Hükümet sosyal medya yasasını askıya aldı
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen düzenlemeyi Ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz" dedi.
29.06.2022 22:35:00





AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa'ya göre 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis'te, yasama çalışmalarının bu sürede tamamlanması gerektiğini söyledi.
2022 yılı ek bütçesinin görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Ünal, artan gelirlerin ödenekleştirme ihtiyacının sonucu olarak ek bütçenin önem arz ettiğini, birinci önceliklerinin 2022 yılı ek bütçesinin Meclis'te kabul edilmesi olduğunu belirtti.
Ünal, ek bütçenin 217 milyar lirasının personel ödemeleri, 154 milyar lirasının sosyal güvenlik kurumuna yapılacak transferler, 134 milyar lirasının vatandaşlara daha uygun fiyatla verilecek elektrik ve doğal gaz giderleri, 105 milyar lirasının stratejik yatırımların hızla tamamlanabilmesi, 103 milyar lirasının mahalli idarelerin desteklenmesi, 45 milyar lirasının dezavantajlı kesimlere yapılacak yardımlar ve 37 milyar lirasının ise tarımsal destekler için kullanılacağını kaydetti.
Dezenformasyon siyaset üstü bir konu
Kanun Teklifi ile dezenformasyonun suç haline getirileceğini belirten Ünal, şunları kaydetti: "Dezenformasyon siyaset üstü bir konu. Dezenformasyon a partisi ya da b partisi ile ilgili bir konu değil, küresel bir sorun. Dezenformasyonla ilgili ülkelerin yaptığı yasal düzenlemelerin oluştuğu bir zemin maalesef henüz daha olmadı. Mesela kamu barışına karşı dezenformasyon suçu nedir? Kurumlara karşı dezenformasyon suçu nedir? Kişilere karşı işlenen dezenformasyon suçu nedir? Bunun kendi içinde algoritmasının oluşturulması, yasa yapma tekniği ve siber hukuk açısından yapılması gereken düzenlemeler... Yaklaşık 8 aydan beri bu konular çalışılıyor. Biraz da bu zaman içinde diğer tarafların da bu konuda görüşleri alınarak dezenformasyon konusunda tam bir toplumsal mutabakatın oluşması çok önemli. Çünkü dezenformasyon yalnızca cezayla engelleyebileceğimiz bir şey değil. Dezenformasyon, sosyal medya okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, yüksek farkındalık, hakikate sadakat, gerçeklik kaybıyla mücadele gibi birçok konuyu, dolayısıyla ciddi bir toplumsal mutabakatı da gerektiriyor."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.