logo
20 MAYIS 2026

Fontaine: Rekorum kırılamaz

14.06.2006 00:00:00
Fransa Milli Takımı'nın eski yıldız  oyuncularından Juste Fontaine, kendinden son derece emin.

Dünya Kupası tarihinde, İsveç 1958'de 13 gol atarak rekor kıran Fontaine, AP Haber Ajansı'na verdiği röportajda, "Rekorumun geçilmesimi? Sanırım bu asla gerçekleşemeyecek" dedi. Kupada, o yıl takım arkadaşı Rene Bliard'ın sakatlanmasıyla kadroya dahil olan Fas asıllı Fontaine, 6 maçta 13 gol atarak bir ilke imza atmıştı. Fontaine, üçüncülük mücadelesinde Batı Almanya filelerine 4 gol göndermiş ve Fransa'nın, karşılaşmayı 6-3 kazanarak dünya üçüncüsü olmasında büyük rol oynamıştı.

O tarihten bu yana Fontaine'in rekoruna en çok yaklaşan isim Meksika 1970'de Batı Almanya Milli Takımı'ndan Gerd Müller oldu. Müller, Batı Almanya'nın 3. olduğu o yıl, bir maçta 3 gol attı. Rekorunun geçilmesinin son derece zor olduğunu belirten Fontaine, ''Rekorumu geçmek isteyen kişinin işi gerçekten zor. Oyun başına 2 golatmak zorunda ve bu da son derece imkansız görünüyor" diye konuştu.

FİNAL MAÇINDA PELE'YE HAYRAN KALDIMŞimdi 72 yaşında bir iş adamı olan Fontaine, aynı zamanda 48 yıllık dostu olan ünlü futbolcu Pele'yi çok beğendiğini belirterek, ''Bilindiği gibi o topa harika dokunuyor. Bize karşı 3 gol atmıştı, ancak onun ne kadar mükemmel bir futbolcu olduğunu İsveç'e karşı oynadıkları final maçını izleyince daha iyi anladım" dedi.Bu günlerde skorer olmanın çok stresli bir iş olduğunu anlatan Fontaine, skorer olmak ve kupayı almak için golcü oyuncular üstünde inanılmaz bir baskı olduğunu ifade etti.

Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

20.05.2026 14:08:00
İhlas Haber Ajansı
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

Bulgaristan üzerinden Norveç'e gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan Türk vatandaşı Y.G.'nin kullandığı yabancı plakalı tır Lesovo Gümrük Kapısı'nda detaylı aramaya alındı.

Araçta taşınan boya ve otomobil parçaları arasında yapılan incelemede, beyan edilmemiş 7 kutu içerisinde boş şarjörlü 198 adet tabanca ile 120 adet fişek ele geçirildi. Kaçak silahlara el konulurken, olayla ilgili Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. Türk vatandaşı sürücünün 72 saate kadar gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı

Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'de sezonu 35 puanla 13. sırada tamamladı

20.05.2026 12:11:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı
Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı
Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'de sezonu 35 puanla 13. sırada tamamladı. Lacivert-beyazlılar, 2012-2013 sezonunda çıktığı Süper Lig'de son 13 sezonun en düşük puanını topladı.






Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonu pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı. Kasımpaşa, evinde şampiyon Galatasaray karşısında elde ettiği 1-0'lık galibiyetle lige tutundu. Lacivert-beyazlılar, bu sezon 33 golle rakip ağlarını havalandırırken, kalesinde ise 49 gol gördü. Bu sezon 35 puan toplayan Paşa, 2012-2013 sezonunda çıktığı Süper Lig'de bu süreçteki en düşük puanını aldı.

Shota Arvaladze ile başlanan sezon Emre Belözoğlu ile sonlandı

Lige Shota Arvaladze yönetiminde başlayan Kasımpaşa, bu maçlarda 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Bu sonuçların ardından görevinden alınan Gürcü teknik adamın yerine Emre Belözoğlu getirildi. Belözoğlu döneminde 20 müsabakada 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan lacivert-beyazlılar ligi 35 puanla 13. sırada tamamladı.









