Karpuzlar tarlada kaldı
Dönüm başına 2 ya da 3 ton ürün hasadı yapılan Ege Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve alıcı bulunamaması nedeniyle ürünleri tarlada kaldı
03.08.2012 00:00:00
Ege Bölgesi'nde sezon başında tarlada yetişen ürüne kendilerine göre uygun fiyat biçen ve alıcılara uygun fiyattan satış yaptığını belirten üreticiler, sıcaklar sebebiyle ürün kalitesinin düşmesinin ardından adeta üretim fiyatına satış yaptıklarını, buna rağmen alıcı bulmakta zorlandıklarının belirtti. Tarlalarda kalan mallarının zararlarını ikiye katladığını belirten karpuz üreticileri geçimlerinin sağladıkları karpuzdan sıcaklar sebebiyle para kazanamadıklarının kaydettiler. Sıcaklardan ötürü yumuşayan ve yanmaya başlayan karpuzu hiç kimsenin almayacağını belirten 29 yaşındaki karpuz üreticisi Serkan Elekçi, “15 yaşımdan beri bu işi yapıyorum. Bu sıcak havada bu işi yapmak mümkün değil. Sıcaklıklar sebebiyle tarladaki mal yanıyor. Sağlam kalanlar yumuşuyor ve alıcılarda malı görüp vazgeçiyor” diye konuştu.
Eve ekmek götüremiyoruz
Mallarını sıcaklardan korumak için çeşitli önlemler aldıklarını fakat fayda etmediğini söyleyen Elekçi, “Tarlayı korumaya çalıştık. Malı saklamaya çalıştık ama o kadar sıcak ki ne yapsak kar etmedi. Elimizden gelen bir şey yok. Mecburen çalışmak zorundayız. Çoluk çocuğumuz var. Ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Sezon başında 30 kuruş olan karpuz fiyatlarının 20 kuruşa hatta daha da aşağı düştüğünü belirten Elekçi, “Sezon başında makul fiyatlara satış yapıyorduk. Sıcaklar ve toprak hastalıkları yüzünden üretimde kalitesizlik başladı. Fiyat düştükçe düştü. Ama biz bu fiyatlarla zarar ediyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye konuştu. Satamadıkları karpuzları parçalayan karpuz üreticisi Serkan Elekçi, “Kıracağız tabii ki ne yapalım. Paramızı çıkartamıyoruz. Eve ekmek götüremiyoruz. Para etse parçalamayız, satarız ama hiç kimse almıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi. İHA
Eve ekmek götüremiyoruz
Mallarını sıcaklardan korumak için çeşitli önlemler aldıklarını fakat fayda etmediğini söyleyen Elekçi, “Tarlayı korumaya çalıştık. Malı saklamaya çalıştık ama o kadar sıcak ki ne yapsak kar etmedi. Elimizden gelen bir şey yok. Mecburen çalışmak zorundayız. Çoluk çocuğumuz var. Ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Sezon başında 30 kuruş olan karpuz fiyatlarının 20 kuruşa hatta daha da aşağı düştüğünü belirten Elekçi, “Sezon başında makul fiyatlara satış yapıyorduk. Sıcaklar ve toprak hastalıkları yüzünden üretimde kalitesizlik başladı. Fiyat düştükçe düştü. Ama biz bu fiyatlarla zarar ediyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye konuştu. Satamadıkları karpuzları parçalayan karpuz üreticisi Serkan Elekçi, “Kıracağız tabii ki ne yapalım. Paramızı çıkartamıyoruz. Eve ekmek götüremiyoruz. Para etse parçalamayız, satarız ama hiç kimse almıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.