logo
21 HAZİRAN 2026

Demirspor'dan taraftarlara çağrı

Adana Demirspor Kulübünü Başkanı Sedat Sözlü, Erciyes maçına 17 bin taraftar beklediğini söyledi

10.12.2015 00:00:00
 PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor Kulübünü Başkanı Sedat Sözlü, Kayseri Erciyespor maçına 17 bin taraftar beklediklerini belirtti.

Sözlü, yazılı açıklamasında, pazar günü saat 18.30'da, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacaklarını anımsattı.

Taraftarlara maça gelme çağrısında bulunan Sözlü, şunları kaydetti: "Süper Lig'e giden yolda, sezonun ilk yarısını lider bitirebilmek için Kayseri Erciyesspor maçında taraftarın desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Maça, 17 bin seyircinin gelmesini ve Adana Demirsporumuzu desteklemesini hedefliyoruz. Bu haftaki maç çok kritik. Şampiyonluk için bu süreçte taraftarın desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var."

Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu’nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı

21.06.2026 11:03:00
Haber Merkezi
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı.

Protestoların merkezinde, dünyadaki en büyük İranlı göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Los Angeles'taki İran diasporası ve Pehlevi (Şahlık) rejimi destekçileri yer alıyor.

Los Angeles'ta kamp yapan ve antrenmanlarını sürdüren takım, hem saha dışında hem de stadyum tribünlerinde yoğun siyasi baskı altında mücadele ediyor.

Antrenman Sahası ve Otel Önünde Gerginlik



G Grubu'ndaki ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak olan İran kafilesi, son antrenmanını gerçekleştirdiği Carson Sports Park tesislerinin girişinde protesto edildi. Takımın antrenman programını öğrenerek tesis önünde toplanan göstericiler, rejim karşıtı sloganlar attı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında tesisi gizli bir kapıdan terk etmek zorunda kalan milli takım kafilesi, konaklayacağı otele geçti. Ancak protestocular eylemlerini takım otelinin önüne taşıyarak gece boyunca protestolarını sürdürdü. Takım, gruptaki ilk maç olan Yeni Zelanda mücadelesi (2-2) öncesinde de benzer otel protestolarına maruz kalmıştı.

Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

21.06.2026 10:08:00
Anadolu Ajansı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

Gruptaki ilk maçında Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Almanya'ya atan Curaçao, Ekvador beraberliği ile de turnuva tarihindeki ilk puanını almayı başardı.

Almanya'nın 6 puanla son 32 turuna kalmayı garantilediği grupta, Fildişi Sahilleri'nin 3, Ekvador ve Curaçao'nun 1'er puanı bulunuyor.

Curaçao kalecisi Eloy Room, yaptığı 15 kurtarışla ülkesinin ilk puanı almasında büyük pay sahibi oldu.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde, Venezuela kıyılarının yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde yer alan 160 bin nüfuslu bir ada ülkesidir.

Beşiktaş'a yerli stoper

Beşiktaş yeni sezonda yerli havuzunu güçlendirmek ve savunmadaki alternatifleri artırmak için Adil Demirbağ'a yöneldi 

20.06.2026 19:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a yerli stoper
Beşiktaş'a yerli stoper
Beşiktaş, Konyaspor'dan Adil Demirbağ'ı almak için pazarlık yapıyor. Masada hem bonservis hem de takas formülü bulunuyor. 28 yaşındaki stoperi Trabzonspor ve Samsunspor da istiyor.






Beşiktaş yeni sezonda yerli havuzunu güçlendirmek ve savunmadaki alternatifleri artırmak için Adil Demirbağ'a yöneldi. Konyaspor'un kaptanı konusunda bir süredir görüşmeler yapılıyor. Siyah-Beyazlılar, hem bonservis hem de takas formülleri içeren farklı teklifleri masaya koydu.






SON SENESİNE GİRDİ

1.85 boyundaki futbolcunun Konyaspor'la sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Tahmini piyasa değeri 3 milyon euro seviyesinde... Taraflar arasındaki temaslar devam ediyor. Beşiktaş Yönetimi, bu hamleyi olumlu şekilde sonuçlandırabileceğini düşünüyor.






