logo
28 EYLÜL 2026

Galatasaray Türk futbol tarihinin en pahalı transfer rekorunu kırdı

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, bu sene alınan transferlerin market değerinin 149.9 milyon Euro olduğunu belirterek, "Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Türk futbol tarihinin rekoru. Bunları biz 30 milyon Euro civarında imza bedeli ve transfer ücretiyle aldık" dedi.

07.09.2023 23:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Galatasaray Türk futbol tarihinin en pahalı transfer rekorunu kırdı
Galatasaray Türk futbol tarihinin en pahalı transfer rekorunu kırdı


Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transferde zor bir sene olduğunu söyleyen Timur, "Sene başında scout ekibimizle hazırlanmıştık. Çok fazla oyuncu incelendi. Suudi Arabistan detayı olmasa çok farklı bir amacımız vardı. Sonra stratejimizi değiştirdik. Sonunda güzel bir transfer dönemi oldu. İnşallah bundan sonrakiler yoğun ve zor olmaz" diye konuştu.

Brezilyalı futbolcu Tete'nin eski takımı Shakhtar Donetsk'in FIFA'ya başvurusunun olmadığını ifade eden Timur, "Bir başvuru olacaktır diye düşünüyorum. Biz transferden önce yaklaşık 6-7 gün 3 ayrı bağımsız uluslararası ve bu konuda tecrübeli kişilere bu konuyu incelettik. Çok detaylı incelettik, ondan sonra karar verdik. Alınan raporlara göre herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Oyuncu ile yaptığımız sözleşmede oyuncudan alınacak. Galatasaray'ın ticari anlamda aldığı bir risk söz konusu değil" şeklinde konuştu.



"Zaniolo'da şarta bağlı zorunlu satın alma gerçekleşirse 30 milyonun üzerinde para gelecek"

İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo'nun İngiliz temsilcisi Aston Villa'ya transferiyle ilgili bilgiler veren sarı-kırmızılıların yöneticisi, "Zaniolo bize 6 ay önce geldi. Oturmuş bir takıma geldiği için, 14 maç üst üste kazanan bir takıma geldiği için kendi almayı umduğu süreye göre daha az süre aldı. Bu sene içerisinde hocamız da o bölgede daha farklı alternatifleri de görmek istiyordu. Zaniolo'da Premier Lig söz konusu olunca gitme arzusu vardı. Kira bedeli olarak Türk futbol tarihinin rekor kira bedeli. Ondan sonra şarta bağlı şartın gerçekleşmesi durumunda yüksek bir rakam var. O ifade edilen 40 milyon rakamları bonuslarla ulaşılabilecek rakamlar. Bizim önümüzde iki seçenek vardı. Zaniolo'yu 15 milyon'a aldık, belli bir şekilde kar ederek direkt satmak veya daha fazla kar edebilme potansiyeline sahip olarak şarta bağlı bir satış yapmak. Sonuçta o şart gerçekleştiğinde almak zorunda oluyorlar, gerçekleşmediğinde de alma hakları oluşuyor. En son Emin örneğinde, 4 tane stoperimiz var. Çoğu maç kadroda olamayacak. Galatasaray için çok önemli değer. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Belçika'ya gidip, opsiyonu olmadan, değeri çok yükseldiğinde Galatasaray'ın kazancı daha da çok olacak. Orada oynayacak oyunculardan biri olması, biz giderken oyuncularıma en çok dikkat ettiğimiz konu o. Geçen sene satabileceğimiz çok değerde oyuncularımız vardı ama satmak istediğimiz çok fazla oyuncumuz yoktu. Şampiyon kadroyu da korumak istiyorduk. Önümüzdeki yıllarda alternatifli kadromuz olduğu için her pozisyonda 2 tane iyi oyuncumuz var. Bunlardan bazılarını önümüzdeki yıllarda satabileceğiz inşallah. Bazıları bizim takımımızda değer kazanacaklar, bazıları da kiralık olarak gönderdiğimiz takımlarda kazanacaklar. Zaniolo'da o şarta bağlı zorunlu satın alma gerçekleşirse 30 milyonun biraz üzerinde para Galatasaray'a gelmiş olacak. Bonuslarla bu 35'in üstüne de çıkabilir. 15 milyonun ilk taksidini 15 Kasım'da ödeyeceğiz. Geri dönüp bizle oynamasını da isteyebiliriz. Çünkü gelecek sene takımımızı daha da güçlendirmek isteyeceğiz. Bu 3 yol da şu an için açık" değerlendirmesinde bulundu.



