logo
12 MAYIS 2026

Fenerbahçe United'dan istediğini aldı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Manchester United ile evinde 1-1 berabere kaldı

25.10.2024 00:00:00 / Güncelleme: 25.10.2024 13:01:43
Haber Merkezi
Fenerbahçe United'dan istediğini aldı
Fenerbahçe United'dan istediğini aldı
UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe, evinde İngiliz ekibi Manchester United'ı ağırladı.

Temsilcimiz ilk devreye etkili başlasa da konuk ekip 15. dakikada çıktığı hızlı hücumda Eriksen'in golüyle öne geçti.

Baskıyı elden bırakmayan sarı-lacivertliler, 23. dakikada Tadic ve 36. dakikada En-Nesyri ile net fırsatlar yakalayarak rakibini zorlasa da kaleci Onana gole izin vermedi.

İlk devre 1-0 Manchester United üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakikada temsilcimiz, En-Nesyri'nin kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı. Faslı golcü bu sezon Avrupa Ligi'ndeki ilk golünü kaydetti.

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, 57. dakikada Osayi-Samuel'in yerde kaldığı pozisyonun ardından yaptığı itirazlar sonrası kırmızı kart gördü.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve taraflar sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla 5 puana yükselen temsilcimiz bir sonraki maçında Hollanda'da AZ Alkmaar'a konuk olacak. 3 puanlı Manchester United ise Yunan ekibi PAOK'u ağırlayacak.

Maçtan notlar

İngiliz devi karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatan Mourinho, savunma dörtlüsünü Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku ve Mert Müldür'den kurdu. Orta sahada Sofyan Amrabat, Fred ve Sebastian Szymanski üçlüsünü bozmayan Mourinho, hücumun sağında Dusan Tadic'i, solunda ise Allan Saint-Maximin'i görevlendirdi. Deneyimli çalıştırıcı, gol yollarında ise Youssef En-Nesyri'ye güvendi.

Sol bekte tercih Mert Müldür

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sol bek pozisyonunda Mert Müldür'ü tercih etti. Mourinho, Jayden Oosterwolde'nin sakatlığı, Filip Kostic ve Levent Mercan'ın da UEFA listesinde yer almaması nedeniyle oluşan sol bek eksikliğinde Mert Müldür'ü bu pozisyona kaydırdı.

Osayi 3 maç sonra kadroda

Fenerbahçe'nin deneyimli sağ beki Bright Osayi-Samuel, 3 maç sonra kadroya dahil edildi. Antalyaspor maçında sakatlığı Twente karşılaşmasında ise cezası nedeniyle yer alamayan tecrübeli oyuncu, Samsunspor mücadelesinde de yabancı kontenjanına takılmıştı. Osayi-Samuel, Manchester United maçına ise ilk 11'de başladı.

Mourinho, Fred ve Amrabat eski takımına karşı

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho ve orta sahanın önemli isimlerinden Fred, eski takımlarına karşı mücadele etti. 2016-18 yıları arasında Manchester United'ı çalıştıran Portekizli teknik adam, İngiliz ekibiyle 3 kupa kazanmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile zirveye çıkmayı başaran Mourinho, İngiltere Lig Kupası ve İngiltere Süper Kupası'nı da kariyerine ekledi.

2018-23 yılları arasında Manchester United forması giyen Fred, eski takımıyla 1 kez İngiltere Lig Kupası'nı kazandı. Sofyan Amrabat, 2023-24 sezonunun sonuna kadar Fiorentina'dan kiralık olarak Manchester United'a katıldı. Hollanda doğumlu, Faslı futbolcu, İngiliz ekibinde 21 karşılaşmada forma giydi.

2 eksik

Fenerbahçe, Manchester United karşısında 2 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Jayden Oosterwolde ile Cengiz Ünder, zorlu müsabakada takımlarını yalnız bıraktı. Öte yandan UEFA listesinde yer almayan Levent Mercan, Oğuz Aydın, Filip Kostic ve Bartuğ Elmaz da maçta forma giyemedi.

Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor

Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma

11.05.2026 17:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma. Okan Buruk'un bu emirlerini dinleyen sarı-kırmızılı oyuncular şu anda 26. şampiyonluğu taraftar ve camia ile beraber kutluyor.






