logo
13 HAZİRAN 2026

En çok oyu Dubois aldı

Başakşehir taraftarından Leo Dubois'e ödül

03.12.2023 10:20:00
Anadolu Ajansı
En çok oyu Dubois aldı
En çok oyu Dubois aldı

RAMS Başakşehir'in defans oyuncusu Leo Dubois, RAMS Başakşehir Fan Token sahibi taraftarlar tarafından ekim ayının futbolcusu seçildi.

Taraftar etkileşim ve ödüllendirme platformu Socios.com'un yaptığı açıklamaya göre, RAMS Başakşehir Fan Token sahibi taraftarların Socios.con uygulaması üzerinden katıldığı oylamada ekim ayının futbolcusu Leo Dubois oldu.

Fransız futbolcuya kendisi için hazırlanan özel plaketi, önceki gün yapılan antrenman öncesinde takdim edildi.  AA

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor


 
Amatör branşları profesyonel bir yapıya kavuşturmak isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, iddialara göre basketbol şubesini gözden çıkardı. Futbol dışındaki branşları yönetmeye talip olan güçlü şirketlere kapıyı sonuna kadar açan Yıldırım, kulüp tarihinin en büyük şube devri için bombayı patlattı. Basketbol şubesini Ali Koç’un kalesi olarak bilinen 1907 Fenerbahçe Derneği’ne resmi olarak teklif ettiğini açıkladı.

13.06.2026 15:27:00
Haber Merkezi
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor

Fenerbahçe'de futbol dışındaki branşların bütçeye getirdiği mali yük, yönetim katında radikal kararlar alınmasına neden oldu. Her yıl amatör şubeler nedeniyle bütçede büyük açıklar veren sarı-lacivertli kulüpte, Başkan Aziz Yıldırım'dan camiayı sarsacak bir hamle geldi. Yıldırım, kulübü bu mali yükten kurtarmak adına basketbol şubesini açıkça Ali Koç ile özdeşleşen 1907 Fenerbahçe Derneği'ne teklif ettiğini duyurdu.







Kulübün mali sürdürülebilirliği adına amatör şubelerin şirketleşmesi ya da güçlü sponsorlar tarafından tamamen üstlenilmesi gerektiğini savunan Aziz Yıldırım, kapıyı dışarıya sonuna kadar açtı. "Futbol dışındaki branşları idare etmek isteyen şirketler varsa gelsinler konuşalım" diyerek net bir çağrıda bulundu.







Açıklamalarının en çarpıcı kısmı ise erkek ve kadın basketbol şubelerinin geleceğiyle ilgili oldu. Amatör şubelerin bütçeyi zorladığını her fırsatta dile getiren ve bir anlamda bu yükten kurtulmak isteyen Aziz Yıldırım, basketbolun yönetimini camianın en güçlü STK'sına emanet etmeye hazır olduğunu belirtti.







Yıldırım, Mustafa Koç'un kurduğu ve uzun yıllar Ali Koç'un başkanlığını yürüttüğü 1907 Fenerbahçe Derneği'ne resmi bir teklif götürdüğünü itiraf ederek, "Basketbolu 1907 Derneğine teklif ettim" dedi.
Fenerbahçe'nin kurumsal aklı ve finansal gücü olarak bilinen, Fenerium ve 1907 Tribünü gibi dev projeleri kulübe kazandıran 1907 Fenerbahçe Derneği'nin bu tarihi teklife ne yanıt vereceği ise büyük merak konusu.







Aziz Yıldırım'ın masaya koyduğu bu radikal teklif sonrası dernek yönetiminin çalışmaları başlattığı ve sarı-lacivertli camianın şimdi pürdikkat bu yanıta kilitlendiği öğrenildi.
Fenerbahçe basketbolu şirketleşerek 1907 Derneği'nin yönetimine mi geçecek? Kulüp siyasetini de kökten değiştirecek bu hamlenin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.

Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu

Fenerbahçe’de Samandıra’nın anahtarını Selçuk Şahin’e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak

13.06.2026 13:38:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Fenerbahçe'de Samandıra'nın anahtarını Selçuk Şahin'e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak.