"Bu sene alınan transferlerin market değeri 149.6 milyon Euro"

Alınan transferlerin market değerinin 149.6 milyon Euro olduğunu açıklayan Erden Timur, "Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Bunun yarısı kadar bir şey yok. Türk futbol tarihinin rekoru. Bunları biz 30 milyon Euro civarında imza bedeli ve transfer ücreti ile aldık. Geçtiğimiz sene 43 milyon transfer harcaması yapmıştık. Bu sene onun altında. Burak Elmas başkanımız döneminde 28 milyon Euro'ydu transferde harcanan para. Onun 3-4 milyon Euro üzerinde bir rakamla bu kadar oyuncu kazandırdık. Bunu sorguluyor olmalarını teknik olarak anlayamıyorum. Serbest oyunculara yönelmek zorundaydık. Harcama limitimiz diye bir şey var. Şu anda Şampiyonlar Ligi'ne kaldığımız için son 4 günde arttı. Son 4 günde o transferleri yapabildik. Serbest oyuncu dediğiniz, yaz antrenmanına çıkmaz, ondan sonra adapte olması için süre geçmesi gerekir. Böyle oyuncuları ikna ederek, hepsini muhteber kulüplerden aldık. Benim bugüne kadar görüştüğüm, orada gördüğüm şey oyuncuların yüzde 95'inin ana konusu para değil. Biraz bizler de kendi eksiklerimizi, paramız yoktu diye algı oluşturmuşuz bugüne kadar. Bu algı yanlış. Zaten gittiğimiz o üst düzey oyuncular yeterince para kazanmış oluyor. Para tabii ki önemli ama aradaki 3-5 milyon farkı gerçekten önemsemeyen çok fazla oyuncu var. Çünkü oyuncunun çokça bulabildiği şey para daha az bulduğu şey huzurlu ortam, samimiyet, doğru hedefler, doğru kurumsallaşma. Onu bulduğunu anlayınca sizi tercih ediyor. Sizi tercih ettiği zaman kulübünden daha az bonservisle alabiliyorsunuz. Çünkü tek tercihi sizsiniz. Geçen sene Icardi örneği gibi. Eğer free transferse daha düşük maaşlarla size gelmeyi tercih ediyor. Bu zaman alıyor. Çünkü sizdeki imkansızlığı anlatmanız gerekiyor. Biz belgelerle, rakamlarla anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.



"Bu sene tüm takımlar iyi transfer yaptı"

Bu sene tüm takımların iyi transferler yaptığını aktaran Timur, "Türk futbolunun bu noktaya gelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim kendi transferlerimizin dünya basınında yer aldığını hepimiz görüyoruz. Rakiplerimizinki de belli seviyede yer alıyoruz. Biz başka türlü Türk futbolunu başka seviyeye getiremeyiz. Rekabetle getirebiliriz. Türk futbolunda transfer kalitesini de yükselttiğimiz için de mutluyum. İnşallah diğer takımlar da çok daha iyi transfer yapsın diye düşünmek lazım" dedi.

Yabancı transferini kapattıklarını söyleyen Erden Timur, "Yabancı transferi kapattık. Belki ufak bir ihtimal çok güzel bir yerli oyuncu bulursak öyle olabilir. A şıkkı fırsat transferi olacak, B şıkkı bir pozisyonumuzu kuvvetlendirmek için. Çoğunluğuyla kapattık" şeklinde konuştu.



