logo
05 HAZİRAN 2025

Kısıtlamalar daha da gevşedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saatleri 22.00’den 24.00’e uzatılmıştır. 65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecektir. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynleri refakatinde olması şartıyla tümüyle kalkmıştır” dedi  

09.06.2020 22:32:00
Kısıtlamalar daha da gevşedi
Kısıtlamalar daha da gevşedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 ay sonra yapılan yüz yüze Kabine Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçti.

Toplantının en önemli gündem maddesinin pandemi dönemi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirdiğimiz Kabine toplantımız sona erdi. Toplantımızda normalleşme takvimi çerçevesinde attığımız adımların değerlendirmesini yaptık. Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemizin tek başına salgını yenmesi yetmiyor, dünyanın tamamının bu başarıyı elde etmesi gerekiyor. Bu bakımdan yeni normal dediğimiz düzenin bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız. Hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına, bu mücadeleyi yürütmek için ihtiyaç duyduğumuz her türlü imkana sahibiz" diye konuştu.

18 yaş altı için kısıtlama kalktı

Kabine toplantısında alınan yeni kararları açıklayan Erdoğan, "Halen devam eden kimi kısıtlamaları gelişmelere göre değerlendiriyor, sonuçlarını milletimizle paylaşıyoruz. Bu haftaki toplantımızda aldığımız kararlar şu şekildedir,

- Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saatleri 22.00'den 24.00'e uzatılmıştır.

- Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.

- 65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecektir.

- 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynleri refakatinde olması şartıyla tümüyle kalkmıştır.

- Milli parklar ve doğal parkları; sağlık çalışanları, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır.

- Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecektir" ifadelerini kullandı.

'Koronavirüs ekonomide tarihte benzerine az rastlanır bir etkiye sebep oldu'

Hem uluslararası sağlık yardımları hem de ilaç geliştirme çalışmaları ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bugüne kadar sağlık yardımı veya ihracat izni talebine olumlu karşılık verdiğimiz ülke sayısı 125'i bulmuştur. Hekimlerimizin COVİD-19 hastalığı tedavisinde etkin şekilde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı. Sağlık Bakanlığımızın ruhsat sürecini tamamlamasının ardından ilaç kullanıma sunulacaktır.

Koronavirüs salgını küresel ekonomi üzerinde tarihte benzerine az rastlanılan şiddette bir etkiye sebep oldu. Dünya ticaret hacmi, önceki krizlerden farklı olarak hem arz hem de talep yönlü daralma ile önemli ölçüde düştü. Dünya Ticaret Örgütünün hesaplamalarına baktığımızda daralmanın 2020 yılında yüzde 13 ile yüzde 32 arasında gerçekleşeceği yönündedir.

IMF ise dünya ticaret hacminin 2020 yılında yüzde 11 oranında azalacağını öngörüyor. Sonuç olarak 2020 yılında dünya genelinde büyük üretim kayıpları, milli gelirlerde küçülmeler, işsizlik oranlarında yükselişler bekleniyor. Hükümetler ve merkez bankaları ekonomilerini ve finans sitemini desteklemek amacıyla maliye ve para politikalarını içeren önlem paketleri açıkladı. Amerika ve Avrupa'da oldukça yüksek miktarlarda açıklanan paketlere rağmen ekonomide istenen toparlanmanın yavaş ve sınırlı olduğu görünüyor. Oldukça ciddi rakamlara ulaşan kamu yardımlarının da yakın gelecekte ekonomilere ağır yük getireceği anlaşılıyor" dedi.



Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Yola çıkacaklar dikkat
Sabit radar noktaları belli oldu
CHP lideri TELE1'de konuştu
'Biz sandığa sahip çıkıyoruz'
5. dalga operasyon kapsamında
5 belediye başkanı görevden alındı
Bilim adamlarından açık uyarı
Bingöl ve çevresi depreme karşı tetikte olmalı
İşte namazı en erken ve en geç eda edecek iller
İl il bayram namazı saatleri
Sadece diploma yetmeyecek!
Bu yıl mezun olanların işi zor
Togg satışları iyi gidiyor
Otomobil piyasası hareketli
12 ülkeye tam, 7 ülkeye kısıtlama
Trump'tan yeni seyahat yasağı
İstanbul depremini etkiler mi?
Gökçeada'da deprem oldu
Otoyol ücretlerinde yeni dönem
Otoyol ücretleri otomatik artacak
Fas Kralı, halk adına kurbanı sembolik olarak kesecek
Fas'ta kurban kesimi yasaklandı!
Netanyahu'nun korktuğu başına gelecek!
İsrailliler erken seçim istiyor
Ben Gurion Havalimanı 2 İHA ile hedef alındı
Husilerin sözcüsü Yahya Seri açıkladı
Arafat günü
Kutsal topraklarda heyecan dorukta
Yola çıkacaklar dikkat
Sabit radar noktaları belli oldu
CHP lideri TELE1'de konuştu
'Biz sandığa sahip çıkıyoruz'
5. dalga operasyon kapsamında
5 belediye başkanı görevden alındı
Bilim adamlarından açık uyarı
Bingöl ve çevresi depreme karşı tetikte olmalı
İşte namazı en erken ve en geç eda edecek iller
İl il bayram namazı saatleri
Sadece diploma yetmeyecek!
Bu yıl mezun olanların işi zor
Togg satışları iyi gidiyor
Otomobil piyasası hareketli
12 ülkeye tam, 7 ülkeye kısıtlama
Trump'tan yeni seyahat yasağı
İstanbul depremini etkiler mi?
Gökçeada'da deprem oldu
Otoyol ücretlerinde yeni dönem
Otoyol ücretleri otomatik artacak
Fas Kralı, halk adına kurbanı sembolik olarak kesecek
Fas'ta kurban kesimi yasaklandı!
Netanyahu'nun korktuğu başına gelecek!
İsrailliler erken seçim istiyor
Ben Gurion Havalimanı 2 İHA ile hedef alındı
Husilerin sözcüsü Yahya Seri açıkladı
Arafat günü
Kutsal topraklarda heyecan dorukta
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.