Kulübün hafızasında yer edinen ve yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla uyguladığı "hem abi, hem baba, hem kardeş" formülünü yeniden hayata geçiren deneyimli teknik adam; futbolcularla köprü kurma, krizleri ilk elden çözme ve takımı tek bir yumruk yapma görevini eski kaptana emanet edecek.







Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek çok kritik bir hamleye imza atacak.

Samandıra'daki disiplini ve oyuncularla olan iletişimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen deneyimli teknik adam, kulübün hafızasında çok önemli bir yere sahip olan "İsmail Kartal modelini" yeniden hayata geçirecek.







HASSAS DENGEYİ ŞAHİN SAĞLAYACAK

Kocaman'ın bu kritik rol için belirlediği isim ise camianın yakından tanıdığı eski kaptan Selçuk Şahin oldu. Kocaman'ın planına göre Şahin, takım içerisinde kelimenin tam anlamıyla köprü görevi görecek. Yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla yürüttüğü, futbolcularla teknik heyet arasındaki o hassas denge artık Şahin'e emanet olacak.







KRİZ EN SON KOCAMAN'A GELECEK

Şahin; futbolcuların sahadaki ve saha dışındaki her türlü problemiyle yakından ilgilenecek, onlara hem bir lider hem de bir sırdaş olacak.

Takımdaki herhangi bir oyuncu bir sıkıntı yaşadığında, doğrudan Aykut Kocaman'ın kapısını çalmayacak. Sorunlar ilk olarak Şahin'in süzgecinden geçecek.

Eğer kriz Selçuk Şahin tarafından çözülemezse, konu en son aşamada Aykut Kocaman'a aktarılacak.







HİYERARŞİK BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

İsmail Kartal, yıllarca Fenerbahçe bünyesinde bu görevi üstlenmiş, teknik direktör ile takım arasındaki krizi önleyen en önemli subap olmuştu. Aykut Kocaman, aynı huzur ortamını Selçuk Şahin liderliğinde yeniden kurmayı hedefliyor.







Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, takım içi iletişimi yönetmesi için eski kaptan Selçuk Şahin'e dev bir sorumluluk yükledi. Yıllarca İsmail Kartal'ın üstlendiği "hem abi, hem arkadaş, hem baba" formülünü geri getiren Kocaman, Samandıra'da yeni bir hiyerarşik dönem başlatıyor.

Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'

Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya’dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

13.06.2026 13:11:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

Hollanda Liginde Fortuna Sittard formasıyla 10 Mayıs'ta sahaya çıkarak lig tarihinin en genç futbolcusu unvanını alan 2009 doğumlu Gani Büyükhan, sarı-lacivertlilerin radarına girdi.







İkilinin "Geleceğin dünya starı olacak, sakın kaçırmayalım" diyerek yönetime sunduğu 16 yaşındaki harika çocuk için gaza basıldı.

Fenerbahçe'de yeni dönemin yapılanması için kollar sıvanırken, teknik direktör olarak göreve gelmesi beklenen Aykut Kocaman'ın ekibinde yer alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan flaş bir transfer raporu geldi. İkilinin hedefi Hollanda Ligi'nde tarihe geçen 2009 doğumlu Türk asıllı Belçikalı futbolcu Gani Büyükhan oldu.







HOLLANDA LİG TARİHİNE GEÇTİ

Kuyt ve Çetinkaya'nın radarına giren 16 yaşındaki Gani Büyükhan, geçtiğimiz aydan bu yana Hollanda futbolunun zirvesinde en çok konuşulan isimlerden biri.

Fortuna Sittard forması giyen genç yetenek, 10 Mayıs'ta oynanan maçta sonradan oyuna dahil olarak Eredivisie tarihinde forma giyen en genç Belçikalı oyuncu unvanını eline geçirdi. 2009 doğumlu oyuncu, bu hamlesiyle aynı zamanda kulüp tarihinin de en genç forma giyen ikinci oyuncusu olmayı başardı.







