logo
12 MAYIS 2026

Fener'e yağış engeli

04.09.2005 00:00:00


F.Bahçe Ankaragücü ile yapacağı Süper Lig maçının hazırlıklarını yaptığı idmanla sürdürürken, yağan yağmur nedeniyle antrenör Koch çalışmayı kısa kesti. Yeni transfer Zafer Biryol ise sakatlandı.

Fenerbahçe, 10 Eylül Cumartesi günü Ankaraspor ile yapacağı 5. hafta maçının hazırlıklarını, dün sabah yaptığı idmanla sürdürdü. Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanda sarı-lacivertliler, milli futbolcularından yoksun olarak çalıştı. Antrenmanda savunma özelliklerini geliştirmeye yönelik minyatür kaleler ve birebir yapılan çalışmanın ardından, geniş sahada toplu savunma ve toplu hücum çalışması yapıldı. Daha sonra dar alanda yapılan kanat organizasyonlarıyla antrenman tamamlandı. İdmanın son bölümünde yoğun yağış nedeniyle antrenör Roland Koch, çalışmayı kısa kesmek zorunda kaldı.

Zafer Biryol sakatlandıAntrenmanın son bölümünde Zafer Biryol, kasık ağrısı nedeniyle çalışmayı yarım bırakmak zorunda kaldı. Ayrıca Kemal'in de son bölümde Mehmet Yozgatlı ile yaptığı mücadele sırasında sol kaşının açıldığı, ancak ciddi bir sorunun olmadığı açıklandı. Fenerbahçeli futbolcular, sabah çalışmasının ardından 2 gün izne çıktı. Sarı-lacivertliler, Ankaraspor maçı hazırlıklarını, 6 Eylül Salı günü çift idmanla sürdürecek.

NOBRE: DAHA DENEYİMLİYİZF.Bahçe'nin Brezilyalı futbolcularından Nobre, antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nobre, "Geçen yıla göre daha deneyimliyiz. Forvette oyuncu yoğunluğunun olması alternatifler anlamında takımımız için çok iyi. Ancak burada hangi oyuncunun oynamasına hoca karar verecektir" dedi.

ANELKA ARABASINA KAVUŞTUSarı-lacivertli takımın Fransız futbolcusu Nicolas Anelka, Fransa'dan kendi otomobilini getirtti. Anelka, geçen hafta menajeri aracılığıyla Fransa'da kullandığı özel yapım Mercedes marka V8 aracını Türkiye'de kullanmak üzere getirdi.

Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?


Sözleşmesinde 175 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli olan Rafael Leao için AC Milan'ın 50 ila 75 milyon Euro arasında bir rakama 'evet' diyeceği konuşuluyor. İtalyan ekibinde net 6.5 milyon Euro maaş alan Portekizli için Suudi Arabistan'dan Al-Hilal'ın hazırladığı 45 milyon Euro'luk maaş teklifi ise Fenerbahçe'nin en büyük engeli olabilir.

12.05.2026 16:03:00 / Güncelleme: 12.05.2026 16:12:19
Haber Merkezi
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?

Milano'ya giden ve AC Milan-Atalanta maçını izleyen Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin ağzından sosyal medyada sürekli olarak Rafael Leao ile ilgili "anlaştı" ya da "işi bitirdi" şeklinde dedikodular yayılıyor. Portekizli oyuncuyla ilgili bir kaç bilgi paylaşalım...
• Bu yıl takımdaki performansı tartışılan oyuncu, AC Milan'da yıllık 6.5 milyon euro net kazanıyor.
•  Sözleşmesinde yazan resmi serbest kalma bedeli 175 milyon Euro.
• AC Milan'ın bu yaz transfer döneminde 50 ila 75 milyon Euro arasında bir teklife "evet" diyebileceği uzun süredir İtalyan basınında konuşuluyor.
• 26 yaşındaki oyuncunun Milan ile 30 Haziran 2028'e kadar kontratı bulunuyor.







Kimler kapışıyor?

