logo
25 NİSAN 2024

Haber turu...

13.04.2006 00:00:00
Günün gelişen diğer spor olayları için haber turu...

Çaykur Rize kazanmak istiyorÇaykur Rizespor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Galatasaray maçında sahaya iyi futbol yansıtarak kazanmayı amaçladıklarını söyledi. Kurtar, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ve Beşiktaş deplasmanından puanla dönmeyi başardıklarını belirterek, "Biz her maça 3 puan parolası ile çıkıyoruz. Galatasaray maçı da bu maçlardan biri" dedi. Galatasaray maçında iyi oynayarak sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade eden Kurtar, "Sahamızda nasıl oynuyorsak, deplasmanda da aynı şekilde oynuyoruz. Bizim kafamızdaki düşünce kiminle oynarsak oynayalım, futbolun gereği neyse onu sahaya yansıtmak. Galatasaray maçı da öyle olacak. Sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız. İnşallah galip gelen biz oluruz" diye konuştu. Gençlerbirliği futbolcu arıyorUEFA Kupası'na katılma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gençlerbirliği'nde, genel menajer Hasan Çetinkaya ve yardımcı antrenör Bülent Korkmaz, yurtdışında futbolcu bakıyor. Genel menajer Hasan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, başkent Paris'e geldiklerini belirterek, "Fransa Kupası'ndaki 4 karşılaşmayı izleyeceğiz. Özellikle bizim eksiğimiz olan sol kanat için arayışımız var. 15 Nisan Cumartesi gününe kadar buradayız. Buradan daha sonra Kayseri Erciyesspor maçı için Kayseri'ye geçeceğiz'' dedi.

Kayserispor'un UEFA yarışıKayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, UEFA yarışının daha çok Gençlerbirliği ile Kayserispor arasında yaşanacağını belirtti. Mamur, yaptığı açıklamada, ligde son 5 haftada istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek, takımın UEFA hedefineçok şartlanmanın stresini yaşadığını ifade etti. Kendileri iyi sonuçlar alamazken, rakiplerinin de zaman zaman düşüşe geçtiğini belirten Mamur, şunları söyledi: "Hedeflere fazla şartlanınca bazı şeyler tersine dönüyor. 5 haftabunları yaşadık. Ama diğer takımlara baktığınız zaman Trabzonspor ve Beşiktaş da düşüşte. Onlar da aynı hedefe oynuyor. Trabzonspor, UEFA hedefinden uzaklaştı gözüküyor. Beşiktaş hedefi bıraktı diye düşünüyorum. Onların bir hedefi vardı, bunu yakaladılar. Gençlerbirliği ise iyi çıkış yaptı. UEFA yarışı, Gençlerbirliği ile Kayserispor arasında geçecek. En az rakiplerimiz kadar bizde UEFA içinşansslıyız."

Kayseri Erciyes 2 yabancısını gönderdiKayseri Erciyesspor ara transfer döneminde renklerine kattığı Lucien Mettomo ile Soares De Melo'yu ülkelerine gönderdi. Mavi siyahlı ekip, 25 Ocak'ta transfer ettiği Brezilyalı forvet De Melo ile 30 Ocak'ta renklerine kattığı Kamerunlu stoper Mettomo'dan beklediği performansı alamadı. Teknik direktör Mustafa Uğur'un değerlendirmeleri sonucu transfer edilen iki yabancı futbolcudan Mettomo, sadece iki kupa maçında mavi siyah formayı giyerken, De Melo ise 2 lig maçında sonradan oyuna dahil oldu. Karşılaşmalarda vasat oyunun üzerine çıkamayan ve antrenmanlarda da teknik heyetin beğenisini toplayamayan 2 futbolcu, yönetim kurulu kararıyla sezon sonu beklenmeden gönderildi. Diyarbakırspor Trabzon'a bileniyorDiyarbakırspor, Turkcell Süper Ligi'nin 30. haftasında Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Seyrantepe Spor Kompleksi'nde yapılan antrenman öncesi Teknik Direktör Faruk Hadzibegiç, oyuncularla yarım saat süren bir toplantı yaptı. Antrenmanda Yeşil-kırmızılı futbolcular, düz koşu ve kültür fizik hareketlerinin ardından 5'e 2 pas çalışması ve yarı sahada taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Antrenmanda futbolcuların hayli hırslı oldukları dikkat çekerken, Boşnak teknik adam çift kale maçı sık sık durdurarak hata yapan oyuncularını uyardı. Teknik Direktör Faruk Hadzibegiç, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, futbolcularının performansından memnun olduğunu belirterek, "Ligde 5 maçımız kaldı. Bu maçlarda varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Trabzonspor maçından sonra 2'si dışarıda, 2'si içeride olmak üzere 4 maç oynayacağız." dedi.Bursaspor'dan kenetlenme çağrısıİkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi lideri Bursaspor'da, yönetim kurulu, tüm kente, kenetlenme ve takımlarına sahip çıkma çağrısında bulundu. Yeşil-beyazlı yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada,Altay maçında alınan 2-1'lik yenilgiye rağmen, takımın Süper Lig'e çıkma yolundaki avantajını sürdürdüğü, kalan 5 maç öncesi en yakın rakiple 5, 3. sıradaki rakiple 6 puan fark bulunduğu belirtildi. Takımın ligin ilk yarısında aldığı sonuçların şehri erken şampiyonluk havasına soktuğu, bir an önce başarıya ulaşmayı bekleyen kentte rehavet oluşturduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Şampiyonluk söylemleri, takımımız üzerinde etkisini sezonun ikinci yarısında ve özellikle bitime doğru yaklaştığımız son haftalarda gösterdi. Var gücümüzle ilk maçımız olan Karşıyaka maçına odaklanarak, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayıdüşünmeliyiz. Biz kalan maçlarımızı kazanırsak, zaten şampiyonluk Bursasporumuzun olacaktır."