Beşiktaş zaten Kasım bile gelmeden veda etti... Trabzonspor gücü yettiği kadar direndi. Fenerbahçe ise Mourinho ve Ali Koç ile başladı, Tedesco ve Sadettin Saran ile devam etti. Seçim kararı ve Göle ile sezona veda etmeye hazırlanıyor. Böyle bir ortamda zaten Galatasaray'ın şampiyonluğundan başkası beklenemezdi.






Aslında sarı-kırmızılıların Samsunspor'u yenip daha geçen hafta kutlamalara başlaması bekleniyordu... ancak bir hafta gecikmeli olarak kutlamaların startını verdi.






İŞTE İSTATİSTİKLERE YANSIYANLAR

Galatasaray'ın sezon boyunca gösterdiği istatistikler sadece hücumda değil, oyunun her iki yönünde de rakiplerini boğduğuna işaret ediyor.

- Maç başına 3.5 büyük şans üreten Okan Buruk'un takımı hücumda tıkır tıkır işledi.
- 42 sağ ayak, 16 sol ayak ve 11 kafa golü pek çok işi bir arada yaptıklarının göstergesiydi.
- 12 maçta gol yememek ve maç başına sadece 0.8 gol yemek savunmada kurulan duvarı anlattı.
- Maç başına 46.9 topu geri kazanma rakibe top göstermemek olarak yorumlandı.
- %87.1 pas isabeti panik yapmadan, sabırla oyunun yönlendirildiğinin göstergesi.
- Rakip yarı sahada %81.4 pas isabeti, Galatasaray'ın rakibini boğduğunu işareti.

Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi

Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA’dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro’luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel

11.05.2026 17:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA'dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro'luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel. TFF'nin de Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nı devreye sokarak sarı-lacivertlilere ceza vermesi ihtiamller arasında.






Fenerbahçe camiası 6-7 Haziran'da yapılacak seçime hazırlanırken şok bir iddia keyifleri kaçırdı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun (CFCB) bir süredir yürüttüğü incelemelerin tamamlandığı ve sarı-lacivertli kulübe ağır bir para cezası keseceği iddia edildi.






İddiaya göre UEFA, Fenerbahçe'nin son mali dönemdeki "finansal başabaş" kriterlerini ve harcama limitlerini aştığını tespit etti. Haziran ayının ilk haftasında resmiyet kazanması beklenen ceza miktarının 15 milyon euro civarında olacağı dedikodusu yayıldı.






4 YILLIK BİR SÜRECİN DEVAMI

UEFA ile Fenerbahçe arasında Ağustos 2022'de imzalanan "Yapılandırma Anlaşması" kulübün finansal sürdürülebilirliğini sağlamak ve yeni mali kurallara geçişini yönetmek için kurgulanmış 4 yıllık bir yol haritasıydı. Anlaşma 4 raporlama dönemini ve 4 futbol sezonunu kapsıyordu. Bu; 2022, 2023, 2024 ve 2025 yıllarının sonuna kadar olan mali dönemleri ve 2022/23 sezonundan başlayıp, içinde bulunduğumuz 2025/26 sezonunun sonuna kadar devam eden dönem.






TFF DE CEZA VEREBİLİR

UEFA'nın vereceği cezanın netleşmesinden sonra TFF'nin de Fenerbahçe'ye bir ceza kesmesi söz konusu olabilir. İddialara göre TFF Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı gereğince, UEFA'nın finansal kriterlerini ihlal eden sarı-lacivertliler, Süper Lig'de de benzer bir yaptırımlarla karşılaşabilir.

TFF her sezon başında belirlediği "Takım Harcama Limitleri"nin aşıldığına kanaat getirirse UEFA'dan bağımsız olarak Fenerbahçe'ye yaptırım uygulayabilir.

Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları

Mauro Icardi'nin şampiyonluk kutlamalarına veda niteliğinde "Aşkın Olayım" ile çıkması bekleniyor. Asıl merak edilen ise Galatasaray'la ilk kez şampiyonluk kutlayacak Uğurcan Çakır, Leroy Sane ve İlkay Gündoğan'ın seçeceği şarkılar

11.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları
Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları
Galatasaray, Antalyasor'u geçerek sezonu şampiyon olarak tamamladı. Sarı-kırmızılılar gelecek hafta pazar akşamı Ali Sami Yen'de 26. şampiyonluğu kutlayacak.






