Hadisleri ahşaba nakşediyor
Bitlis'in Ahlat ilçesinde yıllardır ahşap yakma ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, hadis-i şerifleri
ahşap üzerine işliyor
26.11.2012 00:00:00
Kaligrafi yazıyı ahşap yakma sanatı ile birleştirdiğini belirten Gülsar, yaptığı işlemeli hadis-i şeriflerin vatandaşlar tarafından da oldukça beğenildiğini söyledi. Gülsar, “En az 3-5 yıllık kuru ağaçların üzerine işleme yapıyorum. Hadis-i şerifleri ahşaba işlememde yapmış olduğum sanata ayrı bir güzellik katıyor. Hadis-i şerifi ahşaba işlemem ortalama 2 günümü alıyor. Ayrıca ahşap yakma işlemi bittikten sonra isteğe göre yazılara renkte veriyorum. Ahşap işlemesinin ardından yapılan renklendirme ise ahşap yakma sanatına ayrı bir estetik katıyor” dedi.
Gülsar, yapmış olduğu ahşap yakmaların fiyatının ise 50 TL'den başlayarak işlemesine göre değiştiğini sözlerine ekledi. (İHA)
Gülsar, yapmış olduğu ahşap yakmaların fiyatının ise 50 TL'den başlayarak işlemesine göre değiştiğini sözlerine ekledi. (İHA)
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
























































































