Gazze'de ölüm, İsrail'de keyif!
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda siviller hayatını kaybetmeye devam ederken sınırın İsrail tarafında insanlar bisiklet turnuvasına hazırlanıyor.
09.12.2023 16:47:00
AA
AA





İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda siviller hayatını kaybetmeye devam ederken sınırın İsrail tarafında insanlar bisiklet turnuvasına hazırlanıyor. İsrail'de 3 Kasım'da düzenlenmesi planlanan Ironman bisiklet turnuvasının savaş koşullarından dolayı iptal edildiği açıklanmıştı. Turnuvanın tekrar düzenlenip düzenlenmeyeceği belli olmasa da İsrailli bisikletçiler, antrenmanlarına devam ediyor.
Anadolu Ajansı muhabiri, Gazze sınırı yakınlarındaki Askalan kentinde turnuvaya hazırlanmak için gruplar halinde bisiklet süren İsraillileri görüntüledi. Yossi Moşe, turnuvanın ne zaman düzenleneceğini bilmediğini ancak kendilerinin hazırlık yapmaya devam ettiklerini söyledi. Gazze sınırına yakın bir noktada bisiklet süren diğer bir İsrailli Simon Nassaline ise 7 Ekim'de savaşın başlamasının ardından bisiklet sürmeye kısa süreliğine ara verdiğini, beş hafta önce ise yeniden başladıklarını anlattı.
İsrail ordusunun yoğun bombardımanı altındaki Gazze'de ise bırakın insanların bisiklet turnuvasına hazırlanmasını, abluka nedeniyle yakıt bulunmamasından ve saldırıların kendilerini de hedef almasından dolayı ambulanslar ve arama kurtarma ekipleri bile çalışamıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, Cuma günü yaptığı açıklamada, bu nedenle enkaz altındaki yaralı ve ölülere ulaşamadıklarını, insanların enkaz altında kan kaybından hayatını kaybettiğini söylemişti.
İsrail'in saldırılarda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere Gazze'de günlük ortalama 300'den fazla Filistinli hayatını kaybediyor. HABER MERKEZİ/AA






















































