YALNIZ DEĞİLLER

Ancak Trabzonspor ve Samsunspor da Adil Demirbağ'la ilgili nabız yokluyor. 28 yaşındaki futbolcu, takımına para kazandırarak ayrılmak istiyor. Adil kalır ve sözleşmesini yenilemezse, önümüzdeki sezonun ardından boşa çıkacak. Tecrübeli savunmacı, geçen sezon 24 lig maçına çıktı. Sahada 2.088 dakika kaldı. 2 gol ve 2 asist üretti.

Belçikalı golcüye Kartal presi

Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku'ya iki takım ilgi gösteriyor 

20.06.2026 19:00:00
Haber Merkezi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Napoli ile köprüleri atan Romelu Lukaku bu yaz kesinlikle ayrılacak. Belçikalı forvete en fazla ilgi gösteren 2 takımın Beşiktaş ve Anderlecht olduğu öğrenildi.






Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku, Napoli tarafından satış listesine konulmuştu. 33 yaşındaki tecrübeli santrforun 30 Haziran 2027 tarihine kadar mukavelesi var. Yani sözleşmesinin son senesine girmiş durumda...






DAHA UYGUNA BIRAKILABİLİR

İtalyan ekibinin 10 milyon euro civarında bonservis beklentisi vardı. Fakat bugün itibarıyla 1.90 boyundaki futbolcuyu daha uyguna bırakabilecekleri konuşuluyor. Şu anda Belçikalı yıldıza en fazla ilgi gösteren iki kulüp ise Beşiktaş ve Anderlecht... Lukaku şu anda milli takım kampında bulunuyor.






ALTYAPISINDAN ÇIKTI

Anderlecht'in bu transferdeki en önemli kozu; Lukaku'nun kendi altyapılarından çıkması... Belçikalı futbolcu, ülkesine dönmeye karar verirse dengeler değişecek. Ancak Beşiktaş'ın daha cazip maddi koşullar sunabileceği belirtildi. Tecrübeli forvet, kesin kararını Dünya Kupası sonrasında verecek.

Galatasaray'a Brezilyalı orta saha

Galatasaray merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirmede kararlı. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda

20.06.2026 18:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'da merkez orta saha için Thuram ve Camavinga isimleri ön plana çıkmış durumda. Ancak Wolverhampton'dan Joao Gomes konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Galatasaray kesinlikle merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirecek. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda... Fakat Sarı-Kırmızılılar, geçen sezondan beri gündeminde yer alan Joao Gomes için ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Galatasaray yetkililerinin önümüzdeki hafta İngiltere'ye giderek Wolverhampton Kulübü ile görüşmeleri ilerleteceği öğrenildi. Wolves, Premier Lig'den düşmüştü. Takımda kalmak istemeyen 25 yaşındaki futbolcu için 30 milyon euronun gözden çıkarıldığı belirtildi.






3 İSİMDEN BİRİ

Listedeki diğer adaylara dönersek; Thuram için 40, Camavinga için 50 milyon euro talep ediliyor. Victor Osimhen'in gazeteci arkadaşı Buchi Laba, Galatasaray'ın Joao Gomes'le uzun süredir ilgilendiğini belirtmişti. Bu 3 futbolcudan birinin bitirilmesi planlanıyor.

Emin Bayram bereketi

Galatasaray ve Trabzonspor, Emir Bayram konusunda devredeydi. Onlara Fenerbahçe'nin de katıldığı öğrenildi. Oyuncu Galatasaray dışında başka bir takıma satılırsa, paranın yarısı Cim-Bom'a gidecek

20.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Emin Bayram bereketi
Emin Bayram bereketi
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda 10+4'lük yabancı kontenjanının geçerli olacağını açıklamıştı (değişmezse). Bu sebeple hem yerli hem de genç yabancıların önemi arttı. Bütün takımlar, Türk oyuncu havuzunu derinleştirmeye çalışıyor. Emin Bayram da bu konuda en fazla dikkat çeken isimlerden biri...






4 MİLYONA SATILMIŞTI

Westerlo forması giyen 23 yaşındaki stoper için Galatasaray ve Trabzonspor devredeydi... Fenerbahçe'nin de harekete geçmeye hazırlandığı öğrenildi. 1.92 boyundaki savunmacı, 2024 yazında 4 milyon euro karşılığında Galatasaray'dan Belçika ekibine transfer olmuştu.