GELECEĞİN BÜYÜK YILDIZ ADAYI OLDU

Fenerbahçe'de idari ve teknik yapılanmada aktif rol alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya, oyuncunun kumaşından oldukça etkilendi.

Yönetime sunulan raporda, 16 yaşındaki futbolcunun "geleceğin büyük yıldız adaylarından biri" olduğu vurgulanarak, oyuncunun haklarının bir an önce alınması gerektiği ifade edildi.







UKRAYNALI MENAJER SHABLII'DEN HAMLE

Gani Büyükhan'ın Hollanda'da tarihe geçen bu çıkışı, menajerlik dünyasını da ayağa kaldırdı. Avrupa piyasasında ağırlığı bulunan ünlü Ukraynalı menajer Vadim Shablii, genç yıldız adayının potansiyelini fark ederek elini çabuk tuttu ve Gani'nin menajerlik haklarını resmi olarak bünyesine kattı.







ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAMLE BEKLENİYOR

Fenerbahçe'nin, Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'nın ısrarcı olduğu bu transfer için Shablii ile kısa süre içinde temas kurup kurmayacağı ise merak konusu. Genç yıldızın transfer pazarındaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da kızışması bekleniyor.

Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun

Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi

13.06.2026 13:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.
Başkan Özbek "Kulüpten zam istemeyin, kendi şirketinizi kurup imaj haklarınızı yönetin" diyerek futbolculara yeni dönemin kapılarını açtı.






Galatasaray'da yerli futbolcuların maaşlarının Türk Lirası (TL) üzerinden ödenmesi nedeniyle uzun süredir gündemi meşgul eden "iyileştirme ve zam" tartışmalarına Başkan Dursun Özbek son noktayı koydu.
Kulislerde konuşulan zam taleplerine kesinlikle karşı çıkan Özbek, yerli oyunculara kazançlarını artırmaları için ezber bozan bir formül sundu: Şirketleşme ve İmaj Hakkı.






ARTIK DEVASA FARKLAR KALMADI

Galatasaray yönetiminin zam taleplerine mesafeli yaklaşmasının arkasında, değişen ekonomik dengeler yatıyor. Geçmiş dönemlerde döviz kurundaki aşırı oynaklık nedeniyle yerli ve yabancı oyuncuların maaşları arasındaki uçurum hızla açılıyordu. Ancak mevcut tabloda, yerli ve yabancı futbolcuların hak edişleri arasında iddia edildiği gibi devasa farklar bulunmuyor.






BÜTÇE AÇISINDAN ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Yönetim kanadı, iddia edildiği gibi Abdülkerim Bardakcı ya da gündemde olan Uğurcan Çakır gibi isimlerin maaşlarının ikiye katlanması durumunda, bunun kulüp bütçesini tamamen ödenemez bir çıkmaza sokacağının bilincinde. Bu nedenle bütçe disiplininden taviz verilmesi kesinlikle düşünülmüyor.






TİCARİ BAŞARISINA DİKKAY ÇEKTİ

Başkan Dursun Özbek, maaş artışı bekleyen yerli oyunculara kulübün kasasını zorlamak yerine, son dönemin formda ismi Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.

Barış Alper'in kulüpten aldığı garanti ücretin şu an için Abdülkerim ve Uğurcan seviyelerinde olduğunu hatırlatan Özbek, milli futbolcunun saha dışındaki ticari başarısına dikkat çekti.






"KENDİ ŞİRKETLERİNİZİ KURUN"

Genç oyuncuya profesyonel bir rota çizen yönetim, diğer yerli yıldızlara da şu tavsiyede bulundu:

- Kendi şirketlerinizi kurun ve imaj haklarınızı profesyonelce yönetin. Kulüpten doğrudan zam istemek yerine, sponsorluk ve reklam anlaşmalarıyla gelirinizi büyütün.






