logo
29 MART 2024

Konu transfer yapma ihtimalimizin çok zor olması

23.09.2020 20:53:00
Konu transfer yapma ihtimalimizin çok zor olması
Konu transfer yapma ihtimalimizin çok zor olması
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılıların bilmesi gereken birçok şey olduğunu vurgulayarak;

"Bunları konuşmak istiyorum en azından tarihe düşmek için. Burada konu aldın, almadın, orta saha değil konu. Konu transfer yapma ihtimalimizin çok zor olması. Satmadan alamıyoruz" dedi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda yarın sahasında Hırvat ekibi Hajduk Split ile karşılaşacak 

Bu maç öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Geçen sezon pandemiden önce ve sonra başka bir takım olduğunu söyleyen Terim;


"Buradaki anahtar kelime ocak ayıydı. İlk defa geçen yıl hep beraber hazırlık dönemi geçirdik. Bazı oyuncuları Afrika ve Amerika Kupası gibi turnuvadan sonra 10-12 tane oyuncuyu Avusturya'ya götürememiştik. Gerek fizik gerek takım oyunu pek bir arada olamadık. İlk yarıyı çok düşük koşu seviyeleriyle, rakibe tehdit oluşturmadan çok maç oldu.

Özellikle kendi adıma çok üzüldüm. Hayatım boyunca kazanan futbolu modelini getirmek için çok uğraştım bu ülkeye. Kazanan futbol modeli devamlı oynamak isteyen bir adam için kabul edilecek bir şey değildi. Onun için ocak ayını işaret etmiştik. Ocak ayında beraber olduk.

Pandemiye kadar hem aldığımız sonuçlar, her istatistikte 1 ya da 3. olduk. Tam o durumda pandemiye yakalandık. 6-7 günlük bir kırılmamız oldu. O ideal havamıza kavuşamadık. Burada oynadığımız ilk maçtaki hadiselerde açıkçası büyük yara verdi. 15-20 saniye net ofsayt olan oyunun oynatılması, arkasından pozisyon gol oluncaya kadar devam eden bir yaklaşım ve Muslera'nın ayağının kırılması. Andone'nin ayağının kırılması.

Birçok şeyin altından kalkamadık. O yüzden o 8-10 maçlık seriyi sürdüremedik. Ondan sonra da çok kolay değildi. Bu sene esasında çok uzun zamandır gelecek ile ilgili, futbolumuzla ilgili, Galatasaray ile ilgili konuşmak istiyorum. Bir program vardı, iptal ettik.

Galatasaraylıların bilmesi gereken birçok şey var. Bunları konuşmak istiyorum en azından tarihe düşmek için. Burada konu aldın, almadın, orta saha değil konu. Konu transfer yapma ihtimalimizin çok zor olması. Satmadan alamıyoruz. Aldığımızdan fazlasını satmış, 4 kupa almış, kara geçmişiz gibi bir sürü şey sayabiliriz.

Sonuç itibariyle kulübümüzün bunun altından kalkabilmesi için birçok son zamanlar geliri olmadığını düşünecek olursak birçok elementin biraya gelmesi lazım. Olmadığı zaman almak çok zor. Zamanında almak bana göre daha zor. Herkes orta saha niye o, başka oyuncu yok mu diye soruyor. Zamanında halledemiyoruz. Ama ben Galatasaray'da böyle yetiştim. Biz Galatasarayız. Bir refleksimiz olmalı.

Neyse kadromuz onla en iyi yerleri, en iyi şeyleri isteriz. Yapmaya çalışırız. Büyük transferler, yüksek rakamlar hiç kolay değil. Türk futboluna emek vermiş biri olarak aşağı yukarı çok kulübün bu durumda olduğuna inanıyorum. Yönetimlerin işi zor. Almazsanız niye oradasınız, alırsanız niye bu kadar aldınız gibi birçok şeye maruzlar. Hiçbiri sonuçta sebep değil.

