İmamoğlu, Kanal İstanbul'un maliyetini eleştirdi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 20. ilçe belediyesi ziyaretini Sultanbeyli’ye gerçekleştirdi





Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İmamoğlu ve İBB üst yönetimini makam odasında ağırladı. İlçe belediyelerine yapacakları ziyaretleri hızlıca bitirme çabası içinde olduklarını belirten İmamoğlu, "Ortak çalışmaya dönük süreci hızlandırma çabası içindeyiz" dedi.
İmamoğlu, Kanal İstanbul tartışmasına ilişkin şunları söyledi: "Kanal'ın maliyetine ilişkin bir ara '75 milyar lira' dendi. Bir ara '20 milyar dolar' dendi. Şimdi '15 milyar dolar' deniyor. Sayın Ulaştırma Bakanı'na bir kişi şunu sorsun; 'Kaç metreküp hafriyat çıkacak, birim maliyeti ne? Ne kadar köprü yapılacak, birim maliyeti ve toplam yaklaşık maliyeti şu.' Yukarıdan aşağıya bir diziversin ya.
Bu ülkenin milyarlarca dolarlık iş yapmış müteahhitleri, teknik insanları var. Bir anda, bir günde maliyet ortaya çıkar. Niye böyle yuvarlak kelimeler? Bu ülkenin milyarlarca dolarlık iş yapmış müteahhitleri, müşavir firmaları, teknik insanları var.
Neden böyle yuvarlak kelimeler? Çocuk oyuncağı mı bu? 15 milyar dolar, 20 milyar dolar, 75 milyar lira." İmamoğlu, Sultanbeyli Belediyesi'ne yaptığı ziyaretin ardından seçim çalışmaları sırasında da gittiği ilçenin Necip Fazıl Mahallesi'nde kurulan semt pazarına geçti.
Pazarcı esnafı İmamoğlu'na 'hamaliye' sorunlarını anlattı. Göreve başladıklarında Bayrampaşa Hali'nde İBB'ye ait bir alanın bulunmadığını belirten İmamoğlu, "Yerimiz yoktu, yerimizi aldık. Kuracağımız masaya sizi de çağıracağız. Sizi dinleyeceğiz" dedi.