İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘İstanbul’ cevabı
CHP'de değişim isteyen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul'u düşünmek de önemli" sözleri "Mesele İstanbul'dan ibaret değil" karşılığını verdi.
13.06.2023 16:35:00 / Güncelleme: 13.06.2023 16:42:12
Haber Merkezi
Haber Merkezi





İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "29 Mayıs'ta değişim mesajı vermiştiniz 30 Mayıs'ta da Özgür Özel'le bir görüşme yaptığınız iddia ediliyor. O görüşmenin ayrıntılarını merak ediyoruz. Kendisinin de kurultay sürecinde ön plana çıkışını nasıl yorumlayacaksınız" sorusuna şöyle cevap verdi.
"Ben, sadece Özgür Özel ile değil, Engin Altay, Engin Özkoç, Selin Sayek Böke, yani partide aklınıza gelen herkesle o günden bugüne görüştüm, hala da görüşüyorum. Dün bile görüştüğüm partinin yöneticileri var. Sadece merkez yöneticileri değil, il yöneticileri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri var. Zaten görüşüyorduk şimdi daha yoğun görüşüyorum. Çünkü ne demek istediğimi, fikirlerimi, düşüncelerimi kamuoyuna açık olmayacak kısmıyla da parti içi, aile içi görüşlerimi onlarla paylaşıyorum. Özgür Bey'le de o kapsamda görüştük, sadece tarihi konusunda emin değilim. Yani siz 30'u iddia ediyorsunuz ama emin değilim ben tarihinde. Çünkü bazılarıyla iki kez görüştüm, üç kez görüştüm emin değilim ama hepsiyle görüşüyorum."
İmamoğlu, "'İstanbul'u düşünmek de önemli' dedi sayın genel başkan, siz aday olursanız İstanbul ne olacak" sorusuna karşlık da "Tabii ki yani kendileri genel başkanımız, İstanbul'u da düşüneceğiz, Ankara'yı da düşüneceğiz, Türkiye'yi de düşüneceğiz geleceği de her türlü düşünmek zorundayız. O da bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul. Ama mesele İstanbul'dan ibaret değil" dedi.
"Ben, sadece Özgür Özel ile değil, Engin Altay, Engin Özkoç, Selin Sayek Böke, yani partide aklınıza gelen herkesle o günden bugüne görüştüm, hala da görüşüyorum. Dün bile görüştüğüm partinin yöneticileri var. Sadece merkez yöneticileri değil, il yöneticileri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri var. Zaten görüşüyorduk şimdi daha yoğun görüşüyorum. Çünkü ne demek istediğimi, fikirlerimi, düşüncelerimi kamuoyuna açık olmayacak kısmıyla da parti içi, aile içi görüşlerimi onlarla paylaşıyorum. Özgür Bey'le de o kapsamda görüştük, sadece tarihi konusunda emin değilim. Yani siz 30'u iddia ediyorsunuz ama emin değilim ben tarihinde. Çünkü bazılarıyla iki kez görüştüm, üç kez görüştüm emin değilim ama hepsiyle görüşüyorum."
"Özgür Özel'in 'Ben de göreve hazırım' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?"
İmamoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in 'Ben de göreve hazırım' açıklamasını nasıl değerlendiğine ilişkin de şunları söyledi, "Ben dünkü açıklamasını direkt öyle algılamadım. 'Her göreve hazırım, her pozisyona hazırım' şeklinde bir yorumu olduğunu gördüm. Bir de değişim talebi var. Bu hepimizde var konuşuyoruz zaten. Yani partimizin içinde konuşuyoruz. Sahada ve televizyonlarda değil, partinin içinde konuşmayı ve orada bir olgun çözüm bulmayı hem partimiz hem ülkemiz adına çok önemsiyoruz."Hakkında açılan yeni dava
İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin açılan dava ile ilgili de şunları söyledi, "Evet. Beylikdüzü döneminden kalma, Danıştay'ın hakkımızda, bizim itirazlarımıza dönüp bizi haklı bulduğu bir süreçte yeniden İçişleri Bakanlığı'nın dosya arşiv araştırması gibi böyle bir sürü konuya dahil olduğu konulardan bir tanesi. Zaten o soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı'ndan siparişle gönderilen kişilere bakarsanız altının nereden geldiğini, o iş için nasıl bu insanların motive edildiğini anlarsınız. Yargının herkese eşit ve adil şekilde uygulandığı bir ülke hayal ediyoruz. Suçumuz, kusurumuz varsa görevimiz gereği ülkemizin, devletimizin her birine hesap vermeye hazırız. Eksiğimiz varsa onun da gereği neyse onun da cezasını çekmeye hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden uydurma işler üzerinden arayışlar nafile. Milletin vicdanı onun cevabını verir günü geldiğinde. Onun da en güzel yeri hep seçim olmuştur.""Değişim derken neyi kastettiniz?
Ekrem İmamoğlu, "Değişim derken neyi kastettiniz? Kılıçdaroğlu da aynı şeyi diyor. Siz değişimle genel başkan değişimini mi kastediyorsunuz" sorusuna "Çok geniş bir çerçevesi var. Parti içindeki münazaralarımız, konuşmalarımız bittikten sonra, elbette tam olarak ne arzu ettiğimizi ne istediğimizi kamuoyuyla paylaşırız" karşılığını verdi.İmamoğlu, "'İstanbul'u düşünmek de önemli' dedi sayın genel başkan, siz aday olursanız İstanbul ne olacak" sorusuna karşlık da "Tabii ki yani kendileri genel başkanımız, İstanbul'u da düşüneceğiz, Ankara'yı da düşüneceğiz, Türkiye'yi de düşüneceğiz geleceği de her türlü düşünmek zorundayız. O da bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul. Ama mesele İstanbul'dan ibaret değil" dedi.
"İstanbul'a tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz?"
İBB Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'a tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Şu anda bizim ana konumuz spor, şampiyonlarımızın yanındayız. Bence yeterince siyaset cümlesi onların yanında kurduk" yanıtını verdi. İmamoğlu, "Tekrar ifade edeyim. Yani siyasetle ilgili son spotumu şu cümlemden sonra kuracağım size manşet vermek adına. O da şu, lütfen şampiyonlarımızı bol bol tanıtın, anlatın sporu oluşturun. Yani başarılı olan sporcularımızı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcularımızı konuşturun. Onlar sahada şampiyon olmaya devam edecek biz de diğer sahalarda şampiyon olmak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.Yorumlar
Yorum bulunmuyor.