"Transferin şampiyonu olmanın ben çok yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum"

Transferin şampiyonu olmanın yanlış bir şey olduğunu düşündüğünü belirten Timur, "Geçen sene de bizi transfer şampiyonu olarak görüyorlardı. Transfer şampiyonu olmak doğru bir hedef değil. Doğru akım kurgusuna göre doğru oyuncuyu bulabilmektir doğru transfer. Kimin şampiyon olduğu da sahada görülebilecek bir şey. Bu insanı yanlış bir hedefe yöneltir" diye konuştu.



"Şampiyonlar Ligi'nden 25 milyon Euro'ya yakın bir para aldık"

Türk futbol tarihinin bugüne kadar en bilindik isimlerle oluşan kadrosunu kurduklarını ifade eden Erden Timur, sözlerine şöyle devam etti:

"Öyle bir beklenti oluşmuş ki taraftar Erden Timur olarak yönetici Erden Timur'u da suçluyorum böyle beklenti oluşmasından. Geçtiğimiz iki sene önce 32 yaşındaki Vecino gelecek dense çok önemli bir transfer. Bu kurumların sahibi taraftar. Bir kurum sahibinin en geniş boyutta düşünmesi lazım. Düşünmezse çocuklarının taraftar hakkından almış olur. Mantıklı transfer yapılması lazım. Transferin geciktiği ile ilgili şey var, harcama limitimiz yoktu. Harcama limitiniz yoksa transfer yapamazsın. FFP denilen şey sonradan denetimdir. Harcama limiti dediğiniz şey limitiniz 1 Dolar üstünde bile olsa o oyuncuyu kaydedemiyorsunuz. Harcama limitimizin olmadığını söylesek hiçbir oyuncu, limitimiz gelene kadar. 32 takım arasından kaçıncı olacağını belli olduktan sonra alacağınız para oluyor. Biz oradan 9 milyon Euro alıyoruz. 15.4 milyon Euro da katılım bedeli alıyoruz. 25 milyon Euro'ya yakın bir rakam alıyoruz. O rakam belli olup, tescil edildiğinde harcama limitiniz dahil oluyor. Yeni yaptığınız sponsorlukları bağımsız denetimden geçirip onu raporluyorsunuz harcama limiti oluşturuyorsunuz. En son bizim Şampiyonlar Ligi ile birlikte transfer limitimizin oluşması perşembe günü akşam. O yüzden free oyunculara gittik. Başka bir imkanı yok. Harcama limitimiz niye düşük, geçen sene 17 milyon TL sponsorluk yapıldı, stat gelirimiz en düşük stat gelirlerden birisi."



"Sofyan Amrabat ile görüştük"

İngiliz takımı Manchester United'a transfer olan Faslı futbolcu Sofyan Amrabat ile görüştüklerini söyleyen Timur, "Perşembe akşamı transfer yapabilir durumuna geldik. Çarşamba günü Amrabat vardı ve kendileri de doğrulayacaktır zaten her şeyiyle bitirmiştik Amrabat'la, kulübüyle de bir noktalara gelebilecek düzeydeydik. Çarşamba günü akşam Manchester United geldi. Oyuncu da önceden de söylemişti, eski hocası da orada olduğu için. Çok büyük takımları da reddederek bizi bekledi" dedi.



"Vecino için Sarri onay vermedi"

İtalyan takımı Lazio'da oynayan Uruguaylı futbolcu Matias Vecino'nun transferiyle ilgili de konuşan sarı-kırmızılıların yöneticisi, "Vecino konusu çok gündeme geliyor. Hocamız 6-8 numara istediği için sonuçta Ndombele daha 8 bir oyuncu. Tercihi de Vecino oldu. Vecino ile konuştuk, kulübüyle de anlaştık. Oyuncu burada Muslera, Torreira ile konuşuyordu. Sonra Türkiye saati ile 23.00, 23.30 gibi Sarri oyuncunun gelmesine onay verdi" açıklamasında bulundu.



