Cevizli kurabiyeMalzemesiYarım kg.unYarım paket margarin(125 gr)3 kahve fincanı yoğurt3 kahve fincanı tozşeker1 adet yumurta1 paket kabartma tozuYarım su bardağı ceviz1 çay bardağı kuru üzümHazırlanışıOda sıcaklığında margarin ve unu iyice yoğurun. Özleşince 3 kahve fincanı yoğurt, 3 kahve fincanı tozşeker, yumurta ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip, yoğurmaya devam edin. Yarım su bardağı cevizi iyice kıyın. 1 çay bardağı kuru üzümle birlikte hazırladığınız hamura katın. Yoğurmadan hafifçe karıştırın. Elinizle hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yağlanmış fırın tepsisine şekil vermeden dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.


















































