Şimdiden hangi futbolcunun hangi şarkıyla platforma çıkacağı merak konusu oldu. Özellike Galatasaray'la ilk kez şampiyonluk kutlayacak Uğurcan Çakır, Leroy Sane ve İlkay Gündoğan'ın seçeceği şarkılar ciddi anlamda merakta bıraktı.






GEÇEN SEZON SEÇİLEN ŞARKILAR

2024-25 sezonunda sarı-kırmızılı futbolcuların seçtikleri şarkılar ise şöyleydi:

- Mauro Icardi: kendisiyle özdeşleşen "Aşkın Olayım" (Simge) ile sahneye çıktı.
- Barış Alper Yılmaz: Volkan Konak'ın seslendirdiği "Aleni Aleni" şarkısını tercih etti.
- Okan Buruk: "Adanmış Hayatların Umudu" marşı eşliğinde kürsüye geldi.
- Ismail Jakobs: Kanye West'in "Can't Tell Me Nothing" şarkısıyla çıktı.






- Roland Sallai: Birçok kutlamanın vazgeçilmezi olan "Freed From Desire" (Gala) ile giriş yaptı.
- Yunus Akgün: "Çocukluk Aşkımsın" marşı eşliğinde taraftarı selamladı.
- Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı & Gabriel Sara: Bu isimlerin birçoğu kutlamaların favorilerinden olan "Pode Pode" ritimleriyle sahneye adım attı.
- Dries Mertens: "Hayat Döngüsü" (Felemenkçe bir parça) ile çıktı.
- Osimhen: Yusuf Evin'in kendisi için hazırladığı şarkıyla çıktı.






DAHA ÖNCE SEÇİLEN ŞARKILAR

Önceki yıllarda da Galatasaraylı oyuncular ikonik girişler yapmıştı:

- Bafetimbi Gomis: Aleyna Tilki - "O Sen Olsan Bari"
- Kerem Aktürkoğlu: Şampiyonlar Ligi Müziği (Harry Potter pelerini ve temasıyla)
- Muslera: Dj Sonni - "Fiesta" veya Galatasaray marşları.
- Milot Rashica: "Oj Kosove oj Nena ime" (Arnavutça yerel bir parça)

Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?

Muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar 

11.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i, sportif direktör olarak Cenk Ergün'ü ve yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirmeyi planladığı için muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar. Ancak bilmiyorlar ki geleceği gören Başkan, önlem aldı Çünkü FIFA'nın "gri alanları" bitirme projesi kapsamında sarı-kırmızılılar artık George Gardi ya da benzerleriyle çalışamayacaklar.






Dursun Özbek'in seçimden sonra resmi olarak futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sportif direktör olarak Cenk Ergün yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirme operasyonun arkasında iddiaların aksine çok daha büyük bir organizasyon var.






Basit anlatımla, "Başkan Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diyenlere Özbek'i tanıyanlar "gerçek resmi görebilseniz" diyerek küçük düşünmekle suçluyor.






GRİ ALANLARA DİKKAT EDİLİYOR

Başkan Özbek yeni dönemde George Gardi'yi dışlayacak... dışlamak da zorunda. FIFA son birkaç yıldır Gardi'nin de temsil ettiği aracılık sistemindeki "gri alanları" bitirmek ve astronomik komisyonların önüne geçmek için çok ciddi şekilde mücadele ediyor, adeta gerilla taktiği uyguluyor. Gardi gibi "aracı/danışman" statüsündeki isimlerin durumu, FIFA'nın savaş alanının merkezinde. Bu yüzden Galatasaray'ın transferleri de izleme altında.






KESTİĞİ FATURALAR İNCELEMEDE

Gardi'nin Galatasaray'dan aldığı iddia edilen rakamların 22 milyonu bulduğu (sadece Osimhen için 7 milyon Euro olduğu iddia ediliyor...) iddia ediliyor. Bu da oyuncuların maaşlarına vurulduğunda üst limit olan %5'lik sınırı katbekat aşıyor. Ancak Gardi gibi aracılar bu sınırları ezmek adına "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" veya "pazarlama desteği" gibi farklı faturalandırma yolları kullanıyor.

FIFA da bu yan yolları "kaçınmayı önleme" kuralıyla engellemeyi amaçlıyor. Bu yüzden iddialara göre Gardi'nin kestiği faturalar FIFA'nın incelemesine tabii tutuldu.






