Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, fay hattı haritası konusunda neden sessiz kaldı?
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve MTA, CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'ın paylaştığı fay haritası hakkında sessizliğini koruyor.
Yaşar Cebesoy





Sosyal medya hesabından "Yaparsa AK Parti yapar!" diye yazan Yavuzyılmaz, İliç'teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentini resminin Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) fay haritasından silindiğini tespit ettiklerini duyurdu.
2013 ve 2023 yılına ait harita görsellerini paylaşan Deniz Yavuzyılmaz, "2013 yılı MTA haritasında bulunan fay hattı, 2023 yılında yayınlanan haritada yok!" diye yazdı.
Yaparsa AK Parti yapar!
— Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) February 21, 2024
MTA'nın, Erzincan İliç'teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentini resmi fay haritasından sildiğini tespit ettik.
2013 yılı MTA haritasında bulunan fay hattı, 2023 yılında yayınlanan haritada yok!
Kaynak: Maden… pic.twitter.com/3cNuhJ9Msm
DMM de MTA da sessiz
Medya, sosyal medya ve siyasi partilerden yapılan açıklamaları anında yalanlayan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'ın paylaştığı fay haritası hakkında yaklaşık 24 saatlik bir süre geçmesine rağmen henüz bir açıklama yapmadı.
Öte yandan 2013'teki haritasında İliç'te fay olduğunu açıklayan ancak 2023 haritasında bu fay hattının olmadığı öne sürülen Maden Tetkik Arama (MTA) da söz konusu iddia hakkındaki sessizliğini koruyor.









































































