Japonya'da durum ciddileşiyor
Çin’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 869’a yükseldi. Dünya genelinde can kaybı sayısı ise bin 874





Yıllık meclis toplantıları ertelenecek
Diğer yandan, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'in yıllık meclis toplantılarının ertelenme ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi. Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'nın haberinde, Ulusal Halk Kongresi (NPC) Daimi Komitesi'nin önümüzdeki günlerde yıllık toplantının ertelenmesini görüşeceği belirtildi. Çin'in en üst yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi ve en üst siyasi istişare organı olan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın yıllık toplantıları, her yıl mart ayının başında düzenleniyor. 10 günlük bir süreci kapsayan toplantılar, ülkenin dört bir yanından temsilciler ile delegeleri bir araya getiriyor. Bu yılki toplantı döneminin 3 Mart'ta başlayacağı açıklanmıştı.
Japonya'da tedbirler sıkılaşıyor
Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde can kaybı sayısı bin 874'e çıkarken, Japonya'da salgınla ilgili tedbirler sıkılaşıyor. Japonya Sağlık Bakanlığı koronavirüs semptomu gösterenleri, evlerini terk etmeyerek acilen sağlık kuruluşlarıyla temasa geçmeye çağırdı.
Tokyo'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hastayı tedavi eden bir hemşirenin testleri pozitif çıktı. Tedavinin yapıldığı hastane, hasta alımını geçici olarak durdurdu.
Japonya'da 80'li yaşlardaki bir kadının korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmişti. Hastanın korona virüsü taşıdığı, ölümünün ardından yapılan testlerde ortaya çıkmıştı. Bunun yanında, Yokohama Limanı'nda demirli Diamond Princess adlı yolcu gemisinde yeni korona virüsünden enfekte olan kişilerin sayısı da artıyor. Yolcu gemisinde görülen 454 vakanın dâhil edilmesi hâlinde, Japonya toplam 516 koronavirüs vakası ile Çin'in ardından en çok hastanın bulunduğu ülke oluyor.
Olimpiyatlara etki eder mi?
Japonya'da salgının yayılması endişeleri artarken, durumun Tokyo'nun ev sahipliğinde temmuz ayında düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyatları'na etki edip etmeyeceği de gündeme gelmeye başladı. Japon basınında, 1 Mart'ta düzenlenmesi planlanan ve 38 binden fazla kişinin katılacağı Tokyo Maratonu'na katılımla ilgili yeni düzenlemelere gidileceği, etkinliğe sadece seçilen koşucuların katılmasının sağlanacağı yazıldı. Diğer yandan, Japon İmparatoru Naruhito'nun doğum günü nedeniyle düzenlenecek kutlamalar da iptal edildi. Tokyo'daki İmparatorluk Sarayı'nda gelecek hafta yapılması planlanan kutlamalara on binlerce kişinin katılımı bekleniyordu.
AŞAĞIDAKİ VİDEOLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


















































































