logo
01 HAZİRAN 2026

Futbol hasreti sona eriyor

Süper Lig'de 5. hafta, yarın oynanacak Galatasaray-Kasımpaşa maçıyla başlayacak

13.09.2018 00:00:00
Futbol hasreti sona eriyor
Futbol hasreti sona eriyor

Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta heyecanı yarın Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak.
Türk Telekom Stadı'ndaki müsabakanın başlangıç saati 20.00.
Milli maçlar arası sonrası oynanacak Süper Lig'in 5. hafta programı şöyle:
Yarın:
21.00 Galatasaray-Kasımpaşa (Türk Telekom)
15 Eylül Cumartesi:
17.00 MKE Ankaragücü-Akhisarspor (Afyonkarahisar Zafer)
20.00 Beşiktaş-Evkur Yeni Malatyaspor (Vodafone Park)
20.00 Göztepe-Kayserispor (Bornova)
16 Eylül Pazar:
17.00 Demir Grup Sivasspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Yeni 4 Eylül)
17.00 Medipol Başakşehir-Antalyaspor (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim)
20.00 Çaykur Rizespor-Bursaspor (Çaykur Didi)
20.00 Atiker Konyaspor-Fenerbahçe (Konya Büyükşehir Belediye)
17 Eylül Pazartesi:
20.00 Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor (Bahçeşehir Okulları)

Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu' Arda Güler

Real Madrid'de forma giyen milli oyuncu Arda Güler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde "Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu" ödülünü kazandı

01.06.2026 00:54:00
İhlas Haber Ajansı
Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu' Arda Güler
Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu' Arda Güler
Real Madrid'de forma giyen milli oyuncu Arda Güler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde "Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu" ödülünü kazandı.

UEFA, sezon ödüllerini açıklarken, milli oyuncu Arda Güler'e bir ödülün sahibi oldu. UEFA yaptığı açıklamada, "Real Madrid'in orta saha oyuncusu Arda Güler, UEFA Teknik Gözlem Grubu tarafından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Oyuncusu' seçildi" ifadelerini kullandı.



Real Madrid formasıyla bu sezon başarılı bir performans sergileyen 21 yaşındaki yıldız, sezonu La Liga'da 4 gol ve 9 asist, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 2 gol ve 4 asistle noktaladı. Güler, özellikle Bayern Münih maçında attığı iki golle dikkatleri üzerine çekmişti.

Guirassy'yi Fenerbahçe'ye Trabzonsporlu getiriyor

Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Aziz Yıldırım’ın Dortmund'un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy ve kulübüyle sözlü anlaşmaya varması transfer gündemine bomba gibi düştü

31.05.2026 22:47:00
Haber Merkezi
Guirassy'yi Fenerbahçe'ye Trabzonsporlu getiriyor
Guirassy'yi Fenerbahçe'ye Trabzonsporlu getiriyor
Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Aziz Yıldırım'ın Dortmund'un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy ve kulübüyle sözlü anlaşmaya varması transfer gündemine bomba gibi düştü.

Tarihi operasyonun arkasından sürpriz bir isim çıktı! Gineli santrforun Türkiye ve İstanbul hakkında bilgi toplamaya başladığı öğrenilirken, transferi bizzat bitiren ve Guirassy'ye sarı-lacivertli kulübü öve öve bitiremeyen ismin Trabzonsporlu İbrahima Yattara olduğu iddia edildi.







Fenerbahçe'de haziran ayında yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım, camiayı ayağa kaldıracak dev bir hamleye imza attı.

Sarı-lacivertlilerin eski başkanı, Avrupa futbolunu kasıp kavuran dünyaca ünlü golcü Serhou Guirassy ve kulübü Dortmund ile sözlü anlaşmaya vardı. Aziz Yıldırım'ın seçimi kazanması halinde, bu dev transfer anında resmiyete dökülecek ve Gineli santrfor sarı-lacivertli formayı sırtına geçirecek.







