Et üretiminde büyük düşüş
Kırmızı et üretimi 2014 yılının ilk çeyreğinde Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 49.8 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11.3 oranında azalışla 184 bin 975 ton düzeyinde gerçekleşti
14.05.2014 00:00:00
EKONOMİ SERVİSİTürkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılı 1. Çeyrek Kırmızı Et Üretimi istatistiklerini yayınladı. Buna göre toplam kırmızı et üretimi yılın ilk çeyreğinde 184 bin 975 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı'nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 49.8 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.3 oranında azaldı. 2013 yılının ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 208 bin 597 ton düzeyinde, son çeyreğinde ise 368 bin 207 ton düzeyinde idi. Sığır ve koyun eti üretimi de azaldıSığır eti üretimi 2014 yılının ilk çeyreğinde 163 bin 913 ton düzeyinde tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49.3 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.3 oranında azaldı. Türkiye genelinde yılın ilk çeyreğinde koyun eti üretimi 17 bin 370 ton düzeyinde tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 49.9 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.8 oranında azaldı. Yumurta üretimi de azaldı. 2014 yılı Mart ayında yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0.2 azaldı. Kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 3 artarken, tavuk eti üretimi ise yüzde 0.2 azaldı. Kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 0.3, hindi eti üretimi ise yüzde 6.8 artış gösterdi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.