Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 62 kiloya ulaşan kişi başına kırmızı et tüketiminin, Türkiye'de 12 kilo civarında bulunduğu bildirildi.
AB ülkelerinde kırmızı et, beyaz ete tercih edilirken, Türkiye'de beyaz et tüketim miktarının 17 kiloya yaklaştığı kaydedildi. Et Üreticileri Birliği'nden (ETBİR) yapılan açıklamada kırmızı et sektörünün, mevcut potansiyeline rağmen arzu edilen seviyede gelişmediği belirtildi.
Beyaz ette de gerideyizBeyaz et tüketim miktarının da AB'de kişi başına 23,4 kilo olduğunu dile getiren açıklamada şunlar belirtildi: "Türkiye'de kişi başına beyaz et tüketimi, geçen yıl 16,8 kiloya ulaştı. AB ülkelerinde kırmızı et tüketimi, beyaz ete göre 2,5 kat fazlayken, Türkiye'de beyaz et tüketimi kırmızı ete göre 1,5 kat daha fazla. Beyaz ette yakaladığımız gelişmeyi, kırmızı ette de yakalamalıyız."
Günde 100 gr et tüketilmeliSağlıklı nesiller için yeterli miktarda kırmızı et tüketiminin önemine işaret edilerek, gelişme çağındaki bir çocuğun, günde 100 gram kırmızı et alımıyla protein ihtiyacını karşılayabileceği vurgulandı. Üretici ve sanayiciler olarak, ülke insanının protein ihtiyacını AB seviyelerinde karşılamasını hedefledikleri belirtilerek, bu noktada maliyetlere dair bazı sorunlarla karşılaştıkları ifade edildi.
AB ülkelerinde kırmızı et, beyaz ete tercih edilirken, Türkiye'de beyaz et tüketim miktarının 17 kiloya yaklaştığı kaydedildi. Et Üreticileri Birliği'nden (ETBİR) yapılan açıklamada kırmızı et sektörünün, mevcut potansiyeline rağmen arzu edilen seviyede gelişmediği belirtildi.
Beyaz ette de gerideyizBeyaz et tüketim miktarının da AB'de kişi başına 23,4 kilo olduğunu dile getiren açıklamada şunlar belirtildi: "Türkiye'de kişi başına beyaz et tüketimi, geçen yıl 16,8 kiloya ulaştı. AB ülkelerinde kırmızı et tüketimi, beyaz ete göre 2,5 kat fazlayken, Türkiye'de beyaz et tüketimi kırmızı ete göre 1,5 kat daha fazla. Beyaz ette yakaladığımız gelişmeyi, kırmızı ette de yakalamalıyız."
Günde 100 gr et tüketilmeliSağlıklı nesiller için yeterli miktarda kırmızı et tüketiminin önemine işaret edilerek, gelişme çağındaki bir çocuğun, günde 100 gram kırmızı et alımıyla protein ihtiyacını karşılayabileceği vurgulandı. Üretici ve sanayiciler olarak, ülke insanının protein ihtiyacını AB seviyelerinde karşılamasını hedefledikleri belirtilerek, bu noktada maliyetlere dair bazı sorunlarla karşılaştıkları ifade edildi.