FC Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın (fotoğrafta) oyuncunun büyük bir hayranı olduğu ve Rashford transferine alternatif olarak Leao'yu düşündüğü belirtiliyor.
Manchester United, Manchester City ve Liverpool oyuncunun durumunu yakından takip ediyor.
Bayern Münih ve Arsenal'in yanı sıra Al-Hilal'in de oyuncuya ilgisi olduğu biliniyor.







Suudi Fonu devrede

Al-Hilal'in Leao'ya yıllık 45 milyon Euro bandında paket teklif sunduğu konuşuluyor. Fenerbahçe'nin eski, Al-Hilal'in aktüel teknik direktörü Jorge Jesus'un, vatandaşını kadrosunda görmeyi çok istediği ve yönetime bu konuda baskı yaptığı sürekli haber olarak gündeme geliyor.







Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) da, Leao'yu ligin marka değerini artıracak bir sonraki "yüz" olarak belirlendi. Prestiji açısından kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor.






UEFA, Fenerbahçe'ye ceza keserse, işler karışır
 
175 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi, Avrupa devlerinin 75 milyon Euro bandındaki teklifleri ve Al-Hilal'in yıllık 45 milyon Euro'luk astronomik maaş paketi göz önüne alındığında Fenerbahçe iddialarının gerçekleşme ihtimali "Hakan Safi'nin çılgınlığına" bağlı olacak.
Ortada UEFA'dan transfer limitlerini aştığı için Hazirn başında gelmesi beklenen 15 milyon euro'luk cezanın da olduğu ortamda Leao'nun transferi Fenerbahçe'nin başını daha da ağrıtabilir.

Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek

Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi "Fenerbahçe forması yakışmıyor" dediği bir çok oyuncu için düğmeye basacak. "Yaz temizliği" yapacak. Fenerbahçe başkanının ayrılmasını istediği oyuncuların başında 'masraflı' Kante, 'yetersiz' Sidiki, 'yaşlanan' Fred ve Semedo ile kızının "iyi oyuncu değil" dediği Kerem Aktürkoğlu yer alıyor

12.05.2026 14:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım "adına eklenen" belki de 20 yılda yarattığı "efsane" titirini kaybedecek bir riske girdi. Son dönemde 2 kez kaybettiği Ali Koç'un olmadığı seçimde Hakan Safi'nin karşısına rakip olarak çıktı. Üçüncü ve çok güçlü bir aday çıkmaması durumunda Yıldırım'ın kazanma ihtimali çok daha yüksek. Böyle bir ortamda Aziz Yıldırım'ın oyun aklı ve teknik direktörü merak ediliyor.






FENERBAHÇE FORMASINI YAKIŞTIRMIYOR

Bunun yanı sıra Aziz Yıldırım'ın bir de camiada ses getirecek kendi fikirleri var. Çalıştığı sportif direktörler ve teknik direktörlere her daim fikirlerini aktarması ile bilinen Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe formasını taşımaya yakışmıyorlar" dediği pek çok oyuncuyla yolların ayrılması konusunda tavsiye vereceği iddia ediliyor.






CİDDİ BİR TEMİZLİK OLACAK GİBİ

Yıldırım'ın "yaz temizliği" kapsamında kadroda görmek istemediği oyuncular şu şekilde:

Ederson
Mert Günok
Oosterwolde
Çağlar
Brown
Semedo
Kante
Fred
Kerem
Nene
Musaba
Sidiki






SIDIKI VE NENE KİRAYA GİDECEK

Aziz Yıldırım'ın özellikle yüksek maliyeti nedeniyle Kante'yi istemediği; Kerem'e Fenerbahçe formasını yakıştırmadığı; kaliteleri nedeniyle Musaba, Brown ve Oosterwolde'u beğenmediği; Nene, sidiki gibi oyuncuları ise pişmeleri için kiraya göndermek istediği konuşuluyor.






Ayrıca Fred, Semedo, Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü ile Ederson'u da takımda görmek istemediği belirtiliyor. Ancak futbol aklı olması beklenen Aykut Kocaman ile yeni teknik direktörün bu tavsiyeye ne kadar uyup uymayacağı ilerleyen dönemde netleşecek.