FENERBAHÇE HAKKINDA BİLGİ TOPLUYOR

Transfer kulislerine bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından 28 yaşındaki golcünün, Türkiye ve İstanbul hakkında şimdiden detaylı bilgi toplamaya başladığı öğrenildi. Yıldırım cephesinin kurduğu sıcak temasın ardından Guirassy'nin Türkiye fikrine son derece sıcak baktığı ve seçim sonuçlarını beklemeye koyulduğu gelen bilgiler arasında.







FENERBAHÇE'Yİ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Bu dev transfer operasyonunun arkasındaki en çarpıcı detay ise bir dönem Süper Lig'e damga vuran Trabzonspor efsanesi İbrahim Yattara oldu!

Şu an dünya futbolunun en elit golcülerinden biri olarak gösterilen Serhou Guirassy, Yattara'nın uzaktan akrabası. Yıldırım'ın hamlesi sonrası Yattara'nın, Guirassy'ye Fenerbahçe'yi ve Türkiye'yi öve öve bitiremediği, İstanbul devine transferi için bizzat referans olduğu iddia edildi.







YATTARA YEĞENİNDEN BAHSETMİŞTİ

Yattara, daha önce Türkiye'de verdiği bir röportajda yeğeninden gururla bahsetmişti:

- Guirassy daha küçükken onun çok büyük bir futbolcu olacağını biliyordum. Bendeki kumaşın aynısı onda da var.

Dursun Özbek'ten herkesi şaşırtacak görevlendirme

Galatasaray’da resmi görev dağılımının açıklanmaması kulisleri yangın yerine çevirdi. Yönetim içindeki gizli taht savaşı ve 'Fenerbahçe' bağlantılı büyük operasyon deşifre oldu! Başkan yardımcılığı koltuğu için Metin Öztürk ile Abdullah Kavukcu arasındaki liderlik krizi istifa restlerine kadar uzanırken; Dursun Özbek, en kritik hamlesini ezeli rakibin eski başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar’ın sahibi olduğu Acıbadem Grubu’nun tepe yöneticisi Sedat Artukoğlu ile yapmaya hazırlanıyor.

31.05.2026 21:44:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten herkesi şaşırtacak görevlendirme
Dursun Özbek'ten herkesi şaşırtacak görevlendirme
Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek'in yeni yönetim kurulu listesinde, daha ilk günden 'görev tanımı' ve 'yetki alanı' krizlerinin patlak verdiği iddiası UltrAslan tarafından gündeme getirildi. Seçimin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen resmi görevlendirmelerin hala açıklanmaması camiada çatlak seslerin yükselmesine neden oldu.






İKİ İDDİALI İSİM ÖNE ÇIKTI

Konuşulan bazı iddialara göre, görev dağılımı ilan edilir edilmez bazı yöneticilerin istifa resti çekmeye hazırlanıyor. Yeni yönetimde özellikle Metin Öztürk ile Abdullah Kavukcu arasındaki "liderlik ve güç dengesi" yarışı olduğu konuşuluyor. Galatasaray'da şu an en kritik koltuk olan Başkan Yardımcılığı için ise iki isim ön plana çıkmış durumda: Sedat Artukoğlu ve Abdullah Kavukcu.






METİN ÖZTÜRK BIRAKABİLİR

Kulislerde kulaktan kulağa yayılan iddialara göre Özbek eğer tercihini Kavukcu'dan yana kullanırsa önceki yönetimin asbaşkanı Metin Öztürk'ün bunu bir yetki aşımı olarak görerek istifa edeceği ileri sürülüyor.

Daha yolun en başında böylesine büyük bir yönetim krizinin patlak vermesini istemeyen Özbek'in ise dengeyi korumak adına ibreyi Artukoğlu'na çevirdiği iddia ediliyor.