Biz ekime kadar alacağımız ne varsa alırız. Ben bu işin açıkçası çok kolay da düzeleceğine inanmıyorum. Ne kadar geliriniz olursa olsun bu giderlerle, bu borçlarla işin doğrusu, istediğiniz zaman istediğiniz şeyi yapmanız çok zor.

İki de bir Avrupa ile makas açıldı derken üstüne basarak söylüyorum. Burada da kimseyi suçlamıyorum. Bazı şeyleri kamuoyu ile hiç konuşmam. Doğruların en doğrusunu anlatmak lazım. Herkesin bilme hakkı var. Sanki var da almıyoruz gibi... Artık başka şeyler konuşmalıyız. Borçların faizinin, ödenmesinin rasyonel olmadığı bir ortamdayız. Onu inşallah divanda yada bir röportajda söyleyeceğim"diye konuştu.

Oyuncu profilini iyi analiz ettik

Sezon başında ellerindeki kadronun oyun profilini çok iyi analiz ettiklerine inandığını belirten deneyimli teknik adam;

"Böyle bir hazırlık devresi düşündük. Pandemi olmasaydı da dışarıya gitmeyecektik. Sabah burada buluştuk. Öğlen beraber yemek yedik. Öğleden sonra dinlenmeleri burada mecbur kıldık. Akşam da evlerine yolladık. Bu onlara daha iyi geldi. Şu ana kadar iyiyiz. Yarın ne olacağımız belli değil. Ne ben ve ekip arkadaşlarım ne de futbolcularım 2-3 maçı kazanıp havaya girecek insanlar değil. Ne aşırı seviniriz, ne aşırı üzülürüz. Takdir edilmesini isteriz" şeklinde konuştu.

Maalesef satma işleminde başarılı olamadık

Transfer konusunda yönetim ile 4 defa toplandıklarını ifade ede Fatih Terim;


"Ben listemi tahtaya yazdım. Sonra herkes o listeyi bildi. Yapmak istediklerimi anlattım. İşin ekonomik durumu ile beraber brifing verdim. Yönetimimiz de bana yeni bütçe rakamının geçmiş oranla daha düşme göstermesi gerektiğini, bunun bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Ben de doğal olarak 'Nasıl isterseniz öyle olsun' dedim. İtiraz etmedim. Geçmişten de transfer çalışmalarımız vardı. Maalesef satma işleminde başarılı olamayınca orada pek başarılı olmadık. Dolayısıyla alma da zorlaştı. Daha önceden Omar ile ilgili tasarrufumuz vardı. O da sözünde duran bir oyuncuymuş. Attığı imzasını oynadı.

Abdurrahim Bey doğru söylemiş. Alınacak da olabilir satılacak da. Başka bir önerim oldu. Mümkünse kiralık oyunculardan uzaklaşalım dedim. Büyük rakamlarla alamadığımız için. Şu anda kiralığımız çok az. Ne olur futbol dinamik bir oyun. Bugün çok iyi olan birini yarın satabilirsiniz.

Şu bir gerçek Galatasaray bundan sonra öyle yüksek rakamlarla alacak durumda değil. Tam tersi alıp, yetiştirip büyük rakamlarla satılabilirse, hedeflerini onlarla yaşayabilirse büyük bir iş yapmış olur.

Herkes söylemde altyapıyı söylüyor. Ama eylemde hiç. Öyle bir yaklaşım yok. Bugün 11 milyon Euro sattığımız Ozan'ı yetiştirenlerin aylıklarının da çok düşük olduğunu unutmayalım. Öz kaynağı dört dörtlük yapabilirsek Öz kaynaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'ya çok daha önem veriyorum

Avrupa'nın önemli olduğunu vurgulayan Terim;


"Avrupa'ya çok daha önem veriyorum. Fikstür öyle bir denk geldi. Bu da bizim hatamız. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmaya alışık olunca buraları biraz yadırgıyoruz açıkçası. Hem kazanmak isteyip, hem bir sonraki hamleyi antrenörler düşünür.