Evindeki puanlarla ligde tuttu

Kasımpaşa'nın evindeki son 7 maçta elde ettiği 5 galibiyet ve 1 beraberlikle aldığı 16 puan, lacivert-beyazlıların lige tutunmasını sağladı. İlk iç saha galibiyetini 22. haftada Fatih Karagümrük karşısında alan Haliç ekibi, sonrasında ise sahasında sadece Çaykur Rizespor'a yenildi.

Sezon boyunca deplasmanda sadece 3 galibiyet elde eden Paşa, dış sahadaki son 3 puanını 23 Kasım 2025 tarihinde Corendon Alanyaspor karşısında aldı.









Kasımpaşa 9 transferle sezona başladı

Kasımpaşa, yaz transfer döneminde kadrosuna 9 futbolcu dahil etti. Lacivert-beyazlılar bu süreçte Kubilay Kanatsızkuş, Cem Üstündağ, Ali Kol, Yusuf Barasi, Andri Fannar Baldursson, Pape Habib Gueye, Godfried Frimpong ve Fousseni Diabate'yi transfer ederken, Atilla Szalai ise Hoffenheim'dan kiralanarak takıma katıldı.

Sadık Çiftpınar, Nuno Da Costa, Kevin Rodrigues, Sinan Alkaş, Emirhan Yiğit, Gökhan Gül ve Berk Can Yıldızlı ile yollarını ayıran Paşa, Dağhan Erdoğan, Ramazan Özkanlı'yı da kiralık olarak yolladı.

Devre arasında 8 transfer

Lacivert-beyazlılar devre arası transfer dönemi olarak bilinin ikinci transfer ve tescil döneminde kadrosu 8 transferle güçlendirdi. Kasımpaşa, Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci ve Rodrigo Becao'yu, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı, Parma'dan Adrian Benedyczak'ı ve Angers'tan Jim Allevinah'ı kiralık olarak kadrosuna kattı. Cenk Tosun, Kerem Demirbay ve Kamil Ahmet Çörekçi ise bedelsiz olarak transfer edildi.

İstanbul temsilcisi; Jhon Espinoza ve Cem Üstündağ ile yollarını ayırırken, Yasin Eratilla, Mamadou Fall, Atakan Müjde ve Oğuzhan Yılmaz'ı da kiralık olarak gönderdi.









Kasımpaşa son 13 yılının en düşük puanını topladı

Kasımpaşa, Süper Lig'e yükseldiği 2012-2013 sezonundan sonra en düşük puanını bu sezon topladı. 13 sezondur aralıksız Süper Lig'de mücadele eden Haliç ekibi, bir sezonda en yüksek puanını ise 2023-2024 sezonunda 56 puanla elde etti. Lacivert-beyazlılar o sezon aldığı 16 galibiyet, 8 beraberlik, 14 mağlubiyetle ligi 5. sırada bitirmişti.

Geçtiğimiz sezon ligi 10. sırada tamamlayan Kasımpaşa, 11 galibiyet, 14 beraberlik, 11 mağlubiyet almıştı.

En istikrarlı isim Andreas Gianniotis

Kasımpaşa'nın file bekçisi Andreas Gianniotis, 2 bin 970 dakika süre alarak takımının en istikrarlı ismi oldu. Baldursson 2 bin 720, Nicholas Opoku 2 bin 432, Claudio Winck 2 bin 303 ve Ben Ouanes 2 bin 279 dakikayla takımın en çok süre alan futbolcuları oldu.