ARTUKOĞLU, AYDINLAR'IN CEO'SU

Öte yandan yönetim listesindeki Sedat Artukoğlu ismiyle ilgili çok konuşulacak bir Fenerbahçe detayı da var. Eğer Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını koysaydı, Özbek'in Artukoğlu'nu listeye kesinlikle almayacağı konuşuluyordu.

Bunun sebebi ise Sedat Artukoğlu'nun, Mehmet Ali Aydınlar'ın sahibi olduğu Acıbadem Sağlık Grubu'nda İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapması.

Pavlidis Beşiktaş'a koşuyor

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi biletini kaçırdığı için mali darboğaza giren Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için tarihi bir operasyon başlattı

31.05.2026 17:52:00
Haber Merkezi
Pavlidis Beşiktaş'a koşuyor
Pavlidis Beşiktaş'a koşuyor
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi biletini kaçırdığı için mali darboğaza giren Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için tarihi bir operasyon başlattı.

Siyah-beyazlılar, Portekiz ekibinin 40 milyon Euro'luk inadını "20 milyon Euro peşin + bonuslar" içeren dev bir paketle kırmaya çalışıyor. Diğer oyuncularından nakit yaratamayan Benfica'nın bu teklifi reddetmesi çok da beklenmiyor.







Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren ve taraftarını heyecanlandıracak dünya çapında bir golcü arayışında olan Beşiktaş, Benfica forması giyen Yunan santrfor Vangelis Pavlidis için masada.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı için ciddi bir ekonomik darbe alan ve acil nakit akışına ihtiyacı olan Portekiz kulübünün zor durumu Beşiktaş'ın iştahını kabarttı.







20 MİLYON EURO NAKİT İYİ PARA

Beşiktaş yönetimi, Benfica'nın kapısını reddedilmesi güç bir paketle çaldı. Siyah-beyazlılar, Pavlidis için talep ettiği 40 milyon Euro'luk değerlemeye formüllerle ulaştı.

- 20 milyon Euro net peşin ödeme,
- Sonraki satıştan pay maddesi,
- Başarıya ve performansa bağlı, toplam paketi 40 milyon Euro'ya tamamlayan bonuslar.







DÜNYA KUPASINDAN UMUTLARI VAR

Gelen bilgilere göre Benfica yönetimi, toplamda 40 milyon Euro'yu bulan bu teklife mesafeli... amaçları paranın tamamını peşin almak. Ancak bu durum Portekiz kulübü içinde büyük bir krize yol açmış durumda. Maddi sıkışıklık yaşayan Benfica'nın elindeki diğer satılık oyuncular Andreas Schjelderup (sadece Club Brugge istiyor) ve Richard Ríos'a (sadece Flamengo devrede) bu paraları verebilecek kulüp yok.







PORTEKİZLİLER YAN ÇİZERSE

İki oyuncunun Dünya Kupası'nda parlamasını uman Benfica yönetimi, Beşiktaş'ı bekleterek ateşle oynadığının da farkında. Siyah-beyazlı yönetim transferde kararlı ancak alternatifsiz değil.

Transfer kulislerinde konuşulanlara göre, Beşiktaş'ın sunduğu bu cazip "20 milyon peşin + bonuslar" formülünün reddedilmesi durumunda, Portekizlilerin inadını kırılması beklenmeyecek. Pavlidis'ten vazgeçerek listesinde yer alan diğer alternatiflere yönelecek.

Galatasaray'ın eski golcüsüne göre İstanbul

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Carlos Vinícius, ülkesi Brezilya'da Globo Esporte’ye futbol dünyasının bilinmeyen bir yanı hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı günlerine ve Türkiye’deki dini inanç özgürlüğüne parantez açan 31 yaşındaki santrfor, "Müslüman topraklarda, Galatasaray'da oynadım ve hiçbir sorun yaşamadım" diyerek ezber bozdu

31.05.2026 15:58:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın eski golcüsüne göre İstanbul
Galatasaray'ın eski golcüsüne göre İstanbul
Bir dönem Galatasaray forması da giyen Carlos Vinícius, ülkesi Brezilya'da Globo Esporte'ye çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Futbol dünyasında dini inanç ve karakter duruşuna dair samimi itiraflarda bulunan golcü oyuncu, sarı-kırmızılı günlerine ve Türkiye'deki deneyimlerine de ayrı bir parantez açtı.