Üst üste seyahatlerle beraber perşembe-pazar oynayan bazı arkadaşlarının dinlenmesi gerekiyor. Bunun da hesabı içerisindeyiz. Çıkaracağım takım ne Başakşehir'deki, ne Neftçi ile ne de Gaziantep ile oynadığımız takım olacak. Doğru orantılamamız lazım. Burayı geçip, dışarıda oynayacağız. Orada da grupları arayacağız" ifadelerini kullandı.

Ben aynı fikirde değilim

Fenerbahçe derbisinin hakemi olan Ali Palabıyık'ın sorulması üzerine Terim;

"Benim için yarınki maç daha önemli. Bu günden o maçla ilgili söylemek tarzım değil. Başarıdan sonra zaman zaman kırmayan, kırmamaya özen gösteren bir şeyler söylüyorum. Bizden bazı arkadaşların beyaz sayfa beyanı var. Açıkçası biz aynı çatı altında olabiliriz aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Ben aynı fikirde değilim. Aynı fikirde olmak da zorunda değilim. Yeri ve zamanı var. Dinleriz cevaplarız.
Duyduğuma cevap veriyorum. Abdurrahim Bey beyaz sayfa demiş" diye cevap verdi.

Seyircisiz oynanan maçlarla ilgili olarak ise deneyimli teknik adam;

"Galatasaray seyirci oynamaya alışık olamaz, olmamalı. Ne tadı var ne tuzu var. Taraftarsız düşünmek mümkün değil. Pazar günü biz Başakşehir'den şu sonuçla dönmüşüz, yarın Ali Sami Yen'i düşünsenize. Büyük takımları seyircisiz düşünmenin mümkünü yok. Taraftarımızı da çok özledik. Belki bu oynadığımız birkaç maçtır iyi oyunu onlar olsa çok daha iyi olabilir" şeklinde konuştu.

Muslera, Saracchi ve Emre Akababa'nın durumu

Sakat futbolcular Fernando Muslera, Marcelo Saracchi ve Emre Akababa'nın durumu hakkında da konuşan Terim;


"Emre bu hafta yavaş yavaş topla idmana başlayacak. Aynı yerden bir daha olunca kolay değil. İki defa kırık. Emre iyi çalışıyor. Bu hafta topla başlayacak Saracchi çok ağır değil ama kasığında birleşme yerinde zedelenme var. Gençtir, çabuk atlatacaktır. Fenerbahçe maçında oynayabilir mi bilmiyorum. Onun oynamak istediğini biliyorum. Çok uzun sürmeyecektir.

Muslera eğer bu aldık sattık gerçekleşirse yabancı sınırlamamız aşağıya inerse Muslera'yı listeye yazmak istiyorum. Oynamasa da. Olmazsa ocak ayı için. Planlarımız da öyleydi. Annesi hasta. Uruguay'a gitti. Konuştum kendisi ile. Hedef ocak. İyi çalışıyor, çalıştırılıyor. Ocak gerisine çekilebiliriz" açıklamasında bulundu.

Falcao ile Diagne de iyi durumunda olursa niye beraber oynamayalım

Forvetler Mbaye Diagne ve Radamel Falcao'nun gol atmalarından memnun olduğunu söyleyen Terim;

"Onların değişimlerinden memnunum. Diagne 10-11 aydır oynamıyor. Bunun dönüşü kolay olmayacak. O yüzden biraz geç de olsa forma girecek diye düşünüyorum. İkisi de iyi durumda olursa niye oynamayalım' İkisi de golcü. Oyun size bazen sizi çağırır. Bu sene bir maçta denedim. Antrenmanlarda bazen iki çalışıyoruz. İyi gidiyorlar. İnşallah hep öyle giderler" diyerek sözlerini tamamladı. 
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
2 suç örgütü lideri daha İstanbul'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Müzakereler katliama zaman kazandırmak için
Takas önerisini Netanyahu reddetti
3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
'Futbol sahada, dostluk her yerde'
Oy sayımı iftar saatine denk geliyor
YSK 'iftar' konusunda karar verdi
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
Patlamanın ardından yangın çıktı
Villanın bodrumunda ceset bulundu
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Otomobilini park edip dilenmeye gitti
Yaşı daha da şaşırttı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
2 suç örgütü lideri daha İstanbul'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Müzakereler katliama zaman kazandırmak için
Takas önerisini Netanyahu reddetti
3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
'Futbol sahada, dostluk her yerde'
Oy sayımı iftar saatine denk geliyor
YSK 'iftar' konusunda karar verdi
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!

