Ekim ayında fiyatının yüzde 25 oranında artırılacağı açıklanan ve dar gelirlilerin beslenmesinde en önemli unsur olan ekmekte, israfın önlenmesi gerektiği belirtildi.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Diyet Uzmanı Meryem Yılmaz, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin yaşandığı Türkiye'de, aslında çok basit olan muhafaza yöntemini bilmemek ya da umursamamazlık nedeniyle, günde 250-300 bin dolayında ekmeğin çöpe atıldığının tahmin edildiğini söyledi. Ekonomik ve sosyal açıdan toplumsal sorun haline gelen ekmek israfının önlenmesi için, üreticiden tüketiciye kadar herkesin bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Yılmaz, "Ekmek israfı konusu, üzerinde çok ciddi durulması ve acil çözüm üretilmesinigerektiriyor" dedi.
Yılmaz, "Gıda üretiminde gıpta ile bakılan az sayıdaki ülkeden birisi olmamız, ekmeği çöpe atmamızı değil, aksine sahip olduklarımıza sahip olmayanların durumunu görüp, daha duyarlı olmamızı gerektirir" diye konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Diyet Uzmanı Meryem Yılmaz, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin yaşandığı Türkiye'de, aslında çok basit olan muhafaza yöntemini bilmemek ya da umursamamazlık nedeniyle, günde 250-300 bin dolayında ekmeğin çöpe atıldığının tahmin edildiğini söyledi. Ekonomik ve sosyal açıdan toplumsal sorun haline gelen ekmek israfının önlenmesi için, üreticiden tüketiciye kadar herkesin bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Yılmaz, "Ekmek israfı konusu, üzerinde çok ciddi durulması ve acil çözüm üretilmesinigerektiriyor" dedi.
Yılmaz, "Gıda üretiminde gıpta ile bakılan az sayıdaki ülkeden birisi olmamız, ekmeği çöpe atmamızı değil, aksine sahip olduklarımıza sahip olmayanların durumunu görüp, daha duyarlı olmamızı gerektirir" diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.