Galatasaray'dan Trabzonspor'a üç yıldız birden

Galatasaray yönetiminden bir isim Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı "barış anlaşması" için aradı. Doğan'a aralarında Kazımcan, Nelsson ve Ahmed kutucu'nun da yer aldığı "dostluk paketi" teklifi sundu

12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan Trabzonspor'a üç yıldız birden
Galatasaray'dan Trabzonspor'a üç yıldız birden
Galatasaray yönetiminden bir isim Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı "barış anlaşması" için aradı. Başkan Dursun Özbek'in "Trabzonspor bizim ebedi dostumuz" mesajını iletti. Doğan'a Aziz Yıldırım'ı da hatırlatarak aralarında Kazımcan, Nelsson ve Ahmed kutucu'nun da yer aldığı "dostluk paketi" teklifi sundu. İşte camiada konuşulan o iddialar...






Trabzon'da oynanan maçtan önce ev sahibi takımın yaptığı çıkış Galatasaray camiasında soğuk duş etkisi yaptı. Oulai ile başlayan ve Renato Nhaga ile devam eden sürecin sonunda özellikle Trabzonspor tribünlerinin açtığı pankart uzun süre konuşuldu.






Gelinen süreçte sarı-kırmızılılardan, Trabzonspor'a "zeytin dalı" uzandı. İddialara göre Galatasaray yönetiminde yer alan Karadenizli bir yönetici bizzat Başkan Ertuğrul Doğan'la temas kurdu.






"TRABZONSPOR EBEDİ DOSTUMUZ"

Etrafındaki yanlış yönlendirmelere kulak asmamasını istedi. Aziz Yıldırım'ın döneceğini ve Fenerbahçe ile dost olmalarının imkansız olduğunun altını çizdi. Uğurcan Çakır transferinden başlayan dostluk köprüsünün devam etmesini istediklerini, Başkan Dursun Özbek'in de "Trabzonspor bizim ebedi dostumuz" dediği sözlerini aktardı.






BAŞKAN ÖZBEK SÖZ VERDİ SAVUNMASI

Galatasaray yöneticisi ayrıca kendi deyimiyle "zeytin dalı" operasyonu kapsamında Ertuğrul Doğan'a sezon ortasında vermedikleri Ahmed Kutucu'nun yanı sıra Kazımcan ile Viktor Nelsson'u da teklif etti. Bu 3 oyuncunun çok uygun şartlarda bordo-mavili formayı giymesi için kendisinin çok önemli katkıları olacağının sözünü verdi. Bu konuda Başkan Özbek'ten de söz aldığını iletti.






3 OYUNCU DA İŞE YARAYABİLİR

Batagov'un sakatlandığı ve en iyi ihtimalle 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı ayrıca Savic'in de müzmin sakat olduğu ortamda Nelsson, Trabzonspor için iyi bir alternatif olabilir.

Aynı şekilde Lovik'in fos çıktığı, Mustafa'nın da tam anlamıyla dolduramadığı sol bek mevkii için Kazımcan, Trabzonspor rotasyonu için işe yarayabilir.

En önemlisi de teknik direktör Fatih Tekke'nin Ocak'ta da istediği ama alamadığı Ahmed Kutucu, bordo-mavililer için hayati bir anlam taşıyabilir.

Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli

Amedspor'un alttan alta izlediği Mauro Icardi'ye Galatasaray'ın yapacağı teklif dünyanın pek çok yerinden "popülarite" arayan kulüplerin izleme listesinde. Arjantinli yıldıza ilgi gösteren son takım ise gelecek sezon BAE 1. Liginde oynayacak Bursa merkezli Uludağ İçecek'in sponsor olduğu Palm City FC

12.05.2026 14:26:00
Haber Merkezi
Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli
Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli
Süper Ligin yeni takımı Amedspor henüz resmi teklif yapmadı. Galatasaray ile Icardi arasındaki görüşmelerden çıkacak sonucu bekliyor.






İddialı bir ekip kurup Süper Lig'de tutunmak isteyen Diyarbakır ekibi, Arjantinli yıldız için sponsorlar ile de anlaştı. 2'si yurt dışından 2'si İstanbul merkezli 1'i de Kuzey Irak Erbil merkezli şirketler destek için söz verdi.