Yükselme Grubu'nda 14. hafta maçları bugün oynanacakİkinci Lig Yükselme Grubu'nda 14. hafta maçları bugün yapılacak. Tamamı saat 14.30'da başlayacak maçların programı şöyle:Kasımpaşa - AlanyasporGençlerbirliği ASAŞ - İnegölsporBucaspor - SiirtsporKartalspor - EskişehirsporÜnyespor - Kahramanmaraş

7 federasyon 'resmen' özerk oldu7 federasyon daha "resmen" özerk oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Merkez Danışma Kurulu'nca görüşülerek, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'nın teklifi, Başbakanlık makamının oluru ile federasyonların özerklik başvuruları, resmi gazetede yayınlanarak kabul edildi. Çim Hokeyi, Buz Pateni, Buz hokeyi, Sualtı Sporları, Sutopu, Halter ve Triatlon federasyonları'nın özerklikleri, resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazetede yayınlanan karar gereğince, 3289 sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun ek 9'uncu maddesi hükmünce, 7 federasyonun idari ve mali yönden özerk oldukları ilan edildi.

Amatör spor kulüplerinden kan bağışıKızılay Çapa Kan Merkezi ile Ferdi Amatör Spor Kulüpleri, 15 Nisan Cumartesi günü kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Kızılay Derneği'nden yapılan açıklamada, Kadırga Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek bağış kampanyası ile güvenli kan bağışçılarının artırılması ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesininamaçlandığı kaydedildi. Kampanyaya, amatör spor kulüpleri yöneticilerinin yanı sıra hakemler, antrenörler ve sporcuların katılacağı bildirildi.

Arkadaşlarının kabusu olduBelçika Birinci Ligi takımlarından Anderlecht'de, milli futbolcu Anthony Vande Borre, takım arkadaşlarının kabusu oldu. Borre, ilk olarak antrenmana bisikletle gelen sol kanat oyuncusu İsveçli Christian Wilhelmsson'a arabasıyla çarparak yaraladı. Wilhelmsson'ın başına kaza sonrası 3 dikiş atıldığı öğrenildi.Daha sonra antrenmana çıkan Borre, bu kez de idman sırasında kaleci Silvio Proto ile çarpışarak bu oyuncunun dişini kırdı. İkili arasında yaşanan gerginlik ise antrenör Frank Vercauteren tarafından yatıştırıldı. Bu arada Anderlecht Kulübü, 28 Temmuz tarihinde RSCA-TV adı altında bir televizyon kanalı kuruyor.Belgacom Televizyonu abonesi olan kişiler, 10 Avro ödemeleri halinde haftada 26 dakika Anderlecht Kulübü ile ilgili haberleri izleyebilecekler.