"Cumartesi de pazar günü de Davinson çok uzaktı"

Davinson Sanchez ve Tonguy Ndombele'nin transfer sürecini de anlatan Erden Timur, "Ndombele'nin Tottenham'ın oyuncusu olması avantaj. Tottenham çünkü son ana kadar en yüksek para zorlar sonra da transfer kapanınca biz avantajlı duruma geçiyoruz. Ndombele için Avrupa'da transfer kapanmadan çok daha önemli fırsatlar vardı. Davinson konusunda da Avrupa transferi bittikten sonra cumartesi günü aramızda hala çok ciddi bir fark vardı. Transferin yapılamayacağını düşüyorduk. Hocamıza da onu söyledik. Aradaki farkı çok büyük olduğu için bizim rakamlara düşmeyecekler ve 3. stoper olarak oynatmayı düşünüyorlar diye düşündük. Son gün bazı şey değişebiliyor. Blöf mü olduğu gerçek mi olduğu son gün ortaya çıkıyor. Ondan sonra bizim geldiğimiz fiyata biz de 1.5 milyon Euro yükselttik, 9.5 milyon Euro artı ve bonuslarla anlaştık. Onlar ilk başta 25 ondan sonra 16'da durdular. Oradan indiler. Cumartesi de pazar günü de Davinson çok uzaktı. Tottenham'ın sahibi önemli bir iş insanı. Çok da varlıklı biri. Davinson çok yüksek bir isim" ifadelerini kullandı.



"Bu sene bizim için dayanışma ve konsantrasyon senesi"

Süper Lig'deki rakiplerinin güçlü olduğunu söyleyen Timur, "Bu güzel bir şey. Geçen sene de çok zevkli bir lig yaşandı. Bundan 4-5 sene ile kıyaslarsak Türkiye Ligi'nin seviyesi arttı. Bu sene daha da artacak. Biz bu seneyi kendi içerimizde çok farklı çalışma yapacağız. Bu sene bizim için dayanışma ve konsantrasyon senesi. En önemli şey dayanışma. Dayanışma, her türlü şeye sahip çıkmaktır. Galatasaray ile ismi anılan herkese sahip çıkmaktır. Dayanışma zorlukta bir ada olmaktır. Kurtuluş Savaşı ruhu nedir, tüm imkansızlıklara rağmen bir şey yapmaktır. Taraftarımıza çağrım, oyuncularımıza sahip çıkalım. En çok üzen şey, top kaybettiğindeki uğultu. Bizim vazifemiz sonsuz destek. Herkes alının terinin sonuna kadar mücadele ediyor. Biz şampiyon olacaksak kayıtsız, şartsız destekle olabiliriz. Öyle destek vermeyerek şampiyon oluyorsak da onun adına şampiyonluk demeyelim. İkincisi, niye konsantrasyon, bu sene her türlü şey yapılacak, bizim birliğimizin dağıtılması için, konsantrasyonumuzun dağıtılması için. Yapılmaya da başlandı. Daha neler neler yapılacak. Her şeye karşı duyarlı ve uyanık olmamız lazım. Biz kötü yöneteme, etik dışı yönteme tenezzül etmeyeceğiz. Edilen hiçbir şeye de müsaade etmeyeceğiz. Burada Galatasarayımızın muhabirleri var. Eksik bilgi, transfer haberi verilmedi. Transfer haberinin verilmesi Galatasaray'a zarardır. Ben transfer haberi veren, transfer haberi için etkileşimini arttırmaya çalışan hiç kimseye transferi yapmaya çalışan bir insan ve Galatasaraylı olarak, taraftarın hakkını helal etmemesini rica ediyorum. Bunların hepsi Galatasaray'ın daha pahalıya transfer yapmasına sebeptir. Neden Galatasaray için 500 oyuncu ismi çıkıyor da, başka kulüplerden 50 oyuncu çıkıyor. Niye, taraftarımız bunu talep ediyor. 500 tane haber çıkıyorsa, 490'ını yanlış. Buradaki insanlar doğru haberleri veriyorlar, ondan sonra süreç değişiyor. Transfer dinamik bir süreç. 3 gün önce doğru, 3 gün sonra başka bir hale bürünüyor, bu sefer yanlış oluyor. Bu işin doğası bu. Popülizmin kazandığı yerde doğru kaçar. Bu sene bizim için önemli bir sene. Geçen seneki birlikteliğimizin çok daha büyük birlikteliğini ortaya koyacağız ve Galatasaray camiasını bu işleri en doğru yapan camiadır. Bu sene hep birlikte yapmamız lazım. Zor bir grup. Şu takıma Inter forması giydirelim o zaman bu gruba o kadar zor bir grup der miyiz. Bir kere önce hayal edeceğiz. Yenmek var, yenilmek var. Hayal ettiğimizi niye ifade etmiyoruz. Sosyal medyada linç yeriz diye. Bu da popülizmin sonucu. Ne oluyor, Galatasaray kaybediyor" diye konuştu.

