logo
06 MAYIS 2024

Flaş açıklama! Seçimi boykot kararı...

Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Sinem Baş, Bursa'daki 10. Milli Ekonomi Modeli Kongresi'ndeki konuşmasında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun BTP'nin Millet İttifakı'na dahil olmasını başta onaylayan, ancak akabinde engelleyen tavrını tüm yönleriyle anlattı. Sinem Baş, "İttifak teklifi Sayın Kılıçdaroğlu'ndan geliyor ama sonra işi o engelliyor. Kılıçdaroğlu bunu izah etmeli" dedi
29.05.2018 00:00:00
YENİ MESAJ / BURSA

Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Sinem Baş, Bursa'da düzenlenen 10. Milli Ekonomi Modeli Kongresi'nde yaptığı konuşmada, okyanus ötesine, bir çuval kömüre, bavullar dolusu bağışa göre yapılan Türk siyasetinde sona gelindiğine işaret ederek, "Bu çerçevede Prof. Dr. Haydar Baş ve Milli Ekonomi Modeli son çaremizdir" dedi.

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş'ın 17 yıldır aktif siyaset yaptığına işaret eden Sinem Baş, şöyle konuştu: "Bu süreçte devlet, millet, bayrak, vatan, birlik, bütünlük, üniter yapı, tam bağımsızlık, cumhuriyet, Atatürk dışında bir söylemi olmadı. Türk milletini ve devletini var eden temel noktalara da Türk siyasetinde onu gibi değinen olmadı. Hayatında pek çok 'ilk'i gördüğümüz Sayın Baş'ın ekonomide çığır açan görüşleri gibi siyasette de ilkleri var. Siyaset sadece millet ve devlet yararına yapılır tezi, bunlardan biridir. Kayıkçı kavgasına dönen Türk siyaseti ondan, görüşlerinden, ekonomi tezinden ve çözümlerinden sonra yeni söylemlere kavuştu. Mesela bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın dahi dilinden düşürmediği 'milli para' hatta 'milli ekonomi modeli' ve bununla anlatılmak istenen vatandaşa para verme konuları bunlardan bazılarıdır. Günümüze kadar kapitalist sistemin esaretindeki Türk ekonomisinde ve maliyesinde vatandaşa para vermek söz konusu değildir. Türk siyaseti vatandaşlık maaşı tabirini yani bayramdan bayrama ikramiyeye bile muhtaç insanına her ay düzenli olarak ve yalnızca Türk vatandaşı olması hasebiyle vatandaşlık ikramiyesi vermeyi, işçinin, memurun, emeklinin, dulun, yetimin cebine para koyulabileceğini, doğum yapan kadınlara doğum ikramiyesini, kira öder gibi taksitle devletin ev sahibi olması için kişilere imkânlar sunacağını, gençleri evlendirecek faizsiz kredileri, 3 katrilyon dolarlık maden rezervine sahip olduğumuzu ve bunların devlet-millet ortaklığı ile işletilebileceğini, emisyonun devreye konulup milli paranın basılabileceğini Sayın Baş'tan duydu. Duydu da yaşadığı kısır döngüde bu cennet anahtarlarına inanamadı. İnanmadığı için açlıkla, işsizlikle sürünüyor halen."

Türkiye de uygulamalı

Prof. Dr. Haydar Baş'ın dile getirdiklerinin aslında dünyaya mal olmuş tezinin kuralları olduğuna işaret eden Sinem Baş, şunları söyledi: "Türk milletinin artık gözünü açmasını, hakkına sahip çıkmasını ve Haydar Baş demesini bekliyoruz. Zira bugün 4 milyar insan BRICS topluluğu içinde Rusya, Çin, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika bu modeli uygulamaya başladı. Sıra Türkiye'de olsun diyoruz. Buraya kadar anlattıklarım, Türk milletinin neleri kaçırdığını görmesi içindir. Sayın Baş kadar milletini seven, birliğini, işini, aşını düşünen ikinci bir adam lider yoktur desek yanlış konuşmuş olmayız."

