Yeni Mesaj'ın haberi etkili oldu...
Kapıkule Sınır Kapısı'nda gümrük kontrollerinde yakalanan kaçak etlerin Yeni Mesaj'ın haberi üzerine Kızılay Aşevi'ne verilmesi uyglamasına son verildi. Kaçak etler, toplum sağlığını kormak için imha ediliyor
Kapıkule Sınır Kapısı'nda, Gümrük kontrollerinde yakalanan kaçak etlerin, veteriner tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra Kızılay'ın Aşevi'ne verilmesi uygulamasına son verildi.
2003 yılı ekim ayından itibaren Kapıkule'de yakalanan gümrük kaçağı etler, Edirne Kızılay Şube Müdürlüğü'nün Aşevi'nde yapılan yemeklerde değerlendiriliyordu. Yoksul vatandaşın karnını doyurma amacında kullanılan kaçak etler, ayrıca Huzurevi ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nun et gereksinimini de sağlıyordu.
Yakılarak imha ediliyor
Edirne Gümrükleri ve Muhafaza Başmüdürü Nevzat Er de, yeni kaçakçılık yasası dolayısıyla, toplum sağlığına zarar verecek olayın yaşanmaması için, kaçak etlerin yakılarak imha edilmeye başlandığını bildirdi.
Bu arada kaçak etlerin çoğunluğu fiyatları daha ucuz olduğu için Bulgaristan'dan getirildiği ve Kapıkule'de bir ayda ortalama 1-2 ton civarında kaçak et ele geçirildiği bildirildi. Sınır kapısında yurda kaçak olarak sokulmak istenirken bulunan muzların Kızılay'a verilmesi uygulaması ise sürüyor.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda gümrük kontrollerinde yakalanan kaçak etlerin Yeni Mesaj'ın haberi üzerine Kızılay Aşevi'ne verilmesi uyglamasına son verildi. Kaçak etler, toplum sağlığını kormak için imha ediliyor
Kapıkule Sınır Kapısı'nda, Gümrük kontrollerinde yakalanan kaçak etlerin, veteriner tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra Kızılay'ın Aşevi'ne verilmesi uygulamasına son verildi.
2003 yılı ekim ayından itibaren Kapıkule'de yakalanan gümrük kaçağı etler, Edirne Kızılay Şube Müdürlüğü'nün Aşevi'nde yapılan yemeklerde değerlendiriliyordu. Yoksul vatandaşın karnını doyurma amacında kullanılan kaçak etler, ayrıca Huzurevi ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nun et gereksinimini de sağlıyordu.
Yakılarak imha ediliyor
Edirne Gümrükleri ve Muhafaza Başmüdürü Nevzat Er de, yeni kaçakçılık yasası dolayısıyla, toplum sağlığına zarar verecek olayın yaşanmaması için, kaçak etlerin yakılarak imha edilmeye başlandığını bildirdi.
Bu arada kaçak etlerin çoğunluğu fiyatları daha ucuz olduğu için Bulgaristan'dan getirildiği ve Kapıkule'de bir ayda ortalama 1-2 ton civarında kaçak et ele geçirildiği bildirildi. Sınır kapısında yurda kaçak olarak sokulmak istenirken bulunan muzların Kızılay'a verilmesi uygulaması ise sürüyor.