İYİ ÖRNEK OLMAKTAN BAHSETTİ
 
Futbol dünyasında dini inançlarını yaşayış biçimi nedeniyle hiç dışlanıp dışlanmadığı sorusuna net bir yanıt veren Vinícius, saygı görmenin anahtarının "iyi örnek olmaktan" geçtiğini vurguladı. Brezilyalı santrfor şu ifadeleri kullandı:
 
- Eğer sürekli konuşup, kendi dininizi insanların boğazından aşağı zorla itmeye çalışırsanız, işte o zaman bir şeyler yanlış gidiyor demektir.
 
- Beni bugüne kadar hiç kimse dışlamadı. Ben bir Hristiyanım ve Müslüman topraklarda da bulundum; mesela Türkiye'de, Galatasaray'da oynadım.
 
- Orada da hiçbir sorun yaşamadım. Çünkü o ortamı güzelleştiren ve inşa eden şey, sizin sergilediğiniz duruş ve yaşayışınızdır.







GALATASARAY'IN KAPILARI AÇIK
 
Gittiği her kulüpte karakteriyle iz bıraktığını belirten 31 yaşındaki futbolcu, Galatasaray dahil eski takımlarında kapıların kendisine her zaman açık olduğunu söyledi:
 
- Bugüne kadar gittiğim, formasını giydiğim her kulübe yarın elini kolunu sallayarak geri dönebilirim. Kapılar bana hep açıktır; çünkü biz her zaman ilkelerimizle, karakterimizle hareket ettik.
 
- Eskiden futbol dünyasında dine karşı belli bir mesafe veya dışlama olduğu söylenirdi ama bugün artık bu konuları çok daha rahat ve huzurlu yaşıyoruz.







Beşiktaş'ta Marcelo Bielsa sürprizi

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları çıkmaza girerken, Futbol Direktörü Önder Özen, Başkan Serdal Adalı’ya Marcelo Bielsa ismini önerdi

31.05.2026 15:21:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Marcelo Bielsa sürprizi
Beşiktaş'ta Marcelo Bielsa sürprizi
Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları çıkmaza girerken, Futbol Direktörü Önder Özen, Başkan Serdal Adalı'ya Marcelo Bielsa ismini önerdi. Hatırlanacağı üzere zamanında Önder Özen'in Slaven Bilic'ten önce görüşüp anlaştığı Arjantinli teknik adamın göreve gelmesi 2013 yılında Ahmet Nur Çebi engeline takılmıştı.






Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları sürerken camiada büyük yankı uyandıracak çok çarpıcı bir hamle ortaya çıktı. Bugüne kadar temasa geçilen birçok yabancı teknik adamla yürütülen müzakerelerden somut bir sonuç alamayan Önder Özen, rotayı radikal bir isme kırma planını Başkan Serdal Adalı ile paylaştı.






DÜNYA KUPASI SONRASI AYRILACAK

Şu ana kadar görüşülen adayların beklentileri karşılamaması üzerine Futbol Direktörü Özen, Başkan Adalı'ya panik yapılmaması gerektiği yönünde bir rapor sundu. Sırf hoca getirmiş olmak için alelacele bir isme yönelmek yerine sabırlı olunmasını isteyen Özen, Dünya Kupası'nın ardından Uruguay Milli Takımı'ndan ayrılacak olan Marcelo Bielsa'yı beklemeyi önerdi.