DURSUN ÖZBEK ERKEN DAVRANDI

FIFA paranın doğrudan kulüpten menajer hesabına yatmasını istemiyor. Tüm transfer ödemelerinin FIFA Takas Odası üzerinden geçmesini şart koşuyor. Bu sistemle FIFA, paranın kime, ne sıfatla ve hangi limitler dahilinde gittiğini anbean takip etmeyi hedefliyor.






Gardi gibi "Aracı" adı altındaki kişiler vasıtasıyla kulüplerden kontrolsüz para çıkışını engellemek ve vergi kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bazı mahkemeler FIFA'nın "uygulama yetkisini" geçici de olsa askıya aldı.

Ancak Başkan Özbek, FIFA'nın davaları kazanacağını ön görerek Gardi vb... aracıları Galatasaray'dan erken uzaklaştırma kararını devreye soktu.

Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı

Okan Buruk'la Galatasaray üst üste 4 şampiyonluk ya da 26. şampiyonluğu elde etmenin yanı sıra Türk futbol tarihine altın harflerle geçecek pek çok rekoru da tarihe gömdü

11.05.2026 13:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk, Galatasaray'la sadece üst üste 4. şampiyonluğu elde etmedi. Ayrıca aralarında "kimse kıramaz" denilen rekorların da olduğu pek çok rekoru tarihe gömdü.






- 2023-2024 sezonunda toplanan 102 puan, Süper Lig tarihinde bir sezonda ulaşılan en yüksek puan oldu. Galatasaray, lig tarihinde 100 puan barajını geçen ilk takım ünvanını aldı.

- Yine 2023-2024 sezonunda 38 maçın 33'ünü kazanarak bir sezonda en çok galibiyet alan takım rekorunu kırdı.

- Süper Lig tarihinde üst üste 17 maç kazanarak (2023-2024 sezonu), kendisine ait olan 14 maçlık eski rekoru geliştirdi.






- Rams Park'ta üst üste 21 lig maçını kazanarak, Mircea Lucescu'ya ait olan 18 maçlık kulüp rekorunu geride bıraktı.

- Dış sahada üst üste 17 galibiyet alarak Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman serisi rekorunun yeni sahibi oldu.

- Üst üste 35 lig maçında gol bularak kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.






- Süper Lig'de bir takımla 75 galibiyete en hızlı ulaşan teknik direktör oldu (90 maç). Bu rekor daha önce 103 maçla Christoph Daum'a aitti.

- Galatasaray tarihindeki teknik direktörler arasında en yüksek maç başına puan ortalamasına sahip isim oldu.






- UEFA Avrupa Ligi formatında (2009'dan bu yana) en çok galibiyet alan Türk teknik direktör ünvanını elde etti.

- Futbolcu ve teknik adam olarak toplamda 11 Süper Lig şampiyonluğu ile bu alanda tarihin en başarılı ismi konumuna geldi.

Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi

4'te 4 yapan Galatasaray'ın saha içindeki mimarı Okan Buruk bu süreçte oyuncularına "robot" değil "insan" gibi davrandı... onların özel alanlarına ve hassasiyetlerine değer verdi. Bunun karşılığında sahada %100'lerini veren duygusal bir takım buldu. Icardi'nin tatilden mutlu dönmesi, Barış Alper'in 5 farklı mevkide "gık demeden" oynaması hep bir yansıma oldu

11.05.2026 12:53:00
Haber Merkezi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Galatasaray, Okan Buruk'la üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaştı. Bu süreçte hiç bir rakibi yanına bile yaklaştırmayan sarı-kırmızılılar, Türk futbolunda örneğine az rastlanır bir dominasyon kurdu.






Bu 4 yılın en kritik başarısı yüksek profilli oyuncuları (Icardi, Osimhen, Mertens, Torreira) ortak bir hedefe ikna etmesi oldu. Sacha Boey, Gabriel Sara ve Barış Alper Yılmaz gibi oyuncularını piyasa değerlerini katlayarak Avrupa'ya pazarlanmasında başrol oynadı.

2025 yılında oynanan 54 resmi maçta 37 galibiyet alınması, ekibinin oyuncu yorgunluğunu ve rotasyonu ne kadar doğru yönettiğini gösteriyor.






