İsrail Beyrut'a saldırdı, Trump "Beyrut'a yapılan saldırı bu özel günde gerçekleşmemeliydi, bunu mahvetmeyelim" dedi
ABD Başkanı Trump, İsrail'in Lübnan saldırıları ve İran'ın 'müzakereler durabilir' açıklamasının ardından yaptığı açıklamada "Bu sabah Beyrut'a yapılan saldırı, özellikle İran'la barış anlaşmasına bu kadar yakın olduğumuz özel bir günde gerçekleşmemeliydi" dedi.
Haber Merkezi





Donald Trump'ın Truth Social hesabından yaptığı açıklama şöyle:
Bu sabah Beyrut'a yapılan saldırı, özellikle İran'la barış anlaşmasına bu kadar yakın olduğumuz özel bir günde gerçekleşmemeliydi. İsrail'in tehditlere karşı kendini savunma hakkı vardır, ancak karşılık verdiği saldırı çok küçük ve anlamsızdı, kimse yaralanmadı, zarar görmedi veya ölmedi ve bu önemli süreci aksatmamalı.
Bölgeye, Lübnan da dahil olmak üzere, barış getirecek bir anlaşmaya çok yakınız ve tüm taraflar geri adım atmalı. İsrail'in Lübnan'ın herhangi bir yerinde daha fazla saldırı yapmaması gerekir, ancak Hizbullah da dahil olmak üzere herhangi bir tarafın İsrail'e karşı daha fazla saldırı yapmaması da gerekir.
Bu, uzun ve güzel bir barışın başlangıcı olabilir. Bunu mahvetmeyelim! Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.
Trump, dün yaptığı açıklamada İran ile mutabakat zaptının bugün imzalanacağını söylemişti. Ancak gelişmeler üzerine İran'dan 'müzakereler durabilir' yönünde açıklamalar geldi.
İsrail'in saldırısında ölü ve yaralılar var
İsrail ordusu pazar günü Beyrut'un güney banliyölerinde, grubun kalesi olarak bilinen Dahiyeh'deki Hizbullah hedeflerine saldırdı. En az 8 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.















































