Erden Timur ayrıca toplam sponsorluklardan 53 milyon Euro gelir elde edildiğini, bunun daha da artacağını söyledi.



"Sergio Ramos gelmeye ikna olmuştu"

İspanyol defans oyuncusu Sergio Ramos ile de ilgilendiklerini açıklayan Timur, "Sergio Ramos gelmeye ikna olmuştu. Sevilla tercihini bir taraftan da bekliyordu. Sergio Ramos'a da Suudi Arabistan çok teklif vardı. Biz de o rakamı veremiyorduk. Git gide rakam bize doğru düşüyordu. En sonda 8.5 milyon Eurolara düşmüştü. Bizim istediğimiz noktada farklılarımız vardı. Sevilla gelince, o da geldiği kulüp, oraya gitmek istedi. Davinson ile Sergio Ramos arasında, yüzde 60-70 oranında Davinson tercih ediliyordu. İkisi de çok iyi oyuncular. Davinson ve Ndombele'ye baktığınızda 3-4 yıl evvel bonuslar hariç bonservislerine 104 milyon Euro ödendi. Ndombele, Tottenham'ın tarihindeki en pahalı transferi" açıklamasında bulundu.İHA

Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular

27.09.2026 20:30:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Dursun Özbek, Suudilerle Galatasaray'ı konuştu! İşte masadaki konular
Başkan Dursun Özbek'in, Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh ile yapmayı planladığı görüşme iddia edilenin aksine Galatasaray'ın "satışından" ziyade, Suudi Arabistan'ın futbola akıttığı milyar dolarlık pastadan sponsorluk ve ticari iş birlikleri kanalıyla pay alma çabası. Ancak kulübün geleceği ve finansal yapısı üzerindeki Arap sermayesi etkisi arttıkça, satılma dedikoduları da kaçınılmaz olarak basında ve taraftar arasında konuşulmaya devam edecek.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Turki Al-Sheikh'in yakınlaşması; Türk futbolundaki finansal sıkıntılar ve Suudi Arabistan'ın futbola yaptığı yatırımlar göz önüne alındığında oldukça kritik bir hamle. Bu yüzden kamuoyunda bu görüşme için camiada "Dursun Özbek, Galatasaray'ı satmak için ilk adımları attı" şeklinde dedikoduları yayılmaya başladı. Ancak işin aslı elbetteki öyle değil.

Galatasaray'ın öncelikli hedefi kulübe sıcak para girdisi sağlamak, küresel marka değerini artırmak ve proje bazlı yatırımlarına kaynak bulmak.

Galatasaray, Avrupa standartlarında gelir elde edebilmek için Suudi menşeli büyük şirketlerle (Fly Nas, NEOM, Aramco, Visit Saudi vb.) yüksek bütçeli sponsorluk anlaşmaları talep edebilir.

Kemerburgaz Tesisleri veya Florya projesi gibi gayrimenkul dönüşümlerinde Suudi fonlarından uzun vadeli ve düşük maliyetli yatırım imkanı aranabilir.

Yüksek maliyetli oyuncuların transferinde veya kadrodaki yüksek maaşlı isimlerin Suudi kulüplerine satılarak bonservis geliri elde edilmesinde bir köprü kurulması hedeflenebilir.

Riyad Seasons gibi uluslararası organizasyonlarda yer alarak ciddi katılım payları ve galibiyet primleri kazanmanın yolları zorlanabilir.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Heyeti Başkanı olan Turki Al-Sheikh, ülkesinin "Vision 2030" çerçevesinde sporu ve eğlenceyi küresel bir güç unsuru olarak kullanma stratejisinin merkezinde.