Türk siyasetinde bir ilk

Türk siyasetine böyle 'ilk'leri sunan BTP Lideri'nin 24 Haziran seçimlerinde de bir 'ilk'i gerçekleştirdiğini ifade eden Sinem Baş, şöyle devam etti: "İlk defa seçime girme yeterliliği olan bir parti, Bağımsız Türkiye Partisi, seçimlere girmeme kararı aldı. BTP'nin neden seçimlere girmeme kararı aldığının çok iyi sorgulanması gerekiyor. Türkiye için Atatürk ilkeleri ve kurduğu cumhuriyetle mi yoksa başkanlık sistemi ile mi devam konusundaki kader seçimi olan 24 Haziran seçimlerinde siyasi kariyeri Atatürk çizgisinde geçen Sayın Baş neden seçimleri boykot kararı almıştır? Büyük kutuplaşmaların yaşandığı bir seçime gidiyoruz.

Toplum AKP-MHP yani Cumhur İttifakı ile CHP'nin başını çektiği Millet İttifakı'ndan birine girmeye zorlanıyor. Başkanlık tek adam diktası iken, Millet İttifakı Atatürk'ün kurduğu parlamenter rejimin ve üniter düzenin devamı için tesis edilecekti. Bu kutuplaşmada sonra CHP cenahı, Cumhur İttifakı içinde yer almayan tüm siyasi partileri yanlarına davet etti. Basına yansıyan davetin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına Mehmet Bekaroğlu, Ankara'da BTP Genel Merkezi'nde Genel Başkan yardımcıları Dr. Abdullah Terzi ve Lütfullah Önder ile görüştü ve 'BTP'nin bu ittifak içinde yer almasını istiyoruz' dediler. Parti olarak BTP de 'tamam' dedi. 

Sayın Bekaroğlu 'Bizden haber bekleyin' dediğinde henüz cumhurbaşkanı adayları da belli değildi ancak bizler parlamenter rejimin devamını yeterli görerek bu çağrıya 'evet' deyip beklemeye başladık. Bir süre sonra basından 4 partinin ittifak konusunda anlaştığını öğrendik. Bize bir cevap verilme gereği dahi duyulmamıştı. Daha sonra 'ittifaktaki diğer partiler sizi istemiyor ancak Büyük Birlik Partisi ile Cumhur İttifakı benzeri bir formülle sizi listelere alacağız. Haydar Hoca'nın meclise girmesi lazım' şeklinde yeni bir talep ile kendileri tekrar geldiler.

Dikkat ediniz, ittifak talebi de onlardan geldi, daha sonra listelerde yer vereceğiz formülü de... Bu aşamadan sonra eski bakanlardan Sayın Hasan Ekinci Bey, Genel Başkanımızın ricası ile devreye girdi. Hasan Ekinci Bey, BTP adına ittifak görüşmesi yapmak üzere görevlendirildi. Kemal Kılıçdaroğlu kendisi ile görüşme yapmadı, yerine CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Ekinci'yi aradı.   

Yetkililerimiz kendilerine 'BTP, ittifakın içinde kendi logosu ile yer almalıydı ama biz bunun için de ısrar etmeyeceğiz çünkü Türkiye'nin birlikteliğe ihtiyacı var' dedi. Kamuoyu bu ittifak gerçekleşsin düşüncesiyle BTP'nin verdiği uğraşı iyi bilmelidir."

İttifaka Kılıçdaroğlu set oldu

Hasan Ekinci ile Bülent Tezcan'ın BTP'ye CHP listelerinde yer verme formülü üzerinde anlaştığına işaret eden Sinem Baş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu ile de görüşeyim, birkaç güne size dönüş yapacağız" dedi. Görüşmenin üzerinden 20 gün geçti. Müthiş bir oyalama taktiği sonrasında 'hayır' cevabı geldi. 20 gün zarfında ittifakta yer almamız konusunda CHP'den 30 civarında isimle görüşüldü. Sayın Ekinci'nin de ifade ettikleri gibi 'Tamamı Haydar Baş Bey, meclise girmeli, görüşlerini orada aktarmalı, CHP ile birleşmeli' noktasında görüş birliğinde idi. Yalnız Kılıçdaroğlu dışında...

Düşününüz bu ittifak teklifi Sayın Kılıçdaroğlu'ndan geliyor ama sonra işi o engelliyor. Genel Başkanımıza bir sandalye ile verilmeyen milletvekilliği 100 bin oy ve seçim sürecinde onlara çalışacak BTP karosu ile belki 10 sandalye olarak dönecekken, CHP Lideri bu altın tepsiyi elinin tersi ile itmiştir.