BARIŞ ALPER KAZANCINI KATLADI

Barış Alper Yılmaz, yönetimin işaret ettiği bu modeli sahada olduğu kadar ticari alanda da başarıyla uyguluyor. Son dönemde ardı ardına imzaladığı büyük reklam ve sponsorluk anlaşmaları sayesinde genç yıldız, kulüpten aldığı garanti ücretin üzerine çıkarak toplam kazancını 2 ila 3 katına ulaştırmış durumda.






YENİ ŞİRKETLER KURULACAK MI?

Galatasaray Başkanı Özbek, bu hamleyle hem kulübün maaş dengesini ve finansal fair-play kriterlerini korumayı hem de yerli oyuncuların küresel spor endüstrisine uygun şekilde kendi markalarını yönetmesini hedefliyor. Sarı-kırmızılı yerli oyuncuların bu "şirketleşme" tavsiyesine nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı kulübün transfer hafızasında adeta deprem yarattı

13.06.2026 13:00:00
Haber Merkezi
Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı
Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı kulübün transfer hafızasında adeta deprem yarattı. Eski teknik direktör Sergen Yalçın'ın "yüzlerce oyuncu izledim" diyerek onay verdiği ve scout ekibinin uzun uğraşlarla hazırladığı 13 kişilik transfer listesini tamamen veto etti. İtalyan çalıştırıcı, modern veri biliminden uzak ve "ilkokul seviyesinde" bulduğu tüm eski raporları tek kalemde çöpe attırdı.






Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğuna oturan Vincenzo Italiano, ayağının tozuyla Ümraniye'de "temizlik" harekatı başlattı. Kulübün Sergen Yalçın ve Serkan Reçber döneminde oluşturduğu transfer hafızasını ve veri tabanını inceleyen İtalyan çalıştırıcı, karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı.






SERKAN REÇBER BİR YERLERE GETİRDİ

Eski teknik direktör Sergen Yalçın'ın "yüzlerce oyuncu izledim" diyerek onay verdiği ve eski sportif direktör Serkan Reçber'in scout ekibiyle birlikte belirli bir noktaya kadar getirdiği 13 oyunculuk liste, Italiano engeline takıldı. Deneyimli teknik adam, bu listedeki hiçbir oyuncunun kendi oyun sistemine uymadığının altını net bir şekilde çizdi.






MODERN FUTBOLDA YERİ YOK

Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre; Italiano'nun Yalçın-Reçber döneminde kulübün datasına yüklenen scout raporlarını okuduğunda adeta küplere bindiği öğrenildi. Bazı raporlardaki oyuncu analizlerini "ilkokul seviyesinde" bulan İtalyan hocanın, futbolun modern veri ve bilim dünyasından uzak, son derece vasat ifadelere sert tepki gösterdiği iddia edildi.






"MUZ ORTA YAPIYOR" İBARESİ VAR

Raporda yer alan ve İtalyan teknik adamı hem kızdıran hem de gülümseten bazı basit analizlerin şu seviyelerde kaldığı öne sürüldü:

- İyi oyuncu ama geri koşmuyor.
- Muz orta yapıyor ama ortası kısa kalıyor.






LİSTEDEKİ TÜM İSİMLERE VETO

İtalyan teknik adamın, modern futbolun gereksinimlerini karşılamaktan uzak bulduğu raporların ardından listedeki tüm isimlerin üzeri tek kalemde çizildi. Aralarında dünya yıldızlarının ve basında sıkça Beşiktaş ile anılan isimlerin de bulunduğu o 13 kişilik liste ise şu şekilde:






ÜZERLERİ ÇİZİLEN 13 İSİM

Facundo Medina
Zuriko Davitashvili
Felix Correia
Altay Bayındır
Oğuz Aydın
Granit Xhaka
Patrik Schick
Leonardo Balerdi
Yusuf Sarı
Jhon Durán
Tolu Arokodare
Malang Sarr
Álex Grimaldo

ABD, Paraguay'ı rahat geçti


 
ABD, FIFA 2026 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu ilk maçında Paraguay'ı zorlanmadan geçti. Ev sahibi takım, baştan sona üstün olduğu maçı 4-1 kazandı.