2025'TE BAŞLAYAN ÇIKIŞ

Amedspor'un Icardi transferinde rakip çok; İtalya, İspanya ve Arjantin'den pek çok rakip var. Görünen o ki, Dubai'den de bir takım var. Eski Al Qabila olan ancak BAE Futbol Federasyon tarafından uygun görülmediği için 2025 yılında adını Palm City FC veya 365 FC olarak değiştiren Dubai ekibi.






AVUSTURYALI INFLUENCER KURDU

Avusturyalı influencer Soheil Var'ın kurduğu Dubai ekibi dijital pazarlama ve sosyal medya gücünü futbolla birleştiren bir "startup" mantığıyla yönetiliyor.

Şeyh Ahmed bin Sultan bin Khalifa Al Nahyan ile Kraliyet desteği, kulübe ciddi bir finansal ve operasyonel güç katıyor.






GELECEK SEZON 1. LİGDE

"365 günde profesyonel kulüp kurma" hedefiyle yola çıkan kulüp, BAE 3. Ligi'nden başlayarak üst üste iki sezon jet hızıyla yükseldi. 2026-27 sezonunda BAE 1. Ligi'nde (bizdeki 1. ligle aynı seviyede) oynayacaklar. Savaştan en çok etkilenen ülkelerden olan Dubai'nin imajını düzeltmek için Palm City FC'nin Icardi transferine devletten de destek geleceği iddia ediliyor.






ULUDAĞ İÇECEKLERİ SPONSOR

Bu transferin en ilginç noktası ise Mayıs 2024'te Palm City FC ile sponsorluk anlaşması imzalayan zamanında "ayılana gazoz bayılan limon" repliği ile popüler olan Uludağ İçecek. Bursa merkezli şirketin finansman desteği Icardi operasyonunda da etkili olacak.

Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor

Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi

12.05.2026 14:11:00
Haber Merkezi
Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor
Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor
Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi."

Beşiktaş'ın sadece kaptanı olmayan Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve Vangelis Pavlidis'e siyah-beyazlı formayı giydirmek için de sabah akşam telefon başında.







Orkun Kökçü, Beşiktaş'ta kısa sürede bir kaptandan fazlası haline geldi. Öyle ki Konyaspor maçından sonra "istifa etmeye hazır" olan Sergen Yalçın'a destek çıktı. "Bir yere gitmiyorsun. Seni bırakmıyoruz" dedi.

Trabzonspor maçında gelen tepkiler sonrasında yönetimin sessiz kalması üzerine araya girdi. Bizzat Başkan Serdal Adalı ile konuştu. "Oyuncular olarak Sergen Yalçın'ın yanındayız. Siz de olun" dedi. Teknik direktör isimleriyle İstanbul'a geldiği iddia edilen Eudard Graf'ın listesini çöpe attırdı.







SERGEN YALÇIN'LA TAKTİK KONUŞUYOR

Orkun Kökçü şu anda Yalçın'ın takım içinde "taktik" konuştuğu, Başkan Adalı'nın "futbol aklı" ve Serkan Reçber'in de transferler konusunda danıştığı bir isim haline geldi. Zaten kısa süre önce Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a davet ettiği Hakan Çalhanoğlu için de Orkun Kökçü devreye girmiş ve "gel kaptanlık bandı senin" çağrısı yapmıştı.







AURSNES VE SENESİ İÇİN DE ÇALIŞIYOR

Orkun Kökçü daha önce de Benfica'da beraber forma giydiği ve Fenerbahçe'de mutsuz olduğu iddia edilen Kerem Aktürkoğlu'nu da Beşiktaş'a davet eden isimdi.

Orkun Kökçü hali hazırda Reçber'in listesine kendisi gibi Feyenoord'dan Benfica'ya geçen Frerdik Aursnes'in yanı sıra eski takım arkadaşları Marcos Senesi, Florentino ve Pavlidis'i de soktu.