Sayın Prof. Dr. Haydar Baş, Yeni Mesaj'da yer alan makalesinde ifade ettiler:

'Bir sandalye ile dahi yer verilemeyen BTP, neyin karşılığında reddedilmiştir:

Okyanus ötesi talimatının mı, CHP'li milletvekillerinin ifade ile cemaat bağlantısının mı yoksa bavullar dolusu bağışın mı? Bu Allah ile kendi aralarındadır."

Bu ikinci oyun

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 2015 seçimlerinde de aynı oyunu oynadığına işaret eden Sinem Baş, "Kılıçdaroğlu, 2015 seçim sürecinde de BTP'ye 'beraber olacağız' diyerek gelmiş, 4 kez görüşülmüş ve iş son noktaya geldiğinde yine olmayacak cevabını vermiştir. İlkindeki tavra rağmen BTP Lideri, parlamenter rejime olan tehdit karşısında ikinci kez uzanan eli sıkmıştır ve netice yine ülke menfaatlerinin önüne geçen şahsi menfaatler olmuştur. Kılıçdaroğlu, BTP'yi ve 100 bin oyunu istemeyerek aslında CHP'nin iktidar olabilme şansını da yok etmiştir. CHP Lideri'nin Bağımsız Türkiye Partisi'ni, onların yanında yer alan 6 TV kanalının desteğini ve kendi adına çalışacak binlerce kişilik kadroyu bir kalemde silmesinden şu sonuçlar çıkmaktadır:

- Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olmasını istememektedir. Bu sosyal medyada CHP üyeleri ve seçmen tarafından da günlerdir konuşulan bir gerçektir.

- İkincisi Cumhur İttifakı'na karşı başlatılan hareket, seçmeni kandırarak aslında Cumhur İttifakı'nın önünü açmaktadır.

- Atatürk'ün partisinin başındaki Kılıçdaroğlu, parlamenter rejimi tarihe gömen tek adam diktasını aslında desteklemektedir.

- İşte Sayın Haydar Baş ve Bağımsız Türkiye Partisi; bu tiyatroya ve danışıklı dövüşe milletin dikkatini çekmenin yolu 'seçimleri boykottur' diyerek hareket emiştir. 

- Bu boykot, Yezid'in İslam çizgisinden çıkmış yönetimine karşı ümmeti ikaz etmek için kanını, canını esirgemeden Kerbela'da şehit olan İmam Hüseyin'in tavrıdır, Hüseyni bir duruştur.

- Zira İmam Hüseyin hakkı olan hilafeti elde etmek için canından vazgeçmiştir, Sayın Baş da hakkı olduğu halde seçimlere katılmaktan feragat etmektedir.

- Bu boykot, Mustafa Kemal'in 9. Ordu Müfettişi iken vatan müdafaası için çıktığı yolda iki kez önünü kesen saraya karşı 1919'da istifasından farksızdır.

- Atatürk, vatan müdafaası için mesleğini bırakmış, sivil olarak Anadolu'da millet ile düşmana ve saraya karşı milli mücadeleyi başlatmıştı. 

- CHP seçmeni Sayın Baş ile beraber olmaya hazırken, milletvekilleri ve parti yönetimi bu ittifakı beklerken, yaşanan vahamet Sayın Kılıçdaroğlu tarafından izah edilmelidir

- Bu izah, ittifak görüşmelerinde yer alan Sayın Hasan Ekinci'ye, CHP tabanına ve Sayın Baş'a yapılmalıdır.

- Cumhur İttifakı anketlerde yüzde 40 civarındadır. Güçlü bir millet ittifakı yüzde 60'ın tercihi olacakken ve iktidara gelebilecekken Sayın Kılıçdaroğlu bunu engelleyen kişidir.

- Kader seçiminde yaşanan bu ikili tavır Türk seçmenini ve özel de başında bulunduğu CHP tabanını siyasetten soğutmuş; belki de kurtuluşun anahtarı gördükleri son şansı ellerinden almıştır.

- Atatürk'ün partisidir, diyerek CHP'ye oy verenler; kimin gerçek Atatürkçü, vatanperver, milliyetçi ve Atatürk ilkelerinin savunucusu olduğunu iyi görmelidir.

