Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Daha önce Türkiye'deki futbol ikliminde rakibi alkışlamanın mümkün görünmediğini açıklayan Emre Belözoğlu'nun hafta sonunda nasıl bir tutum sergileyeceği soru işareti. Fenerbahçe taraftarı olarak Kasımpaşa'nın başında kendisini "Emre" yapan şampiyon Galatasaray'ı sahaya çıkarken alkışlatıp alkışlatmayacağı merak ediliyor
12.05.2026 14:51:00
Haber Merkezi
Galatasaray, Pazar akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadında, Kasımpaşa karşısına 2025-26 sezonunun şampiyon olarak çıkacak. Real Madrid'in "Şampiyon Barcelona'yı tebrik ediyoruz" paylaşımı yaptığı ortamda Kasımpaşa teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik ekibi sahaya çıkarken alkışlatıp, alkışlatmayacağı soru işaretleri yarattı.
GALATASARAY'IN FENERBAHÇE ALKIŞI
Süper Lig'de son maçta şampiyon rakibin alkışlandığı 4 maç akıllarda yer etti:
- Trabzonspor (2021-2022) - Altay alkışı
- Beşiktaş (2016-2017) - Konyaspor alkışı
- Fenerbahçe (2013-2014) - Gençlerbirliği alkışı
19 Mayıs 2007'de Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi konuk ekip bir hafta önce Trabzonspor ile berabere kalarak bitime iki hafta kala şampiyon oldu. Galatasaraylı futbolcular, sahaya çıkan şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları koridor oluşturarak alkışladı. Bu centilmenlik örneğine rağmen, tribünlerde büyük olaylar çıktı. Maç tarihe "Sulu Derbi" olarak geçti.
OKAN BURUK'UN KÜÇÜK KARDEŞİ
Emre Belözoğlu, Galatasaray alt yapısından yetişmesine ve "abim" dediği Okan Buruk'la beraber Inter'in yolunu tutmasına rağmen kendisini her daim iyi bir Fenerbahçeli olarak taktim ediyor. Kasımpaşa'nın ligde kalmayı garantilemek için 1 puan almak zorunda olduğu maçta Emre'nin takımına Galatasaray'ı alkışlatması beklenebilir... tersi bir durum da olabilir?
BU KONUDAKİ FİKRİNİ AÇIKLADI
Emre Belözoğlu, geçmişteki "alkış" tartışmaları hakkında fikir belirtmişti. Belözoğlu, futbolculuk döneminde şampiyon olarak gittikleri derbilerde yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak şu açıklamaları yaptı:
- Dünyanın her yerinde şampiyon olan takım alkışlanır, bu bir spor kültürüdür. Ancak Türkiye'de bu işler biraz zor. Bizim ülkemizde bu bir 'teslimiyet' gibi algılanıyor. Sahada birbirimize saygı duymalıyız ama gerçekçi olmak gerekirse, mevcut iklimde bir derbi öncesi rakibi alkışlamak, kendi camianıza karşı sorumluluklarınız açısından pek mümkün görünmüyor.

Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi "Fenerbahçe forması yakışmıyor" dediği bir çok oyuncu için düğmeye basacak. "Yaz temizliği" yapacak. Fenerbahçe başkanının ayrılmasını istediği oyuncuların başında 'masraflı' Kante, 'yetersiz' Sidiki, 'yaşlanan' Fred ve Semedo ile kızının "iyi oyuncu değil" dediği Kerem Aktürkoğlu yer alıyor
12.05.2026 14:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım "adına eklenen" belki de 20 yılda yarattığı "efsane" titirini kaybedecek bir riske girdi. Son dönemde 2 kez kaybettiği Ali Koç'un olmadığı seçimde Hakan Safi'nin karşısına rakip olarak çıktı. Üçüncü ve çok güçlü bir aday çıkmaması durumunda Yıldırım'ın kazanma ihtimali çok daha yüksek. Böyle bir ortamda Aziz Yıldırım'ın oyun aklı ve teknik direktörü merak ediliyor.
FENERBAHÇE FORMASINI YAKIŞTIRMIYOR
Bunun yanı sıra Aziz Yıldırım'ın bir de camiada ses getirecek kendi fikirleri var. Çalıştığı sportif direktörler ve teknik direktörlere her daim fikirlerini aktarması ile bilinen Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe formasını taşımaya yakışmıyorlar" dediği pek çok oyuncuyla yolların ayrılması konusunda tavsiye vereceği iddia ediliyor.
CİDDİ BİR TEMİZLİK OLACAK GİBİ
Yıldırım'ın "yaz temizliği" kapsamında kadroda görmek istemediği oyuncular şu şekilde:
Ederson
Mert Günok
Oosterwolde
Çağlar
Brown
Semedo
Kante
Fred
Kerem
Nene
Musaba
Sidiki
SIDIKI VE NENE KİRAYA GİDECEK
Aziz Yıldırım'ın özellikle yüksek maliyeti nedeniyle Kante'yi istemediği; Kerem'e Fenerbahçe formasını yakıştırmadığı; kaliteleri nedeniyle Musaba, Brown ve Oosterwolde'u beğenmediği; Nene, sidiki gibi oyuncuları ise pişmeleri için kiraya göndermek istediği konuşuluyor.

Ayrıca Fred, Semedo, Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü ile Ederson'u da takımda görmek istemediği belirtiliyor. Ancak futbol aklı olması beklenen Aykut Kocaman ile yeni teknik direktörün bu tavsiyeye ne kadar uyup uymayacağı ilerleyen dönemde netleşecek.

Galatasaray'dan Trabzonspor'a üç yıldız birden
Galatasaray yönetiminden bir isim Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı "barış anlaşması" için aradı. Doğan'a aralarında Kazımcan, Nelsson ve Ahmed kutucu'nun da yer aldığı "dostluk paketi" teklifi sundu
12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray yönetiminden bir isim Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı "barış anlaşması" için aradı. Başkan Dursun Özbek'in "Trabzonspor bizim ebedi dostumuz" mesajını iletti. Doğan'a Aziz Yıldırım'ı da hatırlatarak aralarında Kazımcan, Nelsson ve Ahmed kutucu'nun da yer aldığı "dostluk paketi" teklifi sundu. İşte camiada konuşulan o iddialar...

Trabzon'da oynanan maçtan önce ev sahibi takımın yaptığı çıkış Galatasaray camiasında soğuk duş etkisi yaptı. Oulai ile başlayan ve Renato Nhaga ile devam eden sürecin sonunda özellikle Trabzonspor tribünlerinin açtığı pankart uzun süre konuşuldu.

Gelinen süreçte sarı-kırmızılılardan, Trabzonspor'a "zeytin dalı" uzandı. İddialara göre Galatasaray yönetiminde yer alan Karadenizli bir yönetici bizzat Başkan Ertuğrul Doğan'la temas kurdu.

"TRABZONSPOR EBEDİ DOSTUMUZ"
Etrafındaki yanlış yönlendirmelere kulak asmamasını istedi. Aziz Yıldırım'ın döneceğini ve Fenerbahçe ile dost olmalarının imkansız olduğunun altını çizdi. Uğurcan Çakır transferinden başlayan dostluk köprüsünün devam etmesini istediklerini, Başkan Dursun Özbek'in de "Trabzonspor bizim ebedi dostumuz" dediği sözlerini aktardı.

BAŞKAN ÖZBEK SÖZ VERDİ SAVUNMASI
Galatasaray yöneticisi ayrıca kendi deyimiyle "zeytin dalı" operasyonu kapsamında Ertuğrul Doğan'a sezon ortasında vermedikleri Ahmed Kutucu'nun yanı sıra Kazımcan ile Viktor Nelsson'u da teklif etti. Bu 3 oyuncunun çok uygun şartlarda bordo-mavili formayı giymesi için kendisinin çok önemli katkıları olacağının sözünü verdi. Bu konuda Başkan Özbek'ten de söz aldığını iletti.

