logo
17 MAYIS 2025

Erdoğan'ın seçim galibiyeti Batı medyasında yankı buldu

 
 
Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını manşetlere taşımaya devam ederken, birçok yayın kuruluşu seçmenin sandığa yoğun ilgisine dikkat çekti.
 

29.05.2023 15:39:00
Haber Merkezi
 Erdoğan'ın seçim galibiyeti Batı medyasında yankı buldu
 Erdoğan'ın seçim galibiyeti Batı medyasında yankı buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın peş peşe 3. kez cumhurbaşkanı seçilmesi dünya medyasında geniş yankı buldu. Avrupa basınında "Sonsuza dek Erdoğan", "Ömür boyu Erdoğan", "Namağlup Erdoğan" ve "Türkiye, Erdoğan'ı ebedileştiriyor" başlıkları öne çıktı. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberinde, "Erdoğan'ın, seçmeni muhalefet tarafından yenilebileceğini öne süren anket şirketleri ve analistlerden daha iyi okuduğu" değerlendirmesinde bulunuldu.
Sky News'in haberinde, dünya liderlerinin seçim sonuçlarının ardından Erdoğan'ı tebrik ettiği belirterek, "Türkiye, hem Avrupa ile Asya arasındaki kavşak hem de Karadeniz'e açılan kapı olarak dünya siyasetinde eşsiz konuma sahip" ifadesi kullanıldı. İngiliz The Independent'in haberinde de "Erdoğan 20 yıllık iktidarını 5 yıl daha uzattı" ifadesine yer verildi. İngiliz Financial Times gazetesi, manşetten verdiği haberinde, "Erdoğan kazandı, Türkiye lideri zafer ilan etti" başlığını kullandı.


Alman medyasından ilginç başlıklar

"Sonsuza dek Erdoğan" başlığını kullanan Spiegel, Türkiye'nin yeniden cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih ettiğini, Erdoğan'ın 5 yıl boyunca ülkeyi yönetmeye devam edeceğini yazdı. Haberde Erdoğan'ın seçim galibiyeti ve yeni dönemde Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkinin nasıl olacağı konusunda yorumlara yer verildi. Die Welt gazetesi "Namağlup Erdoğan" başlığıyla verdiği haberinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu yıl kuruluşunun 100. yılını kutladığı hatırlatıldı ve "Erdoğan'ın hedefi her zaman gücün zirvesinde olmaktı. Görünüşe göre destekçileri onun bu dileğini yerine getirdi ve onu 5 yıl daha Türkiye Cumhurbaşkanı seçti" ifadelerine yer verildi. Altı partiden oluşan muhalefet ittifakının, 20 yıldır bu kez Erdoğan'ı yenmek için en iyi şansa sahip olduğuna; hatta birçok anketin, Kılıçdaroğlu'nun zafer kazanacağını tahmin ettiğine işaret edilerek, "Ancak pek çok Batılı gözlemci gibi onlar da Erdoğan'ı ve halk arasında hala gördüğü desteği hafife aldılar" değerlendirmesi yapıldı.
Bild gazetesi eski futbolcu Mesut Özil'in, Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafla yaptığı paylaşımını manşetine taşıdı. Özil'in, "Şükürler olsun" ifadesiyle yaptığı paylaşımına, kalp ve Türk bayrağı emojisi eklediği vurgulandı.
Fransız Liberation gazetesi "Sonsuza dek Erdoğan" başlıklı haberinde, "Binlerce destekçisi Erdoğan'ın yeniden seçilmesini dehşete düşen muhalefeti sağır eden bir sevinçle kutladı" ifadelerine yer verdi. Le Monde gazetesi Erdoğan'ın seçim zaferini, "Ankara'nın ustası üçüncü kez cumhurbaşkanı oldu" başlığını attığı haberinde, 2003 yılından bu yana iktidarda olan Erdoğan'ın, yüzde 52.2 oy oranıyla zafere koştuğunu yazdı.