- Gün, Sayın Baş'ın tezinin ve şahsının etrafında kenetlenme günüdür.
Beton mikseri yolcu minibüsünü biçti
8 kişi hayatını kaybetti, 11 yaralı!
Denizler anmasının ardından 'parti içine' mesaj verdi
'Öz güvensizliği atamamış arkadaşların...'
Tartışmayı başlatan isim Alçı'ya konuştu
'Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil'
Trump'dan Biden yönetimine 'Gestapo' benzetmesi
Beyaz Saray'ın tepkisini çekti
ABD-İsrail savunma bakanları görüştü
ABD'den Refah saldırısına şartlı destek
Ticaret Bakanlığı cezayı kesti
Fahiş fiyata 61 milyon lira ceza
Erdoğan 'mülakat kaldırılacak' vaadini unuttu
'Kaldırılacağını kim söyledi'
Mart ayında bahar yaşandı mayısta havalar bozdu
Meteorolojiden don uyarısı
Gazze'nin güneyindeki bazı mahalleler boşaltıldı
İsrail'den yeni katliam hazırlığı
Aile faciası!
Eşi ve 3 çocuğunu öldürüp intihar etti
Aşırı yağış nedeniyle mandıra çöktü
750 hayvan göçük altında
İthalat çığırından çıktı
Türkiye'nin gümrükleri de delik deşik
'Daha büyük bir savaşın habercisi de olabilir'
Suudi Arabistan kanalına röportaj verdi
Amsterdam da Venedik'in yolunda
Turistten bıkan şehirlerin sayısı artıyor
İsrail Savunma Bakanı tehdit etti
'Refah'ı çok yakında işgal edeceğiz'
Beton mikseri yolcu minibüsünü biçti
8 kişi hayatını kaybetti, 11 yaralı!
Denizler anmasının ardından 'parti içine' mesaj verdi
'Öz güvensizliği atamamış arkadaşların...'
Tartışmayı başlatan isim Alçı'ya konuştu
'Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil'
Trump'dan Biden yönetimine 'Gestapo' benzetmesi
Beyaz Saray'ın tepkisini çekti
ABD-İsrail savunma bakanları görüştü
ABD'den Refah saldırısına şartlı destek
Ticaret Bakanlığı cezayı kesti
Fahiş fiyata 61 milyon lira ceza
Erdoğan 'mülakat kaldırılacak' vaadini unuttu
'Kaldırılacağını kim söyledi'
Mart ayında bahar yaşandı mayısta havalar bozdu
Meteorolojiden don uyarısı
Gazze'nin güneyindeki bazı mahalleler boşaltıldı
İsrail'den yeni katliam hazırlığı
Aile faciası!
Eşi ve 3 çocuğunu öldürüp intihar etti
Aşırı yağış nedeniyle mandıra çöktü
750 hayvan göçük altında
İthalat çığırından çıktı
Türkiye'nin gümrükleri de delik deşik
'Daha büyük bir savaşın habercisi de olabilir'
Suudi Arabistan kanalına röportaj verdi
Amsterdam da Venedik'in yolunda
Turistten bıkan şehirlerin sayısı artıyor
İsrail Savunma Bakanı tehdit etti
'Refah'ı çok yakında işgal edeceğiz'

Gaziantep'te beton mikseri yolcu minibüsünü biçti: 8 ölü, 11 yaralı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde minibüsle beton mikserinin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.
06.05.2024 13:48:00 / Güncelleme: 06.05.2024 14:02:17
İhlas Haber Ajansı
Gaziantep'te beton mikseri yolcu minibüsünü biçti: 8 ölü, 11 yaralı
Gaziantep'te beton mikseri yolcu minibüsünü biçti: 8 ölü, 11 yaralı
Kaza, Gaziantep'in İslahiye ilçesi çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yolcu taşıyan minibüs ile tır çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araç şarampole yuvarlandı.

Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken 11 kişi ise yaralandı.

Vali'den açıklama

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde minibüsle beton mikserinin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AA muhabirine, olay yerine seyir halinde olduklarını belirterek, "Şu an için elimize ulaşan bilgiye göre kazada 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 11 yaralımız var." diye konuştu.

Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek var

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Dünya Sağlık Örgütü hesaplamalarına göre Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek olduğunu belirtti
06.05.2024 10:51:00
İhlas Haber Ajansı
Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek var
Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek var
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Dünya Sağlık Örgütü hesaplamalarına göre Adana sokaklarında yaklaşık 200 bin köpek olduğunu belirterek, "Sokakta köpek olduğu sürece ısırma vakaları olacaktır. Çünkü köpek saldırgan bir hayvandır. Gerek kendini koruma iç dürtüsü gerekse tehlike olduğunu düşünerek saldırıp insanları ısırabilir. Bu nedenle sokaklardaki hayvan sayısını azaltmamız gerekiyor" dedi.