PAVLISI VE KEREM HAYALİ VAR

Orkun Kökçü öncelikle Bournemouth'la sözleşmesi sona eren Senesi ile her gün konuşuyor. Beşiktaş'ı anlatıyor. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın gelmesi durumunda ayrılmasını beklediği Kerem'le konuşuyor.







Bir başka eski takım arkadaşı Pavlidis'i bile Beşiktaş'a getirmeye çalışıyor. Orkun'a göre Kerem ve Pavlidis, Beşiktaş'ta bir araya gelirse bambaşka bir seviyeye çıkabilirler.

Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti

Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi

12.05.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Gelecek sezon Süper Lig'de tutunmak adına Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Aynen Mauro Icardi ve Mario Lemina'da olduğu gibi Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi.






Süper Lig'in yeni takımı Amedspor gelecek sezon Süper Lig'de tutunabilmek için güçlü bir kadro yapmak istiyor. Özellikle 4 büyüklerin yollarını ayırmak istediği oyuncularla ilgilenen Diyarbakır ekibinin gündeminde Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın olduğu biliniyor. Galatasaray'la sözleşmeleri biten iki oyuncuyla da ön görüşmeler yapıldı. Henüz bir teklif sunulmadı.






İLK TEMAS KURULDU

Amedspor yönetimi özellikle Süper Lig tecrübesi olan ve Türkiye ile Türk futbolunu yakından tanıyan isimlerle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Amaç Süper Lig'in dinamiklerini bilen oyuncularla oynayıp, öncelikle ligde kalmak. Bu yolla Amedspor yönetimi Sergen Yalçın istemediği için devre arasında gönderilen Rafa Silva ile de temas kurdu.






BENFICA GÖRÜŞME İZNİ VERDİ

Hem kulübü Benfica hem de Rafa Silva'nın menajerine istekleri soruldu. Portekiz kulübü dönüşünde beklediği verimi alamadığı yıldız oyuncu için "anlaşılabilir" mesajı verdi. Ancak Amedspor resmi bir teklifle gitmediği için rakam bildirmedi. "Görüşebilirsiniz" diyerek Diyarbakır temsilcisine FIFA nezdinde geçerli olabilecek yazılı bir belge sunuldu.






TEKLİ FHAFTAYA SUNULULACAK

Amedspor, Rafa Silva'nın menajeri ile de ilk teması kurdu. Görüşme Diyarbakır temsilcisinin ilk etapta beklediği gibi geçti. Menajeri "neden olmasın, Türkiye'ye dönebilir" sözü etkili oldu. Amedspor yönetimi Rafa Silva için hem Benfica'yı hem de oyuncuyu ikna edebilecek bir sözleşme hazırlıyor.






Muhtemelen gelecek hafta ilk resmi hamle yapılır. Sonra da süreç netleşir. Ya pazarlıklar başlar ya da "vakit kaybetmeyelim" denir.

Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk

Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi

12.05.2026 14:01:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk
Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk
Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi.

Okan Buruk'un istediği "oyun aklı" olabilir, bitiriciliği ile Osimhen'e destek atabilir. "Pres makinesi" olduğu için Buruk çok sever. Frikik uzmanı değil ama orada da işe yarayabilir.

Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın gözdesi Bernardo Silva, Manchester City'den resmen koptu. Şu an için transfer yarışında Barcelona bir adım önde. Juventus'un agresif teklifi ve Galatasaray'ın 3 yıl için 50 milyon Euro süreci belirsiz hale getirdi.







BENFICA İHTİMALİ DE VAR

Bir de üstüne üstlük Suudi Arabistan ve MLS ekiplerinin de pusuda beklediği iddiaları işleri zorlaştırıyor. Dahası çok ihtimal verilmese de Portekiz basını Silva'nın kariyerinin bu aşamasında Benfica'ya dönme ihtimalini masada tutuyor.

Avrupa'nın devlerinden gelen teklifleri değerlendirdiği ancak uzun vadede Lizbon'a dönme arzusunun kabardığını iddia ediyor.







10 NUMARA ZORUNLULUK

Okan Buruk'un elinde yardımcıları tarafından hazırlanan "5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı" kriterine işaret eden raporda, "oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk" olduğu yazıyor.







