




Hilton İstanbul Bosphorus, Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını, son dönemde Doğu Ekspresi ile gittikçe popüler hale gelen Kars'a çevirdi. Otel, geçtiğimiz hafta Hanımeli Kars Mutfağı kadın çalışanlarının başarı öyküsüne sahne oldu ve mutfağını Kars'ın ilk kadın restoranı olan Hanımeli Kars Mutfağı'nın kadın girişimcilerine emanet etti.
Hanımeli Kars Mutfağı'nın sahibi Dilek Adıgüzel, Doğu Ekspresi'nden dolayı Kars'ta çok yoğun bir sezon geçirdiklerini dile getirerek, "Kars'ın yöresel lezzetlerini profesyonel bir mutfağa taşıyan ilk kadın restoranıyız. Kadın emeğini paraya dönüştürmek için yola çıktım.
Amacımız annelerimizin, kadınlarımızın ayakta kalması ve bağımsızlıklarını kazanması… Emekli PTT müdürüyüm. Bu işe 13 yıl önce başladık. Biz 12 dev kadınız. Kars'ı tanıtmak içinse elimden gelen her şeyi yapıyorum.
Kars, Kafkas göçmenlerinin yaşadığı, 8 etnik grubun bir araya geldiği bir mozaik. Açtığımız yolda 24 kadın restoranı var" dedi.
EKONOMİ SERVİSİ