Köse, son dönemlerde sokak hayvanlarının saldırısı sonucu birçok kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Köse, yaptığı açıklamada sokak hayvanlarının sayısının azaltılması gerektiğini belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü'nün hesaplama yöntemine göre Adana'da 200 bin sokak hayvanı bulunuyor.

Bu kadar çok sokak köpeğinin bulunduğu bir kentte kısırlaştırma en önemli çözüm yöntemidir. Sokak hayvanlarının sayısındaki artış ilerleyen zamanlarda hayvanlar arasında yaygınlaşabilecek çeşitli hastalıkların önüne geçilmesini zorlaştıracaktır. Aynı zamanda bu durum insanlar için de potansiyel sağlık sorunları oluşturabilecektir. Veteriner Hekimler Odası olarak belediyelere de kısırlaştırma çalışmaları gerçekleştirmeye yönelik iş birliği çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

"Adana'da 200 bin sokak hayvanı olduğu düşünülüyor"

Dünya Sağlık Örgütü'nün sokak hayvanlarına yönelik öneri ve kurallarını da hatırlatan Köse, "Dünya Sağlık Örgütü, 'bir kentin sokaklarında insan nüfusunun yüzde 10'u kadar hayvan yaşar' der. Bu açıdan bakarsak Adana'da 200 bin kadar sokak hayvanı olduğu düşünülüyor. Yine Dünya Sağlık Örgütü diyor ki 'bu popülasyonun yüzde 70'ini kısırlaştıramazsanız sayıyı sabit tutamazsınız.' İnsanlar hayvanları sevmeliler ancak korkmak da insani bir duygu. Zaman zaman korkabilirler. Olumsuz vakalar yaşanınca insanlar korkmaya başladılar. Buradan 'hayvanlara zarar verilebilir' anlamını çıkarmıyorum, kimse zarar veremez ama kısırlaştırarak popülasyonu azaltmak zorundayız, başka bir çaresi yok bu işin" şeklinde konuştu.

"Sokakta bu kadar hayvan varsa ısırma vakaları yaşanacak, önüne geçmek mümkün değil"

Özellikle köpeklerin grup haline geldikleri zaman daha tehlikeli hale geldiklerini belirten Köse, "Bir grup haline geldikleri zaman, ya da hayvan insanın onun için tehdit olduğunu algılarsa saldırabilir. Köpeğin insana saldırması çok sürpriz değil. Zaman zaman köpekler insanları ısıracaklar. Sokaklarda bu kadar çok köpek varsa ısırma vakasıyla karşılaşmamak mümkün değil. Sokakta bu kadar hayvan varsa ısırma vakaları yaşanacak, maalesef önüne geçmek mümkün değil. Kimse köpek ısırmaz şeklinde bir iddiada bulunamaz, köpek ısırır. Tehdit algılarsa, korkarsa, yiyeceğini kıskanır, sahibini kıskanır başka hayvandan yine ısırır. Böyle şeyler mümkün" dedi.

"Evcil hayvan karne hediyesi değil, evin büyümeyen çocuğudur"

Sahipsiz sokak hayvanı sayısındaki artışın önemli nedenlerinden birinin bir zamanlar sahipli durumda olan hayvanların sokağa bırakılmasından kaynaklandığına dikkat çeken Köse, vatandaşlara, "Sokak hayvanlarının en büyük nedeni, sahipli hayvanların vatandaşlar tarafından sokağa bırakılması. Kedi, köpek ve evcil hayvan karne hediyesi değildir, bisiklet değildir, evin büyümeyen çocuğudur. O hayvanı evinize alıyorsanız, bunun sorumluluğunu üstleneceksiniz" çağrısında bulundu.


İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), dümen arızası yapan kargo gemisi nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığını duyurdu.
06.05.2024 07:35:00 / Güncelleme: 06.05.2024 07:38:46
İhlas Haber Ajansı
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır. Trabzon'dan Bandırma'ya seyir halindeyken İstanbul Boğazı kuzey girişinde dümen arızası yapan BRABUS isimli 64 m boyundaki kargo gemisi için; kılavuz kaptanımız, KURTARMA-10 römorkörümüz ve KEGM-8 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine ivedilikle yönlendirildi" ifadelerine yer verildi.

Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Van'ın Tuşba ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
05.05.2024 23:20:00
Haber Merkezi
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 22.58'de merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Kentte şu ana kadar olumsuz bir durum ihbar edilmedi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.