4 MADDE DE NEDEN LAZIM

- Bernardo Silva sadece 10 numara değil; merkez orta saha, sağ kanat ve hatta sahte 9 bile oynayabiliyor. Okan Buruk'un istediği "oyun aklını" sahaya fazlasıyla koyabilir. Belli başlı özelliklerini ve Galatasaray'a katabileceklerini şöyle sıralayabiliriz:

- En büyük silahlarından biri, ceza sahası çevresindeki bitiriciliği. Sağ kanattan içeri kat edip sol ayağıyla uzak köşeye bıraktığı plase vuruşlar, ceza sahası yayından attığı sert şutlar çok özel.







- Bernardo Silva harika bir teknik kapasiteye sahip olsa da beklenen frikikçi değil. O vuruşları yapabilir ancak bu konu ana uzmanlık alanı değil.






- Teknik kapasitesinin yanında savunma disiplinine ve koşu mesafesine sahip bir yıldz. 10 numaradan beklenen klasın yanına "pres makinesi" tıkı da işaretlenebilir. Buruk için paha biçilemez bir özellik.

Galatasaray'dan Icardi'ye asla kabul etmeyeceği teklif

Galatasaray yönetimi hali hazırda imaj hakkı dahil pek çok kalem üzerinden Mauro Icardi'ye 10 milyon Euro'nun üzerinde yıllık ödeme yapıyor

12.05.2026 13:55:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan Icardi'ye asla kabul etmeyeceği teklif
Galatasaray'dan Icardi'ye asla kabul etmeyeceği teklif
Galatasaray yönetimi hali hazırda imaj hakkı dahil pek çok kalem üzerinden Mauro Icardi'ye 10 milyon Euro'nun üzerinde yıllık ödeme yapıyor.

Taraftarın sevgilisi olan Arjantinli ile sözleşme yenilenmesi düşünülüyor. Her ne kadar "kabul görmez" denilse de menajerine bir teklif sunuldu.

Mauro Icardi tam anlamıyla PR dersi veriyor. Şu güne kadar kendisine "resmi" olarak kabul edebileceği bir sözleşme teklif edilmeyen Arjantinli yıldız, şampiyonluk sonrasında adeta sosyal medya bombardımanına başladı. Kızlarından kendisi için ağlayan taraftarlara, Galatasaray'la kırdığı rekorlardan sevgisine kadar tüm tuşlara bastı.







PR'CILIK AÇISINDAN MÜKEMMEL

PR'cılık gözünden bakıldığında kaptan, taraftar üzerindeki etkisini çok iyi bildiği için sosyal medya üzerinden verdiği mesajlarla, "taraftarları yönetimin kendisine sözleşme verme konusunda konsolide ediyor" şeklinde çok rahat bir çıkarım yapılabilir.







OKAN BURUK, MURIQI İSTİYOR

Okan Buruk aslında eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi istiyor. Hem Osimhen'le beraber oynatmak, hem de yedek bıraktığında sorun yaratmayacağına inanıyor.

Yönetim de aslında Icardi'yle ancak "çok makul" şartlarda sözleşme imzalamak istiyor. Çünkü konuşulan 4-5 milyon euro'luk bir rakam bile beş büyük ligde pek çok takımın birinci forvetine ödediği rakamlar.







SÖZLEŞMEDE YER ALAN DETAYLAR

Bu yüzden yönetim 1+1 yıllık Icardi'nin kabul etmesini beklemediği bir sözleşme hazırladı:







- 2 milyon Euro garanti ücret. 1 milyon euro imaj hakkı. 1 milyon Euro sadakat bonusu.
- 500 bin Euro şampiyonluk bonusu. Şampiyonlar Ligi için yarı finale 750 bin Euro, çeyrek finale 500 bin Euro prim.
- Ligde atılacak 15+ gole 1 milyon Euro, Şampiyonlar Ligi'nde atılacak 5+ gole 1 milyon Euro prim.







-Maçların yüzde 60'ın 60+ dakika oynarsa ya da 20+ gole (gol+asist) katkı yaparsa aynı şartlarda uzatma.