3 OYUNCU DA İŞE YARAYABİLİR
Batagov'un sakatlandığı ve en iyi ihtimalle 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı ayrıca Savic'in de müzmin sakat olduğu ortamda Nelsson, Trabzonspor için iyi bir alternatif olabilir.
Aynı şekilde Lovik'in fos çıktığı, Mustafa'nın da tam anlamıyla dolduramadığı sol bek mevkii için Kazımcan, Trabzonspor rotasyonu için işe yarayabilir.
En önemlisi de teknik direktör Fatih Tekke'nin Ocak'ta da istediği ama alamadığı Ahmed Kutucu, bordo-mavililer için hayati bir anlam taşıyabilir.
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi
12.05.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın bir rapor verdi, Başkan Serdal Adalı'nın başından aşağı kaynar sular döküldü. Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi. Başkan maaşlı eleman Eduard Graf ile Serkan Reçber'in satış için elele çalışmasını istedi. Ayrıca "satış" konusunda yetenekli yerli veya yabancı menajer aranmaya başlandı.

Beşiktaş'ın başında bir değil bin dert var. Sergen Yalçın'ın kalıp kalmayacağı henüz net değil... şu anda hava "yerine kimse gelmez. O yüzden devam edelim" şeklinde. Bu yüzden Başkan Serdal Adalı, Yalçın ve Serkan Reçber'le bir toplantı yaptı. Gelecek oyunculardan önce gidecek oyuncularla ilgili bir rapor istedi.

EL-BILAL DIŞINDA KALACAK YOK
Yalçın aralarında kendisinin de getirdiği Gökhan Sazdağı dahil 5 oyuncunun satılmasını talep etti. Ayrıca El-Bilal dışında kalan Jota ve Cengiz Ünder dahil hiç bir kiralık oyuncuyla devam etmek istemediğini iletti. Kiralıktan dönecekler arasında sadece Semih Kılıçsoy'u kampta görmek istediğini anlattı. Muci dahil diğer hiç birini kadroda istemediğini net olarak bildirdi.

GRAF DA BU İŞE YARAYACAK
Sergen Yalçın'ın verdiği rapor üzerinden bakılacak olursa Serdal Adalı yönetimi bu yaz 18 oyuncuyla (kiralıklar dahil) yollarını ayırmaya çalışacak. Bu nedenle geçen hafta içinde İstanbul'a gelen Eduard Graf'tan da destek alınmasına karar verildi. Reçber'in de öncelikleri arasında oyuncu satışı gelecek. Ayrıca satış konusunda yetenekli yerli ve yabancı menajerlerle de çalışılacak. Takas ihtimalleri de masaya getirilecek.

3 OYUNCU KAMPA GÖTÜRÜLECEK
Kiralıktan gelip kampa gidecekler:
-Semih Kılıçsoy
-Tayyip Talha
-Emrecan
Satılmaya çalışılacak isimler:
-Djalo
-Uduokhai
-Gökhan Sazdağı
-Cerny
-Rashica

Devam edilmeyecek kiralıklar:
-Devis
-Asllani
-Jota
-Cengiz Ünder
Kiralık verilecekler:
-Yasin
-Devrim
Kiralıktan gelip takım aranacak isimler:
-Al-Musrati
-Muci
-Amir
-Onana
-Can Keleş
-Elan
-Joao Mario
Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli
Amedspor'un alttan alta izlediği Mauro Icardi'ye Galatasaray'ın yapacağı teklif dünyanın pek çok yerinden "popülarite" arayan kulüplerin izleme listesinde. Arjantinli yıldıza ilgi gösteren son takım ise gelecek sezon BAE 1. Liginde oynayacak Bursa merkezli Uludağ İçecek'in sponsor olduğu Palm City FC
12.05.2026 14:26:00
Haber Merkezi
Süper Ligin yeni takımı Amedspor henüz resmi teklif yapmadı. Galatasaray ile Icardi arasındaki görüşmelerden çıkacak sonucu bekliyor.

