Önemli karbonhidrat içeriğiile doyurucu özelliği bulunan ekmek, özellikle dargelirlilerin vazgeçilmez birkaç gıdası içinde yer alıyor. Son günlerde çok sayıda ürüne gelen zamlardan sonra girdi fiyatlarının yükselmesi ve maliyetin artması, Türkiye'nin birçok yerinde ekmeğe zammı kaçınılmaz yaptı.
Dargelirlilerin bütçesine darbe
Konya'da da, hafta içinde 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 12.5 oranındaki zamla 225 bin liraya yükseldi. Bunun en büyük sıkıntısını elbette ki, "yemeği az, ekmeği çok ye" düşüncesiyle harcamalarını kısarak karnını doyurmaya çalışan dargelirliler yaşadı. Ancak, ekmeğe gelen zamla günlük ekmek tüketimine bağlı olarak aylık harcamasını düzenlemek zorunda kalan dargelirlilerin imdadına her zaman olduğu gibi firmalar arası rekabet yetişti.
Konya'da fırıncıların 225 bin liraya yükselttiği 200 gram ekmeği, Büyükşehir Belediyesi kendi fırınlarında üreterek 175 bin liraya satarken, bir alışveriş merkezi de 150 bin liraya kadar düşürdü.
Fiyatlar arasındaki bu fark, ekmeğe yapılan zammın ne kadar zorunlu olup olmadığı konusunda da değişik düşüncelerin oluşmasına yolaçıyor.
Dargelirlilerin bütçesine darbe
Konya'da da, hafta içinde 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 12.5 oranındaki zamla 225 bin liraya yükseldi. Bunun en büyük sıkıntısını elbette ki, "yemeği az, ekmeği çok ye" düşüncesiyle harcamalarını kısarak karnını doyurmaya çalışan dargelirliler yaşadı. Ancak, ekmeğe gelen zamla günlük ekmek tüketimine bağlı olarak aylık harcamasını düzenlemek zorunda kalan dargelirlilerin imdadına her zaman olduğu gibi firmalar arası rekabet yetişti.
Konya'da fırıncıların 225 bin liraya yükselttiği 200 gram ekmeği, Büyükşehir Belediyesi kendi fırınlarında üreterek 175 bin liraya satarken, bir alışveriş merkezi de 150 bin liraya kadar düşürdü.
Fiyatlar arasındaki bu fark, ekmeğe yapılan zammın ne kadar zorunlu olup olmadığı konusunda da değişik düşüncelerin oluşmasına yolaçıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.