logo
28 TEMMUZ 2025

Kış aylarında da tercih edin

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, sıcak aylarda serinleten limonatanın soğuk aylarda ise şifa dağıttığını bildirdi

11.01.2016 00:00:00
Soğukların kendisini iyice hissettirmesinin ardından vatandaşlar da ilaç kullanmaktan kaçarak alternatif çözüm yollarına başvuruyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar hastalıklardan korunmak ve vücut dirençlerini artırmak açısından bolca mevsimsel sebze ve meyve tüketiyor. Limonatanın içerisinde bol miktarda C Vitamini bulunduğunu belirten Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, bu içeceğin yazın olduğu kadar kış aylarında da tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Kış aylarının gelmesi ve havaların eksi derecelere düşmesiyle birlikte limonun başta grip olmak üzere artan soğuk algınlığı hastalıklarına karşı doğal korunma yolu olduğunu söyleyen Güldemir, günde içilecek bir bardak limonatanın da vücudun direncini artıracağını aktardı. Soğuk havalarda bol miktarda C Vitamini alınması gerektiğini vurgulayan Güldemir, "Limonata sıcak zamanlarda başta çocuklar olmak üzere birçoğumuzun en çok tükettiği içeceklerden birisi. Ama ne yazık ki kışın fazla tercih edilmiyor. Soğuk algınlığına karşı en doğal korunma yöntemlerden birisi limon ve limonata. Günde bir bardak içilen limonata, hastalığa yakalanma riskini azaltırken hastalık halinde ise daha kolay iyileşmeyi sağlar. Günde tüketilen bir bardak limonata, vücudun ihtiyacı olan C vitaminin önemli kısmını karşılar. Ayrıca solunum sistemi için faydası yadsınamaz. Tarçının kullanımı da oldukça önemli" dedi.
Kavurucu sıcaklarda serinletici içecek olarak tüketilen limonatanın soğuk havalarda sıcak olarak da tüketilebileceğini bildiren Güldemir, bir de limonata tarifi vererek, "Limonların kabukları sadece sarı kısımları olacak şekilde rendelenir. Şekerle ve bolca nane yaprakları ile iyice karıştırılarak yoğrulur. Yapılacak içeceğin miktarına göre limonlar ve birkaç tane tat vermesi için portakal ile greyfurt iyice yıkandıktan sonra suyu sıkılır. Bir miktar su ile beraber hazırlanan limon suyu ve şekerle yoğrulan kabuklar iyice karıştırılarak, tarçın kabuğu ve karanfil ile beş on saat dinlendirilir. Süzülür ve taze nane yaprakları ile süslenerek tüketilir" ifadelerini kullandı.
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, limonatanın taze sıkılmış limondan yapılmasının besin değerleri açısından önemli olduğunu belirtti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Bursa'da alevler yeniden yükseldi
Havadan ve karadan müdahale var
Trump'tan Putin'e 10 -12 günlük süre
Yaptırım ve yeni vergi tehdidi
Yüksek lisans diploması da iptal edildi
Ekrem İmamoğlu hakkında yeni karar
Malezya araya girdi
Tayland ile Kamboçya arasında ateşkes
Bakan Yerlikaya'dan provokatif paylaşımlar ile ilgili açıklama
13 hesap yöneticisine işlem başlatıldı
İran, UAEA ile yeni bir protokol belirleyecek
ABD ile müzakere planı yok
TÜRK-İŞ, grev kararını Karayolları Genel Müdürlüğüne astı
600 bin kamu işçisini ilgilendiriyor
Bakan Yumaklı, orman yangınlarındaki son durumu paylaştı
'Bu hafta bir miktar daha riskli'
Rusya hipersonik füzelerle vurdu
Hedef Ukrayna'ya ait hava üssüydü
Yaylalar tehdit altında!
Betonlaşma hızla artıyor
Sivas'ta keneden ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi
Kene kabusu devam ediyor
Bursa'daki orman yangınıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı
Adalet Bakanı Tunç açıkladı
Suriye Halk Meclisindeki koltuk sayısı 210'a çıkarılacak
Üyelerin 70'ini Cumhurbaşkanı atayacak
Hamas: Açlık sürerken müzakerelerin anlamı yok
"Gerçek adım, sınır kapılarının açılması"
Gazze'de kıtlık şiddetleniyor
İsrail soykırıma devam ediyor
Bursa'da alevler yeniden yükseldi
Havadan ve karadan müdahale var
Trump'tan Putin'e 10 -12 günlük süre
Yaptırım ve yeni vergi tehdidi
Yüksek lisans diploması da iptal edildi
Ekrem İmamoğlu hakkında yeni karar
Malezya araya girdi
Tayland ile Kamboçya arasında ateşkes
Bakan Yerlikaya'dan provokatif paylaşımlar ile ilgili açıklama
13 hesap yöneticisine işlem başlatıldı
İran, UAEA ile yeni bir protokol belirleyecek
ABD ile müzakere planı yok
TÜRK-İŞ, grev kararını Karayolları Genel Müdürlüğüne astı
600 bin kamu işçisini ilgilendiriyor
Bakan Yumaklı, orman yangınlarındaki son durumu paylaştı
'Bu hafta bir miktar daha riskli'
Rusya hipersonik füzelerle vurdu
Hedef Ukrayna'ya ait hava üssüydü
Yaylalar tehdit altında!
Betonlaşma hızla artıyor
Sivas'ta keneden ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi
Kene kabusu devam ediyor
Bursa'daki orman yangınıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı
Adalet Bakanı Tunç açıkladı
Suriye Halk Meclisindeki koltuk sayısı 210'a çıkarılacak
Üyelerin 70'ini Cumhurbaşkanı atayacak
Hamas: Açlık sürerken müzakerelerin anlamı yok
"Gerçek adım, sınır kapılarının açılması"
Gazze'de kıtlık şiddetleniyor
İsrail soykırıma devam ediyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.