İsrail'den Türkiye'ye şok suçlama
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'yi 'bölgede istikrarı bozmak ve barışı tesis çabalarına karşı çalışmakla' suçlayarak NATO üyesi ülkeye baskı yapılması çağrısında bulundu
05.10.2020 18:10:00





İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'yi 'bölgede istikrarı bozmak ve barışı tesis çabalarına karşı çalışmakla' suçlayarak NATO üyesi ülkeye baskı yapılması çağrısında bulundu. Gazetecilere İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'le imzalanan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasıyla ilgili bilgi veren Gantz, Türkiye ve İran'ı 'barışın teşvikini reddeden ve bölgesel saldırganlığı destekleyen' ülkeler olarak nitelendirdi. Ankara'nın Suriye'nin kuzeyi ve Doğu Akdeniz'deki eylemlerinin yanı sıra Libya'ya müdahalesine ve Hamas'la yakın temaslarına atıfta bulunan Gantz, "Tüm bunlar istikrardan uzaklaştırıyor" iddiasında bulundu.
İsrail-Arap ilişkilerini teşvik eden Arap Bölgesel Entegrasyon Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Gantz, "Türkiye meselesi kesinlikle çok karmaşık, çünkü Türkiye NATO'nun bir parçası" dedi. İsrail Savunma Bakanı Gantz, "Bu nedenle elimizdeki tüm seçenekleri alıp, Türkiye'nin ellerini doğrudan terörizmden çekmesini sağlamak için uluslararası baskı yoluyla etkilemeye çalışmalıyız" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.