımı yenebileceğimize inanıyoruz"

Son 16 turundaki her takımın güçlü olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Rakibimiz bu turun favorisi olsa da biz de Juventus'a karşı ilk maçta inandığımızda, taraftarımızla oyunumuzu bütünleştirdiğimizde bunu gösterdik. Çok iyi kadroya sahibiz. Bence bugün rakibimizle doğru bir şekilde baş ettik. Bazen rakibinizin gol atma zorunda olması size şanslar oluşturabilir. Gol atarak başlarsak rakibin o baskısını, seyircisiyle kuracağı oyunu üstesinden gelebiliriz. Çok önemli oyunculara sahipler. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Her takımı yenebileceğimize inanıyoruz. Orada da bunu göstermeye çalışacağız. Öz güvenli olmak gerekiyor. Öz güvenli olmazsak bunu Juventus maçında yaşadık. Juventus maçı tecrübe oldu. 1-0'lık skor maçın ortada olduğunu gösteriyor. Futbolun içerisinde her şey var" değerlendirmesinde bulundu.

"Sanchez'e gösterilen sarı kart yanlıştı"

Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez'in gördüğü sarı kartın yanlış olduğunu söyleyen Buruk, "Neden gösterdiğini anlayamadık. Herhalde hiç kimseye sarı kart göstermedi, bir tane sarı kart göstereyim diye düşündü. Bir oyuncum cezalı duruma düştü. Stoperde kimle oynayacağımıza düşünüp, karar vereceğiz. Eksik olmasak Singo'yu birçok yerde kullanma şansımız oluyordu. Önemli bir gece yaşadık. En az hasarla atlatmamız gecenin güzel yanlarından biriydi" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonspor yasta... Eski futbolcusu ve antrenörü Orhan Kaynak hayatını kaybetti

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin yardımcısı Orhan Kaynak, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti

11.03.2026 04:10:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor yasta... Eski futbolcusu ve antrenörü Orhan Kaynak hayatını kaybetti
Trabzonspor yasta... Eski futbolcusu ve antrenörü Orhan Kaynak hayatını kaybetti
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin yardımcısı Orhan Kaynak, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaynak'ın abisi, bir dönem Fenerbahçe forması giyen Kayhan Kaynak da 34 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.



Trabzonspor yardımcı antrenörü Orhan Kaynak, tesislerde yemek yediği sırada aniden rahatsızlandı. Durumu fark eden kulüp personelinin hızlıca haber vermesi üzerine Kaynak, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Kaynak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

364 gündür Trabzonspor'un teknik ekibindeydi



Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin bordo-mavili kulübün başına geçmesinin ardından yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Orhan Kaynak, 364 gündür teknik ekipte yer alıyordu. Trabzonspor'da futbolcu olarak da görev yapan Kaynak, 1992-1993 ve 1993-1994 sezonlarında bordo-mavili formayı giydi.

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Kocaelispor, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Akçaabat Sebatspor, Adanaspor, Başakşehir ve AO Xanthi takımlarında da forma giyen Kaynak, Türk futbolunda iz bırakan isimler arasında yer aldı.

Unutulmaz Aston Villa maçı



Trabzonspor'un Avrupa kupalarındaki unutulmaz zaferlerinden birinde de Orhan Kaynak'ın imzası bulunuyordu. 1 Kasım 1994'te oynanan UEFA Kupası 2. tur rövanş maçında Trabzonspor, İngiltere'de Villa Park'ta Aston Villa'yı 1-0 mağlup ederek tur atladı. Karşılaşmanın 90. dakikasında Orhan Kaynak'ın attığı gol, İngiliz ekibini sahasında eleyerek bordo-mavililere tarihi bir zafer kazandırdı. Bu karşılaşma, Avrupa kupalarında bir İngiliz takımının elendiği unutulmaz gecelerden biri olarak tarihe geçti.

Abisinin kaderini yaşadı



Trabzonspor'un eski futbolcusu ve yardımcı antrenörü Orhan Kaynak'ın abisi, eski milli futbolcu Kayhan Kaynak da genç yaşta hayatını kaybetmişti. Fenerbahçe ve Adana Demirspor formaları giyen Kayhan Kaynak, 9 Ocak 1994 tarihinde Adana'da antrenman sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu 34 yaşında yaşamını yitirmişti. Kalıtsal bir kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Kayhan Kaynak gibi, Orhan Kaynak da geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.

Hastaneye akın ettiler



Orhan Kaynak'ın rahatsızlanmasının ardından Trabzonspor camiası hastaneye akın etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ve teknik ekibin yanı sıra Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ile yönetim kurulu üyeleri hastaneye gelerek Kaynak'ın durumunu yakından takip etti. Bordo-mavili futbolculardan Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu da hastaneye gelerek yardımcı antrenör Kaynak'ın durumu hakkında bilgi aldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.