Şanlıurfaspor'da kriz çözüldü

Şanlıurfaspor'da alacakları ödenen futbolcular Sakaryaspor maçı hazırlıklarına yeniden başladı
29.03.2024 13:06:00
Anadolu Ajansı
Şanlıurfaspor'da kriz çözüldü
Şanlıurfaspor'da kriz çözüldü

ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında evinde Sakaryaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına 3 günlük aranın ardından yeniden başladı.

Futbol Şube Sorumlusu Adnan Yükselir, maaşlarını ve gereken ödemeleri alamadıkları gerekçesiyle 3 gün antrenmana çıkmayan oyuncuların ödemelerinin yapıldığını, sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi.

Sahalarında karşılaşacakları Sakaryaspor maçı hazırlıklarına yeniden başladıklarını aktaran Yükselir, şöyle konuştu: "Sakaryaspor ile çok önemli bir maça çıkacağız. İlk hedefimiz güçlü rakibimiz karşısında mutlak galip gelmek ama yenemiyorsak da yenilmemeliyiz diye düşünüyorum. Çünkü bu ligde 1 puan bile çok önemli. Ama 3 puan alırsak çok derin bir nefes alırız. Ligde kalma yolunda rakiplerimiz olan Tuzlaspor ve Adanaspor'un üstünde yer alarak ligde kalacağımıza inanıyoruz. Takımda sakat oyuncularımız iyileşti, maça tam kadro çıkacağız. Her takımın olduğu gibi bizim takımımızın da taraftarlarına daha çok ihtiyacı var. Ligde bulunduğumuz konum iyi değil ve bize hiç yakışmıyor. Taraftarlarımızın da desteğiyle puan veya puanlar almak istiyoruz." AA

"Görüntüleri Hugh Dallas sızdırmış olabilir"

Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, Galatasaray-Antalyaspor maçıyla alakalı görüntüleri Hugh Dallas'ın sızdırmış olabileceğini söyledi
29.03.2024 12:54:00
Haber Merkezi
"Görüntüleri Hugh Dallas sızdırmış olabilir"
"Görüntüleri Hugh Dallas sızdırmış olabilir"
Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, son dönemde Türk futbolunda yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Spor yazarı Cemal Ersen, bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısında TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

İşte Ersen'in o yazısı ve Şenes Erzik'in değerlendirmeleri: "Malum, Türk futbolunda tarihin en karmaşık, en tartışmalı ve en keyifsiz sezonlarından birine tanıklık ediyoruz. Bu tabloya en çok üzülenlerden biri ise futbolunun önemli şahsiyetlerinden olan Şenes Erzik. Ülkemizin seçimle iş başına gelmiş ilk Federasyon Başkanı. UEFA ve FIFA'da uzun yıllar görev yapmış, bilgisi ve deneyimiyle saygınlık kazanmış bir isim. Aynı zamanda federasyonun tek ve son Onursal başkanı.

"Bir hakemin dayak yemesi ne demektir ya?"

Son dört ay içinde yaşananları bir üst akıl olarak değerlendirmesi için fikirlerini sordum. Duayen futbol adamının gündeme dair görüşleri şöyle: "Üzgünüm ama bugünleri yıllar öncesinde görmüş ve kitabımda "vay vay vay" demiştim. Haklı çıktığım için mutlu değilim. Bir hakemin dayak yemesi ne demektir ya? Demek birileri önceden plan yapmış, ancak yetkili kurumlar bunu ön görememiş, önlem alamamış. Baksanıza duruma, hakem konuşmayan kimse var mı? Hakemlik bambaşka bir iş. Onları yönetmek ise çok daha farklı meziyetler gerektirir. Geldiğimiz nokta filan yok. Geçmişte ne isimler vardı hakemlikte. Aralarında kötüleri de vardı, ben onlara berduş derdim. Zaman içinde kaybolup gittiler. Ama bugün bakıyorum, geçmişin o kalitesi yok maalesef. Neden diye soracağımız makam şu andaki yöneticiler olmalı.