2 ÖNEMLİ AVANTAJ

O dönemde yapılan mukavelede 2 önemli madde yer alıyordu:

1- Galatasaray sonraki satıştan %50 pay alacak
2- Satın alma önceliği Galatasaray'da






Yani Emin'e farklı bir takımdan resmi teklif yapılırsa, bu durum Galatasaray'a bildirilecek. Sarı-Kırmızılılar aynı şartları önerirse işi bitirebilecek (oyuncu da ikna edilirse). Cim-Bom, Emin'i istemezse bonservis bedelinin yarısı Sarı-Kırmızılı ekibin kasasına girecek. Galatasaray, altyapısından çıkan oyuncuyu tekrar renklerine bağlayarak UEFA listelerinde avantaj elde etmeyi de planlıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise ne kadarlık teklif vereceği henüz belli değil. Yani ortalık çok karışık. Emin'in geleceği belirsizliğini koruyor.

Batrakov, Galatasaray’a gelir mi?

Galatasaray'ın 10 numara transferinde 1 numaralı hedefi Can Uzun

20.06.2026 13:59:00
Haber Merkezi
Batrakov, Galatasaray’a gelir mi?
Batrakov, Galatasaray’a gelir mi?
Galatasaray'ın 10 numara transferinde 1 numaralı hedefi Can Uzun... Milli futbolcunun arkasından Aleksey Batrakov geliyor. Ancak genç Rus oyuncunun kafasında farklı planlar var gibi gözüküyor.






Galatasaray, Can Uzun konusunda Eintracht Frankfurt ile görüşmelerini sürdürüyor. Alman ekibinin 55-60 milyon euroluk bonservis beklentisi bulunuyor. Bu para, işleri doğal olarak zorlaştırıyor. Sarı-Kırmızılı ekibin yedek planı ise Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov'du...






ASLINDA ŞARTLAR UYGUN

21 yaşındaki futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç yabancı" kriterini fazlasıyla karşılıyor. Ayrıca bu sezon özelinde 20 milyon euroluk serbest kalma bedeliyle alınabilir. Ancak Aleksey Batrakov'un, kariyerine Avrupa'nın 5 büyük liginde devam etmek istediği söyleniyor.







FİKRİ DEĞİŞİR Mİ?

Eğer kararı değişmezse, bu transfer de zora girecek. Aleksey Batrakov, geçen sezon Rus Ligi'nde 28 maça çıktı. Sahada 2.494 dakika kaldı. 13 gol ve 10 asistle yıldızlaştı. Galatasaray eğer Can Uzun hamlesinde istediği sonucu alamazsa, Aleksey Batrakov'un fikrini değiştirmeye çalışacak. Rus yeteneği şu anda birçok Avrupa ekibi izliyor. Ve bu durum da işleri oldukça zorlaştırabilir.

İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek


 
Fenerbahçe’de 4. İsmail Kartal dönemi istatistiksel bir evrimi beraberinde getiriyor. Tecrübeli teknik adamın maç başına 2.6 gol ve yüksek savunma disiplini vadeden oyun hafızası, geçen sezonun az top kaybeden ve geçiş hücumlarında elit seviyeye ulaşan yapısıyla birleşiyor. İşte 2026-27 model Fenerbahçe’nin şifreleri.
 

20.06.2026 13:48:00
Haber Merkezi
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığı, Oğuz Çetin'in futbol direktörlüğü ve Dirk Kuyt'ın teknik ekibe katılımıyla başlayan yeni dönemde gözler, 2 yıl sonra dönen İsmail Kartal'ın sahaya yansıtacağı taktiksel kimlikte. Kartal'ın bıraktığı 2023-24 sezonu ile geride kalan son sezonun verileri, 2026-27 model Fenerbahçe'nin şifrelerini veriyor.
Yeni sezonda sarı-lacivertlileri bekleyen en net değişim, ön alandaki üretkenlik olacak. İsmail Kartal, takımı bıraktığı dönemde maç başına 2.6 gol ve 4.3 büyük şans üreten, ceza sahası içinden 80 gol bulan bir hücum makinesi yaratmıştı.







Nasıl bir oyun sistemi?