Shaquille O'Neal 'triple-double' yaptıABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA), yapılan 5 maçla devam edildi. Miami Heat, sahasında konuk ettiği Toronto Raptors'ı 106-97 yenerken, Shaquille O'Neal "triple-double" yaptı. Heat'de, 28 dakika sahada kalan O'Neal, 15 sayı, 11 ribaunt ve 10 asistle kariyerindeki ikinci "triple-double"ını yaparken, takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.  Chicago Bulls ise, sahasında New Jersey Nets'i Ben Gordon'un başarılı oyunu sonunda 104-101'lik skorla geçmeyi başardı. Bulls'a galibiyeti getiren en önemli isim maçı 36 sayı, 4 top çalma ve 3 asistle tamamlayan Ben Gordon oldu. Gecenin diğer maçlarında ise Memphis Grizzlies, sahasında Minnesota Timberwolves'i 92-76, San Antonio Spurs kendi evinde SeattleSupersonics'i 104-95 ve Los Angeles Lakers da yine sahasında Golden State Warriors'u 111-100 yendi.
AKP'li belediyeden o görüntü hakkında açıklama
'Takdir halkımızındır'
Ankara'da konuşulan Akşener senaryosu
Hedefi 2028 mi?
Piyasalar merakla bekliyordu
TCMB faiz kararını açıkladı
İddia üzerine DMM'den açıklama geldi
Ehliyetlerine el konulmayacak!
Projeyi öğrenciler geliştirdi
8 şiddetindeki depreme dayanıklı
Özel'den 'Çorlu' kararı hakkında açıklama
'Siyasi sorumluluk unutulmamalı'
AK Partili meclis üyesinin dikkat çeken şovu
Başkanın önünde kendini yere attı
Irak'tan atılan adım hakkında MSB'den açıklama
PKK 'yasaklı örgüt' ilan edildi
Çorlu tren kazasının cezaları belli oldu
6 sene sonra karar açıklandı
İYİ Parti'de istifalar devam ediyor
Kongre öncesi üst düzey istifa
Şehirde göz gözü görmüyor
Çöl tozu İzmir'i teslim aldı
57. Alay Vefa Yürüyüşü düzenlendi
Her şey 109 yıl önceki gibi
31 Mart sonrası anketi
CHP yine birinci parti mi?
14 yaşındaki katil zanlısı tutuklandı
4 yaşındaki Sultan vahşice öldürüldü
Kınalı kuzular dedelerinin yolunda yürüdü
"Dedeciğim ben geldim"
AKP'li belediyeden o görüntü hakkında açıklama
'Takdir halkımızındır'
Ankara'da konuşulan Akşener senaryosu
Hedefi 2028 mi?
Piyasalar merakla bekliyordu
TCMB faiz kararını açıkladı
İddia üzerine DMM'den açıklama geldi
Ehliyetlerine el konulmayacak!
Projeyi öğrenciler geliştirdi
8 şiddetindeki depreme dayanıklı
Özel'den 'Çorlu' kararı hakkında açıklama
'Siyasi sorumluluk unutulmamalı'
AK Partili meclis üyesinin dikkat çeken şovu
Başkanın önünde kendini yere attı
Irak'tan atılan adım hakkında MSB'den açıklama
PKK 'yasaklı örgüt' ilan edildi
Çorlu tren kazasının cezaları belli oldu
6 sene sonra karar açıklandı
İYİ Parti'de istifalar devam ediyor
Kongre öncesi üst düzey istifa
Şehirde göz gözü görmüyor
Çöl tozu İzmir'i teslim aldı
57. Alay Vefa Yürüyüşü düzenlendi
Her şey 109 yıl önceki gibi
31 Mart sonrası anketi
CHP yine birinci parti mi?
14 yaşındaki katil zanlısı tutuklandı
4 yaşındaki Sultan vahşice öldürüldü
Kınalı kuzular dedelerinin yolunda yürüdü
"Dedeciğim ben geldim"

Ancelotti'nin Arda inadı kırıldı

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti, "Arda maçta süre almaya layık. Yarın oynayabilir" dedi
25.04.2024 14:00:00
Anadolu Ajansı
Ancelotti'nin Arda inadı kırıldı
Ancelotti'nin Arda inadı kırıldı

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, yarın deplasmanda Real Sociedad'a karşı oynayacakları lig maçında Arda Güler'e süre vermeyi düşündüğünü söyledi.

Ancelotti, düzenlediği basın toplantısında, Arda Güler ile ilgili gelen bir soruya "İyi durumda. Uzun zamandır hazır durumda ama fırsat bulamadı. Oynadığımız maçlar çok çekişmeliydi. Arda maçta süre almaya layık. Yarın oynayabilir." dedi. La Liga'da en yakın rakipleri Barcelona'nın 11 puan önünde olmalarına rağmen matematiksel olarak garantilenmeden kendilerini şampiyon olarak hissetmemeleri gerektiğini vurgulayan Ancelotti, "Garanti edene kadar mücadele etmek gerekir. Takımın dinamiği, oyuncuların çalışmaları çok iyi. Bunun devam etmesi için tek yol mücadeleye devam edip, en iyisini sahada vermek." şeklinde konuştu.

Bu sezon La Liga'da yedeklerden girdiği 5 maçta toplamda sadece 31 dakika süre alan Arda Güler, son 5 maçtır (İkisi Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City maçları) Ancelotti'nin tercihleri arasına girmedi.

Diğer yandan İtalyan teknik adam, futbolcularından Bellingham'ın dün gece mide sorunu yaşadığını, Rodrygo'nun da grip olduğunu ancak yarına hazır olmalarını beklediğini kaydederek, Mendy'nin ise Madrid'de kalarak hazırlıklarına devam edeceğini ifade etti.