Türk futbolunun bölgedeki en yüksek izlenebilirliğe sahip kulüplerinden biri olan Galatasaray'a, Suudi devlet fonu (PIF) destekli dev markalar üzerinden stratejik sponsorluklar teklif edebilirler.

Galatasaray'ı Riyad'da düzenlenecek özel turnuvalara, hazırlık maçlarına dahil ederek milyon dolarlık katılım ücretleri sunabilirler.

Suudi Pro Ligi kulüpleri ile Galatasaray arasında oyuncu kiralama veya transfer süreçlerinde öncelik ve finansal kolaylıklar sağlanabilir.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinden genç yeteneklerin Galatasaray altyapısında yetişmesi için ortak akademi projeleri ve fon aktarımı teklif edilebilir.

"Galatasaray Araplara satılıyor" söylentileri yıllardır Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bir iddiadır. Ancak bu görüşmeyi doğrudan bir "satış" olarak okumak hukuki ve hukuki olmayan nedenlerle gerçekçi değil.

Newcastle United veya PSG örneklerinde olduğu gibi, devlet destekli Arap fonlarının kulüplere ilk girişi genelde sponsorluklar, hazırlık turnuvaları ve dostluk ilişkileriyle başlar. Dedikodu üreten çevreler bu ziyareti bir "zemin arayışı" veya "kamuoyu nabzı ölçme" adımı olarak yorumlar. Bu yüzden Dursun Özbek'in kulübü satmak için zemin hazırladığı iddiaları altı boş olsa da dolanıyor.

Futbolun zirvesinden mali krize

Fenerbahçe'nin eski yıldızı, futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı

26.09.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Futbolun zirvesinden mali krize
Futbolun zirvesinden mali krize
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden ve bir dönem Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, futbolculuk kariyerinde kazandığı servetin yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı.

53 yaşındaki eski futbolcu, çarpıcı açıklamaları Portugal Football Summit etkinliğinde, futbolcuların kariyer sonrası yaşamı ve finansal yönetimi üzerine düzenlenen panelde yaptı.

"HESABIMI SIFIRLAYAN İNSANLARLA SORUN YAŞADIM"

Roberto Carlos, servetindeki büyük kaybın tek bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Eski menajeriyle yaşadığı ciddi bir problem ile ailevi meselelerin finansal çöküşünde etkili olduğunu belirtti.

Carlos'un anlatımına göre olay oldukça ani gelişti. Bir gece hiçbir şeyden habersiz uyuduğunu, ertesi gün ise daha önce varlığından haberdar olmadığı çok sayıda belgeyle karşılaştığını söyledi.

"Eski menajerimle ciddi bir problem yaşadım. Çok ciddi bir ailevi problem yaşadım. Perşembe günü gece yarısı uyudum, cuma günü varlığından bile haberdar olmadığım bir sürü belge aldım. Orada bütün hikâyemi kaybettim."

KAYBIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Carlos, yaşadıklarını anlatırken özellikle menajerler ve ailevi sorunlara dikkat çekti.

"Menajerler ve ailevi meseleler yüzünden futboldan kazandığım her şeyin yüzde 99'unu kaybettim. Hatalar yaptım."

Eski yıldız, yaşadıklarının başka futbolcular için ders olması gerektiğini belirterek genç oyunculara da uyarıda bulundu.

Burada önemli bir ayrıntı var: Roberto Carlos, parasının hangi kişi tarafından, hangi işlemle veya hangi miktarda kaybedildiğini ayrıntılı biçimde açıklamadı. Kamuoyuna yansıyan açıklamalarında eski menajeri ve ailevi sorunlardan söz etti ancak belirli kişileri isim vererek suçlamadı.

"POST-KARİYERİMİ DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Roberto Carlos, aslında futbolu bırakmadan önce geleceğini planladığını da anlattı.

Futbolculuk döneminde kariyer sonrasına hazırlandığını, sportif direktörlük lisansı aldığını ve çeşitli markalarla çalıştığını belirten Brezilyalı yıldız, buna rağmen yaşadığı sorunların mali durumunu ağır biçimde etkilediğini söyledi.