Son sezonda ise bu sayılar maç başına 2.3 gol ve 3.1 büyük şans ortalamasına geriledi. Kartal'ın gelişiyle, son sezondaki ceza sahası dışından harcanan etkisiz şutların (242 şut) azalması ve ceza sahasını paslarla/ortalarla boğan baskılı oyunun geri dönmesi bekleniyor.
İsmail Kartal'ın geçen sezondan entegre etmesi gereken en büyük artı, topa sahip olma kalitesi ve geçiş hücumları. Kartal döneminde maç başına 137.2 top kaybı yapılırken, son sezonda bu sayı 122.9'a düştü.

Ayrıca rakip yarı sahadaki pas isabeti yüzde 72.5'ten yüzde 80.8'e çıktı, kontratak sayısı ise 23'ten 51'e fırladı. Yeni sezondaki hedef; Kartal'ın coşkulu hücum setlerini, son sezonun bu az top kaybeden, keskin geçiş bilinciyle harmanlamak olacak.







Savunmada sıfır hata

Savunma cephesinde Kartal'ın ilk işi, kendi dönemindeki askeri disiplini geri getirmek. Tecrübeli hocanın son sezonunda maç başına 0.8 gol yiyen ve 17 maçta kalesini kapatan savunma, son sezonda 1.1 gol yeme ortalamasına geriledi. En kritik gösterge ise bireysel hatalar.
Kartal döneminde şuta neden olan hata sayısı sadece 3 iken, son sezonda bu sayı 8'e yükseldi. Kartal, son sezonun yüksek top çalma (17.5) dinamizmini korurken, konsantrasyon kaynaklı basit hataları Samandıra'da minimize etmek zorunda.







Dengeli bir takım gündemde

Özetle 2026-27 sezonunda iki farklı felsefenin güçlü yönlerini birleştiren bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Son sezonda düşen duran top ve orta kalitesi (yüzde 28.9'dan yüzde 20'ye gerileyen orta isabeti), teknik ekibe katılan Dirk Kuyt'ın özel çalışmalarıyla yukarı çekilecek.

Hücumda İsmail Kartal'ın ceza sahası etkinliği ve savunma güvenliği geri gelirken, son sezonun düşük top kaybı ve ölümcül kontratak gücü de korunarak daha kompakt bir şampiyonluk takımı inşa edilecek.

Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı


 
Milli takımdaki Galatasaraylı oyuncuların tamamı Samet Akaydın'ı kadrolarında görmek isterken, teknik direktör Okan Buruk 'daha üst düzey bir stoper istiyorum' diyerek son sözü söyledi! Ozan Kabak, Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek isimleri üzerinde durulurken, genç savunmacıların yedek kalma endişesi Galatasaray'ın yerli stoper denklemini zora soktu.

20.06.2026 13:37:00
Haber Merkezi
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı

Galatasaray yerli takviyeler için de çalışmalarını sürdürürken, savunma hattı için sürpriz isimlere gündeme geliyor gidiyor... bunlardan birisi de Milli Takım'da yer alan Samet Akaydın. Sarı-kırmızılı ekipte forma giyen yerli oyuncuların tamamının, yakından tanıdıkları Samet'i takımda görmek istediği ve Okan Buruk'a bu doğrultuda olumlu görüş bildirdiği biliniyor.
Oyuncunun da Galatasaraylı futbolcularla sürekli bir arada olması bu ihtimali kuvvetlendirse de transfer teknik heyet engeline takıldı. Teknik direktör Okan Buruk, Samet Akaydın ismine sıcak bakmayarak rotasyonu daha üst profil bir stoperle güçlendirmek istediğini yönetime iletti.







Bu süreçte Galatasaray'a Ümit Akdağ ve Ahmetcan Kaplan gibi genç yerli isimler de önerildi. Ancak Buruk'un "Daha üst düzey bir stoper istiyorum" şeklindeki net tavrı sonrası bu alternatifler de şu aşamada geri plana itildi.

Okan Buruk'un yerli stoper konusundaki önceliği sakatlıktan dönüş sürecinde olan Ozan Kabak. Deneyimli teknik adam, eğer Ozan Kabak transferi gerçekleşmeyecekse listedeki diğer iki yerli aday olarak Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek'i belirledi. Buruk, her iki oyuncunun da rotasyona derinlik katabileceği raporunu sundu.







