Erdoğan ile Bahçeli buluşacak
MHP'ye yakınlığı ile biline akademisyen Mümtaz’er Türköne'nin bir ienternet sitesine verdiği mülakatta dile getirdiği "Erdoğan çözüm sürecini tırpanlayacak, Bahçeli de bunun üzerine erken seçime götürecek; çünkü hukuka dönmeden sürecin başarı şansı yok” sözleri Cumhur İttifakı'nda çatlak yaşandığı şeklinde yorumlanıyor
22.04.2025 10:23:00
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ





MHP'ye yakınlığı ile tanınan akademisyen Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, T24 yazarı Cansu Çamlıbel'e verdiği mülakatta "Erdoğan çözüm sürecini tırpanlayacak, Bahçeli de bunun üzerine erken seçime götürecek; çünkü hukuka dönmeden sürecin başarı şansı yok" ifadesini kullanmıştı. Türköne'nin ifadesi üzerine ne mHP'den ne de AK Parti'den açıklama geldi.
Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir TV programında, "Erken seçim iktidar açısından çok tehlikeli bir cümle. İktidarın ortaklarından birisinin Türkiye'yi erken seçime götürmesi demek; bürokrasinin, yargının durması, yatırımcıların planlarını buna göre yapması demektir. Sistem, çarkın işleyişi tıkanır. Türköne, bu kadar önemli bir problemi MHP adına kamuoyuna taşıyormuş gibi izlenim bıraktı. Çünkü sözlerinde 'yapacak', 'edecek' gibi tamamen hüküm sözleri yer aldı. Bugün MHP'den tavrını gösterecek bir açıklama yapılmasını bekledik. Şu ana kadar resmi hiçbir açıklama gelmedi."
Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'nin yakında bir araya geleceğini savundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.