İddialı bir ekip kurup Süper Lig'de tutunmak isteyen Diyarbakır ekibi, Arjantinli yıldız için sponsorlar ile de anlaştı. 2'si yurt dışından 2'si İstanbul merkezli 1'i de Kuzey Irak Erbil merkezli şirketler destek için söz verdi.
2025'TE BAŞLAYAN ÇIKIŞ
Amedspor'un Icardi transferinde rakip çok; İtalya, İspanya ve Arjantin'den pek çok rakip var. Görünen o ki, Dubai'den de bir takım var. Eski Al Qabila olan ancak BAE Futbol Federasyon tarafından uygun görülmediği için 2025 yılında adını Palm City FC veya 365 FC olarak değiştiren Dubai ekibi.
AVUSTURYALI INFLUENCER KURDU
Avusturyalı influencer Soheil Var'ın kurduğu Dubai ekibi dijital pazarlama ve sosyal medya gücünü futbolla birleştiren bir "startup" mantığıyla yönetiliyor.
Şeyh Ahmed bin Sultan bin Khalifa Al Nahyan ile Kraliyet desteği, kulübe ciddi bir finansal ve operasyonel güç katıyor.
GELECEK SEZON 1. LİGDE
"365 günde profesyonel kulüp kurma" hedefiyle yola çıkan kulüp, BAE 3. Ligi'nden başlayarak üst üste iki sezon jet hızıyla yükseldi. 2026-27 sezonunda BAE 1. Ligi'nde (bizdeki 1. ligle aynı seviyede) oynayacaklar. Savaştan en çok etkilenen ülkelerden olan Dubai'nin imajını düzeltmek için Palm City FC'nin Icardi transferine devletten de destek geleceği iddia ediliyor.
ULUDAĞ İÇECEKLERİ SPONSOR
Bu transferin en ilginç noktası ise Mayıs 2024'te Palm City FC ile sponsorluk anlaşması imzalayan zamanında "ayılana gazoz bayılan limon" repliği ile popüler olan Uludağ İçecek. Bursa merkezli şirketin finansman desteği Icardi operasyonunda da etkili olacak.
Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor
Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi
12.05.2026 14:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi."
Beşiktaş'ın sadece kaptanı olmayan Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve Vangelis Pavlidis'e siyah-beyazlı formayı giydirmek için de sabah akşam telefon başında.

Orkun Kökçü, Beşiktaş'ta kısa sürede bir kaptandan fazlası haline geldi. Öyle ki Konyaspor maçından sonra "istifa etmeye hazır" olan Sergen Yalçın'a destek çıktı. "Bir yere gitmiyorsun. Seni bırakmıyoruz" dedi.
Trabzonspor maçında gelen tepkiler sonrasında yönetimin sessiz kalması üzerine araya girdi. Bizzat Başkan Serdal Adalı ile konuştu. "Oyuncular olarak Sergen Yalçın'ın yanındayız. Siz de olun" dedi. Teknik direktör isimleriyle İstanbul'a geldiği iddia edilen Eudard Graf'ın listesini çöpe attırdı.

SERGEN YALÇIN'LA TAKTİK KONUŞUYOR
Orkun Kökçü şu anda Yalçın'ın takım içinde "taktik" konuştuğu, Başkan Adalı'nın "futbol aklı" ve Serkan Reçber'in de transferler konusunda danıştığı bir isim haline geldi. Zaten kısa süre önce Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a davet ettiği Hakan Çalhanoğlu için de Orkun Kökçü devreye girmiş ve "gel kaptanlık bandı senin" çağrısı yapmıştı.

AURSNES VE SENESİ İÇİN DE ÇALIŞIYOR
Orkun Kökçü daha önce de Benfica'da beraber forma giydiği ve Fenerbahçe'de mutsuz olduğu iddia edilen Kerem Aktürkoğlu'nu da Beşiktaş'a davet eden isimdi.
Orkun Kökçü hali hazırda Reçber'in listesine kendisi gibi Feyenoord'dan Benfica'ya geçen Frerdik Aursnes'in yanı sıra eski takım arkadaşları Marcos Senesi, Florentino ve Pavlidis'i de soktu.