13.06.2026 06:00:00 / Güncelleme: 13.06.2026 06:33:40
Haber Merkezi
 ABD, Paraguay'ı rahat geçti
 ABD, Paraguay'ı rahat geçti

FIFA 2026 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu ilk maçında ABD ve Paraguay takımları, ABD'nin California eyaletindeki Los Angeles Stadyumu'nda (SoFi Stadyumu) karşı karşıya geldi. ABD karşılaşmayı 4-1 kazandı.



Maçta oldukça üstün oynayan ABD'nin gollerini 7. dakikada Damian Bobadilla kendi kalesine, 31. ve 45. dakikalarda Folarin Balogun, 90+8'de Giovanni Reyna kaydetti. Paraguay'ın golü ise 73. dakikada Prado'dan geldi.

Maçtan dakikalar
 
İki ekip de karşılıklı ataklarla maça başlarken ABD 7. dakikada öne geçti. Pulisic 2 rakibinden sıyrılıp soldan ceza sahasına girerek McKennie'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği ortada Bobadilla ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına yolladı: 1-0.
 
ABD öne geçmesinin ardından baskılarını daha da artırdı. 31. dakikada soldan savunmanın arkasına sarkan Pulisic, penaltı noktasına hareketlenen Balogun'a pasını aktardı. Bu futbolcu ayak içiyle meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi: 2-0.
 
ABD, 45+5. dakikada farkı 3'e çıkardı. Tillman'ın uzun pasına hareketlenen Balogun, 2 rakibinden sıyrılıp ceza sahası içinden sert bir şutla topu filelere yolladı: 3-0.
 
İlk yarı ABD'nin 3-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. ABD oyunu yavaşlatırken, Paraguay 73. dakikada golü buldu. Enciso'nun pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Mauricio, yerden vuruşla topu ağlara yolladı: 3-1.
 
Karşılaşmada son sözü Reyna söyledi. 90+8. dakikada topla buluşan futbolcu, ceza sahası içi sağ çaprazından ayağının dışıyla kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu: 4-1.
 
Kadrolar
 
Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries (Hollanda)
 
ABD: Freese, Freeman, Ream, Richards, Robinson, Dest (Dk. 72 Weah), Adams, Tillman (Dk. 82 Reyna), McKennie, Pulisic (Dk. 46 Berhalter), Balogun (Dk. 72 Pepi)
 
Paraguay: Gill, Caceres (Dk. 80 Velazquez), Gustavo Gomez, Alderete, Alonso, Diego Gomez (Dk. 80 Gamarra), Cubas, Bobadilla (Dk. 46 Mauricio), Almiron (Dk. 80 Sosa), Sanabria (Dk. 62 Arce), Enciso

Dünya Kupası sönük başladı


 
Dünya Kupası'nda 13 Haziran saat 01.00 itibariyle 3 maç geride kaldı. Meksika-Güney Afrika maçı 80 bin kişinin önünde oynanmasına rağmen tatsızdı. Güney Kore-Çekya maçı vasattı. Kanada-Bosna Hersek maçı da öyle... Haliyle gözler adam gibi takım görmek istiyor. İşte Brezilya-Fas maçı bu zevki yaşatabilir.
 

13.06.2026 01:32:00
MURAT ÇORBACI
Dünya Kupası sönük başladı
Dünya Kupası sönük başladı

Futbolseverler, 14 Haziran'da saat 01.00'da başlayacak Brezilya-Fas maçını bekliyor. Maç, New York saatiyle 13 Haziran'da 18.00'da başlayacak. Dolayısıyla gündüz oynanacak.  Maç saatinde hava sıcaklığı 31 derece olacak! Bu durum elbette oyuncuları zorlayacak…
Fas, 2022'de yarı finale uzanmıştı. Üstelik son 16 turunda 0-0 biten uzatmalar sonrasında atılan penaltılarla İspanya'yı 3-0, çeyrek finalde ise Portekiz'i normal sürede 1-0 mağlup etmişti. Yarı finalde ise Fransa'ya 2-0 kaybetmişti. Üçüncülük maçında ise yine Hırvatistan'a 2-1 mağlup olmuştu. Fas, F Grubu'nu da 7 puanla lider kapatmıştı!







