HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 24 HAZİRAN 2021, PERŞEMBE

Halil İbrahim Sofrası

30.05.2001 00:00:00
Çin böreği Malzemesi

*300gr. un

*Yarım çay kaşığı tuz

*2 bardak su

*500 gr. soya filizi

*100 gr. ince kıyılmış havuç

*100 gr. ince kıyılmış kuru mantar

*200 gr. dana kıyması

*1 çay kaşığı tuz

*1 çay kaşığı şeker

*Yarım bardak sıvı yağ

Hazırlanışı:

Un, tuz ve suyu boza kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Teflon tavayı çok az yağ ile yağlayın, elde ettiğiniz boza kıvamındaki malzemeyi ince bir krep elde edecek şekilde, tavanın içine döküp yayarak, hafif ateşte pişirin. İçinin hazırlanması için derin bir tavaya su ile yağ koyun ve kıymayı ekleyerek pişirin. Sonra diğer malzemeleri ilave edin ve bir dakika daha pişirin. Pişen malzemeyi bir süzgece koyup süzün. Soğuması için bir kenarda bekletin. Karışımı soğuduktan sonra kreplere koyup sarın ve derin bir tavada, kızgın yağda, altın rengini alana dek kızartın.


Senteks
Panax nedir
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected] [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.