Ancak bu formüldeki en büyük engel oyuncuların kariyer planlaması oldu. Hem Emin Bayram hem de Yusuf Akçiçek, yeni sezonda kulübede beklemek ve yedek stoper konumuna düşmek istemiyor. Düzenli olarak ilk 11'de oynayabilecekleri bir projede yer almayı hedefleyen genç savunmacıların bu yaklaşımı, Galatasaray'ın yerli stoper arayışındaki denklemi zorlaştırıyor.

Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı


 
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemini başlamadan bitiren transfer krizinin perde arkasındaki detaylar aralanmaya devam ediyor! İddialara göre çift forvet ısrarı ve Talisca vetosuyla başlayan gerilim, Kocaman'ın Marco Asensio için 'yeri yok, verim alamazsam yerine takviye isterim' restiyle zirve yaptı. 

20.06.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı

Aykut Kocaman, neden Fenerbahçe'ye teknik direktör olamadı? Çok net... Asensio'yu istemedi. Dünyaca ünlü yıldızın taktik tahtasından silinmesine çılgına dönen Başkan Aziz Yıldırım, son ana kadar arkasında durduğu tecrübeli hocanın biletini tek kalemde kesti. Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman dönemi başlamadan kapandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın son ana kadar arkasında durduğu Kocaman'dan vazgeçme nedeni, iddialara göre tecrübeli teknik adamın transfer planlamasındaki katı ve şaşırtıcı talepleri oldu.







Talepleri bitmedi

Yıldırım'ın bu kararın ardından vakit kaybetmeden İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalaması, kulüpteki krizin büyümeden önüne geçti. Krizin temelinde, Kocaman'ın yeni sezonda ısrarla çift forvetli bir sistem oynamak istemesi yatıyordu. Aziz Yıldırım'ın transfer dönemi başından beri "2 forvet alacağız" açıklamalarının arkasında bu plan yer alıyordu. Ancak sistem dayatması, yönetim kuruluyla teknik kadro arasındaki ilk fikir ayrılıklarını da beraberinde getirdi.







Asensio'ya yeni rol

Sistem tartışmalarının yanı sıra, kadro yapılanmasındaki isimler ipleri tamamen kopardı. Aykut Kocaman, taraftarın beğendiği Talisca'nın kadrosunda kesinlikle yeri olmadığını net bir dille belirtti. Marco Asensio'yu ise kafasındaki 4-4-2 sisteminin sağ kanat oyun kurucusu olarak düşündüğünü, ancak oyuncudan verim alamama ihtimaline karşı mutlaka alternatif bir sağ kanat transferi yapılması gerektiğini savundu. İddialara göre hatta bu bölge için "En kötü ihtimalle Sidiki'yi oynatırım ama Asensio'ya net bir yerim yok" resti, yönetimin sabrını taşıran hamlelerden biri oldu. Kocaman'ın savunma hattındaki radikal talepleri de bardağı taşıran son damla oldu. Mevcut kadrodan kaleci Ederson'un kesinlikle takımda kalmasını istenirken, Semedo'nun ise takımdan gönderilmesi rapor edildi.







Oosterwolde'yi de beğenmiyordu

Sol bek ve sol stoper arayışları sürerken, Jayden Oosterwolde için "Ne sol stoper olur ne de sol bekte yeterli" şeklinde olumsuz rapor verilmesi ve yeni bir sol bek ısrarı, Aziz Yıldırım'ı tamamen vazgeçme noktasına getirdi.
Aykut Kocaman'ın hem maliyetli transfer talepleri hem de eldeki yıldızlara karşı mesafeli tutumu, Aziz Yıldırım'ın geri adım atmasına neden oldu.







Kadroda sorun yok

Çünkü Aziz Yıldırım aslında eldeki kadroyu beğeniyordu... 4 takviye ile "yenilmez" olacaklarını ve söz verdiği şampiyonluğa oynayacaklarına inanıyordu. Kulübün geleceğini riske atmak istemeyen Yıldırım, son ana kadar desteklediği Kocaman projesini rafa kaldırarak, camiayı ve kulüp dinamiklerini yakından tanıyan İsmail Kartal'ı 1 yıllığına göreve getirdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.