2026'ya zorlu maçla başlıyorlar

2026'da Fas, önce Brezilya ile akabinde İskoçya ve Haiti ile oynayacak. Dananın kuyruğu da Brezilya maçıyla kopacak.
Brezilya, son dünya kupası zaferini yarı finalde Türkiye'yi 1-0 yenerek 2002'de elde etmişti. O zamandan bu yana finale bile çıkamadılar. Kupa 2014'te Brezilya'da düzenlenmişti. Yarı finalde Almanya'ya 7-1 kaybettiler. Brezilya tarihindeki en ağır yenilgiydi bu! Oysa o maça kadar 62 maçtır sahalarında yenilmemişlerdi. Daha net konuşursak 1975'te Copa Amerika'da Peru'ya 3-1 kaybetmişler... 39 yıl sonra gelen bir yenilgiydi bu! Benzer ağır bir yenilgiyi 1920'de Uruguay karşısında 6-0 ile almışlar!







2022'de ve öncesinde Brezilya ne yaptı?

Brezilya, Katar'daki Dünya Kupası'nda G Grubu'nda mücadele etti. Sırbistan'ı 2-0, İsviçre'yi 1-0 yendiler. Grup liderliğini garantiledikten sonra Kamerun'a 1-0 kaybettiler. Ancak Kamerun son 16'ya kalamadı. Son 16 turunda Güney Kore'yi 4-1 ile geçtiler. Çeyrek finalde 2018'in finalisti Hırvatistan'a normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarda 4-2 kaybettiler. Brezilya, 2018 Dünya Kupası'nda ise yine çeyrek finalde Belçika'ya 2-1 yenilmişti. İlginçtir Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda da Hollanda'ya yine çeyrek finalde 2-1 yenilmişler! Almanya'da düzenlenen 2006'daki Dünya Kupası'nda ise yine çeyrek finalde Fransa'ya 1-0 yenildiler.







Ancelotti: Harika maç olacak

12 Haziran'da New York New Jersey Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Fas ile yapacakları maça ilişkin, Afrika'nın en iyi takımlarından biriyle karşılaşacaklarını belirterek "Harika bir maç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı. Turnuvada her takımla mücadele edebilecek durumda olduklarını belirten Ancelotti, "Brezilya'yı temsil ettiğim için çok mutluyum ve başarılı olmak zorundayım" dedi. Takımın sakatlıklarla mücadele eden yıldız oyuncusu Neymar hakkında bilgi veren İtalyan teknik adam, "Neymar hazır olmak için çok çalışıyor ama gelecek hafta hazır olabilir. Onu sadece oynaması için değil genç oyunculara örnek olması için de milli takıma davet ettik" diye konuştu.
Ancelotti, "Dünya Kupası'nı kazanacağımızı söylemek iddialı olur ama iyi mücadele edeceğiz ve amacımıza ulaşma yolunda iyi hisler besliyoruz" ifadesini kullandı. Takımın yıldız oyuncularından Vinicius Junior ise "Hayalini kurduğum yerdeyim ve bu fırsatı değerlendirerek şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.







Fas da şampiyon olmayı hedefliyor

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Muhammed Vehbi de  2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda karşılaşacakları Brezilya'ya saygı duyduklarını belirterek, turnuvada şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. PSG ile son 2 yıldır Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Fas'ın yıldız oyuncularından Eşref Hakimi ise "Çok dengeli bir maç olacak. Her fırsatı değerlendireceğiz ama bence maçın favorisi yok" diye konuştu. Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda Fas'ın yarı final başarısını hatırlatan Hakimi, "Son Dünya Kupası'nı nerede bitireceğimizi tahmin edemiyorduk. 2026 Dünya Kupası'nda da maç maç giderek nereye ulaşacağımızı göreceğiz" şeklinde konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.