Hizbullah'ın kayıpları artıyor
İsrail saldırıları sonucu 8 Ekim'den bu yana Hizbullah saflarında ölenlerin sayısı 443'e yükseldi.
17.09.2024 22:59:00
HABER MERKEZİ/AA
HABER MERKEZİ/AA





Lübnan'da çağrı cihazlarının İsrail tarafından patlatılmasının ardından Hizbullah, iki mensubunun daha öldüğünü duyurdu. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Hasan Ahmed Muhammed ile Yusuf Madi'nin hayatını kaybettiği aktarıldı. Muhammed ile Madi'nin nerede ve hangi sebeple öldüklerine ilişkin ise bilgi verilmedi.
İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda yaşamını yitiren Hizbullah mensuplarının sayısı 443'e çıktı.
Öte yandan İsrail basınına göre, Hizbullah'la topyekun savaş her zamankinden daha yakın. The Jerusalem Post gazetesinde, "Hizbullah ile topyekun savaş şimdi her zamankinden daha yakın" başlıklı bir yazı kaleme alındı. Yazıda, gazeteye konuşan İsrailli kaynakların Hizbullah'a yönelik "büyük bir operasyonun" bu kez çok gerçekçi bir ihtimal olduğunu belirttiği aktarıldı. Söz konusu kaynaklar, Hizbullah'a yönelik saldırının 4 ila 6 haftada gerçekleşmemesi durumunda 2025 yılı bahar ayına kadar bu çapta büyük bir saldırının yapılmasının imkansız ya da çok zor olabileceğini belirtti. Ayrıca yazıda, İsrail'in kuzeyi için 7 Ekim 2023'ten bu yana en riskli döneme girildiği de vurgulandı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.