logo
20 OCAK 2026

İsrail Beyrut'u bombaladı

13.07.2006 00:00:00
SON HABER İsrail savaş uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta uluslararası havaalanı ve Hizbullah televizyonunu vurdu. Lübnan gece boyunca 40 kez bombalandı.

 

 

İsrail savaş uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta uluslararası havaalanı ve Hizbullah televizyonunu vurdu. Saldırılarda en az 28 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail uçaklarının gece boyunca Lübnan'a 40 kadar hava saldırısı düzenledi.

Yetkililer İsrail savaş uçaklarının bu sabah 06.30 sularında Beyrut Refik Hariri Havaalanı civarına füze saldırısında bulunduğunu belirttiler. İlk alınan bilgilere göre, füze saldırıları havaalanının doğusunda ve batısında bulunan Hizbullah'ın güçlü noktalarını hedef aldı. Lübnan televizyonları saldırıyı yayınlarını keserek canlı olarak duyurdu.Polis ve havaalanı yetkilileri, İsrail saldırısı sonucu Beyrut havaalanının kapatıldığını belirtirken, LBC televizyonu, gece ülkenin güneyinde düzenlenen saldırılarda Dveyr köyünde aynı aileden 12 kişi dahil olmak üzere 28 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.Beyrut havaalanında doğu pistinin hasar görmesi sonucu alana geleniki uçağın Larnaka Havaalanına yönlendirilmek zorunda kaldığı kaydedildi. İsrail ordusu da Beyrut havaalanına hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı. Ordu sözcüsü, havaalanının Hizbullah örgütünün silah transferinin merkezi olarak kullanıldığını ileri sürdü.

HİZBULLAH TELEVİZYONU VURULDUİsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un dışında vurduğu Hizbullah'a ait mevzinin, örgütün El Manar televizyonu olduğu bildirildi.Görgü tanıkları ve bir güvenlik güçlerinden bir kaynak, İsrail helikopterinden atılan füzenin, Haret Hreik semtinde El Manar televizyonunu vurduğunu, saldırıda biri televizyon çalışanı 6 kişinin yaralandığını söylediler.Haret Hreik semti, Hizbullah'ın liderliği ve basın bürolarına ev sahipliği yapıyor

İSRAİL FÜZELERİ DIŞİŞLERİ BAKANLI?I BİNASINI HEDEF ALDIİsrail füzeleri Gazze'deki Filistin Dışişleri Bakanlığı binasını da vurdu.Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 01.40 sularında pilotsuz uçaklardan atıldığı belirtilen bir füze Gazze kentinin Tel El Hava semtindeki Dışişleri Bakanlığı binasını hedef aldı. Füzenin Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar'ın ofisini vurduğu kaydedildi.Füze saldırısında 10 kişinin yaralandığı bildirildi.Binanın isabet alan bölümünde yangın çıkması nedeniyle bölgeye itfaiye araçları ve ambulanslar sevkedildi.

GECE BOYUNCA SALDIRILAR DURMADIDün gece Lübnan için zor geçti. İsrail uçakları gece boyunca Lübnan'a 40 kadar saldırı düzenledi. İsrail askeri sözcüsü, bu saldırıların özellikle Lübnan'ın güneyinde bulunan ve Hizbullah'ın 'İsrail'e düzenlediği saldırılarda kullandığı roketlerin de içinde bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğu' bölgeleri hedef aldığını açıkladı.İsrail askeri radyosunun haberinde de Hizbullah'a bağlı 150 hedefe saldırı düzenlendiği ve Beyrut Havalimanı'mım bombalanarak Lübnan üzerinde bir 'hava ablukası' uygulandığı belirtildi.

İSRAİL'E ROKETLİ YANITHizbullah'ın, İsrail'in kuzeyine düzenlediği roket saldırısında 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.İsrailli doktorlar, Nahariye kentine düzenlenen saldırıda 1 kadının öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını açıklarken, İsrail ordusu ise 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Beyrut'a giden uçaklar Larnaka'ya yönlendiriliyorLübnan'ın başkenti Beyrut'a giden uçaklar, havaalanı bombalandığı için Kıbrıs'taki Larnaka havaalanına yönlendiriliyor. Kıbrıs Rum kesimi İletişim Bakanı Haris Thrassou Reuters'a yaptığı açıklamada, "Kendi hava trafik hareketlerimizi etkilemediği sürece uçaklara Larnaka'ya iniş izni verdik" dedi. Sivil havacılık yetkilileri, şimdiye kadar en az 5 uçağın Larnaka havaalanına yönlendirildiğini söyledi. Rum kesimi havayolu şirketi de Beyrut uçuşlarını iptal etti. İsrail uçakları Beyrut havaalanının pistini bombalamıştı. THY'nin Beyrut seferleri iptal edildiTürk Hava Yolları (THY), İsrail uçakları tarafından bombalanan Beyrut havaalanındaki ağır hasar nedeniyle Beyrut seferlerini iptal etti. THY'nin Beyrut müdürü Hasan Hazırlar, bu sabaha karşı İsrail uçakları tarafından düzenlenen füze saldırısında Beyrut Refik Hariri havaalanının doğu pistinin büyük hasar gördüğünü söyledi. Hazırlar, THY ve Refik Hariri Havaalanı yetkilileriyle yaptığı görüşmenin sonucunda bu gece yapılacak İstanbul-Beyrut, yarın sabah saat 04.20'de yapılacak Beyrut-İstanbul seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini belirtti.