"Görüntüleri Hugh Dallas sızdırmış olabilir"

VAR kayıtlarının sızdırılması ilginç bir konu. Bunu kimin yaptığı konuşuluyor. Bence başlarındaki kişiye, Hugh Dallas'a soracaksınız bunu. O sızdırmış olabilir. Benim UEFA'da görev yaptığım dönemde hakemimdi. Tanırım az çok. Bazı hatalarını görmüştüm. Sıkılınca yüzü kızarır. Yayınlanan VAR konuşmalarını dinliyorum, prosedürün dışına çıkılmış. Geçen dönemde Jaap Uilenberg vardı ülkemizde. Düzgün bir adamdı, neden gönderdiler bilmiyorum. Hakeme bak diyorlar, ben de öğretmenlerine bak diyorum. Sadece Hugh Dallas'a değil, Federasyona ve MHK'ye de bakmak gerek. At sahibine göre kişner.

"Zaten kendileri gidecek"

Yabancı gözlemciden sonra yabancı hakem getirme konusu gündemde. Bana göre yapamazlar. Bunu yaparlarsa gittin demektir. Hepsine 'güle güle' derim. O ne demek, yabancı hakem ne demek? Sadece bizim hakemler mi suçlu? Zaten kendileri gidecek. Yani Futbol Federasyonu. Yaşananlar ayyuka çıktı. Bütün dünya gördü. Çıkmış yetti artık diyor. TFF başkanı da MHK başkanı da bilmiyor, anlamıyor.

"Hepsi başkana destek verdi"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önceki akşam verdiği iftar yemeğine de katılan Erzik izlenimlerini şöyle aktardı; "Kanaatim 2 Nisan'daki olağanüstü genel kurula herkes gelecek, gerekli çoğunluk sağlanacak. Ligden çekilme diye bir şey yok. Orada konuşanların hepsi başkana destek verdi ama çekilme yönünde bir karar çıkmasını istemedi. Zaten doğrusu da bu."

Orkun için Beşiktaş iddiası

Beşiktaş, Benfica'daki rolünden memnun olmadığını açıklayan milli futbolcumuz Orkun Kökçü'yü gündemine aldı
29.03.2024 12:30:00
Haber Merkezi
Orkun için Beşiktaş iddiası
Orkun için Beşiktaş iddiası
Portekiz Süper Ligi ekibi Benfica'ya rekor bedelle transfer olan milli futbolcu Orkun Kökçü için Beşiktaş iddiası gündeme geldi.

Portekiz basınından Record gazetesinin haberine göre; Beşiktaş, Orkun Kökçü'ye imza attırmak için girişimde bulundu. Orta saha arayışlarına hız veren siyah beyazlılar Kökçü için temasa geçti ancak milli futbolcu, siyah beyazlıların teklifini reddetti. Benfica'da kendini ispatlamak istediği aktarılan 23 yaşındaki oyuncunun Türkiye'de oynamayı düşünmediği kaydedildi.

Benficalı futbolcu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar sonrasında büyük yankı uyandırmıştı ve Portekiz ekibi tarafından kadro dışı bırakılmıştı.  Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt ise Kökçü hakkında,  "Casa Pia ile oynayacağımız maçın öncesinde Orkun'un verdiği röportajı henüz analiz etmemiştim ve onun kadro dışında kalmasının daha iyi olacağını düşünmüştüm. Şimdi takıma geri döndü ve onunla konuşma fırsatımız oldu. Orkun'un bu takımda huzursuzluk yaratmak veya olumsuz bir durum oluşturmak gibi bir gayesi yoktu." ifadelerini kullandı.

Yaz transfer döneminde Feyenoord'dan ayrılarak Benfica'ya imzayı atan 23 yaşındaki milli yıldız, Portekiz ekibinin formasıyla çıktığı 34 karşılaşmada 3 gol ve 10 asistlik performans sergilemişti.

Aslan'ın jokeri dalyaya hazırlanıyor

Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçıyla "dalya" diyecek
29.03.2024 11:50:00 / Güncelleme: 29.03.2024 12:59:44
AA
Aslan'ın jokeri dalyaya hazırlanıyor
Aslan'ın jokeri dalyaya hazırlanıyor
Temmuz 2021'de 1. Lig temsilcisi Ankara Keçiörengücü'nden 21 milyon lira (Dönemin kuruyla 2,1 milyon avro) bonservis bedeliyle transfer edilen Barış Alper Yılmaz, sarı-kırmızılı ekipteki üçüncü sezonunu geçiriyor. 2021-2022 sezonunda 23 resmi müsabakada forma giyen Barış Alper, maç başına 23 dakika süre aldı. Futbolda kulüp tarihinin en kötü sezonunu geçiren kadroda yer alan genç hücum oyuncusu, skor katkısı veremedi.

Yaşanan yönetim ve teknik adam değişikliklerinin ardından kadroda tutulan Barış Alper, ikinci sezonunda maç sayısını 30'a, ortalama süresini de 34 dakikaya çıkardı. Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerindeki performansıyla dikkati çeken sarı-kırmızılı futbolcu, 4 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi. Yaşanan şampiyonluktaki katkısının ardından Barış Alper'in 2025-2026 sezonunun ardından sona erecek sözleşmesi iyileştirme yapılarak 2026-2027 sezonuna uzatıldı.

Güçlü fiziği, hızı, top tekniği ve son vuruşlarıyla dikkati çeken Barış Alper Yılmaz, bu sezon ise sarı-kırmızılı ekibin en istikrarlı futbolcusu olarak dikkati çekiyor. Barış Alper, Galatasaray'ın Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme ile grup aşaması, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı toplam 47 müsabakanın 46'sında forma giydi. Maç başına 59 dakika süre alan genç futbolcu, söz konusu maçlarda 4 kez ağları havalandırdı.

Okan Buruk'un jokeri oldu

Barış Alper Yılmaz, bu sezon farklı mevkilerde gösterdiği iyi performans ile takımına katkı verdi. Sezon başında yapılan bazı transferlerden beklediği verimi alamayan sarı-kırmızılıların imdadına Barış Alper Yılmaz yetişti. Bir hücum oyuncusu olan Barış Alper'i teknik direktör Okan Buruk sağ ve sol bekte de kullandı. Kale, stoper ve defansif orta saha haricinde tüm bölgelerde görev yapan genç futbolcu, gösterdiği performansla takımının iyi gidişatına önemli katlı sağladı. Sarı-kırmızılı futbolcu, bu özelliği sayesinde hem ilk 11 kurarken hem de maç içindeki hamlelerinde teknik direktör Okan Buruk'un elini rahatlattı.

Takımın en istikrarlısı

Barış Alper, bu sezon Galatasaray'da en fazla maça çıkan futbolcu oldu. Sarı-kırmızılı takım, bu sezon Süper Lig'de 30, Avrupa'da 14, Türkiye Kupası'nda ise 3 maça çıktı. Toplam 47 resmi müsabakada mücadele eden Galatasaray'da Barış Alper, sadece 1 maç kaçırdı. Toplam 46 müsabakada forma giyen Barış Alper, cezası nedeniyle sadece 16. haftadaki EMS Yapı Sivasspor karşılaşmasına çıkamadı.

Takımda en fazla maçta forma giyen futbolcu olan Barış Alper, sezonun ilk yarısında sonradan oyuna girdiği için sahada kaldığı süre bakımından 8. sırada yer aldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.