Icardi'nin bu kadar düşük bir rakama ve şarta bağlı bonusa imza atmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Taraflar önümüzdeki günlerde masaya son kez oturacak.

Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı

Altay'da yapılan genel kurulda yönetime aday çıkmazken, başkanlık seçimi ileri bir tarihe ertelendi ve kulübün güncel borcunun 1 milyar TL'yi geçtiği açıklandı

12.05.2026 11:10:00
İhlas Haber Ajansı
Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı
Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı
Altay'da yapılan genel kurulda yönetime aday çıkmazken, başkanlık seçimi ileri bir tarihe ertelendi ve kulübün güncel borcunun 1 milyar TL'yi geçtiği açıklandı.

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon son haftada kümede kalmayı başaran siyah-beyazlı kulüpte, İzmir Atatürk Stadı Faal Futbol Hakemleri Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yönetime talip çıkmadı.



Genel kurula yalnızca 93 üyenin katılması dikkat çekerken, toplantıda Altay'da görev yapan Hüseyin Kanlı ve yönetim kurulu mali ve idari açıdan ibra edildi. Ancak yönetime aday çıkmaması nedeniyle seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.



Öte yandan genel kurulda kulübün güncel borcunun 1 milyar 28 milyon 600 bin 19 TL olduğu açıklandı.

Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu müsabakayla birlikte turnuvadaki 294. maçına çıkacak

12.05.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak
Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu müsabakayla birlikte turnuvadaki 294. maçına çıkacak.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında yarın saat 20.30'da Gençlerbirliği'nin konuğu olacak. Kupada bu sezon A Grubu'nda mücadele eden bordo-mavililer, Alanyaspor'a sahasında 1-0 mağlup olurken, deplasmanda ise İstanbulspor'u 6-1 mağlup etmişti. Ardından da evinde Fethiyespor'u 3-0 ve konuk olduğu Başakşehir'i 4-2'lik skorlarla geçen bordo-mavililer, 9 puanla çeyrek final biletini aldı. Bu turda da Karadeniz ekibi, 90 dakikası ve uzatmaları golsüz sona eren mücadelede Samsunspor'u penaltılar sonucu 3-1'le eleyerek yarı finale yükseldi.

Kupada 294. mücadele

Trabzonspor, Gençlerbirliği maçıyla kupada 294. maçına çıkacak. Geride kalan 293 karşılaşmada bordo-mavili ekip 177 galibiyet, 55 beraberlik ve 61 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip filelere 510 gol gönderen Karadeniz temsilcisi, kalesinde ise 236 gol gördü.

9 kez mutlu sona ulaştı

Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 17 kez final oynayan bordo-mavililer, 9 kez kupayı müzesine götürerek Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından organizasyonda en çok şampiyonluk yaşayan üçüncü kulüp konumunda yer alıyor.
Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda aynı zamanda Türkiye Kupası'nda da finale kalan Trabzonspor, ilerleyen yıllarda da bu başarıyı sürdürerek toplam 9 kez mutlu sona ulaştı.

İki takım kupada 8 maç yaptı

Trabzonspor ile Gençlerbirliği kupada bugüne kadar 8 kez kozlarını paylaştı. Söz konusu mücadelelerde bordo-mavililer 6 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, Ankara temsilcisi ise 1 kez sevinen taraf oldu.
Karadeniz ekibi, attığı 18 gole karşılık, ağlarında 7 gole engel olamadı.

Farklı rakiplere karşı tarihi zaferler

Trabzonspor, Türkiye Kupası zaferlerini 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında Beşiktaş, 1977-1978'de Adana Demirspor, 1991-1992'de Bursaspor, 1994-1995'te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Gençlerbirliği, 2009-2010'da Fenerbahçe ve 2019-2020 sezonunda Alanyaspor karşısında elde etti.

Trabzonspor kazanırsa üst üste 3. kez finale çıkacak

Bordo-mavili takım, 2023-2024 sezonunda Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı kupa finalini 3-2 kaybederken, 2024-2025 sezonunda da Galatasaray karşısında sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Bordo-mavililer, yarın oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanması halinde üst üste 3. kez kupada finale yükselme başarısı gösterecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.