Icardi'nin ailevi meselelerinde veya Arjantin'e gitmesi gereken durumlarda, Buruk hiçbir zaman katı bir disiplin figürü gibi davranmadı. Birçok hocanın "takım disiplini bozulur" diye korktuğu ekstra izinleri gözü kapalı verdi.

Okan Buruk, oyuncusu hata yaptığında veya medya tarafından hedef tahtasına konulduğunda asla geri adım atmadı. Basın toplantılarında tüm suçu üzerine aldı. "Hata benim taktiğimden kaynaklandı" diyerek oyuncusunun üzerindeki baskıyı emdi.






Performansları düştüğü dönemlerde oyuncuları kesmek yerine güvendiğini hissettirmek adına formunu kazanmasını sağladı. Oyuncular onun için "Hocamız bizim arkamızda durur" dedirtti.

Sadece ilk 11'i değil, oynamayan oyuncuları da (örneğin kupa maçlarını bekleyen gençleri veya yedek kalecileri) ekibin değerli bir parçası olduğuna ikna etti.






Kendisi de eski bir büyük futbolcu olmasına rağmen, oyuncularına asla "Benim zamanımda şöyleydi" diye ders vermedi.

Bir oyuncu sakatlandığında onu sadece bir "eksik" olarak görmedi. Rehabilitasyon süreçlerini bizzat takip etti, oyuncunun mental olarak düşmesine izin vermedi.

Galibiyetlerden sonra hiçbir zaman "Ben kazandım" demedi. Her zaman "Oyuncularım sahada karakter koydu" diyerek mütevazılığı elden bırakmadı.

Osimhen'in Galatasaray macerası ve sonrası

Galatasaray formasıyla harikalar yaratan Victor Osimhen'in parçalı formayı giyme süreci ve sarı-kırmızılı taraftarların kalbini kazanmasının hikayesi yeniden gündeme geldi

11.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Osimhen'in Galatasaray macerası ve sonrası
Osimhen'in Galatasaray macerası ve sonrası
Galatasaray ve Türk futbol tarihinin en pahalı transferinin gerçekleşme süreci yaşandığında kimse gözlerine-kulaklarına inanamıştı. Ancak o transfer çıtayı öyle bir noktaya çıkardı ki, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İşte yaşananlar...






Türkiye'de transfer penceresinin hala açık olması, Galatasaray için tarihi bir kapı araladı. Icardi'nin sakatlığı ve Batshuayi'nin yanına bir partner arayışı derken, Erden Timur sonrası dönemde radikal bir adım attı. Galatasaray, Napoli'ye "Maaşını biz ödeyelim, bize kiralayın" teklifiyle gitti. Nijeryalı yıldız, Ocak ayında dev bir kulüp isterse ayrılabilme maddesi ve maskesiyle aslan olmaya ikna oldu.






ENERJİSİYLE FARK YARATTI

Eylül ayında binlerce Galatasaray taraftarı havalimanına akın etti. Uçaktan indiğinde boynundaki sarı-kırmızı atkıyla "şov yapan" çektiren Osimhen o an taraftarın kalbini kazandı. Dünyanın en iyi 3-5 forvetinden biri olarak kabul edilen bir oyuncunun Türkiye'ye gelmesi, tüm dünyada "şok" etkisi yarattı. Osimhen, sadece golleriyle değil, enerjisiyle de fark yarattı.






BİR HİKAYENİN BAŞLANGICI OLDU

İstanbul sokaklarında çocuklar "Osimhen maskesi" ile gezmeye başladı. Her golden sonra tribünlere koşması, arkadaşlarına saha içinde liderlik etmesi, onun buraya "tatil yapmaya" gelmediğini kanıtladı. Napoli'de istenmeyen adam ilan edilen kral, İstanbul'da imparatorlar gibi karşılanmasının karşılığını fazlasıyla verdi.






FENERBAHÇE'Yİ SEÇİME SÜRÜKLEDİ

Galatasaray, Avrupa'da transfer kapıları yüzüne kapanan bir dünya yıldızına "yuva" oldu. Osimhen ise o yuvayı golleriyle ve hırsıyla zirveye taşıdı.






