Diyarbakır'da karpuz sezonu açıldı
Diyarbakır’ın Dicle Nehri bölgesinde çakıllı ve kumlu arazide güvercin gübresi verilerek yetiştirilen, ağırlığı nedeniyle geçmişte develerle taşınan Diyarbakır karpuzunun hasadı başladı.
19.07.2020 18:32:00





Aroması ve bol sulu olması nedeniyle gözleri kamaştıran Diyarbakır karpuzunda geçen yıl dönümden 8 ton verim elde edilirken, bu yıl verim 11 tona ulaştı. Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, geçen yıla göre üretimin bu yıl arttığını söyledi. Atalar, "Karpuzda Türkiye'de üretim açısından 5'inci sıradayız. Her geçen gün karpuzdaki iddiamız artacak. Türkiye'de özellikle doğu vilayetlerine başta olmak üzere karpuz göndermekteyiz. Karpuzların ağırlığı 55 kilograma ulaşıyor" dedi.
Hedef bu yıl ihracat
Tarımsal Sanayi İş Adamları Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ve DTSO Disiplin Kurulu Başkanı karpuz üreticisi Mehmet Atik ise, Diyarbakır karpuzunun aroması ile dünyada bir numara olduğunu vurguladı. Atik, "İhracata yöneleceğiz. Bu sulama kanallarının bir an evvel faaliyete geçmesi de çiftçi açısından çok iyi bir şey olur" şeklinde konuştu. İHA
Hedef bu yıl ihracat
Tarımsal Sanayi İş Adamları Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ve DTSO Disiplin Kurulu Başkanı karpuz üreticisi Mehmet Atik ise, Diyarbakır karpuzunun aroması ile dünyada bir numara olduğunu vurguladı. Atik, "İhracata yöneleceğiz. Bu sulama kanallarının bir an evvel faaliyete geçmesi de çiftçi açısından çok iyi bir şey olur" şeklinde konuştu. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.