Ancelotti, Barcelona'da bir sezon daha kalma kararı alan Xavi Hernandez için de "Bence doğru bir karar." yorumunu yaptı.

La Liga'da yarın başlayacak 33. hafta maçları öncesine Real Madrid 81 puanla lider, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Real Sociedad ise 51 puanla 6. sırada bulunuyor. AA

Kartal ilk derbi galibiyetinin peşinde

Trendyol Süper Lig'de bu sezon henüz derbi galibiyeti alamayan Beşiktaş, bu hasretine Fenerbahçe karşısında son vermek istiyor
25.04.2024 13:10:00 / Güncelleme: 25.04.2024 14:29:50
İhlas Haber Ajansı
Kartal ilk derbi galibiyetinin peşinde
Kartal ilk derbi galibiyetinin peşinde
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile mücadele edecek.

Siyah-beyazlılar, bu müsabakada elde edeceği 3 puanla 2023-2024 sezonundaki ilk derbi galibiyetini almak istiyor. Ligin 9. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Kartal, 15. haftada ise Tüpraş Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye 3-1 kaybetti.

Beşiktaş, ligin ikinci yarısında ise 28. haftada Galatasaray'a bu kez evinde 1-0 yenildi. Siyah-beyazlı teknik heyet ve futbolcular, kötü geçen sezonun ardından taraftarına derbi galibiyeti hediye edebilmek için Fenerbahçe karşısına çıkacak. İHA

Dev maçta görev Volkan Bayarslan'ın

Trendyol Süper Lig'de 34. haftanın hakemleri açıklandı
25.04.2024 11:40:00 / Güncelleme: 25.04.2024 12:36:52
Anadolu Ajansı
Dev maçta görev Volkan Bayarslan'ın
Dev maçta görev Volkan Bayarslan'ın

Trendyol Süper Lig'de 34. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakem Volkan Bayraslan yönetecek

Ligin 34. haftasında düdük çalacak hakemler şöyle:

Yarın:

20.00 Yukatel Adana Demirspor-Galatasaray: Bahattin Şimşek

27 Nisan Cumartesi:

16.00 Kasımpaşa-Yılport Samsunspor: Halil Umut Meler

16.00 EMS Yapı Sivasspor-TÜMOSAN Konyaspor: Murat Erdoğan

19.00 Atakaş Hatayspor-RAMS Başakşehir: Atilla Karaoğlan

19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş: Volkan Bayarslan

28 Nisan Pazar:

16.00 Siltaş Yapı Pendikspor-Mondihome Kayserispor: Ümit Öztürk

16.00 Corendon Alanyaspor-İstanbulspor: Muhammet Ali Metoğlu

19.00 Trabzonspor-Gaziantep FK: Direnç Tonusluoğlu

19.00 Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü: Turgut Doman

29 Nisan Pazartesi:

20.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Bitexen Antalyaspor: Kadir Sağlam AA

34. haftanın perdesi açılıyor

Trendyol Süper Lig'de 34. hafta heyecanı yarın tek maçla başlayacak
25.04.2024 11:30:00 / Güncelleme: 25.04.2024 12:33:07
Anadolu Ajansı
34. haftanın perdesi açılıyor
34. haftanın perdesi açılıyor

Trendyol Süper Lig'e 34. hafta karşılaşmalarıyla devam edilecek.

Haftanın açılış müsabakasında Yukatel Adana Demirspor yarın Galatasaray'ı konuk edecek. Yeni Adana Stadı'nda yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmasında ise 27 Nisan Cumartesi günü Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi oynanacak. Saat 19.00'da başlayacak mücadeleye Ülker Stadı ev sahipliği yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de haftanın programı şu şekilde:

Yarın:

20.00 Yukatel Adana Demirspor-Galatasaray (Yeni Adana)

27 Nisan Cumartesi:

16.00 Kasımpaşa-Yılport Samsunspor (Recep Tayyip Erdoğan)

16.00 EMS Yapı Sivasspor-TÜMOSAN Konyaspor (BG Grup 4 Eylül)

19.00 Atakaş Hatayspor-RAMS Başakşehir (Mersin)

19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş (Ülker)

28 Nisan Pazar:

16.00 Siltaş Yapı Pendikspor-Mondihome Kayserispor (Pendik)

16.00 Corendon Alanyaspor-İstanbulspor (Alanya Oba)

19.00 Trabzonspor-Gaziantep FK (Papara Park)

19.00 Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü (Çaykur Didi)

29 Nisan Pazartesi:

20.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Bitexen Antalyaspor (Atatürk Olimpiyat) AA

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.