En golcü futbolcu Adrian

Kasımpaşa, bu sezon rakip fileleri 33 kez havalandırırken takımın en golcü ismi devre arasında takıma katılan Adrian Benedyczak oldu. Benedyczak attığı 10 golle takımının ligde kalmasına büyük katkıda bulundu. Paşa'da Adrian Benedyczak'ın ardından Pape Gueye 5, Claudio Winck 3, Ben Ouanes, İrfan Can ve Haris Hajradinovic de 2'şer gol kaydetti. İstanbul takımında ayrıca kaleci Andreas Gianniotis, Kubilay Kanatsızkuş, Adem Arous, Fousseni Diabate, Cenk Tosun, Kerem Demirbay ve Jim Allevinah'ın ise 1'er gol sevinci yaşadı.

Takımın asist kralı Ben Ouanes

Kasımpaşa'da en çok asist yapan futbolcu ise 6 asistle Tunuslu futbolcu Ben Ouanes oldu. Ouanes'i, Fousseni Diabate ve İrfan Can Kahveci 3'er, Claudio Winck de 2 asistle takip etti.

7 kırmızı kart, 79 sarı kart gördü

İstanbul temsilcisi, Süper Lig'de 2025-2026 sezonunda 7 kırmızı, 79 sarı kart gördü. Paşa'da Kerem Demirbay ve Cafu 2'şer, Pape Gueye, Ben Ouanes ve Rodrigo Becao 1'er kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

20.05.2026 11:18:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Manchester City, deplasmanda Bournemouth ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 39. dakikasında Eli Junior Kroupi'nin attığı golle geriye düşen City, 90+5'te Haaland'ın attığı golle beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmazken Manchester City, 1-1 berabere kaldı ve lider Arsenal 82 puanla; rakibinin 4 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

22 yıllık hasret bitti



'Topçular' en son 2003-2004 sezonunda Arsene Wenger yönetiminde The Invincibles (Yenilmezler) kadrosu adı verilen kadro ile şampiyon olmuştu. 22 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Arsenal, bu şampiyonluğuyla beraber 14. kez kupaya uzandı.

Duran toplar şampiyonluğu getirdi



Arsenal bu haftaya kadar 19 maçta penaltılar hariç duran toplardan gol buldu. Bu sezon köşe vuruşlarından 18 gol bulan Kuzey Londra temsilcisi, bu alanda yeni bir rekora da imza attı.

Mikel Arteta 7 sezon sonra şampiyon

Arsenal'de 20 Aralık 2019 tarihinde göreve başlayan İspanyol teknik adam Mikel Arteta, 7. sezonunda takımının başında kupaya uzandı. Arteta yönetiminde Arsenal, Premier Lig'te 246 maç oynarken bu maçlarda 148 galibiyet, 48 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı. Bu sezon yüzde 61,4'lük galibiyet oranı yakalayan İspanyol teknik adam, Arsene Wenger dahil kulüp tarihindeki en yüksek galibiyet yüzdesine sahip teknik direktör oldu.

Arteta yönetimindeki Arsenal, 30 Mayıs Cumartesi günü PSG ile UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor

20.05.2026 10:59:00
İhlas Haber Ajansı
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, forma giydiği son 7 resmi maçta gol sevinci yaşayamazken, sessizliğini Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde bozmayı hedefliyor.

Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği son 7 resmi karşılaşmada rakip fileleri havalandıramayan Nijeryalı forvet Paul Onuachu, Trabzonspor kariyerindeki en uzun gol sessizliği dönemlerinden birini yaşıyor. Nijeryalı oyuncu ligde 5, kupada ise 2 maçtır gol sevinci yaşayamadı.

Gol krallığında zirveyi paylaştı



Süper Lig'de attığı 22 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, sezon boyunca ortaya koyduğu performansla bordo-mavili ekibin skor yükünü sırtlayan isim oldu. Deneyimli forvet ligde 22 golle Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov ile tahtı paylaşırken, final öncesinde yeniden ritmini yakalamak istiyor.

Kupada 2 golü bulunuyor

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda da etkili bir performans ortaya koyan Onuachu'nun 2 golü bulunuyor. Kritik maçlarda takımına skor katkısı veren Nijeryalı forvet, finalde de teknik heyetin en büyük kozlarından biri olacak.