YABANCI HOCALAR İSTİKRAR İSTİYOR

Siyah-beyazlılarda şu an için Kasper Hjulmand ismi öne çıktı. Ancak 54 yaşındaki Danimarkalı teknik adamın Leverkusen ile sözleşmesinin henüz feshedilmemiş olması bu süreci zora sokuyor.

Tek sorunu Hjulmand'ın sözleşmesi değil. Listede yer alan birçok elit teknik direktör, Türkiye'deki istikrarsızlık ikliminden çekiniyor. Yabancı hocaların büyük bir kısmı Beşiktaş yerine; daha stabil, daha az teknik adam öğüten ve yönetimlerin sürekli değişmediği kulüpleri tercih ediyor.






BIELSA BİÇİLMİŞ KAFTAN

Gelen bilgilere göre işte tam bu noktada Önder Özen, "Bielsa" formülünü devreye sokmayı teklif etti. Futbol dünyasında parayı ve konforu değil, her zaman yeni meydan okumaları seçen Arjantinli dahi için Adalı'yı ikna etmek için kolları sıvadı.






13 YIL ÖNCE DE GÜNDEME GELDİ

Bielsa hem Beşiktaş hem de Özen için yabancı değil. Özen'in Futbol Direktörü olarak görev yaptığı 2013 yılında, "El Loco" (Deli) lakaplı Bielsa Beşiktaş'ın kapısından dönmüştü.






ÇEBİ TRANSFERİ ENGELLEMİŞTİ

O dönem Bilbao'dan ayrılan Arjantinli teknik adamla her konuda anlaşma noktasına gelindi, ancak dönemin yöneticisi Ahmet Nur Çebi ile yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle rota Slaven Bilic'e çevrildi.

Şimdi gözler Serdal Adalı'da... Özen'in 13 yıllık yarım kalan hikayeyi tamamlamak ve Beşiktaş'a dünya çapında bir futbol felsefesi getirmek için sunduğu "Bielsa planı" kabul görecek mi, yoksa yönetim Hjulmand veya alternatif isimler için baskıyı mı artıracak...önümüzdeki günlerde belli olacak.

Göztepe'de Ekrem Kılıçarslan ve Krastev ile yollar ayrıldı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de, kaleci Ekrem Kılıçarslan ve Bulgar oyuncu Filip Krastev ile devam etmeme kararı alındı

31.05.2026 09:03:00
AA
Göztepe'de Ekrem Kılıçarslan ve Krastev ile yollar ayrıldı
Göztepe'de Ekrem Kılıçarslan ve Krastev ile yollar ayrıldı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de, kaleci Ekrem Kılıçarslan ve Bulgar oyuncu Filip Krastev ile devam etmeme kararı alındı.

Kulübün açıklamasında, "Teşekkürler Ekrem Kılıçarslan. Ekrem'e kulübümüze verdiği emekler için teşekkür ediyor, futbol kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

28 yaşındaki kaleci, geçen sezonu Trendyol 1. Lig ekiplerinden Esenler Erokspor'da kiralık olarak geçirdi.

İzmir ekibi, şubat ayında Belçika temsilcisi Lommel SK'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı 24 yaşındaki Bulgar oyuncu Filip Krastev ile de yolların ayrıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Krastev'e kulübümüze verdiği emekler için teşekkür ediyor, futbol kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz." denildi.

Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı

Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Hollandalı Teknik Direktör Arne Slot ile yolların ayrıldığını açıkladı

30.05.2026 15:05:00
İhlas Haber Ajansı
Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı
Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı
Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Hollandalı Teknik Direktör Arne Slot ile yolların ayrıldığını açıkladı.

İngiliz temsilcisi Liverpool'da Teknik Direktör Arne Slot dönemi sona erdi. Liverpool'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Hollandalı teknik adam ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada ayrıca kulübün lig tarihinde 20. şampiyonluğu kazanmasında katkıları bulunan Slot'un tarihte özel bir yere sahip olacağı da belirtildi. Arne Slot'a teşekkür edilirken, takımın gidişatının yol ayrımına sebep olduğu ifade edildi.



