İstanbul'da, çeşitli satış noktalarından alınan 127 hazır kıyma örneğinde yapılan incelemede, %75'inin, zehirlenme etkenleri açısından yüzde 38'inin uygunsuz olduğu belirlendi. Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği Başkanı Dr. Can Demir, satışı yasak olan "hazır" ya da "dökme" tabir edilen kıymanın ne kadar sağlıklı olduğunu sivil inisiyatif olarak incelemek amacıyla proje başlattıklarını ve destek istedikleri belediyelerden kendilerine cevap veren Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beşiktaş, Güngören, Kartal, Maltepe, Üsküdar, Tuzla ve Zeytinburnu belediyeleriyle birlikte çalıştıklarını söyledi.Demir, örneklerin İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Laboratuvarı'nda incelendiğini kaydederek, "Bu sonuçlara göre hazır kıymanın, muhafaza koşulları bakımından yüzde 75, hastalık ve zehirlenme etkenleri bakımından yüzde 38 oranında uygun olmadığı ortaya çıkmıştır. Ulaşılan sonuçlar ürkütücü olup, hazır kıymanın canımıza kıydığını ortaya koymaktadır" dedi.Dana kıyması olarak satılan hazır kıymalarda yapılan incelemelerde domuz ve at etine rastlanmadığını, ancak kemik, tavuk ve koyun etine rastlandığını vurgulayan Demir, "Hazır kıymaların yüzde 46'sı uygunsuz ortamlarda satılıyor.