Hedef hem gol hem kupa

Konyaspor ile oynanacak final mücadelesinde gözler tecrübeli golcüde olacak. Onuachu, hem 7 maçlık gol hasretine son vermeyi hem de Trabzonspor'a kupayı kazandıran isim olmayı hedefliyor. Bordo-mavili taraftarlar da sezonun en kritik randevusunda yıldız golcünün yeniden sahneye çıkmasını bekliyor.

Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu

Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu

20.05.2026 00:53:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu.

Aile ziyaretleri sonrasında Bingöl'den Elazığ'a dönen Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu, Kovancılar mevkiinde 163 kilometre hızla radara girdi.



Polis ekipleri tarafından durdurulan Hekimoğlu'na yüksek hızdan dolayı 20 bin lira para cezası kesilirken ehliyetine de 30 gün süreyle el konduğu bildirildi.



Hekimoğlu'nun şeker hastası olan babaannesini hastaneye yetiştirmek için hız yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi

Sergen Yalçın’ın her fırsatta hedef alıp kulüpten göndermek için hamle yaptığı futbol direktörü Eduard Graf, tecrübeli hocayı adeta kıtır kıtır yedi 

19.05.2026 13:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi
Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi
Beşiktaş'ta aylardır perde arkasında süren güç savaşında son raunt tamamlandı. Sergen Yalçın'ın her fırsatta hedef alıp kulüpten göndermek için hamle yaptığı futbol direktörü Eduard Graf, tecrübeli hocayı adeta kıtır kıtır yedi!

Konyaspor yenilgisinin ardından cebinde Dino Toppmöller'le İstanbul'a çıkarma yapan Graf'ın bu hamlesine Başkan Serdal Adalı'nın da sessiz kalması ve son toplantıya 1 saat geç gelmesi ipleri tamamen kopardı.






Beşiktaş'ta taşlar yerinden oynadı, teknik direktör Sergen Yalçın ile yönetim arasındaki ipler koptu. Siyah-beyazlı kulübün perde arkasında uzun süredir devam eden "Sergen Yalçın - Eduard Graf" savaşı, futbol direktörünün mutlak zaferiyle sonuçlandı.






Sergen Yalçın'ın daha önce defalarca aleyhinde açıklamalar yaptığı ve takımdan gönderilmesini istediği Graf, tecrübeli hocanın sonunu hazırlayan isim oldu.






TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİYLE GELDİ

Başkan Serdal Adalı, Yalçın ile Graf arasında yaşanan krizin ardından devreye girmiş ve Alman futbol direktörünü ülkesine göndermişti. Ancak görevden alma değil, sadece bir "süreç yönetimiydi". Nitekim Graf, Konyaspor mağlubiyetinin hemen ardından ansızın İstanbul'da yeniden ortaya çıktı.

Graf'ın İstanbul'a yeni sezon öncesi bir "transfer raporu" getirdiği iddia edilse de, perde arkasındaki gerçek çok geçmeden anlaşıldı.






Graf, cebinde transfer listesiyle değil, Sergen Yalçın'ın yerine gelecek teknik direktör adaylarının isimleriyle gelmişti.

Graf'ın listesindeki bir numaralı adayın Dino Toppmöller olduğu ve Alman direktörün bu isimle daha önceden zaten her konuda dirsek teması kurup görüştüğü de yazıldı.






GRAF'IN TRANSFER RAPORU SIZDI

Yalçın ile iplerin kopma noktasına gelmesine neden olan iki büyük skandal yaşandı... Graf'ın, devre arasında (Ocak ayında) takıma katılan isimler hakkında hazırladığı olumsuz raporun basına sızdırılması Yalçın cephesinde büyük infial yarattı.

