HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 28 TEMMUZ 2021, ÇARŞAMBA

Kansere davetiye

23.10.2003 00:00:00
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Hüseyin Gündüz, sucuk, salam ve sosis gibi şarküteri besinlerinin içerisinde bulunan katkı maddelerinin vücutta toplanarak kanserli hücrelerin oluşmasına neden olduğuna dikkat çekerek, katkı maddelerinin çok olduğu besinlerin, özellikle de şarküteri besinlerinin alınmaması ve tüketilmemesi gerektiğini, sucuk, salam ve sosislerin kansere neden olduğunu söyledi.

Gündüz, "Sucuk, salam ve sosislerin bozulmaması için içerisine konan katkı maddeleri kansorejen madde içeriyor. Bu tür besinlerin tüketimi zamanla vücutta kanserli hücrelerin oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle bu tür gıdaların 2 ayda bir tüketilmesini öneriyoruz. Çok sık yendiğinde kanser olma riski artar" dedi.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected] [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.