logo
02 MAYIS 2025

İcmal Gençlik dalga dalga yayılıyor

İcmal Gençlik Derneği Düzce Şubesi açıldı. Açılışta konuşan İcmal Gençlik Deneği Başkanı Fatih Ekici, "Türkiye'nin dört bir yanında İcmal Gençlik Derneği Şubeleri açılmaya devam ediyor. İcmal Gençlik Şubelerinin amacı, geleceğimiz olan gençlerimizi sahiplenerek onları ülkemizin yararına kazanmaktır" dedi

22.02.2017 00:00:00
YENİ MESAJ / DÜZCE
İcmal Gençlik Derneği Düzce Şubesi açılışı, geçtiğimiz gün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışa, İcmal Gençlik Derneği Genel Başkanı İbrahim Fatih EKİCİ, İcmal Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Burak GÜVEN, Emre VONA ve Haydar YILDIZ, İcmal Gençlik Derneği Düzce Şubesi Başkanı Kenan Sinan KARATAŞ, çok sayıda İcmal Gençlik mensubu genç ve çok sayıda davetli katıldı.
İcmal Gençlik Derneği Düzce Şubesi açılışı kurdele kesilmesiyle başladı. Ardından, şubenin hayırlara vesile olması, diğer İcmal Gençlik Derneği Şubeleri gibi Düzce Şubesi'nin de dinine, vatanına, milletine bağlı, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini devam ettirecek, cumhuriyeti koruyup kollayacak gençlerin yetiştiği bir yer olması duaları yapıldı ve konuşmalara geçildi.
Açılış konuşmasını İcmal Gençlik Derneği Düzce Şubesi Başkanı Kenan Sinan KARATAŞ yaptı. KARATAŞ, "İcmal Gençliğinin fikir mimarı olan ve bizim bir arada olmamıza vesile olan Prof. Dr. Haydar BAŞ Bey'e ve katkısı olan tüm kişilere teşekkür etti. Karataş şöyle devam etti: "Türkiye'nin dört bir yanında İcmal Gençliğinin büyümesi ve İcmal Gençlik Derneği Şubelerinin artması Düzce olarak bizim için çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Bunun neticesinde şükürler olsun Düzce ilinin merkezi sayılabilecek bir noktada şubemizi açmış bulunuyoruz. Bu sayede inşallah gençlerimizin bize ulaşması, bizim de gençlerimize ulaşmamız çok kolay bir şekilde olacak."
Fedakârlık çok önemli
İcmal Gençlik Deneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre VONA da yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin Yıkılmayan Tek Kalesi olan İcmal Gençlik Derneği'nin Düzce Şubesi'ni açmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Açılışı yapmış olmak çok önemli ancak ondan daha da önemli olan şubenin canlı tutulmasıdır. Düzce'de yaşayan tüm İcmal Gençlik sevdalılarının elini taşın altına koyarak, vakitlerini şubeleri için ayırarak, maddi ve manevi fedakârlıklarda bulunarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yetişmesinde aktif görev almaları gerekmektedir. Bu yapıldığı takdirde şubeler kuruluş amaçlarına ulaşmış ve canlı tutulmuş olacaktır." dedi.
İcmal Gençliğinin sapmadığı iki çizgi
İcmal Gençlik Deneği Yönetim Kurulu Üyesi Haydar YILDIZ ise, "İcmal Gençlik Derneği Şubeleri, İcmal Gençliğinin fikir mimarı Prof. Dr. Haydar BAŞ Bey'in "Ben hayatım boyunca iki çizgiden sapmadım; Biri İslam çizgisi diğeri de hukuk çizgisi." sözlerini kendine rehber edinmiştir. Türkiye'nin geleceği olan, maddi ve manevi her türlü alanda yetişmesini istediğimiz gençlik için bu iki çizgi üzerinde yürünmesi, bu çizgilerden sapılmaması olmazsa olmazımızdır.  Bu sebeple, resmi kuruluşunu yaptığımız Düzce Şubemizin ve diğer tüm şubelerimizin kapısından giren, buranın çorbasını içen her bir birey bu bilince sahiptir, sahip olmak da zorundadır. İcmal Gençliğinin en önemli özelliklerinden biri de budur." İfadelerini kullandı.
Ülkemizin ve dünyanın aradığı gençlik
İcmal Gençlik Deneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Burak GÜVEN, "Gençlerimizi dışarıda çok büyük tehlikeler bekliyor. Bu sebeple gençlerimizi sahipsiz bırakma lüksüne sahip değiliz. Biz gençleri sahiplenmezsek, gençlerin zaaflarını kullanan kişiler veya camialar gençleri kendi menfaatleri için yanlış olan yollarda kullanacaktır. İcmal Gençlik Derneği'nin varlığı bu noktada çok önemlidir. Derneğimizin amacı, maddi ve manevi boşlukta olan gençlerimizi sportif ve sanatsal faaliyetlerle maddi anlamda, seminer, kurs ve ilmi eğitimlerle de manevi alanda yetiştirmektir. Bu faaliyetler ve eğitimler neticesinde dinine bağlı, bayrağına bağlı, vatan sevgisine sahip, bunlara ek olarak da sanatsal ve sportif alanda kendini yetiştirmiş bir gençlik ortaya çıkmaktadır. Ülkemizin ve dünyanın da aradığı gençlik budur." dedi.