Teknik direktör arayışları ayyuka çıkmışken, Başkan Serdal Adalı'nın Graf ile yaptığı görüşmeleri yalanlamaması, Sergen Yalçın için bardağı taşıran ilk büyük hamle oldu.






1 SAAT GECİKME İŞİ BİTİRDİ

Tüm bu gerginliklerin üzerine bugün gerçekleştirilen kritik yönetim toplantısında adeta film koptu. Başkan Serdal Adalı'nın, Sergen Yalçın'ın da hazır bulunduğu toplantıya tam 1 saat geç gelmesi tecrübeli teknik adamı tamamen çileden çıkardı. Bunu kabul etmeyen Yalçın, ipleri tamamen kopardı ve Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen sona erdi.

Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık

Kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ailesinin uzun süredir ABD’de yaşaması ve çocuğunun eğitimi nedeniyle kariyerine MLS’te devam etmeye sıcak bakan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu için Amerika kulüplerinin harekete geçtiği iddia edildi. Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği bu ayrılık hamlesi karşısında ABD temsilcisinin sarı-kırmızılı kulübün kapısını 15-20 milyon Euro'luk astronomik bir bonservis teklifiyle çalmaya hazırlandığı belirtildi

19.05.2026 12:43:00
Haber Merkezi
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attığı ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı. Alman yıldızın, önümüzdeki Dünya Kupası organizasyonunun ardından kariyerine ABD Major League Soccer (MLS) ekiplerinden birinde devam etmek istediği ileri sürüldü.






EŞİ ABD'Lİ VE ORADA YAŞIYOR

Yıldız futbolcunun eşinin ABD vatandaşı olduğu ve çocuğunun da eğitim hayatına ABD'de devam ettiği biliniyor.
Zaman zaman Türkiye'ye gelseler de hayatlarının büyük bölümünü ABD'de geçiren ailesinden uzak kalmak istemeyen Sané'nin, kariyerinin bu döneminde gelen MLS tekliflerine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor. 31 yaşına merdiven dayayan tecrübeli kanat oyuncusunun, ailesiyle bir arada olabilmek adına bu radikal adımı atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.






15-20 MİLYON EUO GELEBİLİR

Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği ve planları arasında yer almayan bu gelişme, transfer piyasasını da hareketlendirdi. Normal şartlarda sözleşme durumları nedeniyle süreç farklı işlese de iddialara göre, Sané'yi kadrosuna katmak isteyen ABD kulübü sarı-kırmızılı ekibin kapısını astronomik bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ABD temsilcisinin, Alman yıldızın transferini bitirmek için Galatasaray'a 15-20 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu gelen bilgiler arasında.






NOA LANG İLE B PLANI

Sané, Galatasaray ile 2028 yılına kadar (3 yıllık) sözleşme imzalamıştı ve yıldız oyuncu yıllık net 9 milyon Euro garanti ücret ile 3 milyon Euro sadakat primi alıyor.

Okan Buruk'un, yeni sezon planlamasında Sané'nin ayrılma ihtimali yok. Bu ayrılık ihtimaline karşılık Buruk'un Noa Lang ile bir 'B planı' hazırlama ihtimali üzerinde duruluyor.






2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?

Bir tarafta Real Madrid’i dize getiren, "şok presi" ve Hagi’nin dehasıyla Avrupa’yı sarsan 2000’in UEFA Şampiyonu efsane kadrosu... diğer tarafta Osimhen, Sané ve Torreira gibi atom karıncalarla modern futbolun sınırlarını zorlayan 2026’nın yenilmez armadası... En gelişmiş spor analitiği uzmanları simülasyonlarla iki farklı dönemi futbol tarihinin en dengeli geçiş yılı kabul edilen 2013 şartlarında karşı karşıya getirdi

19.05.2026 12:31:00
Haber Merkezi
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
Futbol dünyasının yıllardır tartıştığı ebedi soru, en gelişmiş spor analitiği şirketi Opta/ StatsPerform'un prediktif veri modellemesiyle nihayet bilimsel bir yanıta kavuştu. 2000 yılında Real Madrid'i deviren UEFA Süper Kupa şampiyonu kadro ile günümüzün modern Galatasaray'ını en dengeli geçiş dönemi kabul edilen 2013 yılında karşı karşıya getirdi.