Hazırlar, "Havalimanı pisti tamir edilecek. Yolcu güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle gelişmeleri izliyoruz. Bu arada gerekirse yolcularımızın mağdur olmaması için Şam ve Amman'dan dönüşlerini organize edebiliriz" dedi. Bu arada THY yolcularından, 20 temmuza kadar Beyrut uçuşlarıyla ilgili yapacakları rezervasyon değişiklikleri için cezai ücret alınmayacak. Öte yandan Refik Hariri Havaalanı yetkilileri, doğu pistindeki hasar nedeniyle Beyrut'tan birkaç gün uçuşların yapılamayacağı belirtildi. Beyrut havaalanına doğru giden uçakların Kıbrıs Rum kesimindeki Larnaka havaalanına yönlendirildiği bildirilmişti.Fransa'dan İsrail'e tepkiFransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, İsrail'in, Beyrut havaalanının bombalanması dahil olmak üzere Lübnan'da düzenlediği saldırılarla ölçüyü kaçırdığını söyledi. Douste-Blazy, Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada, "Birkaç saat boyunca Fransa'nın dostu olan, tamamıyla egemen bir ülkenin havaalanı bombalandı. Bu ölçüyü kaçırmaktır" diye konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı, Hizbullah örgütünün İsrail'in kuzeyine füze atmasını ve İsrail askerlerini kaçırmasını da kınayarak, bunların "sorumsuzca eylemler" olduğunu belirtti. Taraflar için tek çözümün mantık yoluna dönüş olduğunu ifade eden Philippe Douste-Blazy, Lübnan'ın konuyu mümkün olan en kısa zamanda BM Güvenlik Konseyine havale etme talebini desteklediklerini söyledi ve bölgesel bir savaş riskinin "kesinlikle" var olduğunu kaydetti. Bu arada Rusya da İsrail'in Lübnan ve Gazze'deki saldırılarını kınadı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
DEM Parti SDG için yürüdü
Teröristler ‘Türk Bayrağına’ saldırdı
Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı
'Önergeyi verin destekleyelim'
'Şam'ın güvenliği Ankara'nın güvenliğidir'
'Kürt başka SDG başka'
Dipte ise Hatay var
Konut fiyatları en çok o illerde arttı
Emekli maaşları eksik yatıyor
Zam farkı ne zaman ödenecek?
Grönland neden önemli?
ABD-Çin rekabetinin Arktik cephesi
İzmir merkezli 14 ilde uyuşturucu operasyonu
641 sokak satıcısı gözaltına alındı
2025 konut satış istatistikleri açıklandı
Geçen yıl konut satışları arttı
'Kürdistan' hayali kuranlara şok!
Rakka’da SDG’ye ait heykeller yerle bir edildi
Suriye'de anlaşma sağlanmadı
Haseke kuşatma altında
Son 30 yılın en yoğun kar yağışı
Bölgede acil durum ilan edildi
Toprak bütünlüğü vurgusu öne çıktı
Şara ve Trump telefonda görüştü
Bakan Tunç'tan "Suriye" paylaşımı
Provokatif paylaşımlarla ilgili resen soruşturma başlatıldı
"Başkan Trump, samimi ve içten bir şekilde Grönland'ı istiyor"
Danimarka Dışişleri Bakanı'ndan ilginç açıklama
1949'dan bu yana en düşük rakam
Çin nüfusu geri viteste
DEM Parti SDG için yürüdü
Teröristler ‘Türk Bayrağına’ saldırdı
Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı
'Önergeyi verin destekleyelim'
'Şam'ın güvenliği Ankara'nın güvenliğidir'
'Kürt başka SDG başka'
Dipte ise Hatay var
Konut fiyatları en çok o illerde arttı
Emekli maaşları eksik yatıyor
Zam farkı ne zaman ödenecek?
Grönland neden önemli?
ABD-Çin rekabetinin Arktik cephesi
İzmir merkezli 14 ilde uyuşturucu operasyonu
641 sokak satıcısı gözaltına alındı
2025 konut satış istatistikleri açıklandı
Geçen yıl konut satışları arttı
'Kürdistan' hayali kuranlara şok!
Rakka’da SDG’ye ait heykeller yerle bir edildi
Suriye'de anlaşma sağlanmadı
Haseke kuşatma altında
Son 30 yılın en yoğun kar yağışı
Bölgede acil durum ilan edildi
Toprak bütünlüğü vurgusu öne çıktı
Şara ve Trump telefonda görüştü
Bakan Tunç'tan "Suriye" paylaşımı
Provokatif paylaşımlarla ilgili resen soruşturma başlatıldı
"Başkan Trump, samimi ve içten bir şekilde Grönland'ı istiyor"
Danimarka Dışişleri Bakanı'ndan ilginç açıklama
1949'dan bu yana en düşük rakam
Çin nüfusu geri viteste
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.