logo
23 MAYIS 2025

“İstanbul’u MEM ile yöneteceğiz”

03.03.2019 00:00:00
Problemleri çözmek bakış açısıyla ve kabiliyetle alakalıdır. Kimi insan bir probleme bakar, bu çözülemez der. Kimi insan içinse o problemin çözümü bir anlıktır. Çünkü onun bakış açısı doğrudur, problemleri çözme kabiliyeti vardır.
Bugün ne kadar kabiliyetli olursan ol, genelde ülkemizin, özelde ise İstanbul'un sorunlarını kapitalist bir bakış açısıyla çözmek asla mümkün değildir.
Bugün açıkça görülmüştür ve ispatlanmıştır ki, Prof. Dr. Haydar Baş'a ait Milli Ekonomi Modeli en kötü durumda olan ülkeleri bile şaha kaldırmıştır.
Rusya 100 dolara tankını satar vaziyetten, MEM'le dünyada söz sahibi olmuştur.
ABD'nin üretim kölesi Çin, MEM'le gözünü açmış ve bugün kendi bağımsız ekonomik siyasi politikalarını hayata geçirebilmektedir.
4 milyar nüfusa sahip BRICS devletleri 
halklarının sırtını MEM'le giydirmektedir, karınlarını MEM'le doyurmaktadır.
31 Mart'ta İstanbul'da en şanslı parti Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)…
Çünkü elinde dünyayı şekillendiren Milli Ekonomi Modeli gibi bir çözümü var, böyle eşsiz bir Modeli insanlığa kazandıran, Kapitalizmi sessiz bir devrimle tarihe gömen bir Genel Başkanı, Prof. Dr. Haydar Baş var ve bu projeleri İstanbul'da uygulama kabiliyeti olan Selim Kotil var. Ve Sayın Kotil, bu akış açısıyla ürettiği mükemmel projeleriyle önümüzde en güçlü seçenek olarak duruyor.
Dilerseniz sözü fazla uzatmadan, BTP Adayı Kotil'in şu ana kadar duymadığımız bu projelerinin bir kısmını sizlere özetle aktaralım. Projelerinin detaylarını, görselleriyle beraber www.selimkotil.com adresinde bulabilirsiniz.
* Boğazın hem altından hem de üstünde sürekli akıntı var. Boğazın zeminine yerleştirilecek türbinlerle bu akıntı enerjiye dönüştürülecek. Bu şekilde 5 bin Megawatt elektrik üretilebilecek, yani 4 Keban Barajı kapasitesinde…
* Terkos Gölü gibi göllerin etrafına, su havzalarına güneş enerji panelleri yerleştirilecek. Hem elektrik üretilecek hem de göllerin etrafının imara açılması engellenip, bu göller koruma altına alınacak.
* Çatalca'nın Durusu Beldesi'nde Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi kurulacak. Bu tesiste ters osmoz yöntemiyle Karadeniz'den İstanbullu için içme suyu temin edilecek.
* İstanbul depreme hazırlıklı değil. Acil eylem planı hazırlanacak, yeşil alanlar artırılacak, her ilçede açık koordinasyon ve ilk yardım alanları oluşturulacak.
* İstanbul'da zemin etütleri yeniden yapılacak. Riskli binalar tespit edilecek. Risk altındaki binalar yıkılıp yeniden inşa edilecek. Rantsal dönüşüm değil, gerçekten kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek. 
* Olası bir depremde, GSM operatörlerinin ve haberleşmenin çökme riskine karşılık alternatif mobil sistemlerinin entegrasyonu sağlanacak.
* Trafik ışıkları yapay zeka ile yönetilecek. Bomboş yollarda kırmızı ışıkta bekleme dönemi son bulacak.
* Toplu taşıma 24 saat kullanılabilir hale getirilecek.
* Deniz taşımacılığı daha etkin hale getirilecek.
* Belediye otobüsleri elektrikli hale getirilecek. Boğaz'daki akıntıdan elde edilecek elektriğin bir kısmı burada kullanılacak. Bu, aynı zamanda çevre dostu bir uygulama…
* Taksicilerin sorunları çözülecek. Akaryakıt masrafları çok fazla olduğu için para kazanamıyorlar. Atık maddelerden elde edilen doğal gaz taksicilere verilecek ve yakıt maliyetleri yüzde 35'e düşecek.
* Hızlandırılmış tren değil, gerçekten hızlı tren devreye sokulacak. Bunun için manyetik raylar döşenecek. İstanbullu için ulaşım hızlı, rahat ve güvenli olacak.
* Otopark imkanları genişletilecek.
* 200 bin üniversite öğrencisine aylık 500 TL burs verilecek. Kaynak olarak ise yandaş vakıflara aktarılan 850 milyon liralık bütçe kullanılacak.
* Genç Mezun Kariyer Merkezi kurulacak, yeni mezun gençlere danışmanlık hizmeti verlecek, iş hayatına atılmada yardımcı olunacak.
* Öğencilere ulaşım bedava olacak. Diğer vatandaşlara ise yüzde 50 ucuzlayacak. Otobüsler elektrikli olacağı için ve bu elektrik de Boğaz'dan elde edileceği için bunun kaynağı rahatlıkla sağlanabilecek.
