PİKNİK KÖFTE
( 4 Kişilik)
Malzeme : 500 gr. dana kıyma, 100 gr. patlıcan, 100 gr. dolmalık kabak, 200 gr. patates, 200 gr. domates, 1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı yenibahar, 1 demet maydanoz, 500 gr. sıvıyağ, 1 çeyrek bayat ekmek, 1 ad. yumurta, 1 ad. soğan (rende), yeterince tuz.
Tarif: Kıymanın içine ıslatılmış ekmek sıkılarak, rende soğan konur. Diğer baharat, tuz, yumurta, kıyım maydanoz ilave edilip, yoğrulur. Ufak, ufak köfte hazırlanır. Köfteler tepsiye dizilip, 200 derece fırında pişirilip, yağsız bir şekilde maşa tepsiden çıkarılıp, bekletilir. Patlıcanlar az siyahı kalacak şekilde soyulur, kabaklar tırtıllı soyulur. Bu sebzelerle birlikte, patates, domates ve biberler kuşbaşı doğranıp, yağda kızartılıp, süzdürülür. Derin bir kaba bir kat kızarmış sebzeler, üstüne köfteler konup, folyo kağıdı ile kapatılarak yarım saat fırında pişirilir.
( 4 Kişilik)
Malzeme : 500 gr. dana kıyma, 100 gr. patlıcan, 100 gr. dolmalık kabak, 200 gr. patates, 200 gr. domates, 1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı yenibahar, 1 demet maydanoz, 500 gr. sıvıyağ, 1 çeyrek bayat ekmek, 1 ad. yumurta, 1 ad. soğan (rende), yeterince tuz.
Tarif: Kıymanın içine ıslatılmış ekmek sıkılarak, rende soğan konur. Diğer baharat, tuz, yumurta, kıyım maydanoz ilave edilip, yoğrulur. Ufak, ufak köfte hazırlanır. Köfteler tepsiye dizilip, 200 derece fırında pişirilip, yağsız bir şekilde maşa tepsiden çıkarılıp, bekletilir. Patlıcanlar az siyahı kalacak şekilde soyulur, kabaklar tırtıllı soyulur. Bu sebzelerle birlikte, patates, domates ve biberler kuşbaşı doğranıp, yağda kızartılıp, süzdürülür. Derin bir kaba bir kat kızarmış sebzeler, üstüne köfteler konup, folyo kağıdı ile kapatılarak yarım saat fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.