Birleşen muhalefet de yenemedi

İspanyol El Pais gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın galibiyetini, "Erdoğan, 20 yıl iktidarda kaldıktan sonra tekrar seçilmeyi başarıyor" başlığını attı. İlk iki sayfasını Türkiye'deki seçimlere ayıran gazete, "Erdoğan seçimlerin ikinci turunda açık bir zafer elde etti. İlk hedef ekonomiyi düzeltmek" değerlendirmesini öne çıkardı. El Mundo gazetesi "Türkiye, Erdoğan'ı ebedileştiriyor" başlığıyla verdiği haberinde, "Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur seçimde Kılıçdaroğlu'na karşı aldığı zaferle cumhurbaşkanlığında 3. dönemini başlattı" ifadelerini kullandı.
La Repubblica gazetesinin "Türkiye yeniden Erdoğan'ı seçiyor" başlığıyla duyurduğu haberinde, Erdoğan'ın "deprem felaketi, ekonomik sıkıntılar ve hiçbir zaman bu kadar birleşememiş bir muhalefet cephesine karşı galip geldiğine" işaret edildi. Il Messaggero da "Türkiye, Erdoğan ile yeniden başlıyor" manşetiyle verdiği haberinde, "Kılıçdaroğlu, ilk turda olduğu gibi Akdeniz'e kıyısı olan illerde; İzmir, İstanbul, Ankara'da başarılı sonuçlar aldı. Ancak Erdoğan, yardım çabalarının hızı ve etkinliği konusunda tartışmaların yaşandığı 6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgelerde ve ülkenin geri kalanına hakim oldu. Seçim sonuçları, enflasyon, azalan satın alma gücüyle bağlantılı zorluklara karşın halkın, muhalefet ittifakının önerdiği reçeteye inanmadığını gösteriyor" değerlendirmesi yapıldı. AA/HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'Önümüzü göremiyoruz'
İş dünyası dert küpü
Üstelik sayıları da azalıyor
Her 10 gençten 6'sının işi yok
Gerçek beka sorunu
2010'da yüzde 17 idi, 2024'te yüzde 14.9
Türkiye düşmanlığı körükleniyor
Hintliler Türk elmasına bile düşmanlık besliyor
Bir Türkiye klasiği
Yıllardır hizmet veren hastane bugün açılıyor
"Can kaybı yok"
Bakan Yerlikaya açıkladı
Rusya-Ukrayna esir takasında anlaştı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı
Kongre tarihi belli oldu
Fenerbahçe'den kongre kararı!
İsrail kan kusmaya devam ediyor
Katledilenlerin sayısı 53 bin 119'a yükseldi
Hafta sonu yağışlı geçecek
İstanbul'da sağanak bekleniyor
Adalet Bakanı açıkladı
Af çıkacak mı?
DEM Partili Bakırhan'a MSB'den cevap
'Korucularımız gerçek kahramandır'
'Putin ile Trump görüşene kadar bir şey olmayacak'
Rubio'dan Ukrayna ve İran mesajı
Dolmabahçe'de kritik gün
Müzakere için heyetler giriş yaptı
İstatistikler çarpıcı gerçeği ortaya koyuyor
Genç nüfus oranı geriledi
'Önümüzü göremiyoruz'
İş dünyası dert küpü
Üstelik sayıları da azalıyor
Her 10 gençten 6'sının işi yok
Gerçek beka sorunu
2010'da yüzde 17 idi, 2024'te yüzde 14.9
Türkiye düşmanlığı körükleniyor
Hintliler Türk elmasına bile düşmanlık besliyor
Bir Türkiye klasiği
Yıllardır hizmet veren hastane bugün açılıyor
"Can kaybı yok"
Bakan Yerlikaya açıkladı
Rusya-Ukrayna esir takasında anlaştı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı
Kongre tarihi belli oldu
Fenerbahçe'den kongre kararı!
İsrail kan kusmaya devam ediyor
Katledilenlerin sayısı 53 bin 119'a yükseldi
Hafta sonu yağışlı geçecek
İstanbul'da sağanak bekleniyor
Adalet Bakanı açıkladı
Af çıkacak mı?
DEM Partili Bakırhan'a MSB'den cevap
'Korucularımız gerçek kahramandır'
'Putin ile Trump görüşene kadar bir şey olmayacak'
Rubio'dan Ukrayna ve İran mesajı
Dolmabahçe'de kritik gün
Müzakere için heyetler giriş yaptı
İstatistikler çarpıcı gerçeği ortaya koyuyor
Genç nüfus oranı geriledi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.