* Belediyeye ait spor tesislerinin, buradaki yüzme havuzlarının kullanımı gençlere ücretsiz olacak.
* Tarım kooperatifleri kurulacak. İstanbul'un tarlalarından çıkan tarım ürünleri kar amacı gütmeyen bu kooperatifler vasıtasıyla İstanbullu'ya ucuz ve sağlıklı bir şekilde ulaşacak.
* GDO'lu ürün işgalinden kurtulmak için, Organik Tarım Merkezi kurulacak. İstanbul'daki atıl tarım alanlarında organik tarımın geliştirilmesi sağlanacak. İstanbullu'nun organik ürünlere ucuz ve kolay ulaşması temin edilecek.
* Elektrik, doğalgaz ve su faturalarında yüzde 50 indirim yapılacak. Bu, Boğaz'dan ve güneş enerji panellerinden elde edilen elektrik sayesinde, ayrıca sayaç okuma bedeli gibi garip uygulamaların kaldırılmasıyla sağlanacak.
* Kimsesiz, yaşlı, engelli vatandaşlara her türlü kolaylık sağlanacak. Bu amaç için açılmış olan kuruluşlara belediye bütçesinden destekler sağlanacak.
* Gençlerin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü doğru tanıyabilmesi için bir Atatürk müzesi oluşturulacak. Burada Atatürk'ün doğduğu evden, savaştığı cephelere, hutbe okuduğu camiden, Hacı Bektaş'ı ziyaretine kadar adım attığı her yerin minyatürleri yapılacak. Gençler Ata'sıyla buluşacak.
Ben bir İstanbullu olarak bu hizmetlere ulaşmak istiyorum ve can u gönülden diyorum ki, "OYLAR SELİM KOTİL'E"
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Murat Çabas / diğer yazıları
Suç örgütlerine operasyon
64 şüpheli yakalandı
'Caymaya hakkı yok!'
Bahçeli'den Erdoğan'a adaylık cevabı
Minguzzi davasında karar
4 kişi serbest bırakıldı
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na ceza
Yalan tanıklık davasında karar
Bayram tatili 9 güne uzatıldı mı?
Fahrettin Altun açıkladı
Kamuoyunun gündeminden düşmeyen davada mütalaa açıklandı
Savcı, Zehra Kınık'a hapis cezası talep etti
ABD’de küçük uçak yerleşim bölgesine düştü
En az 15 ev ile çok sayıda araç yandı, çok sayıda ölü var
İslam dünyası susuyor, Yemen vazgeçmiyor
İsrail'e yeni füze saldırısı daha
Bir ülke daha 'milli paralarla ticaret' dedi
Afganistan, Çin ve Rusya'nın kapısını çaldı
İlk kez hakim karşısında
Ahmet Özer neyle suçlanıyor?
Savcılıktan Emniyet’e talimat
İmamoğlu’nun afişleri yasaklandı
Kurulan şirket sayısı yüzde 9.4 azaldı
Kapanan şirket sayısı yüzde 33.5 arttı
Serbest piyasada döviz fiyatları
1 Dolar 40 TL'ye koşuyor
Çarpıcı FETÖ açıklaması
Deşifre edilemeyenler daha fazla
Onlarca gözaltı daha
İBB'ye 4. dalga operasyon
Suç örgütlerine operasyon
64 şüpheli yakalandı
'Caymaya hakkı yok!'
Bahçeli'den Erdoğan'a adaylık cevabı
123456789101112131415
Suç örgütlerine operasyon
64 şüpheli yakalandı
'Caymaya hakkı yok!'
Bahçeli'den Erdoğan'a adaylık cevabı
Minguzzi davasında karar
4 kişi serbest bırakıldı
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na ceza
Yalan tanıklık davasında karar
Bayram tatili 9 güne uzatıldı mı?
Fahrettin Altun açıkladı
Kamuoyunun gündeminden düşmeyen davada mütalaa açıklandı
Savcı, Zehra Kınık'a hapis cezası talep etti
ABD’de küçük uçak yerleşim bölgesine düştü
En az 15 ev ile çok sayıda araç yandı, çok sayıda ölü var
İslam dünyası susuyor, Yemen vazgeçmiyor
İsrail'e yeni füze saldırısı daha
Bir ülke daha 'milli paralarla ticaret' dedi
Afganistan, Çin ve Rusya'nın kapısını çaldı
İlk kez hakim karşısında
Ahmet Özer neyle suçlanıyor?
Savcılıktan Emniyet’e talimat
İmamoğlu’nun afişleri yasaklandı
Kurulan şirket sayısı yüzde 9.4 azaldı
Kapanan şirket sayısı yüzde 33.5 arttı
Serbest piyasada döviz fiyatları
1 Dolar 40 TL'ye koşuyor
Çarpıcı FETÖ açıklaması
Deşifre edilemeyenler daha fazla
Onlarca gözaltı daha
İBB'ye 4. dalga operasyon
Suç örgütlerine operasyon
64 şüpheli yakalandı
'Caymaya hakkı yok!'
Bahçeli'den Erdoğan'a adaylık cevabı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.