HAYATINI YENİDEN DÜZENLEDİ

Carlos, yaşadığı finansal krizin ardından hayatını yeniden yapılandırdığını da açıkladı.

İş ortağı Paul Brighten ve Entourage Sport & Entertainment ile çalışmasının ardından finansal ve ailevi hayatını yeniden düzenlediğini belirtti.

175 MİLYON DOLAR İDDİASI

Bazı haberlerde Roberto Carlos'un futbol kariyerinden yaklaşık 175 milyon dolar kazandığı yönünde rakamlar yer alsa da, son açıklamalarında Carlos'un kendisi bu rakamı doğrulamadı. Güvenilir kaynakların aktardığı kesin ifade, onun futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiği yönünde.

Bu nedenle ortaya çıkan tablo, "175 milyon doların tamamını kaybetti" şeklinde kesin bir hesaplamadan ziyade, Roberto Carlos'un kendi beyanına göre futbolculuk döneminde elde ettiği servetin neredeyse tamamını kaybettiği şeklinde aktarılmalı.

FUTBOLUN ZİRVESİNDEN MALİ KRİZE

Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın unutulmaz sol beki olan Roberto Carlos, kariyeri boyunca dünyanın en yüksek gelir elde eden futbolcularından biri haline geldi. Ancak kendi anlatımına göre menajerlik ilişkileri, ailevi problemler ve kendi yaptığı hatalar, futbol sonrasında ciddi bir finansal kayba yol açtı.

Carlos bugün yaşadığı süreci genç futbolculara yönelik bir uyarı olarak anlatıyor: "Başıma gelen kötü şeyleri gençlere anlatıyorum ki benim yaptığım hataları yapmasınlar."

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor


 
Taylandlı atlet Puripol Boonson, erkekler 100 metre kategorisinde 9.90'lık derecesiyle Japonya'da düzenlenen şampiyonada Asya Oyunları rekoru kırdı.
 

26.09.2026 07:06:00 / Güncelleme: 26.09.2026 07:14:52
Yaşar Cebesoy
 
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor

Japonya'nın Aiçi eyaleti ile Nagoya kentinin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Asya Oyunları devam ediyor. Organizasyonun altıncı gününde Nagoya City Mizuho Park Atletizm Stadı'nda erkekler ve kadınlar 100 metre finalleri gerçekleştirildi. Final yarışında Taylandlı atlet Puripol Boonson ile Çinli atlet Yucie Çen, Asya Oyunları rekoru kırarak altın madalya kazandı. Boonson 9.90, en 11.06 koştu.

Asya'daki en iyi derece

Boonson, yarı finade de 9.91 koşmuştu. 9.90'lık derece aynı zamanda bir Asyalı tarafından elde edilen en hızlı ikinci 100 metre derecesi... Çinli Su Bingtian, 2021'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nda 9.83'lük dereceyle Asya rekoru kırmıştı. Aynı yarışta olimpiyat şampiyonu olan İtalyan atlet Marcell Jacobs da 9.80 ile Avrupa rekoru kırmıştı. Afrika rekoru ise 9.77 ile Kenyalı atlet Omanyala'ya ait... Kırılış tarihi yine 2021... Dünya rekoru ise 9.58 ile Usain Bolt'a ait... Bolt, bu efsanevi dereceyi 2009'da Berlin'de yapmıştı.

İkincilik ve üçüncülük Ummanlı kardeşlerin

Asya Oyunları'nda 100 metre erkeklerde Ummanlı kardeşler Ali El Beluşi ve Melham El Beluşi, sırasıyla ikinci ve üçüncü olarak kişisel en iyi derecelerini elde ederek dikkat çekici bir aile zaferine imza attı. Ali, 10.04; Melham, 10.11 koştu.

Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı

26.09.2026 00:53:00 / Güncelleme: 26.09.2026 00:58:24
Haber Merkezi
 
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı. Türkiye, ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup olurken, grubun diğer karşılaşmasında İtalya da sahasında Belçika'ya 2-0 yenildi.