2000'İN TAKIMI COŞKUYLA BAŞARDI

Maçın başlangıç düdüğüyle iki farklı futbol felsefesinin alan kapma savaşı baş gösterir, Terim'in 2000 efsanesi, kendine has o coşkulu, adam markajına dayalı ve hatları birbirine yakın tutan "şok pres" anlayışıyla oyunu domine etmek isterdi. Ancak karşılarında bugünün çok daha organize, alan kapatmaya yönelik ve toplu/topsuz katı bir disipline sahip olan Okan Buruk sistemi çıkardı.






POPESCO VE KORKMAZ DAYANAMAZDI

Oyunun ilk bölümünde 2000 kadrosu Popescu'nun geriden oyun kurma becerisi, Emre Belözoğlu'nun dar alandan top çıkarma kalitesi ve Hagi'nin geometrik paslarıyla bugünün takımının presini kırmaya çalışır, spor bilimi tam bu noktada devreye girerdi.

Torreira ve Lemina ikilisinin merkezdeki "PPDA" (pas başına yapılan savunma aksiyonu) yoğunluğu, 2000 orta sahasının pas ritmini bozar, topu kazandığı anda Sané ve Barış Alper ile kenarlardan dikey ve patlayıcı geçiş hücumları başlatan 2026 kadrosu, oyunu sürekli üçüncü bölgeye yıkardı.






HAGI'NİN UNUTULMAZ BEYNİ ORTADA

Osimhen ile Bülent Korkmaz ve Popescu arasında ceza sahası ve çevresinde gladyatör savaşı yaşanır, Korkmaz'ın meşhur fedakar ve yapışkan savunması Osimhen'i fiziksel olarak yıpratmaya çalışsa da, Nijeryalı golcünün arkaya attığı yüksek şiddetli sprintler ve topsuz koşuları, ağır olan Popescu'yu pozisyon hatasına zorlardı.






2000 TAKIMI ÇABUK YORULURDU

Hagi'nin Torreira ve Lemina ile eşleşmesi unutulmaz olurdu. Torreira, Hagi'ye adım attırmamak için gölge markajı uygular, ancak Hagi'nin futbol IQ'su ve "xG" (beklenen gol) anomalisi yaratan dehasını kelepçeleyemezdi.

Oyunun son üçte birlik bölümüne girildiğinde, simülasyonun en gerçekçi ve acımasız yüzü ortaya çıkardı. 2013 futbolunun talep ettiği yüksek tempo, modern beslenme, GPS takipli yükleme ve gelişmiş laktat eşiği avantajlarına sahip olmayan 2000 kadrosu yorgunluğa yenilirdi






2013'TEKİ MAÇI 2026 KADROSU KAZANIRDI

2000 orta sahasında Suat, Okan ve Emre'nin geri dönüş koşularındaki gecikme süreleri saniyelerle ölçülür hale gelir, kanatlarda Hakan Ünsal ve Capone, Barış Alper ile Sané'nin patlayıcı gücüne karşı çizgide reaksiyon göstermekte zorlanırdı.

2000 kadrosu savunmayı öne çıkardığında, geçiş hücumlarında Yunus Akgün ve Sallai gibi dinamik ayaklar cezayı keserdi. Yorulan 2000 defansının arkasındaki geniş boşlukları acımasızca kullanırdı.

Hagi'nin dehası ve Jardel'in bitiriciliği 2026 savunmasına çok zor anlar yaşatsa da; Osimhen, Sané ve Barış Alper'li bugünün kadrosu, 2013 şartlarında oynanan bu maçı fiziksel üstünlüğüyle muhtemelen net bir skorla kazanırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.