İcmal Gencinin dilinde ve gönlünde tevhid vardır
Daha sonra söz alan İcmal Gençlik Deneği Başkanı İbrahim Fatih EKİCİ konuşmasının başında gençlerin sahiplenilmemesi neticesinde gençlerin karşı karşıya kaldığı tehlikelerden bahsetti ve birkaç somut örnek verdi.
Konuşmasının devamında İcmal Gençlik Derneği'nin gençleri korumada ve yetiştirmede üstlendiği vazifeden bahseden EKİCİ şunları söyledi: "Türkiye'nin dört bir yanında İcmal Gençlik Derneği Şubeleri açılmaya devam ediyor. İcmal Gençlik Şubelerinin amacı, geleceğimiz olan gençlerimizi sahiplenerek onları kendi yararına, milletimizin yararına, ülkemizin yararına Hak rızası için kazanmaktır. İcmal Gençlik Şubelerinin amacı, dilinde ve gönlünde "La İlahe İllallah, Muhammedün Resulullah" olan , "Bu vatan bizimdir bizim kalacaktır" diyerek vatanına bağlı olan gençliği yetiştirmektir. Bu bilinçte yetişen gençliğin de yanlış yola düşmesine imkân yoktur. " dedi. Konuşmasının sonunda, İcmal Gençlik Şubelerinin Türkiye genelinde hızla büyüdüğünü ve her hafta yeni şubelerin açıldığını belirten EKİCİ "Türkiye geneli tabloya baktığımızda hızla büyüyen bir İcmal Gençlik görmekteyiz ki bu gençlik Türkiye'nin geleceğidir." dedi.
Konuşmaların ardından Düzceli gençlerin anneleri tarafından yapılıp servis edilen ikramlar yenildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Herkes yaptığının cezasını bulacak
1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı
İstanbul Valiliği açıkladı
Hocalı'da bir toplu mezar daha!
Katledilenlerin tamamı sivil
Kurum 'yok' dedi, Uraloğlu 'yapacağız' dedi
Bakanların Kanal İstanbul çelişkisi
Aylık yüzde 3,21, yıllık 47,21!
İstanbul'un nisan enflasyonu açıklandı
Silahlanma rekor seviyede!
Askeri harcamalarda son 36 yılın rekoru
'Emeğiyle yaşayan herkese saygıyla'
BTP lideri Hüseyin Baş'tan 1 Mayıs mesajı
Taksim'e gitmek isteyenlere polis müdahalesi
Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Filistinlilere yardımı engelliyorlar
Kendileri için ‘yardım’ istiyorlar
Taksim kapatıldı
1 Mayıs alarmı
Kadıköy'de 1 Mayıs alarmı
Polis yoğun güvenlik önlemi aldı
"Kanal İstanbul çevreye büyük bir ihanet"
CHP lideri Özel Başakşehir'de konuştu
İsrail, Fransız heyeti Batı Şeria'ya sokmadı
"Kabul edilemez bir müdahale"
BM: Gazze'deki bebekler temel gıdalardan yoksun
Filistinlilerin çoğu temiz suya ulaşamıyor
Trump, Ukrayna ile ekonomik ortaklık anlaşmasını değerlendirdi
"Kiev için güvenlik garantisi"
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Herkes yaptığının cezasını bulacak
1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı
İstanbul Valiliği açıkladı
Hocalı'da bir toplu mezar daha!
Katledilenlerin tamamı sivil
Kurum 'yok' dedi, Uraloğlu 'yapacağız' dedi
Bakanların Kanal İstanbul çelişkisi
Aylık yüzde 3,21, yıllık 47,21!
İstanbul'un nisan enflasyonu açıklandı
Silahlanma rekor seviyede!
Askeri harcamalarda son 36 yılın rekoru
'Emeğiyle yaşayan herkese saygıyla'
BTP lideri Hüseyin Baş'tan 1 Mayıs mesajı
Taksim'e gitmek isteyenlere polis müdahalesi
Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Filistinlilere yardımı engelliyorlar
Kendileri için ‘yardım’ istiyorlar
Taksim kapatıldı
1 Mayıs alarmı
Kadıköy'de 1 Mayıs alarmı
Polis yoğun güvenlik önlemi aldı
"Kanal İstanbul çevreye büyük bir ihanet"
CHP lideri Özel Başakşehir'de konuştu
İsrail, Fransız heyeti Batı Şeria'ya sokmadı
"Kabul edilemez bir müdahale"
BM: Gazze'deki bebekler temel gıdalardan yoksun
Filistinlilerin çoğu temiz suya ulaşamıyor
Trump, Ukrayna ile ekonomik ortaklık anlaşmasını değerlendirdi
"Kiev için güvenlik garantisi"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.