Bu sonuçla birlikte Türkiye ve İtalya ilk maçlarını puansız tamamladı. Fransa ile Belçika ise 3'er puan aldı.

Türkiye, 28 Eylül Pazartesi günü İtalya'yı konuk edecek. İki takım açısından da karşılaşma kritik hale gelirken, kaybeden tarafın gruptaki işi daha da zorlaşacak. UEFA'nın resmi fikstüründe de Türkiye-İtalya karşılaşması 28 Eylül olarak yer alıyor.

GRUPTA SON DURUM

Belçika – 3 puan
Fransa – 3 puan
Türkiye – 0 puan
İtalya – 0 puan

Türkiye'nin Fransa karşısındaki 1-0'lık yenilgisinin ardından şimdi gözler İtalya maçına çevrildi. İtalya da Belçika'ya 2-0 kaybederek Türkiye karşısına puansız çıkacak.

Pazartesi günü oynanacak mücadele, iki takım için de "ya tamam ya devam" niteliğinde erken bir kritik sınav olacak.

Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı

Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

26.09.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

Beşiktaş: Eugene Omoruyi 17, Jaylen Nowell 17, Ante Zizic 4, David DeJulius 4, DaQuan Jeffries, Anthony Brown 7, Scottie Wilbekin 12, Devon Dotson 9, Conor Morgan 15, Wenyen Gabriel 6, Berk Uğurlu 3



1. Periyot: 27-28

Devre: 51-54

3. Periyot: 71-81

Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men

Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde

22.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Muhammed Salah’a 6 ay İcardi’ye 3 yıl men
Futbol dünyasının iki yıldız ismi Mauro Icardi ve Muhammed Salah, trafik ihlalleri nedeniyle uygulanan yaptırımlarla gündemde. Arjantin'de Icardi'nin ehliyetine el konulurken, İngiltere'de Trabzonspor'un yeni yıldızı Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı ve para cezası verildi.

Icardi'ye 2029'a kadar trafikten men

Arjantin'de Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir trafik yaptırımı uygulandı.

Buenos Aires Eyalet Ulaştırma Bakanlığı, Icardi'nin araç kullanırken görüntülendiği bir videoyu yayımladı. Bakanlık açıklamasında, futbolcunun süresi dolmuş ehliyetle araç kullandığı, araçta bulunan China Suarez'in emniyet kemerini çıkardığı ve Icardi'nin seyir halindeyken pencereden dışarı sarktığı belirtildi.

Açıklamaya göre Icardi'nin ehliyetine tedbir amacıyla el konuldu. Futbolcunun yeniden ehliyet alabilmesi için araç kullanmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerekiyor.

Arjantin basınında yer alan haberlere göre ise Icardi hakkında uygulanan trafikten men kararının 2029 yılına kadar geçerli olduğu öne sürüldü.

Salah'a 6 ay direksiyon yasağı

Sezon başında Süper Lig devi Trabzonspor'a transfer olan Mohamed Salah ise İngiltere'de hız sınırını aşması nedeniyle mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Salah'a 6 ay araç kullanma yasağı verilirken, ayrıca 660 sterlin para cezası uygulandı.

Mahkeme kararında Salah'ın ayrıca 120 sterlin mahkeme masrafı ve 264 sterlin mağdur ek ücreti ödemesine hükmedildi.

Salah'ın daha önce de trafik ihlali nedeniyle ceza aldığı ortaya çıktı. Mısırlı yıldız, 2022 yılında Stockport'ta hız sınırını aşması nedeniyle 200 sterlin para cezasına çarptırılmış ve ehliyetine 3 ceza puanı işlenmişti.

İki yıldız, iki farklı yaptırım

Icardi hakkında açıklanan yaptırım, ehliyetin tedbiren alınması ve yeniden ehliyet için sürüş uygunluğunun değerlendirilmesini içerirken, Salah hakkında mahkeme tarafından 6 aylık araç kullanma yasağı uygulanması dikkat çekti.

Bir tarafta 2029'a kadar uzandığı bildirilen men kararı, diğer tarafta 6 aylık direksiyon yasağı...

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.