PAVLISI VE KEREM HAYALİ VAR
Orkun Kökçü öncelikle Bournemouth'la sözleşmesi sona eren Senesi ile her gün konuşuyor. Beşiktaş'ı anlatıyor. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın gelmesi durumunda ayrılmasını beklediği Kerem'le konuşuyor.

Bir başka eski takım arkadaşı Pavlidis'i bile Beşiktaş'a getirmeye çalışıyor. Orkun'a göre Kerem ve Pavlidis, Beşiktaş'ta bir araya gelirse bambaşka bir seviyeye çıkabilirler.
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi
12.05.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Gelecek sezon Süper Lig'de tutunmak adına Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Aynen Mauro Icardi ve Mario Lemina'da olduğu gibi Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi.

Süper Lig'in yeni takımı Amedspor gelecek sezon Süper Lig'de tutunabilmek için güçlü bir kadro yapmak istiyor. Özellikle 4 büyüklerin yollarını ayırmak istediği oyuncularla ilgilenen Diyarbakır ekibinin gündeminde Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın olduğu biliniyor. Galatasaray'la sözleşmeleri biten iki oyuncuyla da ön görüşmeler yapıldı. Henüz bir teklif sunulmadı.

İLK TEMAS KURULDU
Amedspor yönetimi özellikle Süper Lig tecrübesi olan ve Türkiye ile Türk futbolunu yakından tanıyan isimlerle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Amaç Süper Lig'in dinamiklerini bilen oyuncularla oynayıp, öncelikle ligde kalmak. Bu yolla Amedspor yönetimi Sergen Yalçın istemediği için devre arasında gönderilen Rafa Silva ile de temas kurdu.

BENFICA GÖRÜŞME İZNİ VERDİ
Hem kulübü Benfica hem de Rafa Silva'nın menajerine istekleri soruldu. Portekiz kulübü dönüşünde beklediği verimi alamadığı yıldız oyuncu için "anlaşılabilir" mesajı verdi. Ancak Amedspor resmi bir teklifle gitmediği için rakam bildirmedi. "Görüşebilirsiniz" diyerek Diyarbakır temsilcisine FIFA nezdinde geçerli olabilecek yazılı bir belge sunuldu.

TEKLİ FHAFTAYA SUNULULACAK
Amedspor, Rafa Silva'nın menajeri ile de ilk teması kurdu. Görüşme Diyarbakır temsilcisinin ilk etapta beklediği gibi geçti. Menajeri "neden olmasın, Türkiye'ye dönebilir" sözü etkili oldu. Amedspor yönetimi Rafa Silva için hem Benfica'yı hem de oyuncuyu ikna edebilecek bir sözleşme hazırlıyor.

Muhtemelen gelecek hafta ilk resmi hamle yapılır. Sonra da süreç netleşir. Ya pazarlıklar başlar ya da "vakit kaybetmeyelim" denir.
Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk
Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi
12.05.2026 14:01:00
Haber Merkezi
Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi.
Okan Buruk'un istediği "oyun aklı" olabilir, bitiriciliği ile Osimhen'e destek atabilir. "Pres makinesi" olduğu için Buruk çok sever. Frikik uzmanı değil ama orada da işe yarayabilir.
Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın gözdesi Bernardo Silva, Manchester City'den resmen koptu. Şu an için transfer yarışında Barcelona bir adım önde. Juventus'un agresif teklifi ve Galatasaray'ın 3 yıl için 50 milyon Euro süreci belirsiz hale getirdi.