2024-2025 sezonunun başında Liverpool'un çalıştırmaya başlayan 47 yaşındaki çalıştırıcı, ilk senesinde Premier Lig şampiyonluğunu kazanırken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kaldı. 2025-2026 sezonunda ise İngiliz ekibi, ligi şampiyon Arsenal'in 25 puan gerisinde 60 puanla 5. sırada tamamladı.

Liverpool kariyerinde 113 resmi müsabakaya çıkan Arne Slot, 66 galibiyet, 18 beraberlik ve 29 mağlubiyetle 1.91'lik puan ortalaması yakaladı.

Futbolun efsanesi tarih yazmaya hazır!

30.05.2026 10:37:00
Haber Merkezi
Futbolun efsanesi tarih yazmaya hazır!
Futbolun efsanesi tarih yazmaya hazır!
Lionel Messi, kariyerinde 6. kez Dünya Kupası sahnesine çıkmaya hazırlanarak futbol tarihini yeniden yazıyor.

Arjantin Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni, 11 Haziran - 19 Temmuz tarihleri arasında ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklığında düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası'nın 26 kişilik resmi kadrosunu açıkladı.

Kadroda kendine yer bulan 38 yaşındaki efsane kaptan Lionel Messi, bu dev turnuvada 6. kez boy gösteren tarihteki ilk futbolculardan biri olacak.

Tarihi Rekor Eşikte



İlk kez 2006 yılında Dünya Kupası'nda sahne alan yıldız oyuncu, 20 yıl aradan sonra bir kez daha Arjantin'in en büyük kozu olacak. Turnuva tarihinin en çok maça çıkan (26 maç) ve en fazla süre alan (2315 dakika) oyuncusu unvanını elinde bulunduran Messi, bu katılımıyla kırılması güç bir rekoru daha hanesine yazdıracak.

Son Şampiyonun Grubu Belli Oldu

Son Dünya Kupası şampiyonu unvanıyla turnuvaya gelecek olan Arjantin, J Grubu'nda yer alıyor. Tangocular'ın gruptaki rakipleri Cezayir, Avusturya ve Ürdün olarak sıralandı. Dünya futbolunun gözü, bir kez daha kupayı kaldırmak isteyen Messi ve son şampiyon Arjantin'in üzerinde olacak.

Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın

Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetlerine Macaristan imza attı

30.05.2026 10:28:00
AA
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetlerine Macaristan imza attı.

Macarların 1982 Dünya Kupası'nda El Salvador'u 10-1 mağlup ettiği karşılaşma, kupa tarihinin en farklı galibiyeti olarak tarihe geçti.

Ayrıca Macaristan, 1954 Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi 9-0 mağlup etmeyi başardı. Aynı sonucu, 1974 Dünya Kupası'nda Yugoslavya, Zaire karşısında elde etti.

En gollü maçlar

Dünya Kupası'nın en gollü maçı, 1954'te İsviçre'deki turnuvada oynandı.

Avusturya, ev sahibi İsviçre'yi 7-5 mağlup ederken sporseverler, bu karşılaşmada 12 gol gördü.

1938'de Brezilya-Polonya, 1954'te Macaristan-Batı Almanya ve 1982'de Macaristan-El Salvador karşılaşmaları da 11'er gole sahne oldu.

Türkiye'den 7 farklı galibiyet

Türkiye Milli Takımı, 1954 Dünya Kupası'nda kupa tarihinin farklı galibiyetlerinden birini aldı.

Milliler, ilk kez katıldığı turnuvanın grup aşamasında Güney Kore'yi 7-0'lık skorla geçmeyi başardı.

Ay-yıldızlıların grupta Batı Almanya'ya 7-2 kaybettiği karşılaşma da turnuvanın en gollü maçlarından biri oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.