Fenerbahçe derbisinde ise kırık koluna rağmen risk alarak sahayan çıktı. Sadece derbinin kazanılmasına yardım etmekle kalmadı. 2025-26 sezonunu bitirdi. Tedesco'yu gönderdi. Fenerbahçe'yi seçime sürükledi.

Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle

Ali Sami Yen, Galatasaray'ı kurdu, Faruk Süren UEFA kupasını kazandırdı, Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar kurumsal kimlik kazandırdı, Ünal Aysal global kimlik kazandırdı...Ancak Dursun Özbek geçmiş tüm efsane başkanların yaptıklarını bir çatı altında toplamayı başardı

11.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Galatasaray tarihi, vizyoner ve kulübü zor durumlardan çıkarıp zirveye taşıyan başkanların başarılarıyla doludur. Dursun Özbek ise kulübün tarihindeki yerini modern zamanların mimarı olarak alacak.






- Kurucu Ali Sami Yen, "Türk olmayan takımları yenmek" diyerek Galatasaray'ın genetiğini kodladı.
- UEFA Kupası'nı kazanan dönemin başkanı Faruk Süren, Sami Yen'in vizyonunu geliştirdi.
- Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar gibi başkanlar kulübe kurumsal kimlik kazandırdı.
- Ünal Aysal ise Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve getirdiği dünyaca ünlü yıldızlarla (Drogba, Sneijder) Galatasaray'a global marka değeri kattı.






HER ŞEYİ BİR ARADA YAPTI

Dursun Özbek'i efsanelerin arasına yazan ise sportif başarı ile mali sürdürülebilirliği birleştirebilmesi oldu. Riva, Florya ve Mecidiyeköy projeleriyle Galatasaray'ı borç sarmalından çıkardı.  Bankalar Birliği anlaşmasından çıkarak kulübü ekonomik olarak özgürleştirdi.






Dursun Özbek ayrıca kupa koleksyoneri de oldu. Özbek, Galatasaray tarihinin en "komple" ve modern çağın en başarılı başkanı olarak bu yüzden tanımlanıyor.

Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?

26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir

11.05.2026 11:42:00
Haber Merkezi
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir.

Galatasaray, TFF'nin kabul ettiği 1959'dan bu yana 26. şampiyonluğuna ulaştı. Yani ligin yaklaşık %39'unu domine etti. Eğer sarı-kırmızılılar bu tempoyu (yaklaşık her 2,5 sezonda 1 şampiyonluk) 2050 yılına kadar sürdürürse önümüzdeki 24 sezonda (2026-2050 arası)10 şampiyonluk daha elde edebilir.







Galatasaray   26    36    +10
Fenerbahçe  19    26    +6
Beşiktaş      16    21    +5
Trabzonspor   7     9     +2
Diğer takımlar 2     3     +1







2050'ye kadar süreç böyle devam ederse Galatasaray 6 ve 7. yıldızı takan ilk takım olacak. 2050 yılında Galatasaray muhtemelen 7. yıldız mücadelesi verirken, Fenerbahçe 5. yıldızı yeni takmış, Beşiktaş ise 4. yıldızın son adımlarında olabilir.






İdari krizler, ekonomik değişimler veya yeni bir "Bursaspor/Başakşehir vakası" gibi sürprizler bu sayıları tabii ki değiştirebilir.

Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın

İngiltere Premier Lig'de büyük heyecana sahne olan maçta Arsenal, deplasmanda West Ham United'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

11.05.2026 10:23:00
AA
Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın
Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın
İngiltere Premier Lig'de büyük heyecana sahne olan maçta Arsenal, deplasmanda West Ham United'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Ligde 22 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek isteyen Arsenal, Londra derbisinde düşme hattından uzaklaşmak isteyen West Ham United'a konuk oldu.

İlk yarısı 0-0 golsüz sona eren mücadelede Arsenal, 83. dakikada Leandro Trossard ile 1-0 öne geçti.

Ev sahibi ekip, 90+5. dakikada ceza alanında oluşan karambolde Callum Wilson ile berberliği yakaladı ancak VAR incelemesinin ardından hakem Chris Kavanagh, Pablo'nun Arsenal kalecisi David Raya'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Arsenal, bitime iki hafta kala 79 puanla liderliğini sürdürdü. Bir maçı eksik en yakın takipçisi Manchester City, 74 puanla ikinci sırada bulunuyor.

West Ham United ise 36 puanla 18. sırada yer alıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.