Katar’a ihracatta yeni hedef 1 milyar dolar
Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap ülkelerinin ablukası altındaki Katar, ihtiyaç duyduğu birçok şeyi Türkiye’den karşılıyor. Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat 2018 yılının 9 aylık döneminde yüzde 85’lik artışla 707 milyon dolara ulaştı. Hedef ise yıl sonuna kadar 1 milyar doları aşmak





Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, Türkiye'nin 2018 yılı sonunda Katar'a ihracatta 1 milyar dolar barajını aşmayı hedeflediğini kaydetti. 8-10 Ekim 2018 tarihleri arasında Katar'ın Doha şehrinde düzenlenen, Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen Katar'a ambargo sürecinde dostluk elini uzatan ülkelerin davetli olduğu 1. Uluslararası Ürün Fuarı'na Türkiye 26 firma ile katıldı.
Türkiye ile Katar arasında kısa süre önce Serbest Ticaret Anlaşması imzalandığını ve "Katar Uluslararası Ürün Fuarı" öncesinde iki ülke Merkez Bankalarının Para Takas Anlaşması yaptığını da hatırlatan Celep, "İki ülke arasında siyasi ve ekonomik ilişkiler tarihinin en verimli dönemini yaşıyor.
Katar, 3 milyonluk bir ülke olmakla birlikte ithalatı yoğun bir ülke. Katar'a, gıda, sanayi ürünleri başta olmak üzere bu yıl 1 milyar dolar ihracat yapabilecek konuma geldik. Türkiye'nin yıllık 1 milyar dolar ihracat yaptığı ülkeler listesine Katar'ı da ekleyeceğiz.
"Uluslararası Ürün Fuarı" bizleri bu hedefe taşıyan organizasyonlar biri olacak" şeklinde konuştu. "Dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Katar'la ilişkilerimiz her alanda hızlı bir gelişme gösteriyor" diyen Celep sözlerini şöyle tamamladı: "İki ülke arasında bölgesel konularda da yakın bir işbirliği ve eşgüdüm bulunuyor. İhracatımızdaki yüzde 85'lik artış yanında, Müteahhitlik firmalarımızın Katar'da aktif olmaları gurur verici. Katar, 2022 Dünya Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Yeni yatırımlar yapacaklar, burada Türk müteahhitlerini yeni fırsatlar bekliyor. Bunun tüm sektörlere yansıması umudunu taşıyoruz."















































