BENFICA İHTİMALİ DE VAR
Bir de üstüne üstlük Suudi Arabistan ve MLS ekiplerinin de pusuda beklediği iddiaları işleri zorlaştırıyor. Dahası çok ihtimal verilmese de Portekiz basını Silva'nın kariyerinin bu aşamasında Benfica'ya dönme ihtimalini masada tutuyor.
Avrupa'nın devlerinden gelen teklifleri değerlendirdiği ancak uzun vadede Lizbon'a dönme arzusunun kabardığını iddia ediyor.

10 NUMARA ZORUNLULUK
Okan Buruk'un elinde yardımcıları tarafından hazırlanan "5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı" kriterine işaret eden raporda, "oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk" olduğu yazıyor.

4 MADDE DE NEDEN LAZIM
- Bernardo Silva sadece 10 numara değil; merkez orta saha, sağ kanat ve hatta sahte 9 bile oynayabiliyor. Okan Buruk'un istediği "oyun aklını" sahaya fazlasıyla koyabilir. Belli başlı özelliklerini ve Galatasaray'a katabileceklerini şöyle sıralayabiliriz:
- En büyük silahlarından biri, ceza sahası çevresindeki bitiriciliği. Sağ kanattan içeri kat edip sol ayağıyla uzak köşeye bıraktığı plase vuruşlar, ceza sahası yayından attığı sert şutlar çok özel.

- Bernardo Silva harika bir teknik kapasiteye sahip olsa da beklenen frikikçi değil. O vuruşları yapabilir ancak bu konu ana uzmanlık alanı değil.

- Teknik kapasitesinin yanında savunma disiplinine ve koşu mesafesine sahip bir yıldz. 10 numaradan beklenen klasın yanına "pres makinesi" tıkı da işaretlenebilir. Buruk için paha biçilemez bir özellik.
Hull City, play-off finaline yükseldi
Hull City, Championship yükselme play-off yarı finalinde Millwall'ı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.
12.05.2026 10:47:00 / Güncelleme: 12.05.2026 10:53:43
İhlas Haber Ajansı
Hull City, Championship yükselme play-off yarı finalinde Millwall'ı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.
İngiltere Championship'te Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig yolunda çok önemli bir adım attı. Championship'te normal sezonu 6. bitiren ve play-off hakkı elde eden Hull City, play-off yarı finalinde ilk maçta berabere kaldığı Millwall'a konuk oldu. Kaplanlar, 2. yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak final biletini aldı.
Hull City, finalde Southampton - Middlesbrough eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Premier Lig'e yükselecek son takımı belirleyecek olan final mücadelesine 23 Mayıs'ta Wembley Stadyumu ev sahipliği yapacak.
Aziz Yıldırım'dan birleşme manifestosu:
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım adına yayımlanan manifestoda, "Mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi. 120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz" denildi
11.05.2026 21:01:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım adına yayımlanan manifestoda, "Mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi. 120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz" denildi.
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın seçim döneminde kullanılan sosyal medya hesabından manifesto yayımlandı.
'Bizim Fenerbahçemiz' başlıklı manifestoda şu ifadelere yer verildi:
"Bu bir birleşme manifestosudur. Ayrışma manifestosu değildir. Fenerbahçe'ye gönül vermiş milyonların ortak aidiyetidir. Yani hepimizin Fenerbahçe'sidir. Bizim Fenerbahçemiz meydan okumadır. Bizim Fenerbahçemiz dirençtir, şereftir, zaferdir. Fenerbahçe'yi en büyük yapan sadece kupalar değildir.
Aynı hedefe yürüyen insanların büyük iradesidir. Omuz omuza verildiğinde hissedilen o eşsiz duygudur. Bizim Fenerbahçemiz en zor anlarda bile pes etmeyen, formanın hakkını son ter damlasına kadar veren asil ruhtur. Bizim Fenerbahçemiz sorumluluktan kaçmaz, meydan okumaktan vazgeçmez.
Şimdi yeniden Çubukluya, armaya ve şampiyonluğa inanma zamanı. Geçmişin tecrübesini, yeni dönemin enerjisiyle birleştirme zamanı. Kırgınlıkları değil ortak hayalleri büyütme zamanı. Çünkü mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi.
120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz."