logo
22 EKİM 2026

İsmail Kartal 'sezon finali'ni görebilecek mi?


 
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sık sık 99 puan topladığı sezonu hatırlatıyor. Kanarya 2023-2024'te tek yenilgi almıştı. Şu anda 4 haftada 2'ye ulaşıldı.
 

07.09.2026 17:55:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal 'sezon finali'ni görebilecek mi?
İsmail Kartal 'sezon finali'ni görebilecek mi?

2023-2024'te 38 hafta oynanmıştı. Galatasaray 102 puanla şampiyon oldu. 99 puan toplayan Fenerbahçe'nin tek yenilgisi vardı. Beraberlik sayıları ise farklıydı. Cim-Bom 3 kez sahadan 1 puanla ayrıldı. Kanarya ise 6 kez beraberlik yaşadı. Bu arada Sarı-Kırmızılılar'ın yenilgi sayısı da 2'ydi.







Mağlubiyet oranı yüzde 50

Tekrar Fenerbahçe'nin başına geçen İsmail Kartal sık sık 99 puan topladığı sezonu hatırlatıyor. Ancak şu an itibarıyla Süper Lig'de sadece 4 maç oynandı. Ve Kanarya şimdiden 2 yenilgi gördü. Yani 2023-2024 sezonunun iki katı... Ve ligin bitmesine ciddi bir mesafe var.







Baştan aşağıya sorun

Fenerbahçe takım savunması ve fiziksel durum gibi konularda ciddi sorunlar yaşanıyor. Sarı-Lacivertliler hücumda da sıkıntılar çekiyor. İsmail Kartal bu problemleri kısa süre içinde çözmeli... Aksi halde hem kendisi hem de takımdaki bazı oyuncular açısından zorlu günler yaşanabilir.







Talisca hatası

Bir not daha... Talisca'nın apar topar BAE takımı Al Jazeera'ya hem de bedelsiz gönderilmesi büyük hataydı. Talisca'dan derbi sonrası flaş paylaşım gelmesi de manidar: "Ne ekersen onu biçersin!" 2025-2026 szonunda 47 maçta 29 gol atmayı başarmış bir oyuncu ne dese haklı!

Galatasaray 'ihaneti' affetmedi

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! 

22.10.2026 13:55:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! Berke Özer'in gecesinde Lille'i deplasmanda 4-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Lille savunmasını 'ihanet' ile suçlarken Galatasaray'ın zaferini manşetlere taşıdı.






Şampiyonlar Ligi'nin ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu... Millî takıma dönmesi beklenen Berke Özer'in aslan adına harikalar yarattığı gecede sarı-kırmızılılar, Lille'i deplasmanda 4-2 yenerek bu sezonun ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Galatasaray'ın başarısı karşısında adeta gömlek ilikledi. 






İşte Fransız basınının maçla ilgili başlıkları:

BUT: Güvercinler (Lille), Şampiyonlar Ligi'nde yine mağlup oldu!

Foot Mercato: LOSC, Galatasaray karşısında çöktü.

Foot Sur 7: Osimhen, eski kulübü LOSC'ye ağır bir darbe indirdi.

Le Dauphiné Libéré: Lille, Galatasaray karşısında ezici bir yenilgi aldı.

SO FOOT: LOSC, evinde Galatasaray tarafından darmadağın edildi.

Dicodusport: Savunmasının ihanetine uğrayan Lille, Galatasaray karşısında çöktü.







L'Equipe: Lille, Galatasaray karşısında dağıldı

"Yakaladığı ivmeyi sürdüremeyen Lille, sonrasında çektiği yedi şutun hiçbirinde isabet sağlayamadı, savunmada ise yine zor anlar yaşadı. Bunu fırsata çeviren Galatasaray, iki gol daha bularak 24. sıraya yükseldi. Henüz puanı bulunmayan LOSC ise puan tablosunun sondan ikinci sırasında yer alıyor."

Sport.fr: Galatasaray, LOSC'yi daha da aşağı çekti…

Le Figaro: Galatasaray karşısında silinip giden Lille, (gerçekten) bu seviyede değil
"Kuzey Fransa temsilcisi, Çarşamba akşamı kendi taraftarı önünde Türk ekibine (2–4) mağlup oldu; böylece üç maçta üç yenilgi almış oldu. Şampiyonlar Ligi'ne başlangıçları tam bir fiyasko. Ortaya koyacak bu kadar az şeyiniz varken Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın pek bir anlamı yok. Turnuvada içler acısı bir görüntü sergileyen LOSC, puan tablosunun en dibine demir atmış durumda."







France Info: Galatasaray'a mağlup olan Lille, Şampiyonlar Ligi'ndeki üç maçından da yenilgiyle ayrıldı

"LOSC için Avrupa macerası bir kâbusa dönüşüyor. Real Betis ve Arsenal karşısında aldığı yenilgilerin ardından Şampiyonlar Ligi'nde puanla tanışmaya çalışan Lille, Galatasaray'a da mağlup oldu. Eski kulübüne karşı Stade Pierre-Mauroy'da sahaya çıkan Victor Osimhen, Lille'in başına bela oldu. Galatasaray'ın 4. golünü kaydeden Osimhen, maçın sonucunu belirlerken, Lille cephesini de büyük bir sarsıntıya uğrattı."

La Nouvelle Republique: Soriba Diaoune'nin iki golüne rağmen Lille, Galatasaray karşısında kabus gibi bir gece yaşadı

"Galatasaray karşısında ilk yarıda skoru lehine çevirmeyi başaran Lille, ikinci yarıda kontrolü kaybederek sahasında 4–2'lik bir mağlubiyet aldı. 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle desteklenen gayretli bir ilk yarı performansına karşın Lille, tıpkı Real Betis'e 3–2 kaybettikleri maçta olduğu gibi, karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."







Sud Ouest: İlk başta şaşırtıcı bir performans sergileyen Lille, Galatasaray karşısında çöktü

"İlk yarıda dirençli bir oyun sergileyen Lille, sonrasında kontrolü kaybederek Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarıda istekli bir oyun ortaya koyan ve 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle öne geçen Lille savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."

RMC Sport: LOSC bu sezon üçüncü mağlubiyetini aldı; elenme tehlikesi kapıda

"Lille'in Şampiyonlar Ligi'ndeki sıkıntıları devam ediyor; Stade Pierre-Mauroy'da Galatasaray'a 4-2'lik ağır bir yenilgi aldılar. Genç oyuncu Diaoune'nin iki golüne rağmen, Lille üst üste üç maç kaybetti ve mucize olmazsa elenmeye doğru ilerliyor."







Championat: Alexey Batrakov, Galatasaray'da Mauro Icardi'nin başarısını tekrarladı

"Galatasaray'ın Rus orta saha oyuncusu Alexey Batrakov , eski forvet Mauro Icardi'nin başarısını yakaladı. Opta'nın X sosyal ağında yer alan haberine göre Batrakov, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üç maçın en az ilk ikisinde gol atarak Icardi'nin rekorunu egale etti. Osimhen'in ise bu tür üç maçı bulunuyor."







NSN: Batrakov gol attı ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Lille'i yenmesine yardımcı oldu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi üçüncü maçına Fransız ekibi Lille'i 4-2 mağlup etti. Alexey Batrakov, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında da gol atarak galibiyette önemli rol oynadı.

Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim

TFF ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Sergen Yalçın, Çağdaş Atan’ın da yer alacağı güçlü bir teknik kadro kuruyor

22.10.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
TFF ile 4 yıllık sözleşmeye imza atan Sergen Yalçın, A Millî Takım'da güçlü bir teknik kadro kurmak için kolları sıvadı. Daha önce karşılaştığı 'teknik ekibi yetersiz' eleştirilerine son vermek için; Çağdaş Atan başta olmak üzere eski yol arkadaşlarını yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor.






TFF, sanki kendi geleceği garanti altındaymış gibi yaptığı toplantıda A Millî Takım teknik direktörlüğü görevine Sergen Yalçın'ı getirdi. 53 yaşındaki teknik adam ve ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzalanacağını duyurdu. Beşiktaş'ta görev aldığı son dönemde ekibinin yetersizliği nedeniyle sık sık eleştirilen Sergen Yalçın'ın yeni dönemde kimlerle çalışacağı merak konusu oldu.






Gelen ilk bilgiler ise Yalçın'ın yeni dönemde eski silah arkadaşı Çağdaş Atan'ı da yanına alarak güçlü bir teknik ekip kurmak niyetinde olduğu yönünde.






Sergen Yalçın'ın olası geniş teknik kadrosunda yer alması beklenen isimler şu şekilde kamuoyunda konuşulmaya başlandı:






Hem Beşiktaş hem de Antalyaspor dönemlerinde Yalçın'ın saha içi antrenman yükünü ve taktik uygulamalarını çeken, hocanın güvendiği iki temel antrenör Ozan Köprülü ve Murat Kaytaz kesin olarak teknik ekipte yer alacak.






Son dönem teknik heyet yapılanmasında fiziksel ve atletik performans analizlerini yöneten bilimsel kurul ekibinde Prof. Dr. Niyazi Eniseler ve Barış Gürol'a yer açılması muhtemel.






Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor

Şampiyonlar Ligi haftasında zıt kaderler yaşayan devler, Sami Yen'deki büyük randevuya kilitlendi. Prag karşısındaki kayıpla türbülansa giren Fenerbahçe’de İsmail Kartal derbiyi 'can simidi' olarak görürken, Fransa’da Lille’i darmadağın eden Galatasaray’da Okan Buruk ise soğukkanlılıkla zafere odaklandı

22.10.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Fenerbahçe dün akşam 2-0 öne geçtiği maçta Slavia Prag ile 2-2 berabere kalarak dev bir türbülansa girdi... Galatasaray ise Fransa Ligue 1'de topladığı puanlarla PSG'nin averajla da olsa üstünde yer alan Lille'i hem de deplasmanda 4-2'lik skorla ezdi geçti.






İki takım pazartesi akşamı Sami Yen'de dev bir derbiye çıkacak... Dün gece istifaya davet edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ilk sözleri, "Galatasaray'ı yener kendimizi affettiririz" olmuştu.






Okan Buruk ise bu akşamki Lille zaferinden sonra, "Şimdi hedefimiz bu maçı unutup derbiye odaklanmak" dedi. İki teknik adamın açıklamalarına bakınca Kartal'ın önceliğinin derbi olduğu, Buruk'un ise bu akşamdan itibaren derbiye konsantre olmaya başlayacağı akıllara geldi.






Fenerbahçe için bu derbi artık sadece bir lig maçı değil; hem teknik heyetin geleceğini belirleyecek hem de sezonun kırılma noktasını oluşturacak bir "ya tamam ya devam" karşılaşması.






Sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen'e hem moral üstünlüğüyle hem de Avrupa zaferinin getirdiği ritimle giriyor. Buruk'un bu yaklaşımı, Galatasaray'ın maça daha rahat, özgüvenli ve baskıyı rakibine yıkan bir psikolojik yapıda çıkacağını gösteriyor.






Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı

Sergen Yalçın, Vincenzo Montella'nın kovulacağını anladığı andan itibaren mükemmel bir iletişim siyaseti uyguladı… Ortalık yanarken İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine tek söz etmedi. Bunun yanı sıra Yalçın döneminde millî takımda Berke Özer'i yeniden kadroda göreceğiz. Ancak özellikle Merih Demiral'ın çok daha ağırlıklı olacağına şahit olacağız.

21.10.2026 13:06:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın söyleye söyleye, araya hatırlı büyükleri koya koya Türk millî takımının başına teknik direktör oldu... İşin ilginç yanı ise her durumda ve her konuda söyleyecek bir sözü olmasına rağmen millî takımın yeni teknik direktörü; ne MHK başkanı tutuklanırken, ne Yasin Kol içeri alınırken, ne de tüm futbol kamuoyu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifasını isterken sessiz kalmasıyla aslında net planlarını ortaya dökmüştü.






SERGEN YALÇIN İLE NELER OLACAK?

Sergen Yalçın'ın oyun tarzı ve futbol felsefesine bakarak millî takımda yeni dönemde nelerin değişip nelerin aynı kalacağına dair Fotospor editörleri bazı öngörülerde bulundu.

Yeni dönem millî takım, Arda Güler'in etrafında şekillenecek. Hakan Çalhanoğlu millî takımda kalmaya devam edecek ancak Arda takımın beyni olacak. Ancak Çalhanoğlu yavaş yavaş formasını Orkun Kökçü'ye devredecek. Kenan Yıldız da Arda'nın en önemli yardımcısı olacak.






BERKE ÖZER VE MERİH DEMİRAL

Berke Özer milli takıma dönecek. Merih Demiral da iddia edildiği gibi aforoz edilmeyecek. Zaten Sergen'i millî takıma öneren akılla, Merih'e destek veren akıl aynı olduğu için Suudi Arabistan'da forma giyen millî stoperin ayrılması söz konusu değil. Sergen kendi döneminde mutlak ama mutlak bir santrforla oynayacak. Ancak o santrfor olmadığı için sorunu nasıl çözeceği muamma. Deniz Gül, Bertuğ ya da Semih Kılıçsoy'la olacak gibi değil. Belki bu dönemde Enes Ünal'a forma gelir.

İsmail Kartal'ın son barutu Galatasaray

Slavia Prag şoku sonrası Fenerbahçe'de kazan fokur fokur kaynıyor... Galatasaray derbisi öncesi kredisini tüketen İsmail Kartal için tehlike çanları çalarken, olası bir derbi mağlubiyetinde 'Onu Aziz Yıldırım bile kurtaramaz' iddiaları camiada yüksek sesle yankılanıyor

21.10.2026 11:46:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal'ın son barutu Galatasaray
İsmail Kartal'ın son barutu Galatasaray
Fenerbahçe'de işler iyi gitmiyor… Kazansa da tepki var, kaybetse de. Pazartesi akşamı oynanacak Galatasaray derbisinden önce 2-0 öne geçip Slavia Prag'la 2-2 berabere kalmak ise İsmail Kartal için olabilecek en kötü senaryo oldu.






Şampiyonlar Ligi'ne Roma beraberliği ile başlayan ve o maç sonunda istifaya davet edilen Kartal, o gece görevi bırakmıştı ancak zorla geri döndürüldü. Daha sonra da istifaya davet edildi ancak kulaklarını tıkadı. Bu gece Slavia Prag beraberliği sonrasında istifa çağrıları daha yüksek çıktı.






Kartal'ın şu an için istifa etmek gibi bir niyeti yok. Zaten maçtan sonra da, "Bu maç geride kaldı. Galatasaray maçına ekibimizle birlikte hazırlanacağız." diyerek tribünlerden yükselen çağrıya kulaklarının tıkalı olduğunu kanıtladı.






Daha önce istifa ettiğinde zaten Başkan Aziz Yıldırım izin vermemişti. Şu an istifa etse bile takımı Galatasaray derbisine çıkaracak kimse olmadığı için, Fenerbahçe'de en azından pazartesi gecesine kadar bir değişiklik söz konusu değil.

Ancak Fenerbahçe, Galatasaray'a da kaybederse işte o dakikadan sonra İsmail Kartal'ı Aziz Yıldırım bile kurtaramaz. Bu sözler camiada yüksek sesle yankılanıyor.

Vincenzo Italiano'nun travması değişmiyor

Trabzonspor karşısında alınan 2-0’lık yenilgi sonrası Vincenzo Italiano’nun 'Deplasmanda olmuyor' itirafı, İtalyan teknik adamın Serie A yıllarındaki acı tabloyu gündeme getirdi

21.10.2026 11:28:00
Haber Merkezi
 
Vincenzo Italiano'nun travması değişmiyor
Vincenzo Italiano'nun travması değişmiyor
Trabzonspor karşısında alınan 2-0'lık yenilgi sonrası Vincenzo Italiano'nun 'Deplasmanda olmuyor' itirafı, İtalyan teknik adamın Serie A yıllarındaki acı tabloyu gündeme getirdi. Fiorentina, Bologna ve Spezia dönemlerinde de dış sahada çöken Italiano'nun taktiksel ısrarı, Beşiktaş'ta da kronik bir krize dönüşmek üzere.






Trabzonspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano'nun maç sonu yaptığı "deplasmanda odaklanamıyoruz" itirafı, İtalyan hocanın Serie A yıllarını akıllara getirdi. Deplasman kabusu Italiano'nun peşini bırakmayan kronik bir sorun.






DEPLASMAN KABUSU

Fiorentina döneminde iki kez UEFA Konferans Ligi finali oynatan Italiano, iç sahada maç başına 2.00 puan ortalaması yakalarken, dış sahada bu oran 1.22'ye kadar geriledi. Fiorentina, İtalyan hocayla deplasman maçlarının yalnızca %34'ünü kazanabildi.







Bologna'yı Avrupa potasında tutmayı başarsa da dış saha performansı yine kriz üretti. İç sahada 1.90 puan ortalaması tutturan Italiano, deplasmanlarda 1.20 puan ortalamasında kaldı.

Çıkış yaptığı Spezia'da dış saha galibiyet oranı %26'da kalan tecrübeli hoca, çıktığı 19 deplasman maçında kalesinde 41 gol gördü.







OYUN FELSEFERİNDEN TAVİZ VERMİYOR

Italiano takımlarının dış sahadaki en büyük problemi, oyun felsefesinden taviz vermemesi olarak öne çıkıyor. Defans çizgisini orta sahaya yakın kuran ve önde yoğun baskı uygulayan İtalyan çalıştırıcı, iç sahada taraftar desteğiyle rakiplerini boğmayı başarıyor.







Ancak deplasmanlarda rakip taraftar baskısı ve hızlı geçiş hücumları devreye girdiğinde bu sistem büyük açıklar veriyor. Trabzonspor'un Beşiktaş karşısında sadece 291 pas yapmasına rağmen 6 büyük gol şansı bulması, Italiano'nun "yüksek savunma çizgisi" riskinin Süper Lig'deki en somut yansıması oldu.

Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?

Galatasaray'da sakatlanan Rafael Leao'nun kasığındaki ciddi ödem nedeniyle MR'ı çekilemezken, yıldız futbolcunun Lille ve Fenerbahçe maçlarını kaçırma riski bulunuyor

19.10.2026 14:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?
Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?
Galatasaray'da ödem dağılırsa yarın MR'a girecek olan Rafael Leao için en iyi senaryo hafif zorlanma ya da mikro yırtık... Ancak bu durumda bile en az 1-3 hafta sahalardan uzak kalması muhtemel. Böyle bir durumda Portekizli futbolcu hem Lille maçını kaçırır hem de Fenerbahçe derbisinde oynaması zora girer.






Galatasaray'ın patates tarlasını andıran zeminde oynanan Gençlerbirliği maçında sakatlanarak oyundan çıkan Rafael Leao'dan gelen ilk haberler hiç de parlak değil. Yapılan ilk açıklamaya bakılacak olursak yıldız futbolcunun kasık adalesindeki durum ciddi. Oluşan ödem nedeniyle dün MR bile çekilemedi. Ödem dağılırsa durumu bugün netleşecek.






LEAO İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ

Oyuncunun ayağının kayması sonucu meydana gelen hiperekstansiyon tipi sakatlıklarda, ödem nedeniyle MR çekilememesi; kasık tendonunda veya addüktör kas grubunda yüksek dereceli (Grade 2 veya Grade 3) bir yırtık şüphesini artırdı.






GALATASARAY ÇOK KRİTİK MAÇLARA ÇIKIYOR

Sağlık kurulunun ilk müdahalesinin ardından yıldız futbolcunun sahalardan ne kadar uzak kalacağı, yapılacak detaylı MR incelemesinin ardından netlik kazanacak. En iyi ihtimalle Grade 1, yani hafif zorlanma ya da mikro yırtık tespit edilmesi bile Galatasaray'ın başından aşağı kaynar sular dökülmesine neden olacak. Bu durumda Portekizli oyuncu 1 ila 3 hafta sahalardan uzak kalacağı için hayati Lille maçıyla beraber Fenerbahçe derbisinde de forma giyemeyecek.






UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor

Fransa'da sokaklar savaş alanına dönerken UEFA'dan skandala davetiye çıkaran bir karar geldi

19.10.2026 10:48:00
Haber Merkezi
 
UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor
UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor
Fransa'da sokaklar savaş alanına dönerken UEFA'dan skandala davetiye çıkaran bir karar geldi. Lille deplasmanında can ve mal güvenliği tehdit altına giren Galatasaray adeta ateşe atılırken; Türk sembollerine dahi yasak getiren kararlar çifte standart tepkisini zirveye çıkardı






Fransa'da sokakların savaş alanına döndüğü, yağma ve çatışmaların durdurulamadığı ortamda UEFA skandala davetiye çıkaran bir karara imza attı. Lille deplasmanına gidecek Galatasaray için güvenlik alarmı en üst seviyeye çıkarılırken, maçı tarafsız sahaya almayan UEFA çifte standarda imza attı. 






"Aynı olaylar Türkiye'de yaşansa maç anında başka ülkeye kaydırılırdı" eleştirileri altında sarı-kırmızılılar bildiğiniz "cehenneme" gönderiliyor.

Fransa Kuzey Valiliği'nin şehirde geniş güvenlik önlemleri ilan etmesi ve stadyum çevresinde Türk bayrağı, Galatasaray forması ve sembollerinin taşınmasını yasaklaması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.







Ancak yerel makamların kısıtlama kararlarına rağmen UEFA nedense maçın planlandığı gibi Stade Pierre-Mauroy'da oynanmasında ısrar ediyor.

Takımın havalimanı transferleri, konaklayacağı otel ve stadyuma intikali sırasında yaşanabilecek olası provokasyon ve çatışma riskleri teknik heyet ile oyuncuların odağını tamamen bozmuş durumda.







Fransız polisinin sokaklardaki yağma ve protestoları kontrol etmekte zorlandığı bir ortamda, Türk taraftarların şehirdeki can ve mal güvenliği de büyük bir soru işareti olarak duruyor.

Sarı-kırmızılı yönetimin ve TFF'nin, kafile ile taraftarların güvenliği adına UEFA nezdinde temaslarını artırması bekleniyor.

Galatasaray değil UEFA

Çok uzun bir süredir Galatasaray'ın stadındaki ıslık seslerinin hoparlörlerden verildiğine dair gündem var

18.10.2026 16:13:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray değil UEFA
Galatasaray değil UEFA
Çok uzun bir süredir Galatasaray'ın stadındaki ıslık seslerinin hoparlörlerden verildiğine dair gündem var. Peki bu işin aslı ne? İşte yanıtı:

Galatasaray'da Barcelona karşılaşmasından sonra boş tribünlerden ıslık sesleri verildiğine dair yorumlar her yeri kapladı. Aslında bu konu uzun süredir tartışılıyor. Öncelikle hoparlörden ıslık sesleri geldiği doğru! Ancak bunun arka planındaki gerçekler tamamen farklı...







YAYINCI KURULUŞ SEÇMİYOR

Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından önemli anların özet görüntüleri veriliyor. Üstelik bunları UEFA seçiyor, yayıncı kuruluş değil... Doğal olarak o pozisyonlardaki tribün sesleri de boş stadyumda yankılanıyor. Bunun örnekleri hem ülkemizde hem de yurt dışındaki Avrupa karşılaşmalarında sıkça yaşandı.







STADYUM UEFA'NIN!

Genel olarak konuyla ilgili çok önemli bir bilgi daha var. Avrupa karşılaşmalarından bir süre önce stadyumlarla ilgili bütün kontrol UEFA'ya geçiyor. Onların izni olmadan hiçbir şey yapılamıyor. İddia edildiği gibi kulüp kendi kararıyla hoparlörlerden ıslık veya başka bir ses yayınlarsa, bunun cezası var. Maçların öncesinde de hoparlörlerin çalışıp çalışmadığını anlamak için sesler verilebiliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.